Προς το περιεχόμενο

bootάρισμα!!!

Lazaros32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop Dell Inspiron N5110 R15 που έχει σκληρό δίσκο 500GB από την ώρα της αγοράς.

Φοράει Windows7 Ultimate 64bit

Πρόσφατο αγόρασα ένα SATA Hard Drive HDD caddy. Δηλαδή έβγαλα το DVD reader/writter και έβαλα με το caddy έναν δεύτερο σκληρό δίσκο SSD 160GB.

Μέχρι εδώ όλα καλά μιας και απότα win7 που bootάρουν από τον δίσκο των 500GB βλέπω κανονικά τον SSD δίσκο κτλ.

Μιας και θέλω να bootάρω από τον SSD δίσκο έκανα ένα backup με το acronis τον 500αρι δίσκο και μετά έκανα restore στον SSD δίσκο το backup αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω των υπολογιστή να bootάρει από τον SSD και όχι από τον 500άρι δίσκο.

Να σημειώσω εδώ ότι η αλλαγή δίσκου στον συγκεκριμένο laptop είναι κάτι πολύ δύσκολο μιας και πρέπει να βγουνε πληκτρολόγια κτλ και στην ουσία να διαλύσεις το μισό laptop (αφού δεν έχει πρόσβαση στον δίσκο από την κάτω πλευρά) και για τον λόγο αυτόν αγόρασα το SATA Hard Drive HDD caddy για να αποφύγω αυτόν τον μπελά.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή των δίσκων από την μία θέση στην άλλη άρα πρέπει να βρω άλλον τρόπο να κάνω το laptop να bootάρη από το SATA Hard Drive HDD caddy και όχι από τον εσωτερικό 500άρη δίσκο που απλά θέλω να τον έχω σαν αποθυκευτικό χώρο.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή των δίσκων από την μία θέση στην άλλη άρα πρέπει να βρω άλλον τρόπο να κάνω το laptop να bootάρη από το SATA Hard Drive HDD caddy και όχι από τον εσωτερικό 500άρη δίσκο που απλά θέλω να τον έχω σαν αποθυκευτικό χώρο.

Μπορεί να γίνει εναλλαγή των δίσκων απλά εσύ δεν γνωρίζεις πως ν' ανοίξεις το λάπτοπ και να το κάνεις. Γι αυτό ετοίμασε 1 καλό 50ρικο κολλαριστό και φώναξε έναν ειδικό τεχνικό να στο φτιάξει. :)

Υ.Γ : Αυτή είναι η διαφορά του ερασιτέχνη και του επαγγελματία.

Δημοσ.

Υπάρχουν τα μάνουαλ της dell οπου σου δείχνουν ακριβως τι να κάνεις.Αν έχεις όρεξη ,χρόνο και μια βασική σχέση με κατσαβίδι τότε θα τα πας μια χαρά.

Δημοσ.

Λάζαρε αν το bios δεν σου επιτρέπει να μπουτάρεις απευθείας από το 2.σκληρό τότε αναγκαστικά θα ξεκινάει πάντα από των 500άρι.

Βέβαια το μόνο που θα πρέπει να υπάρχει στων 500άρι θα είναι ο bootloader διάβασε εδώ πως μπορείς να το αλλάξεις έτσι ώστε να ξεκινάει από των SSD μιας και δεν θα των βγάλεις των παλιό μου φαίνεται η καλλίτερη λύση.

Δημοσ.

Τελικά έκατσα και έκανα την αλλαγή των δίσκων. Μου έφαγε αρκετό χρόνο και νεύρα για να μην κάνω καμία ζημία αλλά τελικά όλα καλα!!!

Ευχαριστώ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...