Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάρτας γραφικών για το ακόλουθο σύστημα

CloudConnected

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το είχα αγοράσει το 2006... Δεν ξέρω αν είναι αυτό, το όνομά του πάντως είναι αυτό σίγουρα πάνω στο κουτί. Και στην φώτο ίδιο είναι με αυτό που δείχνει το link πιο πάνω. Άρα λογικά αυτό θα'ναι... Αντέχει λοιπόν? Έκανα και test σε site και μου έβγαλε ότι συνολικά χρειάζομαι γύρω στα 400W για το σύστημά αυτό.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στην ASUS HD5670 1GB DDR3

Λέει όμως στο κουτί στα requirements

"A minimum 500W system power supply (with 12V current rating of 40A)"

Και όπως είχα πει το τροφοδοτικό λέει:

+12V1 -> 17A

+12V2 -> 16A

-12V -> 1A

Άρα χρειάζομαι καινούργιο, σωστά?

Δημοσ.

Όχι. Τουλάχιστον όχι επειδή το λέει στο κουτί.

Η 5670 δε ζητάει πάνω από ~55W, δηλαδή πάνω από 4-5Α απ' τη +12V.

Τώρα γιατί στο κουτί γράφει 40Α για όλο το σύστημα ενώ η κάρτα καταναλώνει 4-5Α max, ένας θεός το ξέρει.

Δημοσ.

Όχι. Τουλάχιστον όχι επειδή το λέει στο κουτί.

Εννοείται πως ΟΧΙ. Μην τρελαθούμε κιόλας να μην σου κάνει το windmill για μια 5670. Έπεσες αρκετά όμως σε απόδοση από αυτήν που έλεγες...

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος γι'αυτό δηλαδή? Ευχαριστώ.

Ναι, έπεσα αλλά θέλω να την δοκιμάσω καθώς μου είπαν ότι δεν διαφέρει σε σχέση με αυτήν που είχα κατά νου στην αρχή (ίδιο chipset απλά GDDR5 μνήμη). Αν δεν με ικανοποιήσει μάλλον θα πάω σε αυτές που λέγαμε.

Δημοσ.

Κοίτα, η 5670 καταναλώνει όντως ~55-60W max.

Από εκεί και πέρα εξαρτάται απ' την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τροφοδοτικό σου.

Δημοσ.

Όντως έπεσες πολύ σε απόδοση με την αγορά της HD5670.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά σε FHD αναλύσεις απλά δεν, στα νέα games.

Όσο αφορά το HEC (heroichi) που έχεις, είναι μεν παλιό psu αλλά καλούτσικο psu.

Σε καμμιά περίπτωση δεν θεωρείται χρέπι, μούφα ή του σωρού όπως κάποια που κυκλοφορούν σε έτοιμα συστήματα και μή. Δεν νομίζω ότι θα είχες πρόβλημα ακόμα και με την 6870 ενώ θα μπορούσες έστω να πάς στην 6850 με ~140€ (με τα διπλά απο όσα έδωσες) και να είσαι κομπλέ στα 1080p στις περισσότερες των περιπτώσεων.

For the story, διατηρώ ένα HEC 400W διετίας το οποίο έχει σηκώσει κατα καιρούς απροβημάτιστα υπερχρονισμένα συστήματα και κάρτες πιο ενεργοβόρες απο την HD6850/HD6870.

Δημοσ.

Αυτό που κάνεις όμως lionheart δεν είναι επικίνδυνο ώστε να σου καεί τίποτα? Εννοώ να δοκιμάζεις με το 400W να σηκώσεις υπερχρονισμένα συστήματα και κάρτες..?

Πάντως σε σχέση με την 7600GT πιστεύω θα δω διαφορά μεγάλη, σωστά?

Δημοσ.

Αυτό που κάνεις όμως lionheart δεν είναι επικίνδυνο ώστε να σου καεί τίποτα? Εννοώ να δοκιμάζεις με το 400W να σηκώσεις υπερχρονισμένα συστήματα και κάρτες..?

Πάντως σε σχέση με την 7600GT πιστεύω θα δω διαφορά μεγάλη, σωστά?

Aν ήταν επικίνδυνο δεν θα το έκανα φυσικά. Το δικό μου Hec είναι νεότερο και έχει υψηλό efficiency σε αντίθεση με το δικό σου αλλά και πάλι δεν παύει να είναι αξιόπιστο το hec που έχεις.

Όσο αφορά την αναβάθμιση απο 7600GT σε HD5670 είναι μεγάλη μιας και μιλάμε για αρκετές γενιές διαφορά αλλά και πάλι δεν είναι αρκετή η δύναμή της στα νέα παιχνίδια για την οθόνη που έχεις. Κανένα ποδοσφαιράκι θα παίζεις άνετα απο κεί και πέρα το πράγμα θα ζορίζει (ανάλογα και το game πάντα). :)

Δημοσ.

Anyway, σε ευχαριστώ. Θα την δοκιμάσω στο RIFT και το SWTOR τα οποία με αφορά να μπορεί να σηκώσει τώρα κι αν όχι θα την αλλάξω. Να'στε καλά για τις απαντήσεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...