dimitris2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Οριστικό τέλος στην πλατφόρμα του MeeGo φαίνεται να δίνει η Intel, ύστερα από έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών. Η σκυτάλη δίνεται στο Tizen, ένα νέο λογισμικό ανοιχτού κώδικα βασισμένο σε Linux, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για φορητές συσκευές. Το Linux Foundation θα φιλοξενήσει το project, ενώ η Intel και η Samsung θα ηγούνται της ανάπτυξής του. Το Tizen δίνει μέχρι στιγμής ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές και την υποστήριξη του HTML5 και απ’ ότι φαίνεται θα υποστηρίζει πληθώρα φορητών συσκευών όπως tablets, κινητά τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις και συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου. Ήδη το MeeGo project παροτρύνει τα μέλη του να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στο Tizen τονίζοντας την ανάγκη για μετάβαση στην HTML5 εποχή, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον”. H Intel παροτρύνει τους προγραμματιστές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν εφαρμογές για τα MeeGo netbooks που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς καμία παραμετροποίηση και με την κυκλοφορία των Tizen συσκευών. Η κυκλοφορία των πρώτων Tizen συσκευών πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2012. Site: Ανακοίνωση της Intel Site: thisismynext.com
efo355 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλιστα. Άντε να δούμε ποιος θα αγοράσει το n9
rayman13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Σύμφωνα με αυτό η Nokia θα συνεχίσει την υποστήριξη του Meego.
tkvkp Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Το n9 δεν το λυπαμαι μιας και μας ενημερωσε ο "πατερας" του για την εξελιξη του ασχετως εαν εμεις αδυνατουσαμε να το κατανοησουμε. Οσον αφορα ομως το combo intel-samsung-linux εχω αρχισει και τριβω τα χερια μου...
Meraklis56 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Άλλο ένα project το οποίο όπως θα ρθει,θα φύγει.Το καλό που το θέλω να χει κάτι πρωτότυπο να ανταγωνιστεί το android.Γιατί μέχρι το 2012,το userbase του θα ναι απαγορευτικά μεγάλο για νέα λειτουργικά. For the record,το android έχει ήδη κυκλοφορήσει για συσκευές πέρα απο κινητά,tablets.
jason88 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ωραια αυτα τα νεα. εκει που σκεφτομουν να περασω απο symbian με το N8 που εχω σε android τωρα το ξανασκεφτομαι. ας δουμε λοιπον το tizen τι εχει να μας πει και βλεπουμε...!
Meraklis56 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ωραια αυτα τα νεα. εκει που σκεφτομουν να περασω απο symbian με το N8 που εχω σε android τωρα το ξανασκεφτομαι. ας δουμε λοιπον το tizen τι εχει να μας πει και βλεπουμε...! γνωρίζεις πως θα περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν επιλογές πάνω στο tizen?
jason88 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 ναι κατι διαβασα. μεχρι τοτε θα παραμεινω με το N8.
rayman13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Άλλο ένα project το οποίο όπως θα ρθει,θα φύγει.Το καλό που το θέλω να χει κάτι πρωτότυπο να ανταγωνιστεί το android.Γιατί μέχρι το 2012,το userbase του θα ναι απαγορευτικά μεγάλο για νέα λειτουργικά. For the record,το android έχει ήδη κυκλοφορήσει για συσκευές πέρα απο κινητά,tablets. Εφ'όσον συμμετέχει στην ανάπτυξη το Linux Foundation θα γίνει σωστή δουλειά δεν υπάρχει αμφιβολία... Samsung - Intel δίνουν μια νότα αισιοδοξίας (με τη λογική ότι δε θα επενδύσουν 2 κολοσσοί σε κάτι που θα παρατήσουν νωρίς) Σε Linux φόρα αναφέρεται ότι ίσως συμμετάσχει και ο ίδιος ο Linus στο εγχείρημα...είδωμεν...
kosfil7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Παρα πολυ καλα νεα.........αντε να δουμε
lazlo1992 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 ναι κατι διαβασα. μεχρι τοτε θα παραμεινω με το N8. και εκει να μηνεις αδερφε! nokia=ποιοτητα κατασκευης Α! οσο για το n9..... τοσο όμορφο κινητο με ενα πεθαμένο λειτουργικο... δεν νομιζω να το παρει κανεις οπως δεν νομιζω να θελει κανεις ενα λειτουργικο που δεν θα εχει υποστηριξει σαν τα android τα ios και "symbian"!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα