Προς το περιεχόμενο

Router ως accesspoint με WDS

Evilnye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δυο υπολογιστές σε απομακρυσμένα μεταξύ τους δωμάτια. Ο ένας χρησιμοποιεί windows vista 32bit έχει internet, εκτυπωτή και χρησιμοποιεί ένα modem thomson tg585. Ο άλλος έχει windows xp sp2 και θέλω να τον συνδέσω στο internet όπως και να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον εκτυπωτή. Έχει επάνω του ένα usb ώστε να μπορεί να συνδέεται ασύρματα σε δίκτυο.

Το σήμα από το thomson φτάνει πολύ αδύναμο στον δεύτερο υπολογιστή.

Έχω διαθέσιμο ένα επιπλέον modem router thomson όπως και ένα d-link N150.

Είναι να δυνατόν να χρησιμοποιήσω ένα από αυτά τα δύο ενδιαμέσως στη διαδρομή ως ενισχυτή του σήματος;

Δημοσ.

Δεν βλέπω κανένα από τα 2 AP σου να δουλεύουν σε WDS η repeater mode

Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη εξωτερική κεραία στο thomson (όπως έχω κάνει εγώ) και να παρεις ένα USB με εξωτερική κεραία άμα το pc που δεν πιάνει καλά είναι laptop η ένα Access Point bridge με εξωτερική κεραία άμα είναι desktop.

Δημοσ.

στο 585,το ανοιγεις βγαζεις την κεραια πανω απο το τσιπ και βαζεις το καλωδιο της καινουριας και το βιδωνεις στην καινουρια κερεα.Μετα το πιο λογικο θα ειναι να ναοιξεις και μαι τριπα απο πισω με τριπανι για να βγαλεςι την μεγαλυτερη πλεον καινουρι ακαιρεα ετσι ωστε να μπορεσεις να εχεις κλιστω το καπακι και να μιαζει πιο ''φυσιολογικο''.

για τον Evilnye ,νομιζω η καλυτερη λυση ειναι το repeater ,για να ξεμπερδευει γρηγορα και μια και εξω!

Δημοσ.

Το thomson παίρνει pigtail, το pigtail το έχω βάλει ΧΩΡΊΣ τρύπες στην original τρυπα που είχε για την κεραία στερεωμένο με θερμοκολλα και μετά μια μεγάλη κεραία έτσι δεν υπάρχει οπτική διαφορα

Δημοσ.

Το thomson παίρνει pigtail, το pigtail το έχω βάλει ΧΩΡΊΣ τρύπες στην original τρυπα που είχε για την κεραία στερεωμένο με θερμοκολλα και μετά μια μεγάλη κεραία έτσι δεν υπάρχει οπτική διαφορα

καλα ,εξαρταται και απο την κεραια που θα παρεις.Αμα ειναι ιδιου μεγεθους,μαλλων δεν χρειαζεται κατι αλλα αν ειναι μικροτερη η μεγαλυτερη μαλλων η ζεστη σιλικονη ειναι μια λυση για να μην κανεις τριπες.

Δημοσ.

Δεν εξαρτάται για την κεραία γιατί πριν ειπα πως έβαλα το pigtail στην τρυπα που είχε το thomson για την original κεραία και επειδή ήττα λίγο πιο μεγάλη σε διάμετρο από το pigtail έβαλα θερμοκολΛα η extra κεραία βιδώνει και ξεβιδώνει κανονικότατα και αφού πλέον έχει pigtail παίρνει ότι κεραία θες

Δημοσ.

Δεν εξαρτάται για την κεραία γιατί πριν ειπα πως έβαλα το pigtail στην τρυπα που είχε το thomson για την original κεραία και επειδή ήττα λίγο πιο μεγάλη σε διάμετρο από το pigtail έβαλα θερμοκολΛα η extra κεραία βιδώνει και ξεβιδώνει κανονικότατα και αφού πλέον έχει pigtail παίρνει ότι κεραία θες

αα σορρυ αλλο καταλαβα αρχικα.

Δηλαδη η μαμισια κερεα ξεβιδωνει εχει κανονικο pigtail.?

Στο δικο μου δεν εβγαιναι :S

Δημοσ.

ΔΕΝ ξεβιδώνει η original antenna

ανοίγεις το router και πάνω στο pcb έχει θέση για pigtail. Πετάς την original κεραία βάζεις το pigtail και μετά βιδώνει κανονικά ότι κεραία θες (όλοι τα ίδια thomson έχουμε )

Δημοσ.

Εεε αυτο λεω. :fear: Πως το αν θα χοραει η καινουρια κεραια να περασει απο την υπαρχουσα τριπα που εχει πανω στο πλαστικο του ''κουτιου '' εξαρταται απο την κερεα που θα παρεις.

Δημοσ.

χάθηκες από την τρυπα περνάει το pigtail που καταλήγει σε SMA και αφού περάσει βιδώνεις πάνω στο SMA ότι κεραία θες όσο χοντρή ψιλή μεγάλη μικρή.

Αργότερα βάζω και photos για να γίνει εύκολα κατανοητό

Δημοσ.

xmmm

ναι θα ειναι ετσι.Ομως Η ''υποδοχη'' του SMA χοραει στην υπαρχουσα τριπα?

Εγω ειχα παρει ενα καλωδιο uFL σε SMA αλλα δεν χοραγε στην υπαρχουσα τριπα,μαλλων η σωστη εκφραση ,δεν μπορουσε να κουμπωσει αλλα και στην θεση που ειναι δεν θα μπορουσα να βιδωσω την καινουρια κεραια ,και εκανα αλλη.

Δημοσ.

Tο thomson τουλάχιστον στο menu δεν ειδα να έχει wds τώρα άμα γίνετε από cli είναι άλλο θέμα

η υποδοχή του sma κολυμπάει στην υπάρχουσα τρυπα γιαυτο την κόλλησα με θερμοκολλα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...