kogeorge Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Έγραψα σε ένα audio cd 20 μουσικά κομμάτια, αλλά ενώ στο αυτοκίνητο παίζει κανονικά, σε άλλες συσκευές όπως ένα στερεοφωνικό που έχω, δεν το αναγνωρίζει. Τα κατέβασα σε μορφή video, τα μετέτρεψα σε mp3 και τα έγαρψα σε audio cd+RW. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί δεν παίζει παντού; Πρέπει να τα μετατρέψω σε άλλου είδους αρχείο; Αν μπορεί κάποιος να γράψει τι είδους αρχεία γράφονται σε τι είδους cd για να καταλάβω επιτέλους τι παίζει.. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
parsifal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Από το μήνυμά σου δε γίνεται σαφές αν τα MP3 μετατράπηκαν από το πρόγραμμα εγγραφής που χρησιμοποίησες σε format Audio CD ή αν τα έγραψες «χύμα» ως αρχεία δεδομένων σε άδειο δισκάκι που απλά έχει πάνω του την επιγράφη "CD-R Audio" (ή κάτι αντίστοιχο). Αν το 1ο: Όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν το (παμπάλαιο και διαδεδομένο πλέον) Audio CD format θα έπρεπε να μπορούν να αναπαράγουν το δισκάκι. Στις περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα, οι πιο συνηθισμένοι υπαίτιοι είναι: Το πρόγραμμα εγγραφής (μερικά δωρεάν προγράμματα εγγραφής έχουν τέτοια προβληματάκια) Το optical drive που χρησιμοποιήθηκε για την εγγραφή (μπορεί να έχει βλάβη) Το optical drive που χρησιμοποιήθηκε για την αναπαραγωγή (μπορεί να έχει βλάβη) Η μάρκα/ποικιλία των κενών δίσκων στους οποίους έγινε εγγραφή (προβλήματα συμβατότητας/συνεργασίας με κάποια optical drives) Συνδυασμός των παραπάνω Αν το 2ο: Όσες συσκευές παίζουν Audio CD, δεν παίζουν απαραίτητα και Data CD που έχουν «χύμα» γραμμένα MP3 αρχεία (τα λεγόμενα MP3 CDs). Θα πρέπει να το αναφέρει ρητά η συσκευή ότι αναγνωρίζει και παίζει τέτοια δισκάκια.
TheELF Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Επίσης αρκετές συσκευές,ιδίως από μάρκες,απλά δεν διαβάζουν κανένα είδος δισκάκι αντιγραφής.
kogeorge Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημέρα, Τα αρχεία τα έχω σε mp3 μορφή και χρησιμοποίησα το power to go για την εγγραφή του cd. Δεν ξέρω αν κάνει από μόνο του μετατροπή σε format Audio CD το πρόγραμμα αυτό ,αλλά εγώ πέρα από ότι επέλεξα να κάνω εγγραφή μουσικού cd σε cd-R Audio, δεν έκανα κάτι άλλο. Ξέρετε εσείς κανά κατάλληλο πρόγραμμα γι αυτήν την δουλειά;
billkolias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Το πιο απλο κοιτα στο σερεοφονικο σου επανω στο driver τι μορφες υποστιριζει,το πιο σιγουρο κατα την γνωμη μου ειναι πως δεν διαβαζει RW παρε ενα R και ξαναγραψτα.
micos000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Το ένα θέμα είναι αυτό που λέει ο billkolias για τα rw δισκάκια. Δεν αναγνωρίζουν όλες οι συσκευές δισκάκια επανεγγραφής. Το άλλο είναι ότι δεν παίζουν όλα τα cd players απλά δισκάκια CD-R. Αν έχεις Sony, Aiwa, Philips κτλ μπορεί να είναι κλειδωμένη (DRM) η συσκευή και να παίζει μόνο Audio CD. Η μόνη διαφορά του audio-cd με το απλό cd-r είναι ότι πληρώνεις δικαιώματα στην ΑΕΠΙ (εξ ου και η ακριβότερη τιμή τους) και είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να αναγνωρίζονται από τις DRM συσκευές. Αν έχεις κάποιο κινέζικο δεν τίθενται τέτοια ζητήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.