Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βάλε με ένα πινελακι λίγο λάδι στις σχάρες και άφησε τη να κάψει για κανένα 20λεπτο. 

μετά, αφού κρυώσει, είσαι έτοιμος. 

καλά ψησίματα. 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2321

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Αυτό είδα κι εγώ τώρα για την Kenton, ότι έχουν εμαγιε. Διαβάζω ότι δεν κάνει ούτε καθαριστικά να βάλεις, ούτε σύρμα. Λένε για κάψιμο και τρίψιμο με μαλακή πλευρά από σφουγγάρι.

Τωρα το λάδωμα δε νομίζω να κάνει κακό, αλλά ας μας πει και κάποιος γνωστης!

Παιδιά έχει βούρτσες που από τη μια πλευρά είναι συρμάτινη και από την άλλη σφουγγάρι με μακριά λαβή για να μην καίγεσαι. Έχουν και τα μεγάλα μάρκετ στο τμήμα με τις ψησταριές. Έχει στο Σκλαβενίτη και είναι οικονομική. Καίμε καλά τρίβουμε και κάνουμε επάλειψη με ηλιέλαιο για το επόμενο ψήσιμο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimgoodman είπε

Μήπως τελικά αυτές τις χαρές επειδή έχουν επικάλυψη εμαγιέ δεν θέλουνε καθόλου σύρμα αλλά ούτε και επικάλυψη με λάδι για την αντικολλητική ιδιότητα; Γιατί μάλλον δεν είναι σκέτο μαντέμι η επιφάνεια.

Γι αυτό ανέφερα κάποια βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Είναι πιο μαλακές και δεν «τραυματίζουν» τις σχάρες. Το να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι στην σχάρα, σίγουρα θα βοηθήσει.

7 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Επιτέλους έστησα την Weber μου και την έβαλα σε λειτουργία.

Πετάω κρέατα κατευθείαν πάνω ή θέλει κάποια ώρα να κάψει χωρίς τίποτα;

20221122_103431.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Θα πρέπει να κάνεις ένα πρώτο κάψιμο με φουλ τους καυστήρες για περίπου 20-25 λεπτά. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Μπορείς να πάρεις και χοιρινό λίπος από τον χασάπη ή ίσως να έχεις κάποια περισσεύματα από κρέατα που «καθαρίζεις» πριν ψήσεις, να τα βάλεις σε σακουλάκια στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιείς, κατά το δοκούν, κατευθείαν στην σχάρα για «λάδωμα».

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καμια άποψη κάποιος για τις Char-broil Tru-infrared ;;;; Διαβάζω για ομοιομορφία στο ψήσιμο, εύκολο καθάρισμα, μεγάλες θερμοκρασίες και καθόλου αναφλέξεις. Αξίζουν ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Επιτέλους έστησα την Weber μου και την έβαλα σε λειτουργία.

Πετάω κρέατα κατευθείαν πάνω ή θέλει κάποια ώρα να κάψει χωρίς τίποτα;

20221122_103431.jpg

Καλοριζικη και καλα ψησιματα, να σηκωνεις την τεντα στο ψησιμο να φευγει η τσικνα :)

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, geornirv είπε

Καμια άποψη κάποιος για τις Char-broil Tru-infrared ;;;; Διαβάζω για ομοιομορφία στο ψήσιμο, εύκολο καθάρισμα, μεγάλες θερμοκρασίες και καθόλου αναφλέξεις. Αξίζουν ;

Λογικά θα μπορέσουν να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες @ioannisdask

@Paladin-}LoA{- @giannislazy (την έχει φίλος του)


Λογικά αυτό είναι το αρχείο με τις εγγυήσεις που ισχύουν. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις και με την ελληνική αντιπροσωπεία, https://www.unionbbq.gr , για επιβεβαίωση ή όχι.

Από αυτά που έχω διαβάσει/δει υπάρχει αρκετή κάπνα, και επιπλέον δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορείς να κάνεις έμμεσο ψήσιμο, εφόσον σε ενδιαφέρει, καθώς οι πλάκες που μπαίνουν πάνω από τους καυστήρες ουσιαστικά «εγκλωβίζουν» την θερμότητα και την διοχετεύουν σε όλη την επιφάνεια.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά για λόγους ασφαλείας (ίσως και νομιμότητας), διαβάζω για πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης. Να πάρω 6κιλο ή και με λιγότερα είναι κομπλέ; Ευχαριστώ!

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jimgoodman είπε

Μήπως τελικά αυτές τις χαρές επειδή έχουν επικάλυψη εμαγιέ δεν θέλουνε καθόλου σύρμα αλλά ούτε και επικάλυψη με λάδι για την αντικολλητική ιδιότητα; Γιατί μάλλον δεν είναι σκέτο μαντέμι η επιφάνεια.

εχω την Κεντον που εχει εμαγιε σχραρα και με το πρασινο μερος απο το σφουγγαρι καθαρίζει πανεύκολα , η πλακα που εχει ειναι μαντεμι σκετο και αυτη καθαρίζει πιο δύσκολα αλλα κυριος ψήνω λαχανικά σε αυτη .

 

για την φιάλη , εμενα η Κεντον με τους 3 καυστήρες και ψήσιμο σχεδον 2 φορες καθε εβδομαδα , 1,5 κιλα κρεας μου εβαλε σχεδον 5 μηνες ,η κοραλ γκας η κόκκινη .

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vins είπε

Παιδιά για λόγους ασφαλείας (ίσως και νομιμότητας), διαβάζω για πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης. Να πάρω 6κιλο ή και με λιγότερα είναι κομπλέ; Ευχαριστώ!

Σωστος. Παρε 6 κιλο.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Παιδιά για λόγους ασφαλείας (ίσως και νομιμότητας), διαβάζω για πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης. Να πάρω 6κιλο ή και με λιγότερα είναι κομπλέ; Ευχαριστώ!

Θα πρότεινα να πάς σε CO2, μιας και μετά την χρήση του πυροσβεστήρα σκόνεως θα κλαίς και οτι άλλο πετύχεις (που θα πετύχεις πολλά) στο μπαλκόνι κτλ., ενώ με το CO2 ειναι πολύ καθαρό είδος πυρόσβεσης και ολα καλά...

https://www.skroutz.gr/s/31544959/Mobiak-Φορητός-Πυροσβεστήρας-Διοξειδίου-του-Άνθρακα-CO2-2kg-MBK04-020CA-P1B.html

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Θα πρότεινα να πάς σε CO2, μιας και μετά την χρήση του πυροσβεστήρα σκόνεως θα κλαίς και οτι άλλο πετύχεις (που θα πετύχεις πολλά) στο μπαλκόνι κτλ., ενώ με το CO2 ειναι πολύ καθαρό είδος πυρόσβεσης και ολα καλά...

https://www.skroutz.gr/s/31544959/Mobiak-Φορητός-Πυροσβεστήρας-Διοξειδίου-του-Άνθρακα-CO2-2kg-MBK04-020CA-P1B.html

 

Φίλε μου έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά από όσο γνωρίζω ο CO2 δεν ενδείκνυται για αέρια καύσιμα σε αντίθεση με τον ξηρό. Ισχύει αυτό;

Γενικά δε με νοιάζει τόσο να σώσω έπιπλα, μάρμαρα κλπ. Με νοιάζει αν μακριά από δω γίνει μια φορά κάτι, να έχω άμεση πυρόσβεση για την ασφάλειά μας. 

Ευχαριστω 

edit: είδα στο εξωτερικό προτείνουν και fire blanket, ίσως κι αυτό να είναι λύση που δε θα τα κάνει όλα χάλια.

Γνωμες;

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.

Παιδιά άλλη ερώτηση, επειδή προφανώς η Kenton δεν είναι κλάσης napoleon κλπ και διαβάζω για αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα λουκάνικα κλπ.

Σκεφτηκα το εξής: αν πάρω κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/16315858/Veltihome-Lasagna-Pan-Ταψί-Ορθογώνιο-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-22x30cm-690765.html

Και το βάλω πάνω στην μαντεμενια πλάκα ή τη σχάρα και βάλω εκεί πάνω λουκάνικα ή παϊδάκια αρνίσια πχ, θα είναι οκ λέτε;

Και πάλι ευχαριστώ! 

Περιμενω αύριο να μου φέρουν 2 prime προπάνιο με το ρυθμιστή, όποτε θα γίνει το πρώτο κάψιμο και ψήσιμο 😁

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vins είπε

Παιδιά άλλη ερώτηση, επειδή προφανώς η Kenton δεν είναι κλάσης napoleon κλπ και διαβάζω για αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα λουκάνικα κλπ.

Σκεφτηκα το εξής: αν πάρω κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/16315858/Veltihome-Lasagna-Pan-Ταψί-Ορθογώνιο-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-22x30cm-690765.html

Και το βάλω πάνω στην μαντεμενια πλάκα ή τη σχάρα και βάλω εκεί πάνω λουκάνικα ή παϊδάκια αρνίσια πχ, θα είναι οκ λέτε;

Και πάλι ευχαριστώ! 

Περιμενω αύριο να μου φέρουν 2 prime προπάνιο με το ρυθμιστή, όποτε θα γίνει το πρώτο κάψιμο και ψήσιμο 😁

Μην αγχωνεσαι παιδευσαι, αυτο που λες οκ θα δουλεψει αλλα καταργεις την φησταρια ετσι... Στην τελικη βαλε ενα τετοιο ταψι και αναψε το γκριλ του φουρνου σπιτι και ψησε ετσι. Οκ μπορει να εχεις αναφλεξεις αλλα με τον καιρο θα το "μαθεις" οσο γινεται, δεν θα γεμιζεις ποτε ολη την σχαρα , ωστε οταν εχεις αναφλεξεις θα τα μεταφερεις παρα διπλα τα κρεατα, και χαμηλα την ενταση

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vins είπε

Παιδιά άλλη ερώτηση, επειδή προφανώς η Kenton δεν είναι κλάσης napoleon κλπ και διαβάζω για αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα λουκάνικα κλπ.

Σκεφτηκα το εξής: αν πάρω κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/16315858/Veltihome-Lasagna-Pan-Ταψί-Ορθογώνιο-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-22x30cm-690765.html

Και το βάλω πάνω στην μαντεμενια πλάκα ή τη σχάρα και βάλω εκεί πάνω λουκάνικα ή παϊδάκια αρνίσια πχ, θα είναι οκ λέτε;

Και πάλι ευχαριστώ! 

Περιμενω αύριο να μου φέρουν 2 prime προπάνιο με το ρυθμιστή, όποτε θα γίνει το πρώτο κάψιμο και ψήσιμο 😁

δεν υπάρχει ψησταριά στην οποία θα βάλεις παϊδάκια ή προβατίνα πχ και δεν θα έχεις αναφλέξεις. 

Λίγο διαχείριση θέλει και με τον καιρό θα την μαθεις και θα εισαι κομπλέ 

  • Like 1
  • Thanks 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε



Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...