Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιρνεις κιμα ελια (οχι νεαρο μοσχαρι) και δες να εχει και λιπακι. Φτιαχνεις κεφτεδακια των 90γρ και τα πετας πανω σε καυτη μαντεμενια πλακα και τα πατας με δυναμη να γινουν φλατ, οσο πιο φλατ γινεται. Ριχνεις απο πανω λιγο αλατοπιπερο (και msg αν εχεις). Μολις παρει χρωμα ωραιο καφε απο κατω το γυρνας με μια σπατουλα. Ριχνεις παλι αλατο πιπερο λιγο. Πετας πανω μια φετα "πλαστικο" τυρι (αυτο στο σακουλακι που ειναι σαν ψευτικο με γευση τσενταρ) και περιμενεις να παρει χρωμα και απο την αλλη πλευρα. Παιρνεις ενα μπιφτεκι και το πετας πανω σε ενα αλλο να κανει μεζονετα. Τα παιρνεις και χτιζεις τα μπεργκερ σου οπως θες. Ακομα και σκετο με ψωμι και λιγη σως θα ειναι νοστιμο. Εγω βαζω ψωμι>καυτερη μαγινεζα peri-peri>μαρουλι>ντοματα>μπιφτεκι>μπεικον>καραμελομενα κρεμυδια ετοιμα απο βαζακι>καυτερη μαγινοεζα>ψωμι.

Χτες ειχα και request για αυγο ματι που επεσε πανω στο μαντεμι και εγινε μπομπα. Μπηκε πανω απο το μπεικον.

Πάντα μεζονέτα. Μη σου πω κ τριπατο. Θα το ξαναδοκιμασω με ελιά - ίσως όντως φταίει το κρέας που είχα πάρει. 

2 ώρες πριν, imr είπε

Είναι βασικό να έχεις καλό κιμά. Και μόνο αλάτι πιπέρι βγαίνει σουπερ

Black angus έχω δοκιμάσει και τις δυο φορές. Μου φάνηκε πολύ άνοστο. Αλάτι και πιπέρι είχα βάλει και το είχα ψευτοπλασει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

52 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μη σου πω κ τριπατο.

Μην κανεις 3πατο, θα γεύεσαι μονο τον κιμα.

Ξεχασα να πω, εννοειται μπριοσακι ψωμι λιγο καψαλισμενο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/10/2022 στις 10:19 ΠΜ, soundkeeper είπε

Έχοντας στη κατοχή μου και τις 2 μάρκες / τύπους που αναφέρεται ποιο πάνω ( την Jamestown στην Αθηνα και την Naterial στο χωριό )  να σας πω ότι είναι το ίδιο εργοστάσιο , οι ίδιες βίδες τα πάντα ίδια με την μόνη διαφορά την λίγο καλύτερη ποιότητα στην jamestown έχοντας inox στα σημεία  που βλέπετε . Και τις δυο τις πήρα στις προσφορές που είχε το εκάστοτε μαγαζί με αρχή την jamestown με το πλαϊνό infra στα 320 ευρώ ... αλλά είχε τελειώσει όταν τον Αύγουστο κατέβηκα στο χωριό , με αποτέλεσμα να πάρω την naterial σαν δεύτερη επιλογή .

Να ρωτήσω πόσο σας κρατάει περίπου η 20κιλη μπουκάλα ...? Σε ώρες περίπου ...Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος , έχοντας 4 καυστήρες ανοιχτούς .

καλημέρα  , οι φιάλες που χρησιμοποιούμε  στις ψησταριές αλλά και γενικότερα για οικιακή χρήση είναι των 10 κιλών  - τα κιλά αναφέρονται στο περιεχόμενο .  όπως αναφέρουν και τα αλλά παιδιά ποιο πάνω

σε ότι αφορά την κατανάλωση  σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος λειτουργίας  οι απαιτήσεις σε θερμοκρασία   ο αριθμός καυστήρων ή αλλιώς η ονομαστική ισχύς και βέβαια η απόδοση μιας ψησταριάς , προσωπικά  η 10κιλη φιάλη    εχει μια διάρκεια  περίπου 3μήνες + με μια συχνότητα ψησίματος 2,5 ψησίματα  ανα βδομάδα κατα μέσο όρο  με όλων των ειδών σε ψήσιμο  απο σουβλάκια , μπιφτέκια εως πίστα ,σούβλα , εμμεσο  με έμφαση στα γρήγορα άμεσα ψησίματα  όπως σουβλάκια . μπιφτεκια μπριζόλες κ.α 

με ενα πρόχειρο υπολογισμό  βγαίνει περι τα 30 ψησίματα ανα φιάλη ,αναφερομαι σε ψησταριά με 6 καυστήρες

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

καλημέρα  , οι φιάλες που χρησιμοποιούμε  στις ψησταριές αλλά και γενικότερα για οικιακή χρήση είναι των 10 κιλών  - τα κιλά αναφέρονται στο περιεχόμενο .  όπως αναφέρουν και τα αλλά παιδιά ποιο πάνω

σε ότι αφορά την κατανάλωση  σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος λειτουργίας  οι απαιτήσεις σε θερμοκρασία   ο αριθμός καυστήρων ή αλλιώς η ονομαστική ισχύς και βέβαια η απόδοση μιας ψησταριάς , προσωπικά  η 10κιλη φιάλη    εχει μια διάρκεια  περίπου 3μήνες + με μια συχνότητα ψησίματος 2,5 ψησίματα  ανα βδομάδα κατα μέσο όρο  με όλων των ειδών σε ψήσιμο  απο σουβλάκια , μπιφτέκια εως πίστα ,σούβλα , εμμεσο  με έμφαση στα γρήγορα άμεσα ψησίματα  όπως σουβλάκια . μπιφτεκια μπριζόλες κ.α 

με ενα πρόχειρο υπολογισμό  βγαίνει περι τα 30 ψησίματα ανα φιάλη ,αναφερομαι σε ψησταριά με 6 καυστήρες

Να δεις που μάλλον εγώ έπεσα σε απατεώνα πωλητή ... ή δεν  έχω ιδέα τι μπορεί άλλο να συνέβη .. Η "μπουκάλα " δεν κράτησε ούτε 2μηνο με 1-2 ψησίματα την εβδομάδα . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παιδια εαν δεν ειναι black angus  ο κιμάς smashed της προκοπής δεν έχω καταφέρει να πέτυχω  γευστικα ΠΟΤΕ.

κρατάω το να μην είναι νεαρό το μοσχάρι.. αυτή τη λεπτομέρεια δεν την εχω χρησιμοποιήσει όταν ζητάω κιμά

επισης προσωπικά η μαγική μου sauce για τα smash είναι

135 gr μαγιονέζα, 70gr κέτσαπ ,30 γρ μουστάρδα , 0.5 κουταλάκι γλυκού σκόρδο  , 0,5 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή ,1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη , 1 κουταλάκι γλυκού ζουμι απο πικλες(εαν δεν έχετε δε πειράζει εαν έχετε όμως κ θέλετε ψιλοκόψτε 3-4 κ βαλτε τες κ αυτες). η σάλτσα σε κλειστό βαζάκι κραταει ψυγείο καμια βδομάδα. τη καλύτερη γεύση την έχει αφού μείνει 24 ώρες ψυγειο.

ψωμάκι brioche σοβολος + la vache qui rit cheddar. 

Δε θέλει κατι άλλο  για να πας στο παράδεισο. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

1 ώρα πριν, sndev είπε

εγω παιδια εαν δεν ειναι black angus  ο κιμάς smashed της προκοπής δεν έχω καταφέρει να πέτυχω  γευστικα ΠΟΤΕ.

κρατάω το να μην είναι νεαρό το μοσχάρι.. αυτή τη λεπτομέρεια δεν την εχω χρησιμοποιήσει όταν ζητάω κιμά

επισης προσωπικά η μαγική μου sauce για τα smash είναι

135 gr μαγιονέζα, 70gr κέτσαπ ,30 γρ μουστάρδα , 0.5 κουταλάκι γλυκού σκόρδο  , 0,5 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή ,1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη , 1 κουταλάκι γλυκού ζουμι απο πικλες(εαν δεν έχετε δε πειράζει εαν έχετε όμως κ θέλετε ψιλοκόψτε 3-4 κ βαλτε τες κ αυτες). η σάλτσα σε κλειστό βαζάκι κραταει ψυγείο καμια βδομάδα. τη καλύτερη γεύση την έχει αφού μείνει 24 ώρες ψυγειο.

ψωμάκι brioche σοβολος + la vache qui rit cheddar. 

Δε θέλει κατι άλλο  για να πας στο παράδεισο. 

Αν τα τρως συχνά πας και πιο γρήγορα. 😂

Επεξ/σία από tsiro7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

 

Αν τα τρως συχνά πας και πιο γρήγορα. 😂

Μια ζωή την έχουμε μωρέ από την άλλη δε πας από burger κ πίτσες κ προβατίνες αλλά από υπερβολές και παραμέληση του εαυτού σου..

Πάντως έτσι για την ιστορία κάθε χρόνο το τσεκ υπ μου ήταν άψογο μέχρι που άρχισα να προσέχω κ να τρώω μπροκολα κ στήθος κοτόπουλου κ χαμηλά λιπαρά! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...