Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποια προταση για συνταγή ζύμης πιτσας;

Εγω χρησιμοποιώ caputo κοκκινο 350γρ, 200γρ νερο (χλιαρο), μιση μαγια και ελαχιστη ζάχαρη. Κουζινομηχανη μεχρι να γινει μια μπάλα και μετα στον φουρνο περιπου 1ω να φουσκώσει. Έπειτα απλωμα με πλάστη απαλα και απο πανω τα υλικα. Ψήσιμο πανω στην πετρα που ειναι στην ψησταρια που δειχνει περιπου 250°.

Ψαχνομαι και για φτυάρι 

Επεξ/σία από fysikos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2218

  • ilpapacha

    2011

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fysikos είπε

Καποια προταση για συνταγή ζύμης πιτσας;

Εγω χρησιμοποιώ caputo κοκκινο 350γρ, 200γρ νερο (χλιαρο), μιση μαγια και ελαχιστη ζάχαρη. Κουζινομηχανη μεχρι να γινει μια μπάλα και μετα στον φουρνο περιπου 1ω να φουσκώσει. Έπειτα απλωμα με πλάστη απαλα και απο πανω τα υλικα. Ψήσιμο πανω στην πετρα που ειναι στην ψησταρια που δειχνει περιπου 250°.

Ψαχνομαι και για φτυάρι 

Υπάρχει σχετικό θέμα που μπορείς να «αντλήσεις» πολλές πληροφορίες

Δες κι ένα παλαιότερο ποστ

 

Μια καλή επιλογή για φτυάρι είναι η παρακάτω

https://www.mantemi.gr/catalogsearch/result/index/?manufacturer=1147&q=Φτυάρι

2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Για τους φίλους της πίτσας που κατα πως φαίνεται είναι αρκετοί

 

Έχουμε αναφερθεί σε αυτό, στο θέμα για την πίτσα και τις ζύμες

 

12 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

 

Πάντως υπάρχει κι ένα φουρνάκι με χειροκίνητο μηχανισμό 

https://www.souschef.co.uk/products/ziipa-wood-pellet-pizza-oven-piana-terracotta

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει έκπτωση στη Freestyle 425 SIB 

https://www.skroutz.gr/s/33684891/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Freestyle-425-SIB.html

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Υπάρχει σχετικό θέμα που μπορείς να «αντλήσεις» πολλές πληροφορίες

Δες κι ένα παλαιότερο ποστ

 

Μια καλή επιλογή για φτυάρι είναι η παρακάτω

https://www.mantemi.gr/catalogsearch/result/index/?manufacturer=1147&q=Φτυάρι

Έχουμε αναφερθεί σε αυτό, στο θέμα για την πίτσα και τις ζύμες

 

9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Υπάρχει σχετικό θέμα που μπορείς να «αντλήσεις» πολλές πληροφορίες

Δες κι ένα παλαιότερο ποστ

 

Μια καλή επιλογή για φτυάρι είναι η παρακάτω

https://www.mantemi.gr/catalogsearch/result/index/?manufacturer=1147&q=Φτυάρι

Έχουμε αναφερθεί σε αυτό, στο θέμα για την πίτσα και τις ζύμες

 

 

Πάντως υπάρχει κι ένα φουρνάκι με χειροκίνητο μηχανισμό 

https://www.souschef.co.uk/products/ziipa-wood-pellet-pizza-oven-piana-terracotta

 

Ε και τι μ' αυτό;

Λίγο απ'όλα σήμερα για μεζέ 

IMG_20221008_214157.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

πρεπει να ξερεις οτι αυτο που έκανες ήταν εξωφρενικα επικινδυνο και καλο θα ηταν να μη το ξανακανεις... εαν αρπαζε φωτια το λαδι θα σε βλεπαμε στις ειδησεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

πρεπει να ξερεις οτι αυτο που έκανες ήταν εξωφρενικα επικινδυνο και καλο θα ηταν να μη το ξανακανεις... εαν αρπαζε φωτια το λαδι θα σε βλεπαμε στις ειδησεις...

Οκ ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο επικινδυνο, ουτε το αφησα και πηγα για καφε εβλεπα τι γινοταν μεσα ;) Εχω τηγανισει παμπολες φορες σε φωτια δεν ειναι 1η φορα 

 

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε τουλαχιστον μια μαντεμενια γαστρα να μην φοβασαι μην χυθει το λαδι.

Σε weber που εχουν το GBS μπορεις να βαλεις δικη της γαστρα/γουκ το οποιο θα κατεβει πιο χαμηλα στη φωτια

61TnU1JikfL.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

Σίγουρα είναι επικίνδυνο και «απαιτεί» προσοχή. Εξάλλου και στο βιντεάκι, το οποίο παρέθεσες, αναφέρει ότι η ψησταριά είναι σε αυλή, απομακρυσμένη από το σπίτι κτλ, οπότε σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν «απειλείται» κάτι άλλο.

Αυτό που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να αφαιρέσεις το sear plate που «κάθεται» πιο ψηλά από τις υπόλοιπες, να τοποθετήσεις στην σχάρα, παράλληλα με τον χώρο ψησίματος, και να τοποθετήσεις πάνω το τηγάνι. Το είχα αναφέρει και σε παλιότερο ποστ, για δοκιμή σε ψήσιμο πίτσας. Δεν το έχω κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω του σχεδιασμού της ψησταριάς, υπάρχει κλίση στα sear plates και λογικά δεν θα «κάθεται» σωστά η σχάρα ή/και το τηγάνι.

3D852FA0-9526-44F3-A690-CF8D7F307072.jpeg.b987ce5b5ccc1b1998bcdcf673b49838.jpeg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...