agnostos13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, AEE985 είπε Και από εμένα ένα DIY WFO hybrid Μπράβο! Μερακλής
AEE985 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, paylidis είπε καταπληκτικη λυση θες να μας πεις 2 λογια πως το εφτιαξες/που/κοστος κλπ; Με λαμαρίνα 3χιλ (μπορούμε και πιο μεγάλη αλλά θα βγει αρκετά βαρύ). Μπορούμε και Inox .Πήρα τα μέτρα της ψησταριάς έδωσα και ύψος 12 πόντους(πιο χαμηλό θα έχουμε πρόβλημα με την εύκολη τοποθέτηση της πίτσας) και έτοιμο (προσέχουμε να κλείνει και το καπάκι) , αν και όταν το χρησιμοποιώ,δεν το κλείνω. Τώρα όσο για τον χώρο για τα ξύλα έφτιαξα ένα συρταράκι και αυτό από λαμαρινα. Πήρα και ένα σπρέι για θερμοκρασίες (800 κελσίου) και το έβαψα εξωτερικά Εγώ το έφτιαξα με την βοήθεια ενός φίλου Σε ένα μαγαζί στραντζα-ψαλιδι και σε ένα σιδεράδικο νομίζω ότι θα γίνει αρκετά φθηνά.Τωρα αν έχετε γνώσεις ηλεκτροσυγκόλλησης, τα κόβετε μια τα κολλάτε μόνοι σας και έτοιμο το DIY WFO hybrid! 1 2
ilpapacha Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AEE985 είπε Με λαμαρίνα 3χιλ (μπορούμε και πιο μεγάλη αλλά θα βγει αρκετά βαρύ). Μπορούμε και Inox .Πήρα τα μέτρα της ψησταριάς έδωσα και ύψος 12 πόντους(πιο χαμηλό θα έχουμε πρόβλημα με την εύκολη τοποθέτηση της πίτσας) και έτοιμο (προσέχουμε να κλείνει και το καπάκι) , αν και όταν το χρησιμοποιώ,δεν το κλείνω. Τώρα όσο για τον χώρο για τα ξύλα έφτιαξα ένα συρταράκι και αυτό από λαμαρινα. Πήρα και ένα σπρέι για θερμοκρασίες (800 κελσίου) και το έβαψα εξωτερικά Εγώ το έφτιαξα με την βοήθεια ενός φίλου Σε ένα μαγαζί στραντζα-ψαλιδι και σε ένα σιδεράδικο νομίζω ότι θα γίνει αρκετά φθηνά.Τωρα αν έχετε γνώσεις ηλεκτροσυγκόλλησης, τα κόβετε μια τα κολλάτε μόνοι σας και έτοιμο το DIY WFO hybrid! Καλύτερα να το κατασκευάσει κάποιος σε ανοξείδωτο, παρά με λαμαρίνα και βαφή. Δε νομίζω πως το συγκεκριμένο είδος χρώματος ενδείκνυται για μέρη που υπάρχουν τρόφιμα. 1
AEE985 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Καλύτερα να το κατασκευάσει κάποιος σε ανοξείδωτο, παρά με λαμαρίνα και βαφή. Δε νομίζω πως το συγκεκριμένο είδος χρώματος ενδείκνυται για μέρη που υπάρχουν τρόφιμα. Σωστός, εγώ το έβαψα μόνο εξωτερικά λόγο εμφάνισης. Το επόμενο με όλες τις βελτιώσεις θα είναι Inox 4mm 28 λεπτά πριν, AEE985 είπε Σωστός, εγώ το έβαψα μόνο εξωτερικά λόγο εμφάνισης. Το επόμενο με όλες τις βελτιώσεις θα είναι Inox 4mm https://www.amazon.com/gp/product/B01GQF6S8K/ref=as_li_tl?ie=UTF8&tag=whthbb-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B01GQF6S8K&linkId=e94c931fbd52216427deabc952ee28a9 Αυτό είδα και μου άρεσε η ιδέα ,τώρα για το συρταράκι με τα ξύλα, θα μου άρεσε η μυρωδιά του ξύλου στην πίτσα
ilpapacha Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AEE985 είπε Αυτό είδα και μου άρεσε η ιδέα ,τώρα για το συρταράκι με τα ξύλα, θα μου άρεσε η μυρωδιά του ξύλου στην πίτσα Λόγω του ότι η πίτσα ψήνεται σε πολύ λίγο χρόνο δεν προλαβαίνει να «διεισδύσει» η μυρωδιά του ξύλου. Δεν ξέρω εάν θα καταλάβεις κάποια διαφορά. Το «καπάκι», το έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα ποστ. Σίγουρα πάντως είναι εντυπωσιακό αυτό που έχεις φτιάξει με τα ξύλα, σου δίνει μία διαφορετική επιλογή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε διαφορετικά ψησίματα. 2 1
Evgenios_V Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, AEE985 είπε Με λαμαρίνα 3χιλ (μπορούμε και πιο μεγάλη αλλά θα βγει αρκετά βαρύ). Μπορούμε και Inox .Πήρα τα μέτρα της ψησταριάς έδωσα και ύψος 12 πόντους(πιο χαμηλό θα έχουμε πρόβλημα με την εύκολη τοποθέτηση της πίτσας) και έτοιμο (προσέχουμε να κλείνει και το καπάκι) , αν και όταν το χρησιμοποιώ,δεν το κλείνω. Τώρα όσο για τον χώρο για τα ξύλα έφτιαξα ένα συρταράκι και αυτό από λαμαρινα. Πήρα και ένα σπρέι για θερμοκρασίες (800 κελσίου) και το έβαψα εξωτερικά Εγώ το έφτιαξα με την βοήθεια ενός φίλου Σε ένα μαγαζί στραντζα-ψαλιδι και σε ένα σιδεράδικο νομίζω ότι θα γίνει αρκετά φθηνά.Τωρα αν έχετε γνώσεις ηλεκτροσυγκόλλησης, τα κόβετε μια τα κολλάτε μόνοι σας και έτοιμο το DIY WFO hybrid! Μπράβο για την μαστοριά... στο επόμενο (που λές οτι θελεις να φτιάξεις) θα το πήγαινα ένα βημα παραπέρα δλδ... θα εφτιαχνά φούρνάκι ολόκληρο, δλδ με τον δικό του πάτο και κομμένη πλάκα (απο το κέντρο κεραμικών που έβαλε ο φίλος παραπάνω σε ενα καλό πάχος) θα εφτιαχνά και μια βάση (ποδιά ή κάτι αλλο) στο μηκος πλάτος που πρέπει...Ετσι σε συνδυασμό με την πατέντα για τα ξύλα θα έχεις μια χαρά ξυλόφουρνο για πιτσα... Αλλιως για κάποιον σαν εμάς που δεν έχουμε τέτοια εργαλεία/γνώση το ΟΟΝΙ (σε προσφορά γιατί αλλιώς ειναι πανάκριβο) ειναι μια καλή λύση... 1
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε στο επόμενο (που λές οτι θελεις να φτιάξεις) θα το πήγαινα ένα βημα παραπέρα δλδ... θα εφτιαχνά φούρνάκι ολόκληρο, δλδ με τον δικό του πάτο και κομμένη πλάκα (απο το κέντρο κεραμικών που έβαλε ο φίλος παραπάνω σε ενα καλό πάχος) θα εφτιαχνά και μια βάση (ποδιά ή κάτι αλλο) στο μηκος πλάτος που πρέπει...Ετσι σε συνδυασμό με την πατέντα για τα ξύλα θα έχεις μια χαρά ξυλόφουρνο για πιτσα... μια καλη λυση ισως θα ηταν και μια πλακα-πλατω ωστε να κουμπωσει επανω η πατεντα, αν και εχουν ανεβει πολυ τελευταια σε σχεση με τις τιμες που ειχαν πχ στο λερου εδω και 1.5 χρονο (30 με 1 εστια-60 2 με εστιες)
AEE985 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Μπράβο για την μαστοριά... στο επόμενο (που λές οτι θελεις να φτιάξεις) θα το πήγαινα ένα βημα παραπέρα δλδ... θα εφτιαχνά φούρνάκι ολόκληρο, δλδ με τον δικό του πάτο και κομμένη πλάκα (απο το κέντρο κεραμικών που έβαλε ο φίλος παραπάνω σε ενα καλό πάχος) θα εφτιαχνά και μια βάση (ποδιά ή κάτι αλλο) στο μηκος πλάτος που πρέπει...Ετσι σε συνδυασμό με την πατέντα για τα ξύλα θα έχεις μια χαρά ξυλόφουρνο για πιτσα... Αλλιως για κάποιον σαν εμάς που δεν έχουμε τέτοια εργαλεία/γνώση το ΟΟΝΙ (σε προσφορά γιατί αλλιώς ειναι πανάκριβο) ειναι μια καλή λύση... Μόλις τώρα, AEE985 είπε Έχεις δίκιο,να πω ότι δεν έχεις 4
ilpapacha Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, AEE985 είπε Έχεις δίκιο,να πω ότι δεν έχεις Μια χαρά! Φαντάζομαι έχεις βάλει και κεραμική κουβέρτα.
katbo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, όταν ψήνετε στη σούβλα, στα ταψάκια από κάτω βάζετε νερό και πόσο; Τις προάλλες έφτιαξα ένα κοντοσούβλι, έβαλα αρχικά νερό στα ταψάκια, και συμπλήρωνα μετά όταν έβλεπα ότι εξατμίζεται και αδειάζει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κρέας μου βγήκε μαλακό μεν αλλά θύμιζε βραστό. Τη φούνταρα κιόλας στο τέλος να ξεροψηθεί για κανά 10λεπτο αλλά και πάλι θύμιζε λίγο βραστό. Το ίδιο είχα πάθει και με κοτόπουλο με κουτάκι μπύρας που είχα βάλει νερό από κάτω στο ταψάκι μαζί με πατάτες για να μην κολλήσουν. Πάλι σαν βραστό, μάλλον είχα βάλει πολύ νερό. Μήπως δεν θέλει νερό τελικά το ταψάκι για να βγει ξεροψημένο και τραγανό; Σκέτα ταψάκια δηλαδή για να μαζεύει ότι στάζει; Και ίσως επάλειψη το κρέας με κανά λαδάκι για να μαλακώνει; Κι αν δεν βάλουμε νερό πως θα γίνει να ψήσουμε και καμιά πατάτα και να μην κολλάνε; Καμιά ιδέα-εμπειρία;
AEE985 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, katbo είπε Καλησπέρα, όταν ψήνετε στη σούβλα, στα ταψάκια από κάτω βάζετε νερό και πόσο; Τις προάλλες έφτιαξα ένα κοντοσούβλι, έβαλα αρχικά νερό στα ταψάκια, και συμπλήρωνα μετά όταν έβλεπα ότι εξατμίζεται και αδειάζει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κρέας μου βγήκε μαλακό μεν αλλά θύμιζε βραστό. Τη φούνταρα κιόλας στο τέλος να ξεροψηθεί για κανά 10λεπτο αλλά και πάλι θύμιζε λίγο βραστό. Το ίδιο είχα πάθει και με κοτόπουλο με κουτάκι μπύρας που είχα βάλει νερό από κάτω στο ταψάκι μαζί με πατάτες για να μην κολλήσουν. Πάλι σαν βραστό, μάλλον είχα βάλει πολύ νερό. Μήπως δεν θέλει νερό τελικά το ταψάκι για να βγει ξεροψημένο και τραγανό; Σκέτα ταψάκια δηλαδή για να μαζεύει ότι στάζει; Και ίσως επάλειψη το κρέας με κανά λαδάκι για να μαλακώνει; Κι αν δεν βάλουμε νερό πως θα γίνει να ψήσουμε και καμιά πατάτα και να μην κολλάνε; Καμιά ιδέα-εμπειρία; Εγώ προσωπικά το ταψακι το έχω για τα λίπη να μην λερώνω την ψησταριά 4 λεπτά πριν, AEE985 είπε Εγώ προσωπικά το ταψακι το έχω για τα λίπη να μην λερώνω την ψησταριά 12 λεπτά πριν, AEE985 είπε Εγώ προσωπικά το ταψακι το έχω για τα λίπη να μην λερώνω την ψησταριά 9
Amaretos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, katbo είπε Καλησπέρα, όταν ψήνετε στη σούβλα, στα ταψάκια από κάτω βάζετε νερό και πόσο; Τις προάλλες έφτιαξα ένα κοντοσούβλι, έβαλα αρχικά νερό στα ταψάκια, και συμπλήρωνα μετά όταν έβλεπα ότι εξατμίζεται και αδειάζει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κρέας μου βγήκε μαλακό μεν αλλά θύμιζε βραστό. Τη φούνταρα κιόλας στο τέλος να ξεροψηθεί για κανά 10λεπτο αλλά και πάλι θύμιζε λίγο βραστό. Το ίδιο είχα πάθει και με κοτόπουλο με κουτάκι μπύρας που είχα βάλει νερό από κάτω στο ταψάκι μαζί με πατάτες για να μην κολλήσουν. Πάλι σαν βραστό, μάλλον είχα βάλει πολύ νερό. Μήπως δεν θέλει νερό τελικά το ταψάκι για να βγει ξεροψημένο και τραγανό; Σκέτα ταψάκια δηλαδή για να μαζεύει ότι στάζει; Και ίσως επάλειψη το κρέας με κανά λαδάκι για να μαλακώνει; Κι αν δεν βάλουμε νερό πως θα γίνει να ψήσουμε και καμιά πατάτα και να μην κολλάνε; Καμιά ιδέα-εμπειρία; Εχω ψησει μερικες φορες με δοκιμες καθε φορα να δω τι μου ταιριαζει. Η τελευταια το προηγουμενο σκ νομιζω ηταν και η πιο πετυχημενη για τα γουστα μου. 3+ κιλα ολο λαιμος χοιρινος, το τυλιξα σε λαδοκολα και το εψησα στους 180-200 για 3 ωρες (ειμαι 99% σιγουρος οτι και 2.5 ωρες να ηταν παλι αρκετες ηταν, απλα επρεπε να φυγω απο το σπιτι και το αφησα μονο του), με ταψακι απο κατω με νερο. Στις 3 ωρες το ξεβρακωσα, και γκαζωσα για κανα 20λεπτο, ισα να κανει κρουστα, γιατι απο χρωμα ειχε ηδη κανει και μεσα στην λαδοκολα. Βγηκε απιστευτα μαλακο (λογο λαδοκολας). Κανε μια δοκιμη αν θες, παιζουν πολλα ρολο, εχω κανει δοκιμες μεχρι να πετυχω και το μεγεθος των κομματιων που μου κανει, το παιρνω μεγαλο κομματι και το κοβω μονος μου. 1
Complexgr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2022 στις 8:48 ΠΜ, AEE985 είπε Και από εμένα ένα DIY WFO hybrid Ζήλεψα πολύ, δεν υπάρχει. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από Complexgr
Amaretos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Material 4 καυστήρες 199 όποιος θέλει. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623 4
AEE985 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/9/2022 στις 5:42 ΜΜ, Complexgr είπε Ζήλεψα πολύ, δεν υπάρχει. Άλλη μια προσπάθεια 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα