ilpapacha Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, skskre είπε Σε συζήτηση με έμπορο φιαλών, μου είπε για διαφορά και στη διάμετρο της βαλβίδας του ρυθμιστή, που παίζει ρόλο στην ροή του καυσίμου - είναι σχετικά μικρότερη άρα δίνει λιγότερο αέριο. Επίσης, το προπάνιο βοηθάει στις χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το μείγμα για τα ίδια ψησίματα- αν και δεν το έχω τεστάρει πρόσφατα- αν κάποιος έκανε το τεστ ας ενημερώσει. Ο κουμπωτός ρυθμιστής έχει διάμετρο φ22. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια διαφορά στην ροή αερίου, σε σχέση με τις συμβατικές φιάλες. Εξάλλου μιλάμε για mbar, ενώ η πίεση στις φιάλες είναι περίπου 4-5 bar, αν δεν κάνω λάθος, και για ροή 1,5kg/h το μέγιστο. Για το προπάνιο έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Με βάση το παρακάτω άρθρο, το μείγμα και το προπάνιο έχουν την ίδια απόδοση http://www.ugraerio.gr/el/comparison Παραθέτω κι ένα άρθρο που είχαμε βάλει σε παλιότερο ποστ και υπάρχει και στο λινκ του Dropbox της υπογραφής μου, περί μείγματος, προπάνιο και οδηγιών αποθήκευσης/χρήσης https://www.fire.gr/deltia-typoy/odigies-gia-ton-asfali-cheirismo-toy-yg/ 2
JLEE Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Στην Regent από praktiker μετά από 20 λεπτά πάει το θερμόμετρο στους 210C. Έβαλα όμως ένα θερμόμετρο κρέατος από τα πλάγια που μπαίνει η σούβλα και είδα οτι η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή ήταν 250+. Αυτό σημαίνει ότι το θερμόμετρο είναι ελαττωματικό?
zanskou Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, JLEE είπε Στην Regent από praktiker μετά από 20 λεπτά πάει το θερμόμετρο στους 210C. Έβαλα όμως ένα θερμόμετρο κρέατος από τα πλάγια που μπαίνει η σούβλα και είδα οτι η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή ήταν 250+. Αυτό σημαίνει ότι το θερμόμετρο είναι ελαττωματικό? οχι, απλά υποθέτω οτι το θερμομετρο που έβαλες εσύ ήταν χαμηλότερα από το θερμομετρο που βρισκεται στο καπάκι και άρα πιο κοντά στους καυστήρες
JLEE Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, zanskou είπε οχι, απλά υποθέτω οτι το θερμομετρο που έβαλες εσύ ήταν χαμηλότερα από το θερμομετρο που βρισκεται στο καπάκι και άρα πιο κοντά στους καυστήρες Άρα η ψησταριά είναι "Αδύναμη". Δεν είναι λίγο οι 210 βαθμοί? Διαβάζω άλλες και πάνε στο θεό!
zanskou Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, JLEE είπε Άρα η ψησταριά είναι "Αδύναμη". Δεν είναι λίγο οι 210 βαθμοί? Διαβάζω άλλες και πάνε στο θεό! ειναι ανοιχτή από κάτω συγκεκριμένη με ταψί για τα λίπη ;
Evgenios_V Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, JLEE είπε Στην Regent από praktiker μετά από 20 λεπτά πάει το θερμόμετρο στους 210C. Έβαλα όμως ένα θερμόμετρο κρέατος από τα πλάγια που μπαίνει η σούβλα και είδα οτι η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή ήταν 250+. Αυτό σημαίνει ότι το θερμόμετρο είναι ελαττωματικό? Λογικά μετα απο 20λεπτά καψιματος θα επρεπε να εχεις σχεδόν την ίδια θερμοκρασία στον χώρο καυσης...
Theofanis88 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, JLEE είπε Στην Coral Prime πότε καταλαβαίνουμε ότι θέλει αλλαγή? Πρέπει να πάει στο κόκκινο ή την αλλάζουμε από το κίτρινο? Σήμερα που άλλαξα σε coral prime ο άνθρωπος μου είπε πως στο κόκκινο έχει ακόμα και να μη νομίζω ότι τελείωσε. Η καλύτερη λύση είναι το ζύγισμα προφανώς σε περίπτωση που δεν υπάρχει 2η φιάλη. Εγώ θα πάρω 2η πάντως να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
andreaspA Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Theofanis88 είπε Σήμερα που άλλαξα σε coral prime ο άνθρωπος μου είπε πως στο κόκκινο έχει ακόμα και να μη νομίζω ότι τελείωσε. Η καλύτερη λύση είναι το ζύγισμα προφανώς σε περίπτωση που δεν υπάρχει 2η φιάλη. Εγώ θα πάρω 2η πάντως να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Μια ζυγαρια αποσκευων να παρεις. Ζυγιζεις και ξερεις επακριβως τι εχει μεσα, χωρις να εχεις το μπουγιο της 2ης φιαλης.
est Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 2η φιάλη: - Χωρίς έννοιες και περιττά έξοδα, ζυγαριές κλπ - Την γεμίζετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς άγχος. - Money in the bank, την επιστρέφετε και παίρνετε την αξία της εγγύησης αν το μετανιώσετε. - Peace of mind ... 4
Theofanis88 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Μια ζυγαρια αποσκευων να παρεις. Ζυγιζεις και ξερεις επακριβως τι εχει μεσα, χωρις να εχεις το μπουγιο της 2ης φιαλης. Το να έχω 2η φιάλη στην αποθήκη δεν είναι πρόβλημα. Για μένα μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι να ζυγίζω κάθε φορά όταν νομίζω ότι τελειώνει. Εξάλλου αν τελειώνει και θέλω να ψησω γιατί να μην έχω 2η να κουμπώσω από το να ψάχνω να γεμίσω την υπάρχουσα; Έτσι δεν έχω φόβο να ξεμεινω ποτέ. 2
vfan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Ψάχνοντας μια αξιόπιστη επώνυμη ψησταρια χωρίς πολύ υψηλή τιμή, να αντικαταστήσω την παλιά μου 9ετών cambing gas, κατέληξα και παράγγειλα την Napoleon Freestyle 425SB την οποία και περιμένω. Πιστεύω να έκανα καλά. Από παρελκόμενα, βούρτσα καθαρισμού της σχάρας, πέτρα πίτσας, Universal σούβλα, ή οτιδήποτε άλλο, τι έχετε να προτείνετε. Ευχαριστώ Βασίλης
Evgenios_V Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οσον αφορά τον αιώνιο αγώνα μεταξύ Ζυγίσματος Vs 2η Φιάλη Ζύγισμα Υπέρ 1. Δεν έχεις ανάγκη από χώρο αποθήκευσης 2. Ζυγίζεις και "ξέρεις" πόσο έχεις 3. Δεν δεσμεύεις το κόστος της 2ης φιάλης Ζύγισμα Κατά 1. είναι σαν να ξέρεις αλλά πραγματικά ΔΕΝ ξέρεις (Παισιος mode on ) mode off...γιατί στην πραγματικά ακομά και που ξέρεις πόσο έχεις στην φιάλή ΔΕΝ ξέρεις πόσο θα χρειαστείς για το επόμενο σου ΄ψήσιμο, τι ψήσιμο θα είναι αυτό κτλ κτλ...εκτός και ΑΝ το πόσο έχεις στην φιάλη καθορίζει το επόμενο σου ψήσιμο (κάτι το οποίο δεν ειναι σωστό)... 2. Χάνεις από τις ανατιμήσεις των φιαλών (χρηματιστηριακό είδος για τα επόμενα χρόνια ) 3. Ζύγισμα φιάλης, ξεσυνδεσε/συνδεσε κτλ βαρετόοοοοο ειδικά την ώρα που θες να φάς μετα απο το τόσο κοπιαστικό σου (ετσι λέμε τωρα το πίνω μπύρες) ψήσιμο... 2η Φιάλη Υπέρ 1. Έχεις πάντα μια ολόκληρη φιάλη καβάτζα και στην στραβή σε 2λεπτά είσαι πάλι ετοιμοπόλεμος... 1.2 κάνεις χρήση (τερματίζεις αν θέλεις) την πρώτη σου μπουκάλα γιατί απλά δεν σε νοιάζει να ξεμείνεις ενώ ΑΝ εχεις βαρβάτο ψήσιμο και εισαι με 1-2-3 κιλά μπουκάλα τι θα κάνεις θα πάς να πάρεις 2η (έτσι κατέληξα και εγώ με 2η μπουκάλα ) 2. Έχεις επενδύσει σε ένα χρηματιστηριακό προϊόν 3. Είτε αποθήκη είτε κάτω από το ένα φτερό της ίδιας της ψησταριάς (είτε αλλού) δεν πιάνει ιδιαίτερα πολύ χώρο... 2η Φιάλη Κατά 1. Χώρος αποθήκευσης 2. δέσμευσή ποσού για την αγορά της, με αυτά τα χρήματα (με την τρέχουσα αγοραστική δύναμη που έχουν) θα μπορούσες να αγοράσεις 1 kinder dueno ή 1κιλό ψωμί ή 0.5κιλά ζάχαρη ή 3 λίτρα βενζίνη 95αρα Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από Evgenios_V 4 2
Amaretos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ειδικά την ώρα που θες να φάς μετα απο το τόσο κοπιαστικό σου (ετσι λέμε τωρα το πίνω μπύρες) ψήσιμο Κλαίω!!!!!!
ilpapacha Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, vfan είπε Καλησπέρα. Ψάχνοντας μια αξιόπιστη επώνυμη ψησταρια χωρίς πολύ υψηλή τιμή, να αντικαταστήσω την παλιά μου 9ετών cambing gas, κατέληξα και παράγγειλα την Napoleon Freestyle 425SB την οποία και περιμένω. Πιστεύω να έκανα καλά. Από παρελκόμενα, βούρτσα καθαρισμού της σχάρας, πέτρα πίτσας, Universal σούβλα, ή οτιδήποτε άλλο, τι έχετε να προτείνετε. Ευχαριστώ Βασίλης Για αξεσουάρ 1) 2-3 λαβίδες 2) Σπάτουλα 3) Γάντια 4) Βούρτσα καθαρισμού 5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο) 6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο) 7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα) 8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα) 1
AEE985 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 29/4/2021 στις 11:56 ΜΜ, KostasTk είπε 1η απόπειρα για πίτσα!! Μπορω να πω ότι για πρωτη προσπαθεια και 3 ψησιμο συνολικα σε υγραεριο, πηγε εξαιρετικα καλα.. ναι ξερω στην πρωτη πίτσα δεν ειχε ξεροψηθει στα πλαϊνά αλλα ηδη στην δευτερη βελτιώθηκε πολυ.. Στην γεύση προσωπικά ξετρελαθηκαμε!! Καλυτερες απο αγοραστες και πολυ καλυτερες αποτι εχουμε κανει σε φουρνο.. Υ.Γ. ξέρω οτι θελει βελτίωση.. απλα ενθουσιαστηκα με το αποτελεσμα.. Και από εμένα ένα DIY WFO hybrid 21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα