Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, theo93 είπε

Καλησπέρα, στις Kenton naterial υπάρχει κάποιος ρυθμιστής για την φλόγα;

Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη και με λίγο λίπος έχω αναφλέξεις(καθαρά καπάκια και ταψάκι.)

Τι ακριβώς εννοείς; Η ρύθμιση της έντασης των καυστήρων γίνεται από τα αντίστοιχα κουμπιά. Προθερμαίνεις την ψησταριά και ψήνεις στο ελάχιστο ή προς τη μέση της έντασης. Τι ρυθμιστή έχεις βάλει στην μπουκάλα; Θα πρέπει να έχεις λογικά έναν στα 30mbar, αν χρησιμοποιείς μείγμα, ή στα 37mbar αν χρησιμοποιείς προπάνιο.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2242

  • ilpapacha

    2023

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τι ακριβώς εννοείς; Η ρύθμιση της έντασης των καυστήρων γίνεται από τα αντίστοιχα κουμπιά. Προθερμαίνεις την ψησταριά και ψήνεις στο ελάχιστο ή προς τη μέση της έντασης. Τι ρυθμιστή έχεις βάλει στην μπουκάλα; Θα πρέπει να έχεις λογικά έναν στα 30mbar, αν χρησιμοποιείς μείγμα, ή στα 37mbar αν χρησιμοποιείς προπάνιο.

Τότε εκεί είχα λάθος.

 Έκανα προθέρμανση και μετά έψηνα στην μεγάλη ένταση.

Μπουκαλα έχω την coral gas prime με τον ρυθμιστή της.

Επίσης για να προλάβω κάποιον άλλο νουμπα σαν εμένα προσοχή με τα σουβλάκια μην αρπάξει το ξύλο 😛

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, theo93 είπε

Τότε εκεί είχα λάθος.

 Έκανα προθέρμανση και μετά έψηνα στην μεγάλη ένταση.

Μπουκαλα έχω την coral gas prime με τον ρυθμιστή της.

Επίσης για να προλάβω κάποιον άλλο νουμπα σαν εμένα προσοχή με τα σουβλάκια μην αρπάξει το ξύλο 😛

Πάλι θα εχεις αναφλεξεις και σε χαμηλη ενταση είναι τα κουσούρια των φθηνό ψησταριών. Δε θα βγουν και ομοιόμορφα ψημένα. 

δοκιμασε κ παρε αλουμινόχαρτο κανε μια χοντρη λωρίδα κ βαλτην κατα μήκος κατω απο τα ξυλάκια οσο τα ψηνεις. Επίσης μπορείς να τα μουλιάσεις.

τωρα που θα χειμωνιάσει θα εχεις λιγοτερο προβλημα αλλα κ δυσκολότερο ψησιμο σε χαμηλη ένταση με τη συγκεκριμενη

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξερει κανεις τι είναι αυτοί οι λεκέδες που εχουν δημιουργηθει στο καπάκι?
Δεν φεύγουν με τριψιμο.
Η ψησταριά είναι καινούρια (Napoleon FS 465) και έχω ψήσει 6-7 φορές.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Keosen είπε

Ξερει κανεις τι είναι αυτοί οι λεκέδες που εχουν δημιουργηθει στο καπάκι?
Δεν φεύγουν με τριψιμο.
Η ψησταριά είναι καινούρια (Napoleon FS 465) και έχω ψήσει 6-7 φορές.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

 Φαίνεται σαν έχει υπερθερμανθεί και  δεν νομίζω ότι επανέρχεται, εάν δεν έχεις κάνει κάτι λάθος  είναι κατασκευαστική αστοχία που λογικά καλύπτει η εγγύηση 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

 Φαίνεται σαν έχει υπερθερμανθεί και  δεν νομίζω ότι επανέρχεται, εάν δεν έχεις κάνει κάτι λάθος  είναι κατασκευαστική αστοχία που λογικά καλύπτει η εγγύηση 

 

Στειλε φωτο στην αντιπροσωπεια και θα σου πουν, εκτος αν πηρε φωτια και εκαιγε κανα μισαωρο ξερω γω... περιεργο μου φαινεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 @Amaretos Εγώ δεν τέτοια προβλήματα γιατί το ανοξείδωτο δεν παθαίνει τίποτα ;)

Nice αν και κατι πρεπει να εχει παει πολυ στραβα στον φιλο μας για να εγινε αυτο, δεν ειναι κατι συνηθισμενο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Ψήσιμο με υγραερίου επιτρέπεται κανονικά στο μπαλκόνι??

Χωρίς να διαθέτω νομική παιδεία, θα τολμήσω να πω ότι συνήθως, οι κανονισμοί των πολυκατοικιών απαγορεύουν τη χρήση υγραερίου, κάρβουνου ή οποιασδήποτε χρήσης φλόγας. Βεβαίως, οι κανονισμοί ιδιαίτερα των παλαιών πολυκατοικιών, δεν εναρμονίζονται με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας και σίγουρα όχι με τη συνήθη πρακτική. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μην υπάρχει όχληση γειτονικής κατοικίας που αυτό εξαρτάται και από την ύπαρξη ή όχι, "περίεργου" γείτονα.

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί, αν υπάρχει σχετική απαγόρευση, με το που ανάψει ψησταριά κάρβουνου ή κλασσική υγραερίου σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, έχει αμέσως έρθει η πυροσβεστική για την επιβολή προστίμου. Αυτό είναι που οδήγησε τους κατασκευαστές στην δημιουργία ηλεκτρικών ψησταριών ή έστω φορητών υγραερίου που η όχληση και ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να προκαλέσουν, είναι εξαιρετικά μικρότερος. Τα συμπεράσματα, δικά σου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όποιον ενδιαφέρεται η Naterial Kenton 4b είναι σε προσφορά

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623?ref=reccodo-search

14 ώρες πριν, Keosen είπε

Ξερει κανεις τι είναι αυτοί οι λεκέδες που εχουν δημιουργηθει στο καπάκι?
Δεν φεύγουν με τριψιμο.
Η ψησταριά είναι καινούρια (Napoleon FS 465) και έχω ψήσει 6-7 φορές.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι λίπη/λάδια από το ψήσιμο. Δοκίμασε με ζεστό νερό ή ζεστό καπάκι, υγρό πιάτων και ένα χρησιμοποιημένο σφουγγάρι κουζίνας από την πράσινη μεριά. Μπορείς να κάνεις και μια ερώτηση στο κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, est είπε

Χωρίς να διαθέτω νομική παιδεία, θα τολμήσω να πω ότι συνήθως, οι κανονισμοί των πολυκατοικιών απαγορεύουν τη χρήση υγραερίου, κάρβουνου ή οποιασδήποτε χρήσης φλόγας. Βεβαίως, οι κανονισμοί ιδιαίτερα των παλαιών πολυκατοικιών, δεν εναρμονίζονται με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας και σίγουρα όχι με τη συνήθη πρακτική. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μην υπάρχει όχληση γειτονικής κατοικίας που αυτό εξαρτάται και από την ύπαρξη ή όχι, "περίεργου" γείτονα.

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί, αν υπάρχει σχετική απαγόρευση, με το που ανάψει ψησταριά κάρβουνου ή κλασσική υγραερίου σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, έχει αμέσως έρθει η πυροσβεστική για την επιβολή προστίμου. Αυτό είναι που οδήγησε τους κατασκευαστές στην δημιουργία ηλεκτρικών ψησταριών ή έστω φορητών υγραερίου που η όχληση και ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να προκαλέσουν, είναι εξαιρετικά μικρότερος. Τα συμπεράσματα, δικά σου....

Εννοείται ότι έγραψα τα αρνητικά. Τα πολλά - πολλά πλεονεκτήματα και τις απολαύσεις που προσφέρουν, θα τις διαβάσεις σε αυτό το forum και αλλού. Και αν δεν το ξέρεις, είναι το κάτι άλλο 👌

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κανείς να ψήνει σε μπαλκόνι και να είχε θέμα??η αερίου δεν είναι σαν κάρβουνο που βγάζει πολύ πριν αλλά και κατά την διάρκεια...

Επεξ/σία από alex19871987
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...