Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Τα εσωτερικά φωτάκια είναι πατέντα ή μαμισια της ψησταριάς?

Ρωτάω γιατί το βράδυ ψήνω με το led κεφαλής σαν τους ανθρακωρυχους lol 

Τα εσωτερικά φώτα, τα έχει η ψησταριά. Μπορείς να πάρεις έναν φακό για το χερούλι της ψησταριάς, αντί να χρησιμοποιείς το led κεφαλής.

https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories/f/613712/fakos-psistarias.html?o=φακος+ψησταριας&order_by=pricevat&order_dir=asc

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Ρωτάω γιατί το βράδυ ψήνω με το led κεφαλής σαν τους ανθρακωρυχους lol 

Είχα πάρει ένα από το Leroy αντίστοιχο με αυτό του eshop (Το έχω αγοράσει και αυτό)

https://www.e-shop.gr/fakos-xanlite-lp1072-200lm-p-PER.590276

Βρήκα και την απόδειξη το είχε 1€ φθηνότερο τότε!

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιος είχε πάρει προστατευτικό σιλικόνης για τα ράφια..

Το παραδέχομαι δεν ξαναδιαβάζω όλο το τοπικ!

Της Napoleon είναι αλμυρά σε τιμή.

Κάποια βοήθεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Σαββατο παιζει να εψησα τις πιο σκληρες χοιρινες ever...βασικα τις πηρα  τελευταια στιγμη κι εγω..απο ενα κρεοπωλειο που δεν ειχα ξαναψωνισει...παϊδακια ηταν και τις εβγαλα 73-75 αλλα δεν ηταν αυτο, θεωρω πως λογω ζητησης γιατι γινοταν χαμος δεν θα ηταν σιτεμενο καθολου ή ετυχε τι να πω..

Γραφετε πολλοι πως κανουμε προθερμανση και μετα ψηνουμε στο low..μα αν ψησω ετσι ναι μεν δεν εχω αναφλεξεις αλλα βγαινουν κατι μεταξυ βρασμενου κ ψητου και δεν παιρνουν χρωμα παντου.. Οποτε παντα στο medium προς high οπου οι ελεγχομενες αναφλεξεις βοηθανε στη νοστιμια.. Για πειτε εσεις πως τις ψηνετε να ναι ροδοκοκκινες εξω αλλα ζουμερες μεσα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Οι σειρές Freestyle, Rogue κατασκευάζονται στην Κίνα, σε εργοστάσιο που ανήκει και λειτουργεί στη Napoleon.

B37E2AE2-DC37-449B-A5E9-33A0A5DC1CC3.jpeg.8ce583c3f08908e0ecc9c0e6a4314315.jpeg

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Weber, εάν θυμάμαι σωστά. Η Broil King κατασκευάζει/συναρμολογεί τα μοντέλα της στον Καναδά.

Γενικά πάντως όλες οι εταιρίες προμηθεύονται υλικά/εξαρτήματα από Κίνα, όπως έχει αναφέρει και σε παλιότερο ποστ ο «γέροντας»

 

 

Ευχαριστώ πολύ!!!

Άρα προχωράω μόλις την βρω και σε έκπτωση...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, giannisp1977 είπε

Κάποιος είχε πάρει προστατευτικό σιλικόνης για τα ράφια..

Το παραδέχομαι δεν ξαναδιαβάζω όλο το τοπικ!

Της Napoleon είναι αλμυρά σε τιμή.

Κάποια βοήθεια?

Έχει υπάρξει αναφορά σε παλαιότερο ποστ 

Με βάση τις διαστάσεις, μπορείς να βρεις κι άλλες επιλογές. Καλό θα ήταν να έχουν κάποιο πάχος/ύψος και να μην είναι τελείως επίπεδες. Προσωπικά χρησιμοποιώ την σιλικόνη της Napoleon.


Κοντοσουβλάκια κοτόπουλο, μπριζόλες, 5 κιλά παϊδάκια

 

DC9CEAB5-2A53-49F0-A60E-526199EC3016.jpeg

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιζει και αυτος απο Leroy...

https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/bataries-fakoi/fakoi/fakos-tsepis-led-62252610

και ειναι σουπερ....

IMG_20210421_214709.jpg.8332b48733017506ec032dc315c3aea2.jpgIMG_20210421_214707.jpg.138f1fd2cd6e91dfc99bc6439c6ea33a.jpgIMG_20210421_214716.jpg.12a40d90007f68a4fbed81f3e6851145.jpg

Επεξ/σία από Rabbit30
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Παιζει και αυτος απο Leroy...

https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/bataries-fakoi/fakoi/fakos-tsepis-led-62252610

και ειναι σουπερ....

IMG_20210421_214709.jpg.8332b48733017506ec032dc315c3aea2.jpgIMG_20210421_214707.jpg.138f1fd2cd6e91dfc99bc6439c6ea33a.jpgIMG_20210421_214716.jpg.12a40d90007f68a4fbed81f3e6851145.jpg

Α μπράβο. Αυτόν είχα πάρει και πήρα και τον άλλον από το eshop.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 16/8/2022 στις 6:36 ΜΜ, energy52 είπε

Το Σαββατο παιζει να εψησα τις πιο σκληρες χοιρινες ever...βασικα τις πηρα  τελευταια στιγμη κι εγω..απο ενα κρεοπωλειο που δεν ειχα ξαναψωνισει...παϊδακια ηταν και τις εβγαλα 73-75 αλλα δεν ηταν αυτο, θεωρω πως λογω ζητησης γιατι γινοταν χαμος δεν θα ηταν σιτεμενο καθολου ή ετυχε τι να πω..

Γραφετε πολλοι πως κανουμε προθερμανση και μετα ψηνουμε στο low..μα αν ψησω ετσι ναι μεν δεν εχω αναφλεξεις αλλα βγαινουν κατι μεταξυ βρασμενου κ ψητου και δεν παιρνουν χρωμα παντου.. Οποτε παντα στο medium προς high οπου οι ελεγχομενες αναφλεξεις βοηθανε στη νοστιμια.. Για πειτε εσεις πως τις ψηνετε να ναι ροδοκοκκινες εξω αλλα ζουμερες μεσα;

Τις τελευταίες χοιρινές (κόντρα) που έψησα, τις έβγαλα στους 74-75 βαθμούς και ήταν πολύ καλές. Αυτό που έχουμε αναφέρει για την προθέρμανση και μετά ψήσιμο στο ελάχιστο, δεν είναι κάποιος απαράβατος κανόνας. Γι αυτό πρέπει ο καθένας μας να εξοικειωθεί με το πως ψήνει η δική του ψησταριά.

Εάν θέλεις να δώσεις «χρώμα», μπορείς να δυναμώσεις τους καυστήρες προς το τέλος του ψησίματος. Θέλει προσοχή να μην ξεπεράσεις την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία και βγουν «σόλα»

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Burger day σημερα.Δυχτηχως δεν ειχα χρονο να φτιαξω ψωμι κ πηρα κατι μετρια του εμποριου αλιως θα ηταν μαλλον το πιο νοστιμο που εχω φτιαξει.Σαλτσα μαγιοζενα με σιρατσα,smashed burger,καραμελλομενο κρεμμυδι κ γεμιστο χειροποιητο onion ring....

 

3zckTmnk.jpg

FitI2goy.jpgWztng6-k.jpgLb6-Kq.jpgBCppEMsN.jpg

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 16/8/2022 στις 11:24 ΜΜ, ilpapacha είπε

Έχει υπάρξει αναφορά σε παλαιότερο ποστ 

Με βάση τις διαστάσεις, μπορείς να βρεις κι άλλες επιλογές. Καλό θα ήταν να έχουν κάποιο πάχος/ύψος και να μην είναι τελείως επίπεδες. Προσωπικά χρησιμοποιώ την σιλικόνη της Napoleon.


Κοντοσουβλάκια κοτόπουλο, μπριζόλες, 5 κιλά παϊδάκια

 

DC9CEAB5-2A53-49F0-A60E-526199EC3016.jpeg

Άξιος! Μπορείς να δώσεις θερμοκρασίες, χρόνους και τρόπο ψησίματος για παϊδάκια και χοιρινές;

34 λεπτά πριν, alimentas είπε

Burger day σημερα.Δυχτηχως δεν ειχα χρονο να φτιαξω ψωμι κ πηρα κατι μετρια του εμποριου αλιως θα ηταν μαλλον το πιο νοστιμο που εχω φτιαξει.Σαλτσα μαγιοζενα με σιρατσα,smashed burger,καραμελλομενο κρεμμυδι κ γεμιστο χειροποιητο onion ring....

p.jpegp.jpegp.jpegp.jpegp.jpeg

Δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες δε ξέρω αν φταίω εγώ 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/8/2022 στις 6:36 ΜΜ, energy52 είπε

Το Σαββατο παιζει να εψησα τις πιο σκληρες χοιρινες ever...

Κοίταξε, καλό είναι να κάνεις μια προετοιμασία στα κρεατικά. Δεν ανοίγουμε το χαρτί του χασάπη και τα πετάμε στην σχάρα. Μια καλή προετοιμασία είναι να στεγνώσουμε το κρέας από το νερό,εαν χρειάζεται να το κοπανίσουμε λίγο, να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, να μαρινάρουμε, να αλατίσουμε, να το αφήσουμε αρκετό χρόνο να "ψηθεί" στο μαρινάρισμα και στα μπαχαρικά και όταν έλθει η ώρα για το ψήσιμο να ετοιμάσουμε την ψησταριά όπως πρέπει. Η ψησταριά υγραερίου πράγματι δίνει κάτι μεταξύ ψητού και βραστού αλλά εαν κάνεις σωστή προετοιμασία που λέμε παραπάνω και στην διαδικασία ψησίματος που οι περισσότεροι ακολουθούν (Low temp cooking, κλειστό καπάκι, ελάχιστα γυρίσματα κλπ) θα διαπιστώσεις ότι το κρέας ψήνεται σωστά και παραμένει ζουμερό και στο τέλος κάνεις ένα φουλάρισμα με ένα καλό καρέ (σχήμα της σχάρας στο κρέας) και είσαι SUPER !

 

IMG_20201202_141454-001.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Άξιος! Μπορείς να δώσεις θερμοκρασίες, χρόνους και τρόπο ψησίματος για παϊδάκια και χοιρινές;

Χρόνους ψησίματος δεν συγκράτησα. Για το ψήσιμο, έκανα προθέρμανση στους 250-260 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, έβαλα τις χοιρινές, χαμήλωσα τους καυστήρες, έκανα 3-4 γυρίσματα ελέγχοντας την εσωτερική θερμοκρασία και τις έβγαλα στους 74-75 βαθμούς.

Όταν έβγαλα τις χοιρινές, ανέβασα ξανά την θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά, έβαλα τα παϊδάκια, χαμήλωσα στο ελάχιστο, τα άφησα για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά στο 1ο γύρισμα, συνέχισα με 3-4 γυρίσματα (σε λιγότερο χρόνο) και τα έβγαζα μόλις είχαν «καραμελώσει» (θα δεις και άφρισμα). Είναι σημαντικό να αφήνεις χώρο και να μην καλύπτεις όλη την σχάρα ή/και να χρησιμοποιείς την βοηθητική σχάρα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...