Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε

Έκανα μια ερώτηση σε μαγαζί με υγραέρια.

Μου είπαν μακρυά από coral prime.

Τα συστήματα ασφαλείας της δεν επιτρέπουν την κατανάλωση πάνω από το 70% του περιεχομένου!

Πρακτικά λοιπόν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του το 1/3 γυρίζει πίσω με την φιάλη.Το χειμώνα ακόμη περισσότερο!

Σημειωτέον είχε και coral prime.

Στην πράξη τι προτείνουν οι ειδικοί?

ειχα το ιδιο θέμα με την 5κιλη gogas της coral...

ηταν που ήταν μικρή, πηγαινε κ 1 κιλο στραφι...

προσωπικά δε τις αλλαζω με τιποτα τις κλασσικες σιδερενιες φιάλες... αλλωστε σιγα το κοπο μια φορά το τριμηνο να ξεβιδώσω-αλλαξω φλαντζα-ξαναβιδωσω το ρυθμιστη

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2242

• ilpapacha

2024

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

29 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε

Τα συστήματα ασφαλείας της δεν επιτρέπουν την κατανάλωση πάνω από το 70% του περιεχομένου!

Πρακτικά λοιπόν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του το 1/3 γυρίζει πίσω με την φιάλη.Το χειμώνα ακόμη περισσότερο!

Ειδικος δεν ειμαι αλλα πιο ραδιο αρβυλα αυτο δεν πρεπει να υπαρχει, ειναι δυνατον? να πηγαινει 70% στραφι και να μην εχει γινει της που@##$@ στην εταιρεια? και καλα εμεις που ειμαστε ερασιτεχνες και αλλαζουμε 1 φορα το 2μηνο, κανενας μα κανενας επαγγελματιας δεν το εχει παρατηρησει? εχω δει απειρες καφετεριες με μανιταρια για τον χειμωνα που εχουν prime. Μαλλον ο φιλος στο μαγαζι βγαζει καλυτερο ποσοστο απο τις σιδερενιες.

• Like 1

Εγώ πάντως που έχω και BBQ και OONI οπότε συχνά πυκνά αλλάζω μπουκάλα απο το 1 στο αλλο...δεν μπορώ να πώ οτι ειναι παιδεμά η αλλαγή στην κλασσική σιδερένια...σιγουρα ειναι ποιό ευκολό αλλά τιποτά σημαντικό κατα την άποψη μου...

Πάντως εγώ με coral prime έχω κάνει πάνω από 10 ψησίματα (αγορά το Πάσχα), και ακόμα καταναλώνω τη 1η 10κιλη μπουκάλα... Από περιέργεια θα ζυγίσω τη δεύτερη που έχω πριν τη βάλω πάνω, και θα τη ξαναζυγίσω όταν αδειάσει, για να δω πόσο περιεχόμενο θα χει μείνει μέσα.

• Like 1

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το μανόμετρο για να μετράει την ποσότητα που έχει μέσα η μπουκάλα.

Κάνει δουλειά ή μπα;

Βασικά έχω 2η μπουκάλα καβάτζα οπότε περισσότερο το θέλω για την "φάση" του gadget.

Απλά να δείχνει την ποσότητα που έχει μέσα (έστω στο περίπου) και όχι ότι να ναι.

Να ξέρω δηλαδή ότι πχ σε ένα μεγάλο ψήσιμο ίσως να μην με βγάλει η μπουκάλα για να έχω standby την εφεδρική που την έχω στο υπόγειο και μην "τρέχω" τελευταία στιγμή.

Μπουκάλες βάζω τις κλασσικές petrogaz τις μπλε.

37 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το μανόμετρο για να μετράει την ποσότητα που έχει μέσα η μπουκάλα.

Κάνει δουλειά ή μπα;

Βασικά έχω 2η μπουκάλα καβάτζα οπότε περισσότερο το θέλω για την "φάση" του gadget.

Απλά να δείχνει την ποσότητα που έχει μέσα (έστω στο περίπου) και όχι ότι να ναι.

Να ξέρω δηλαδή ότι πχ σε ένα μεγάλο ψήσιμο ίσως να μην με βγάλει η μπουκάλα για να έχω standby την εφεδρική που την έχω στο υπόγειο και μην "τρέχω" τελευταία στιγμή.

Μπουκάλες βάζω τις κλασσικές petrogaz τις μπλε.

Δεν μετράει την ποσότητα που έχει η μπουκάλα, αλλά την πίεση. Οπότε γι αυτό που το θέλεις δεν κάνει. Εάν θέλεις να «βλέπεις» πόσο έχει ακόμα, μπορείς να αγοράσεις μια ζυγαριά χειρός, για ευκολία.

• Like 1
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, Amaretos είπε

Ειδικος δεν ειμαι αλλα πιο ραδιο αρβυλα αυτο δεν πρεπει να υπαρχει, ειναι δυνατον? να πηγαινει 70% στραφι και να μην εχει γινει της που@##$@ στην εταιρεια? και καλα εμεις που ειμαστε ερασιτεχνες και αλλαζουμε 1 φορα το 2μηνο, κανενας μα κανενας επαγγελματιας δεν το εχει παρατηρησει? εχω δει απειρες καφετεριες με μανιταρια για τον χειμωνα που εχουν prime. Μαλλον ο φιλος στο μαγαζι βγαζει καλυτερο ποσοστο απο τις σιδερενιες.

Λάθος το κατάλαβες, δεν είπε ότι δεν καταναλώνεται το 70% του περιεχομένου, άρα ότι καταναλώνεται μόνο το 30%.

Είπε ότι δε μπορείς να καταναλώσεις περισσότερο από το 70%, εξού και το «το 1/3 γυρίζει πίσω με την φιάλη».

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Λάθος το κατάλαβες, δεν είπε ότι δεν καταναλώνεται το 70% του περιεχομένου, άρα ότι καταναλώνεται μόνο το 30%.

Είπε ότι δε μπορείς να καταναλώσεις περισσότερο από το 70%, εξού και το «το 1/3 γυρίζει πίσω με την φιάλη».

Έχεις δίκιο λάθος το κτλβ αλλά και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει, κερνάω γεμάτη μπούκαλα να την αφήσουμε ανοιχτή μέχρι να "αδειάσει" να δούμε πόσο έχει μείνει :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως @ilpapacha ενδιαφέρον ήταν και το κολπάκι σου για χαμήλωμα της φλόγας, γυρίζοντας σιγά-σιγά το ρυθμιστή λίγο πριν το OFF. Το δοκίμασα χθες και το ψήσιμο προσέγγισε το έμμεσο, όσο αυτό ήταν δυνατόν. 

Heart Love GIF by typix

Επεξ/σία από est
  • Like 1

Guys, αποφασισα να παρω Coral Prime. 40 ευρώ τελική, με ρυθμιστή (12 ή 15, δεν θυμάμαι τώρα) και επιστροφή της παλιάς σιδερένιας φιάλης μου.

Επιλέγω γκρι ή κόκκινη; Πρέπει να προσέξω κάτι στο καθαρό βάρος, δλδ έχουν διαφορά; Ευχαριστώ πολύ.

44 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Guys, αποφασισα να παρω Coral Prime. 40 ευρώ τελική, με ρυθμιστή (12 ή 15, δεν θυμάμαι τώρα) και επιστροφή της παλιάς σιδερένιας φιάλης μου.

Επιλέγω γκρι ή κόκκινη; Πρέπει να προσέξω κάτι στο καθαρό βάρος, δλδ έχουν διαφορά; Ευχαριστώ πολύ.

την κοκκινη θα πάρεις εκτός αν σου δώσουν ρυθμιστη για τη γκρι. ;)

(που δεν το νομιζω)

• Like 1

Καλησπέρα,

Είπα να μπω στον κόσμο της ψησταριάς με υγραέριο μετά από αρκετά χρόνια στο κάρβουνο. Δε θέλω να δώσω πολλά χρήματα καθώς θα είναι entry level και θα δοκιμάσω το σπορ αν μου αρέσει. 

Σκοπός είναι το κλασικό ψηστήρι για 4-5 άτομα. Διαβάζοντας κριτικές, έχω καταλήξει σε δύο και θα ήθελα γνώμες από άτομα που ίσως τις έχουν.

Weber Q1200

400€ + 60€ ο μετατροπέας καθώς παίρνει μια μικρή μπουκάλα μόνο + 20-30€ τραπεζάκι για να την βάλεις πάνω

https://www.skroutz.gr/s/13852488/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-1-Εστία-Q1200.html

Outdoorchef Leon 570 G

470€

https://www.skroutz.gr/s/11234839/Outdoorchef-Ψησταριά-Υγραερίου-με-1-Εστία-Leon-570-G.html#users-also-viewed

Τα χρήματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Με μία εστία και οι δύο. Καμιά ιδέα;

1 ώρα πριν, dantekavala είπε

Καλησπέρα,

Είπα να μπω στον κόσμο της ψησταριάς με υγραέριο μετά από αρκετά χρόνια στο κάρβουνο. Δε θέλω να δώσω πολλά χρήματα καθώς θα είναι entry level και θα δοκιμάσω το σπορ αν μου αρέσει. 

Σκοπός είναι το κλασικό ψηστήρι για 4-5 άτομα. Διαβάζοντας κριτικές, έχω καταλήξει σε δύο και θα ήθελα γνώμες από άτομα που ίσως τις έχουν.

Weber Q1200

400€ + 60€ ο μετατροπέας καθώς παίρνει μια μικρή μπουκάλα μόνο + 20-30€ τραπεζάκι για να την βάλεις πάνω

https://www.skroutz.gr/s/13852488/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-1-Εστία-Q1200.html

Outdoorchef Leon 570 G

470€

https://www.skroutz.gr/s/11234839/Outdoorchef-Ψησταριά-Υγραερίου-με-1-Εστία-Leon-570-G.html#users-also-viewed

Τα χρήματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Με μία εστία και οι δύο. Καμιά ιδέα

Ότι πιο κοντά στο κάρβουνο 

Screenshot_2022-07-29-17-02-23-731_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-07-29-17-01-20-318_com.android.chrome.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...