Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε

Για φιάλη προτείνεται η coral prime ή απλή σιδερένια?

Διαβασα εδώ ότι οι σκέτες προπανίου ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτές μίγματος με βουτάνιο.Τι ισχύει ?

Περιμένω την 4+1 αλλά μπορώ ακόμη να την ακυρώσω.Βαση τιμής- απόδοσης αξίζει λες?

την 4+1 την εχει στα 329 και την 3+1 στα 309. Η πρωτη ειναι γυρω στα 20εκ πιο μακρυα (1,40μ vs 1,20μ) αλλα δεν σπαει το πλαινο ραφι της. Οποτε εαν δεν υπαρχει προβλημα χωρου, η 4+1 νομιζω ειναι πιο VFM

Υπολογιζε ενα 50αρι-60αρι για κουκουλα, 25-40 για φιαλη και αλλα 30-40 για τα πρωτα συνεργα, χοντρικα ενα 100αρικο πανω απο την τιμη αγορας

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

To αντιθετο συμβαινει.

930 σελίδες είναι αυτές! Χάνεις το μπουσουλα.

Άρα μίγμα.

Απλή ή coral prime?Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά η ασφάλεια και η ποιότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, giannisp1977 είπε

930 σελίδες είναι αυτές! Χάνεις το μπουσουλα.

Άρα μίγμα.

Απλή ή coral prime?Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά η ασφάλεια και η ποιότητα.

Mην φανταστεις τρελες διαφορες. Θα πιασει πχ με προπανιο 300 και με μειγμα 320 κελσιου. 

Εγω επιλεγω προπανιο για τους εξης λογους. Δουλευει απροβληματιστα και σε συνθηκες υπο το 0, ενω το μειγμα μπορει να μην αποδοσει. Δουλευει απροβληματιστα για μεγαλο χρονο, οποτε αν εχεις κανενα παρτυ και πρεπει να ψηνεις κανα 2ωρο σερι, ξερεις οτι θα εχει την ιδια αποδοση. Και γενικοτερα νομιζω ειναι καθαροτερο σαν καυσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα ομάδα. Ήρθε στα χέρια μου μια 4κιλη χοιρινή σπάλα και σκέφτομαι να την κανω low and slow. Όλες οι συνταγές στο YouTube μιλάνε βέβαια για pulled pork και κάρβουνα αλλά σκεφτόμουν μήπως την τραβήξω νωρίτερα για να την κόψω σε φέτες για σερβίρισμα. Έχει κανείς εμπειρία στο θέμα να προτείνει τιπς? 

Έχω μια Weber spirit 310. Σε τι θερμοκρασία να καπνίσω για κάνα 2ωρο?

Μετά τύλιγμα αλουμινόχαρτο και συνέχεια στους πόσους βαθμούς η ψησταριά?

Μέχρι να φτάσει το κρέας 85-90 ή λίγο πιο κάτω?

Κοινώς πρώτη φορά δοκιμάζω και θέλω τα φώτα σας.

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

45 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mην φανταστεις τρελες διαφορες. Θα πιασει πχ με προπανιο 300 και με μειγμα 320 κελσιου. 

Εγω επιλεγω προπανιο για τους εξης λογους. Δουλευει απροβληματιστα και σε συνθηκες υπο το 0, ενω το μειγμα μπορει να μην αποδοσει. Δουλευει απροβληματιστα για μεγαλο χρονο, οποτε αν εχεις κανενα παρτυ και πρεπει να ψηνεις κανα 2ωρο σερι, ξερεις οτι θα εχει την ιδια αποδοση. Και γενικοτερα νομιζω ειναι καθαροτερο σαν καυσιμο.

Σ'ευχαριστώ για τα φώτα σου ρε σαγόνιας!

Μια τελευταία ερώτηση.

3 φορές ρώτησα και 3 φορές δεν πήρα απάντηση.Φιάλη σιδερένια ή την prime?Και γιατί?Το κόστος είναι αδιάφορο αν αξίζει.

Δηλώνω άσχετος αλλά προφανώς δεν κάνω διαφήμιση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giannisp1977 είπε

3 φορές ρώτησα και 3 φορές δεν πήρα απάντηση.Φιάλη σιδερένια ή την prime?Και γιατί?Το κόστος είναι αδιάφορο αν αξίζει.

Η prime ειναι παιχνιδακι το βαλε-βγαλε τον ρυθμιστη οταν αλλαζεις μπουκαλα. Η σιδερενια θελει 3-4 λεπτακια και πιο επιδεξιους χειρισμους.

Εγω παιρνω σιδερενια γιατι εχω βρει ενα προμηθευτη που την φερνει σπιτι μεσα σε μιση ωρα το πολυ. Οποτε δεν με πολυνοιαζουν τα 3-4 λεπτα που χρειαζομαι για αλλαγη ρυθμιστη. Επισης νομιζω βγαινει κανα δυο ευρω πιο φθηνα.

Οποτε οτι σε βολευει εσενα. 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 19/7/2022 στις 9:46 ΠΜ, vaggy είπε

Καλημέρα κι από εμένα, από χθες κάτοχος μιας Kenton naterial με την προσφορά του Leroy αεροδρομίου στα 219. Πήρα επίσης το σετακι ρυθμιστη-σωληνακι του Leroy, το κάλυμμα κι ένα σφουγγάρι καθαρισμού της weber.

Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες του forum, από εδώ κατέληξα στη naterial ως αρχική vfm ψησταριά, όμως δεν υπάρχουν κάποια posts επισημασμενα ως σημαντικά για γενικές οδηγίες.

Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας(δεν έχει στηθεί καν ακόμη η ψησταριά) στα βασικά:

1. Από πού αγοράζουμε μπουκάλες υγραερίου, τι μέγεθος, τι να προσέξω, τι τιμές παίζουν

2. Πριν το πρώτο ψήσιμο κάνουμε κάτι ιδιαίτερο?

Ποια η σωστή διαδικασία ψησίματος (βαθμοί, καπάκι κλειστό κτλ). Για μικρές ποσότητες μπορώ να ανάβω κι ένα καυστήρα? ( έτσι θα χρησιμοποιείται και πιο συχνά )

3. Ποια η διαδικασία καθαρισμού για μαντέμι, καυστήρες, συλλέκτη και με ποια συχνότητα το καθένα ( μετά από κάθε ψήσιμο κτλ)

4. Που βρίσκουμε καλές τιμές σε αξεσουάρ? Ποια είναι χρήσιμα και vfm? Παίζουν προσφορές κατά καιρούς? 

Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να μην κούρασα

1) Από εκεί που σε βολεύει περισσότερο. Συνήθως τις βρίσκεις σε πρατήρια καυσίμων και εξειδικευμένα καταστήματα. Αναλόγως την περιοχή που βρίσκεται, μπορείς να τις βρεις και σε ψιλικατζίδικα, καταστήματα με σιδερικά κτλ. Επίσης μπορείς να καλέσεις την εταιρεία, Πετρογκάζ/Coral κτλ και να σε ενημερώσουν πιο είναι το πιο κοντινό σημείο πώλησης. 10κιλη. Υπάρχουν 2 επιλογές, μείγμα ή προπάνιο. Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο, καθώς ενδείκνυται και για χαμηλότερες θερμοκρασίες και για πολύωρα ψησίματα. Οι τιμές τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά. Να υπολογίζεις για μπουκάλα (εγγύηση) και περιεχόμενο περίπου στα 45€, συν πλην 2-3€.

2) Οι ψησταριές αυτές έχουν κατασκευαστεί για να ψήνουν, ιδανικά, με κλειστό το καπάκι. Για διάφορες συνταγές, μπορείς να δεις το link του Dropbox στην υπογραφή μου. Εννοείται πως μπορείς να ανάψεις τους καυστήρες που θέλεις, ανάλογα με την ποσότητα που ψήνεις.

3) Για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σχαρών/σκευών, μπορείς να δεις τα αρχεία απο το Dropbox που έχω στην υπογραφή μου και πολλά βιντεάκια και άρθρα που υπάρχουν, κάνοντας μια απλή αναζήτηση. Η συχνότητα καθαρισμού της ψησταριάς, πλην των σχαρών που πρέπει να γίνεται σε κάθε ψήσιμο, έχει να κάνει αναλόγως με την συχνότητα/ποσότητα/είδος κρεάτων που ψήνεις. Είναι σημαντικό να έχεις καθαρά τα καλύμματα των καυστήρων και να προσέχεις να μην ξεχυλήσει ο λιποσυλλέκτης.

4) Μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών μέσω του σκρουτζ. Ανά περιόδους υπάρχουν εκπτώσεις/προσφορές σε διαφορά αξεσουάρ.

Για αξεσουάρ

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

  • Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

@giannisp1977 έχε υπόψιν σου ότι για προπάνιο χρειάζεσαι και διαφορετικό ρυθμιστή από αυτόν του μείγματος.

Καινούριο δεδομένο! Αναγράφεται στις φιάλες αν το περιεχόμενο είναι προπάνιο ή μίγμα?

Υπάρχει θέμα ασφάλειας αν μπει λάθος ρυθμιστής?

Αναγράφεται στον ρυθμιστή αν είναι για προπάνιο ή μίγμα?

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια είναι η γνώμη για το παρακάτω κιτ σούβλας;

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/axesouar-psistarion-ugraeriou/kaiser-kit-moter-psisimatos-me-soybla/

Κάνει για Napoleon Freestyle 365? Υπάρχει καμιά άλλη πρόταση σε παρόμοια λεφτά; Ή να τα δώσω μια και καλή για τη σούβλα της Napoleon?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, giannisp1977 είπε

Καινούριο δεδομένο! Αναγράφεται στις φιάλες αν το περιεχόμενο είναι προπάνιο ή μίγμα?

Υπάρχει θέμα ασφάλειας αν μπει λάθος ρυθμιστής?

Αναγράφεται στον ρυθμιστή αν είναι για προπάνιο ή μίγμα?

Ευχαριστώ 

Συνήθως οι μπουκάλες που περιέχουν προπάνιο είναι γκρι. 
Για το προπάνιο θα πρέπει να πάρεις ρυθμιστή στα 37mbar και για το μείγμα στα 30mbar. Καλό θα ήταν να πάρεις σταθερό και όχι ρυθμιζόμενο, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα είναι εύκολο να τον ρυθμίσεις.

4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Ποια είναι η γνώμη για το παρακάτω κιτ σούβλας;

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/axesouar-psistarion-ugraeriou/kaiser-kit-moter-psisimatos-me-soybla/

Κάνει για Napoleon Freestyle 365? Υπάρχει καμιά άλλη πρόταση σε παρόμοια λεφτά; Ή να τα δώσω μια και καλή για τη σούβλα της Napoleon?

Προσωπικά έχω και στις 2 ψησταριές την αντίστοιχη σούβλα της Napoleon. Έχει αθόρυβο μοτέρ, «σηκώνει» αρκετά κιλά, χωρίς πρόβλημα και «κάθεται» ακριβώς στις διαστάσεις, όπως οι περισσότερες «μαμά». Επιπλέον η σούβλα είναι από ανοξείδωτο, 304, ατσάλι. 

Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη που αναφέρεις ταιριάζει ή όχι για την Freestyle, όμως υπάρχει αναφορά για την Rogue. Ενδεχομένως να κάνει και για την Freestyle ή να χρειάζεται κάποια πατέντα.

Υπάρχει και universal βάση, που μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση που την χρειαστείς. 

https://grillme.gr/gr/eshop/aksesouar-bbq/aksesouar-psisimatos-1/soyvles/universal-base-for-rotisserie-hd0214500

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, giannisp1977 είπε

Υπάρχει θέμα ασφάλειας αν μπει λάθος ρυθμιστής?

 

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Για το προπάνιο θα πρέπει να πάρεις ρυθμιστή στα 37mbar και για το μείγμα στα 30mbar. Καλό θα ήταν να πάρεις σταθερό και όχι ρυθμιζόμενο, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα είναι εύκολο να τον ρυθμίσεις.

Εφοσον γινει μονο αυτο το λαθος, δλδ βαλεις σε προπανιο τον ρυθμιστη του μειγματος ή αντιστροφα, δεν εχεις κανενα απολυτως θεμα ασφαλειας. Απλα ισως δεν αποδιδει στο 100% η ψησταρια σου. Τα 30 με 37mbar ειναι απειροελαχιστη διαφορα.

Προσεξε μονο μην πας να παρεις κανενα ρυμιστη υψηλης πιεσης. Γιατι ειδα στο facebook να προτεινει ενας που κανει εγκαταστασεις αεριων να παρει ενας ρυθμιστη υψηλης για να ρυθμιζει την ενταση της ψησταριας του. Οι συγκεκριμενοι ρυθμιστες πανε απο 0.5-4Bar. Καταλαβαινεις για τι διαφορες μιλαμε. Ο κατασκευαστης της ψησταριας δινει 37mbar(0.037Bar) και ο αλλος o επαγγελματιας προτεινε ρυθμιστη 0.5-4Bar. Και στο ελαχιστο να τον βαλεις ειναι σχεδον 15φορες πανω απ οτι δινει ο κατασκευαστης!!! Αμα τον εχεις στη μεση ειναι καπου 50 φορες πανω απο τις τιμες του κατασκευαστη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, ilpapacha είπε

1) Από εκεί που σε βολεύει περισσότερο. Συνήθως τις βρίσκεις σε πρατήρια καυσίμων και εξειδικευμένα καταστήματα. Αναλόγως την περιοχή που βρίσκεται, μπορείς να τις βρεις και σε ψιλικατζίδικα, καταστήματα με σιδερικά κτλ. Επίσης μπορείς να καλέσεις την εταιρεία, Πετρογκάζ/Coral κτλ και να σε ενημερώσουν πιο είναι το πιο κοντινό σημείο πώλησης. 10κιλη. Υπάρχουν 2 επιλογές, μείγμα ή προπάνιο. Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο, καθώς ενδείκνυται και για χαμηλότερες θερμοκρασίες και για πολύωρα ψησίματα. Οι τιμές τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά. Να υπολογίζεις για μπουκάλα (εγγύηση) και περιεχόμενο περίπου στα 45€, συν πλην 2-3€.

2) Οι ψησταριές αυτές έχουν κατασκευαστεί για να ψήνουν, ιδανικά, με κλειστό το καπάκι. Για διάφορες συνταγές, μπορείς να δεις το link του Dropbox στην υπογραφή μου. Εννοείται πως μπορείς να ανάψεις τους καυστήρες που θέλεις, ανάλογα με την ποσότητα που ψήνεις.

3) Για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σχαρών/σκευών, μπορείς να δεις τα αρχεία απο το Dropbox που έχω στην υπογραφή μου και πολλά βιντεάκια και άρθρα που υπάρχουν, κάνοντας μια απλή αναζήτηση. Η συχνότητα καθαρισμού της ψησταριάς, πλην των σχαρών που πρέπει να γίνεται σε κάθε ψήσιμο, έχει να κάνει αναλόγως με την συχνότητα/ποσότητα/είδος κρεάτων που ψήνεις. Είναι σημαντικό να έχεις καθαρά τα καλύμματα των καυστήρων και να προσέχεις να μην ξεχυλήσει ο λιποσυλλέκτης.

4) Μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών μέσω του σκρουτζ. Ανά περιόδους υπάρχουν εκπτώσεις/προσφορές σε διαφορά αξεσουάρ.

 

Για αξεσουάρ

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότερη απάντηση. Κάτι ακόμα: πήρα μαζί με την ψησταριά ένα σετ ρυθμιστή με λάστιχο από το Leroy. Να υποθέσω ότι αυτός είναι μόνο για τις σιδερένιες φιάλες και οι coral που βλέπω θέλουν άλλο, σωστά?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, vaggy είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότερη απάντηση. Κάτι ακόμα: πήρα μαζί με την ψησταριά ένα σετ ρυθμιστή με λάστιχο από το Leroy. Να υποθέσω ότι αυτός είναι μόνο για τις σιδερένιες φιάλες και οι coral που βλέπω θέλουν άλλο, σωστά?

 

Σωστά, ο ρυθμιστής αυτός είναι για τις συμβατικές φιάλες. Για coral prime θέλεις τον δικό της, κουμπωτό, ρυθμιστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Σωστά, ο ρυθμιστής αυτός είναι για τις συμβατικές φιάλες. Για coral prime θέλεις τον δικό της, κουμπωτό, ρυθμιστή.

Αξίζει να αλλαξω σε τέτοιον? Κόστος και κόστος φιαλης? Επίσης είδα βιντεάκια και αρχεία από το Dropbox σου, μεγάλη βοήθεια, βούρτσα χρησιμοποιώ με μεταλλικές η πλαστικές τρίχες για τον καθαρισμό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...