Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Η Δυνατότητα των πολλών KW και Θερμοκρασιών

1. εχει να κάνει με το Sizzling των κρεατων κτλ. που θέλει να πετύχει κάποιος...

2. έχουν να κάνουν επίσης για το αν κάποιος βάλει πολλά πάνω στην ψησταριά να μην βράζουν αλλά να ψήνονται οπως πρέπει..

3. επίσης μπορεί κάποιος (δεν ξέρω γιατί) να ψήσει με ανοικτό καπάκι οπότε και εκει παίζουν ρολο (αλλα δεν το συστήνω)...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2243

  • ilpapacha

    2025

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Επισης εχει να κανει με τη δυνατοτητα η ψησταρια να ψηνει οχι μονο καλοκαιρι αλλα και χειμωνα αλλα και με αερα(δεν μιλαμε για μποφορια),αλλαζοντας οι θερμοκρασιες αλλαζει και η μεγιστη αποδοση της ψησταριας.Συν οτι ειπε ο προλαλησας.

Υ.Γ. Τι τα θες τα φρενα,οι κατασκευαστες απο τις μπαριερες κλεφτες θα γινουν?🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι μονο αυτό. 

όντως στα περισσότερα ψησίματα τέτοιες θερμοκρασιες ειναι εντελώς περιττές έως επικίνδυνες. 

Ωστόσο μια ψησταριά που έχει την ικανότητα να ανεβάσει τέτοια νούμερα, ειναι αυτή που δεν θα κολώσει καθόλου το χειμώνα, που θα κρατήσει θερμοκρασία στα ανοίγματα για το γύρισμα του ψητού κλπ. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Evgenios_V  @Gatilaras @zanskou
βρε έτσι είναι ,  όπως τα λέτε  , η θερμοκρασία χρειάζεται  για τις αντιδράσεις μαγιάρ  και την καραμελοποίηση στα ψητά , 

Πως γίνεται όμως  ενα ψάρι λ.χ.  βάρους  0,5 κιλού να χρειάζεται 20΄ψήσιμο σε μια ψησταριά που  "πιάνει" τα 300+ 

ή έχουμε να  κάνουμε με αισιόδοξα θερμόμετρα (κάπου διάβασα  οτι συμβάνει και αυτό)

ή απλά οι ψησταριές  δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις θερμοκρασίες λόγο αναφλέξεων 

με άλλα λόγια θα  ανταπεξέλθει  σε κάποια μοσχαρίσια κοπη  και μια πυρόλυση που ετσι κι αλλιώς πρακτικά  δεν χρειάζεται αφου μπορείς να εχεις τα ίδια αποτελέσματα σε λίγο περισσότερο χρόνο

 μ αλλα λόγια  δεν φτάνει  μια ψησταριά να μπορεί να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες ,  αλλα πρέπει ΚΑΙ να μπορεί να τις διαχειριστεί 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό τον κατάλογο για ψησταριές κάρβουνου, μηπως μπορούν να βοηθήσουν και απο εκεί. Πρόσφατα αγόρασα και εγώ μια από εκεί, και με βοήθησαν αρκετά με συμβουλές για την εγκατάσταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

@Evgenios_V  @Gatilaras @zanskou
βρε έτσι είναι ,  όπως τα λέτε  , η θερμοκρασία χρειάζεται  για τις αντιδράσεις μαγιάρ  και την καραμελοποίηση στα ψητά , 

Πως γίνεται όμως  ενα ψάρι λ.χ.  βάρους  0,5 κιλού να χρειάζεται 20΄ψήσιμο σε μια ψησταριά που  "πιάνει" τα 300+ 

ή έχουμε να  κάνουμε με αισιόδοξα θερμόμετρα (κάπου διάβασα  οτι συμβάνει και αυτό)

ή απλά οι ψησταριές  δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις θερμοκρασίες λόγο αναφλέξεων 

με άλλα λόγια θα  ανταπεξέλθει  σε κάποια μοσχαρίσια κοπη  και μια πυρόλυση που ετσι κι αλλιώς πρακτικά  δεν χρειάζεται αφου μπορείς να εχεις τα ίδια αποτελέσματα σε λίγο περισσότερο χρόνο

 μ αλλα λόγια  δεν φτάνει  μια ψησταριά να μπορεί να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες ,  αλλα πρέπει ΚΑΙ να μπορεί να τις διαχειριστεί 

τι να σου πω. εγώ προσωπικά δεν εχω ψήσει ποτέ σε τετοιες θερμοκρασίες. 

αναλογα το ειδος και το κομμάτι παίζω μεταξυ 200-250 βαθμων. ειναι προφανές οτι αν βάλεις κατι στους 300+ βαθμους (που επάνω στη σχάρα θ ειναι ακομα παραπάνω) δεν θα το ψήσεις, αλλά θα το κάψεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Δεν ειναι εμμονη. Το 4αρι το Naterial ψηνει ανοιχτο. Το 2πλο δεν ψηνει ανοιχτο.

Τα κρεατα θελουν μια αποδεκτη θερμοκρασια για να ψηθουν. Αλλιως θα ψηναμε στο γκαζάκι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν ειναι εμμονη. Το 4αρι το Naterial ψηνει ανοιχτο. Το 2πλο δεν ψηνει ανοιχτο.

Τα κρεατα θελουν μια αποδεκτη θερμοκρασια για να ψηθουν. Αλλιως θα ψηναμε στο γκαζάκι.

 

Δηλαδή μια ένδειξη 300 + στο θερμόμετρο  μιας ψησταριάς από μόνη της μας εξασφαλίζει ότι θα ψηθούν σωστά τα ψητά μας ;

Και εάν είναι τότε για ποιο λόγο βλέπουμε αυτά που περιγράφω ποίο πριν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Δηλαδή μια ένδειξη 300 + στο θερμόμετρο  μιας ψησταριάς από μόνη της μας εξασφαλίζει ότι θα ψηθούν σωστά τα ψητά μας ;

Και εάν είναι τότε για ποιο λόγο βλέπουμε αυτά που περιγράφω ποίο πριν 

Εσύ ποια ψησταριά έχεις ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν είπε κανείς ότι θα ψήσεις στους 300 βαθμούς. Απλά είναι πιο εύκολο όταν μπορεί και φτάνει σε τόσους βαθμούς Κελσίου για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. 

Συνήθως οι καλές ψησταριές έχουν ομοιόμορφη θέρμανση της επιφάνειας και όχι στην μια γωνία 150 και στην μέση 240.

Επισης σε ρώτησε ο φίλος σε τι ψησταριά ψήνεις, για να μπορέσουμε να δούμε τις απορίες σου καλύτερα. 

Οσον αφορα την διαχείριση της θερμοκρασίας αυτή έχει να κάνει με το υλικό πχ κρέας ή ψάρι και όχι με την ψησταριά κάθε αυτή. 

Πχ εγώ κάποια τα ψήνω και στον καυστήρα υπερύθρων κάποια άλλα όχι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Noμιζω αυτο που θελει να πει ο @ηνίοχος οτι δεν δεν πρεπει να αποτελει κριτήριο για επιλογη ψησταριας το ποσους βαθμους πιανει μονο. Και φυσικα να μην το χρησιμοποιουμε ως μετρο συγκρισης, λεγοντας πχ οτι η δικια μου πιανει 300 βαθμους σε 10 λεπτα. Τι να το κανω να πιανει μια μικρη ψησταρια 300+ βαθμους σε 5 λεπτα, αν δεν ψηνει ομοιομορφα, αν θελει να καιει στο φουλ για να κρατησει θερμοκρασια κλπ;

Θα σας παω τι εχω παρατηρησει στη weber genesis 310 που εχω. Σαφως και ανεβαζε υψηλοτερες θερμοκρασιες οταν ηταν καινουρια και καθαρη, αφου αντανακλουσε καλυτερα η θερμοτητα στο εσωτερικο. Τωρα με το στρωμα λιπους που εχει παντου, δεν παει πανω απο 320-330, αλλα δεν με πειραζει καθολου, αφου θα χρειαστω τετοια θερμοκρασια για 3-4 λεπτακια μονο μια φορα στις δεκα που θα ψησω, και μου ειναι και αρκετη. Επισης σιγουρα αργει περισσοτερο απο ψησταριες τυπου naterial να ζεσταθει, πρωτον γιατι εχει σχεδον διπλασιο καδο σε ογκο και δευτερον γιατι τα χοντρα τοιχωματα του καδου και η μαντεμενια σχαρα θελουν περισσοτερη ενεργεια για να ζεσταθουν. Ειναι σαν να βαζεις ενα μαντεμενιο τηγανι πανω στο ματι και να περιμενεις να ζεσταθει οσο γρηγορα θα ζεσταθει ενα τηγανι αντικολλητικο των 10ευρω που ζυγιζει 300γραμμαρια. Βεβαια απαξ και ζεσταθει, κραταει θερμοκρασια αψογα, ακομα και χειμωνα, με αερα κλπ. Με 2/3 καυστηρες στη μεση της εντασης, κραταει σταθερα κοντα στους 250 αν θυμαμαι καλα.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@@pnea1973    δεν καταλαβαίνω τη σχέση  έχει  η πρώτη ύλη  (ψαρι , κρέας )  με τη διαχείριση της θερμοκρασίας ;

η οποία έχει  να κάνει με την κατανομή της  αλλά κατα βάση  τη δυνατότητα της ψησταριάς να ψήνει  χωρίς  να καίει τα  ψητά  τα οποία εννοείτε ψήνονται με έμμεσο τρόπο ,
 ακόμη στον υπέρυθρο καυστήρα δεν μπορεις  ψήνεις ,  και αυτό γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τόσο υψηλές που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις αντιδράσεις μαγιάρ σε πολύ λίγο χρόνο

@SagoniasSlutRos κάπως ετσι φίλε , ποτέ δεν έγραψα  πως είμαι κατά της θερμοκρασίας , σίγουρα όμως αυτό δεν μπορεί  είναι κριτήριο για την αγορά μιας  ψησταριάς

στο άλλο που αναφέρεσαι όντως  παίζει μεγάλο ρόλο η συσσώρευση λίπους ιδιαίτερα στην κάτω επιφανεια της σχάρας κάνε δοκιμή και θα με θυμηθείς

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

@@pnea1973    δεν καταλαβαίνω τη σχέση  έχει  η πρώτη ύλη  (ψαρι , κρέας )  με τη διαχείριση της θερμοκρασίας ;

η οποία έχει  να κάνει με την κατανομή της  αλλά κατα βάση  τη δυνατότητα της ψησταριάς να ψήνει  χωρίς  να καίει τα  ψητά  τα οποία εννοείτε ψήνονται με έμμεσο τρόπο ,
 ακόμη στον υπέρυθρο καυστήρα δεν μπορεις  ψήνεις ,  και αυτό γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τόσο υψηλές που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις αντιδράσεις μαγιάρ σε πολύ λίγο χρόνο

 

Η διαχείριση και η κατανομή είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Οπως θα δείς στο ποστ που σου απάντησα το αναφέρω ρητά. Επίσης στην ψησταριά ψήνεις και με άμεσο και όχι με έμμεσο μόνο τρόπο.

Σύμφωνα με την Napoleon στον υπέρυθρο μπορείς και να ψήνεις.

Επίσης δεν μας είπες εσύ σε τι ψησταριά ψήνεις, για να μπορούμε να σου πούμε πιο συγκεκριμένα αν ρωτάς κάτι και επίσης δεν εχω καταλάβει γιατί γίνεται αυτή η κουβέντα. Αν αφορά την θερμοκρασία μόνο ή την συνολική συμπεριφορά μιας ψηστιέρας. Γιατί άλλο 300kw σε μια Ferrari και άλλο 300 Kw σε ένα Golf. Αν ρωτάς αυτό.

Κατα τ΄αλλα συμφωνω με το post του @SagoniasSlutRos

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...