Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2243

  • ilpapacha

    2025

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν είχε δυνατή φωτιά και ίση κατανομή θερμότητας πολύ αδύναμους καυστήρες Από τη μέση και πάνω κάτι έκανε για κανένα λαχανικό ήτανε και τίποτα άλλο ψησταριά για Vegan

 

 

11 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Οι επώνυμες, τουλάχιστον, το γράφουν στο manual. Πρέπει κάπως να διαφεύγει ο αέρας που ζεσταίνεται προς τα πάνω.

Εγω 2 χρονια ψηνω κανενα προβλημα στη Ναπολεον

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, gudinakos είπε

 

21 ώρες πριν, gudinakos είπε
21 ώρες πριν, gudinakos είπε

Ναι δεν είχε δυνατή φωτιά και ίση κατανομή θερμότητας πολύ αδύναμους καυστήρες Από τη μέση και πάνω κάτι έκανε για κανένα λαχανικό ήτανε και τίποτα άλλο ψησταριά για Vegan

 

 

Εγω 2 χρονια ψηνω κανενα προβλημα στη Ναπολεον

 

Όλα αυτά που όλα αυτά που περιγράφεις  και σε ανάγκασαν να χρησιμοποιήσεις μεμβράνες συμβαίνουν σε Ναπολέων ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 11/6/2022 στις 10:24 ΜΜ, Deu164 είπε

Την πήρα προχθές και τη συναρμολόγησα σήμερα που βρήκα χρόνο. Δυνατή είναι δεν το περίμενα τόσο!
Στο πρώτο άναμμα για να τη δοκιμάσω και να κάψει κάνα 20λεπτό σε 10 λεπτά έφτασε 370c και χρειάστηκε άλλα 10 για σχεδόν 400c 

6cglNIj.jpg

Την πήρα και εγώ. Μέχρι 350 πήγε η δικιά μου με γκρι μπουκάλα προπανίου Coral

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ προπανίου ήθελα να πάρω την ασήμι πετρογαζ 13kg από ότι είχα υπολογίσει χωράει από κάτω για αποθήκευση αλλά δε βρήκα τον ανάλογο ρυθμιστή για προπάνιο σε 3-4 καταστήματα που πουλάνε φιάλες εδώ τριγύρω και τελικά πήρα τη 10kg μπλε πετρογαζ μείγμα

Όταν πήγα στο LM είχε μόνο ένα ρυθμιστή τον ποιο φθηνό αν και τον αγόρασα δε μου έκανε για εμπιστοσύνης λόγο ότι είναι made in china, δεν τον χρησιμοποίησα τον άφησα στην άκρη για spare.
Στο κατάστημα που πήρα τη φιάλη επιστρέφοντας πήρα και έναν made in Italy της Reca


 

Spoiler

dh1FIvp.jpg





 

Επεξ/σία από Deu164
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

 

Όλα αυτά που όλα αυτά που περιγράφεις  και σε ανάγκασαν να χρησιμοποιήσεις μεμβράνες συμβαίνουν σε Ναπολέων ;

Όλα αυτά που περιγράφω συμβαίνουν σε αυτή με την Ναπολέων δεν έχω κανένα πρόβλημα ψήνω τα πάντα και δεν έχω χρησιμοποιήσει στην Ναπολέων ποτέ μεμβράνες

xlarge_20211029163425_somagic_psistaria_ygraeriou_me_2_esties_canto_300.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, paposgsxr είπε

Το θερμόμετρο μου δεν έχει γράψει ποτέ πάνω από 220 βαθμούς, οπότε είμαι safe πως προς την αντοχή και την υγιεινή των μεμβρανών που είναι οι 250+ βαθμοί 

Το προβλημα δεν εχει να κάνει με το θέμα της θερμοκρασίας στον περιβαλλον χώρο που μετράει το θερμομετρο της ψησταριας (το οποιο μπορεί και να μην μετράει ακριβώς) αλλά στα σημεία επαφης δλδ την σχάρα (οπου συσσωρέυετε η θερμοκρασια)...οπότε αν έχεις 220 στην ψηασταιά λογικά στην σχάρα ειναι κατα πολύ μεγαλύτερη η θερμοκρασία. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το topic έχει περάσει τις 900 σελίδες και δεν ξέρω αν έχει γραφτεί παλιότερα μετά από 5-6 ψησίματα  (λουκάνικα, μπριζόλες, σουβλάκια μαριναρισμένα και όχι μπιφτέκια, κεμπάπ) σήμερα δοκίμασα να της κάνω τον πρώτο καθαρισμό να δω πόσο εύκολα η δύσκολα καθαρίζει.

Για τις εμαγιέ σχάρες και προφυλακτήρες των καυστήρων χρησιμοποίησα ένα μπρούτζινο συρμάτινο  σφουγγάρι και ένα καθαριστικό για φούρνους από το supermarket

Αρχικά τα έβαλα όλα μέσα σε μια λεκάνη τα ψέκασα με το καθαριστικό και μετά από 5-10 λεπτά πριν στεγνώσει τη γέμισα με νερό να τα καλύψει και τα μούλιασα για άλλη μισή ώρα.
Τελος τα έτριψα με το συρμάτινο σφουγγάρι και έγιναν σαν καινούρια σαν να μη τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ . Η συρμάτινη επένδυση του σφουγγαριού είναι αρκετά μαλακή φθείρεται εύκολα max να αντέχει για 2 πλυσίματα (φθηνά είναι 0,90eu τα 2), το απορρυπαντικό αν και αραιωμένο ήταν σαν λιπαντικό πάνω στο καθαρό εμαγιέ μάγκωνε μόνο στα καμένα λίπη. Δεν προκάλεσε καμία φθορά ούτε καν θάμπωσε το φινίρισμα.
Εννοείτε μετά καλό ξέπλυμα πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων και κάψιμο στο max

Εσωτερικά στο πλαίσιο / φούρνο δεν έκανα πολλά μόνο ένα καθάρισμα με πλαστική σπάτουλα και σκούπισμα με χαρτί να καθαρίσει τα χοντρά.

 

Spoiler

gPwDhwh.jpg
FJbK6tC.jpg
I1Ts4Rh.jpg

 

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Deu164 είπε

...... Τελος τα έτριψα με το συρμάτινο σφουγγάρι και έγιναν σαν καινούρια σαν να μη τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ . Η συρμάτινη επένδυση του σφουγγαριού είναι αρκετά μαλακή φθείρεται εύκολα max να αντέχει για 2 πλυσίματα (φθηνά είναι 0,90eu τα 2) ......

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

gPwDhwh.jpg
FJbK6tC.jpg
I1Ts4Rh.jpg

 

Κάθε πολυχρησιμοποιημένο σφουγγαράκι και βιτέξ που αποσύρεται από την  κουζίνα, θα καθαρίσει μια φορά την ψησταριά και μετά θα πεταχτεί. Κανόνας 🤭.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ναι αλλά τέτοιου τύπου σφουγγάρια δεν είναι από τα συνηθισμένα για την κουζίνα οπότε πήρα μερικά και για την ψησταριά
https://www.skroutz.gr/s/30172557/Viosarp-Σετ-Συρμάτινα-Σφουγγάρια-Κουζίνας-4τμχ.html

 Σταματήσαμε για κάποια ψώνια... Μπήκα στο κρεοπωλείο και έφυγα και με 3 μοσχαρίσιες τέρατα σχεδόν στα 5kg και οι 3 πως ψήνονται αυτά τα θηρία? κανένα tip?

g26RORg.jpg

AUwJO74.png

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το πλαϊνό μάτι υπερύρθων της Ναπολεον, να πω ότι είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με τη "θωράκιση" που κάνει στο κρέας, όμως τις τελευταίες φορές που έχω ψήσει κάνα τιμπόουν ή κάνα ριμπάη, πραγματικά παίρνει φωτιά, συν το γεγονός ότι στάζει το λίπος από κάτω στο πλακάκι. Εννοείται τον καυστήρα τον έχω στο φουλ και τη σχάρα στην πάνω θέση. Κάτι δεν κάνω καλά μου φαίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα μερακλήδες, μπήκα κι εγώ στο club με μια Napoleon Freestyle 365. 

Θα σας ενημερώσω σχετικά με την πορεία της συμβίωσης που θα έχουμε!

Καλά ψησίματα!

https://photos.app.goo.gl/ibVNaH6io5tNJCNY6

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, nikodemus είπε

Καλησπέρα μερακλήδες, μπήκα κι εγώ στο club με μια Napoleon Freestyle 365. 

Θα σας ενημερώσω σχετικά με την πορεία της συμβίωσης που θα έχουμε!

Καλά ψησίματα!

https://photos.app.goo.gl/ibVNaH6io5tNJCNY6

Καλά ψησίματα με υγεία 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikodemus είπε

Καλησπέρα μερακλήδες, μπήκα κι εγώ στο club με μια Napoleon Freestyle 365. 

Θα σας ενημερώσω σχετικά με την πορεία της συμβίωσης που θα έχουμε!

Καλά ψησίματα!

https://photos.app.goo.gl/ibVNaH6io5tNJCNY6

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

5 ώρες πριν, Deu164 είπε

Μιας και το topic έχει περάσει τις 900 σελίδες και δεν ξέρω αν έχει γραφτεί παλιότερα μετά από 5-6 ψησίματα  (λουκάνικα, μπριζόλες, σουβλάκια μαριναρισμένα και όχι μπιφτέκια, κεμπάπ) σήμερα δοκίμασα να της κάνω τον πρώτο καθαρισμό να δω πόσο εύκολα η δύσκολα καθαρίζει.

Για τις εμαγιέ σχάρες και προφυλακτήρες των καυστήρων χρησιμοποίησα ένα μπρούτζινο συρμάτινο  σφουγγάρι και ένα καθαριστικό για φούρνους από το supermarket

Αρχικά τα έβαλα όλα μέσα σε μια λεκάνη τα ψέκασα με το καθαριστικό και μετά από 5-10 λεπτά πριν στεγνώσει τη γέμισα με νερό να τα καλύψει και τα μούλιασα για άλλη μισή ώρα.
Τελος τα έτριψα με το συρμάτινο σφουγγάρι και έγιναν σαν καινούρια σαν να μη τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ . Η συρμάτινη επένδυση του σφουγγαριού είναι αρκετά μαλακή φθείρεται εύκολα max να αντέχει για 2 πλυσίματα (φθηνά είναι 0,90eu τα 2), το απορρυπαντικό αν και αραιωμένο ήταν σαν λιπαντικό πάνω στο καθαρό εμαγιέ μάγκωνε μόνο στα καμένα λίπη. Δεν προκάλεσε καμία φθορά ούτε καν θάμπωσε το φινίρισμα.
Εννοείτε μετά καλό ξέπλυμα πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων και κάψιμο στο max

Εσωτερικά στο πλαίσιο / φούρνο δεν έκανα πολλά μόνο ένα καθάρισμα με πλαστική σπάτουλα και σκούπισμα με χαρτί να καθαρίσει τα χοντρά.

 

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

gPwDhwh.jpg
FJbK6tC.jpg
I1Ts4Rh.jpg

 

Δεν γνωρίζω ποιο καθαριστικό χρησιμοποίησες, όμως καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς χημικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγρό πιάτων.

3 ώρες πριν, Deu164 είπε

Αυτό ναι αλλά τέτοιου τύπου σφουγγάρια δεν είναι από τα συνηθισμένα για την κουζίνα οπότε πήρα μερικά και για την ψησταριά
https://www.skroutz.gr/s/30172557/Viosarp-Σετ-Συρμάτινα-Σφουγγάρια-Κουζίνας-4τμχ.html

 Σταματήσαμε για κάποια ψώνια... Μπήκα στο κρεοπωλείο και έφυγα και με 3 μοσχαρίσιες τέρατα σχεδόν στα 5kg και οι 3 πως ψήνονται αυτά τα θηρία? κανένα tip?

g26RORg.jpg

AUwJO74.png

Καλύτερα πήγαινε με reverse sear. Πρώτα έμμεσο ψήσιμο και στο τέλος άμεσο.

3 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε

Σχετικά με το πλαϊνό μάτι υπερύρθων της Ναπολεον, να πω ότι είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με τη "θωράκιση" που κάνει στο κρέας, όμως τις τελευταίες φορές που έχω ψήσει κάνα τιμπόουν ή κάνα ριμπάη, πραγματικά παίρνει φωτιά, συν το γεγονός ότι στάζει το λίπος από κάτω στο πλακάκι. Εννοείται τον καυστήρα τον έχω στο φουλ και τη σχάρα στην πάνω θέση. Κάτι δεν κάνω καλά μου φαίνεται...

Εάν δεις βιντεάκια και στο YouTube, η φωτιά που αναφέρεις είναι σύνηθες φαινόμενο στα λιπαρά κρέατα 

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν έχει στάξει ποτέ λίπος κάτω από την ψησταριά. Μήπως έχει φύγει από την θέση του το συρταράκι λιποσυλλέκτης που έχει;

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει κανεις αποψη για την πιο ακριβη bormann zenith BBQ5500?

Παρ' ολο που στο skroutz αναφερει μαντεμενια σχαρα, στην πραγματικοτητα ειναι ανοξειδωτη και με δεδομενο την τιμη και αυτα που δινει (διπλο καπακι, 2 εξωτ εστιες, ανοξειδωτοι φλογοκρυπτες) μου φαινεται καλη αγορα. Με αλλα 60 ευρω βαζω και την σουβλα και με κατω απο 800 εχω τα παντα. Και ανταλλακτικα 99% χωρις προβλημα για τα επομενα χρονια.

Το θεμα ειναι αν θα ανεβαζει σωστα θερμοκρασια και το ποσο καλο ανοξειδωτο ειναι αυτο, ποσο χοντρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...