AristidisZ Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Λοιπόν, έχω γράψει πολλές φορές κολακευτικά σχόλια για την kenton μου, που εξακολουθεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της ΟΜΩΣ, τελικά, νομίζω ότι εάν χρησιμοποιήσεις Weber (φαντάζομαι και για τις άλλες δυο επώνυμες τα ίδια θα ισχύουν), καταλαβαίνεις άμεσα την διαφορά Άλλη ποιότητα σχάρας, καθόλου αναφλέξεις, σηκώνει θερμοκρασίες για πλάκα, κρατάει θερμοκρασίες για πλάκα, και ειδικά αν έρθεις από χαμηλότερης ποιότητας ψησταριά, ψήνεις πανεύκολα τα πάντα Σε δυο ψησίματα, έκανα κεμπάπ, χοιρινό, λουκάνικο, μοσχάρι, γαλοπούλα και μπιφτέκια, και γίναν όλα σούπερ, ζουμερά, με μηδενική προσπάθεια από μέρους μου, παρόλο που πρώτη φορά χρησιμοποίησα την 310 Αν είχα εξοχικό ή/και δεν λυπόμουν να πετάξω την kenton, αύριο θα έβαζα παραγγελία για Weber… 8
Evgenios_V Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, AristidisZ είπε Λοιπόν, έχω γράψει πολλές φορές κολακευτικά σχόλια για την kenton μου, που εξακολουθεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της ΟΜΩΣ, τελικά, νομίζω ότι εάν χρησιμοποιήσεις Weber (φαντάζομαι και για τις άλλες δυο επώνυμες τα ίδια θα ισχύουν), καταλαβαίνεις άμεσα την διαφορά Άλλη ποιότητα σχάρας, καθόλου αναφλέξεις, σηκώνει θερμοκρασίες για πλάκα, κρατάει θερμοκρασίες για πλάκα, και ειδικά αν έρθεις από χαμηλότερης ποιότητας ψησταριά, ψήνεις πανεύκολα τα πάντα Ακριβώς τα συμπεράσματα μου οταν πήγα απο μια noname (ισώς και υποδεέστερη της ΚΕΝΤΟΝ) που είχα επι 3-4 χρόνια και έκανε οκ δουλειά (έτσι νόμιζα δλδ) στην Napoleon 525...μέρα με την νύχτα σε όλα...αλλά και 3φορές τα χρήματα της... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από Evgenios_V 4
plasTOST Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δεν είναι ότι δεν θα ψήσεις και δεν θα κάνεις την δουλειά σου και με την οικονομική ψησταριά. Απλά θα "παιδευτείς" λίγο παραπάνω με αναφλέξεις, με πιθανή μην καλή κατανομή θερμοκρασίας κλπ. Όταν βέβαια μάθεις να ψήνεις και πας σε μια ψησταριά με brand name τότε θα ζωγραφίζεις Τα λεφτά της μια kenton naterial θα τα βγάλει πάντως και με το παραπάνω. Εντάξει σίγουρα τις φλογοκρύπτες κάποια στιγμή θα τις αλλάξεις βάζοντας καλύτερες όπως άλλωστε θα το κάνεις και στις επώνυμες αφού θεωρούνται "αναλώσιμο", αλλά δεν θα έχεις δώσει και μεγάλο ποσό για αυτό θα γίνει και γρηγορότερα η απόσβευση. Στα 199€ που την είχαν βγάλει την Black Friday την θεωρώ ως VFM. 6
Votritis Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, ilpapacha είπε Οι αναφλέξεις είναι και θέμα σχεδιασμού της ψησταριάς. Γενικά θα πρέπει να κάνεις προθέρμανση στην ψησταριά και όταν είναι η ώρα να βάλεις τα κρέατα, να γυρνάς τους διακόπτες στο ελάχιστο ή προς την μέση. Όσον αφορά τον ρυθμιστή τον ανοίγεις κανονικά μέχρι το τέρμα. Βασικά αυτο ηταν , την ειχα πολυ ψηλα στην αρχη , έψησα τωρα δεύτερη φορα με λιγοτερη ενταση και δεν το εκανε . 2
ilpapacha Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 11 ώρες πριν, AristidisZ είπε Λοιπόν, έχω γράψει πολλές φορές κολακευτικά σχόλια για την kenton μου, που εξακολουθεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της ΟΜΩΣ, τελικά, νομίζω ότι εάν χρησιμοποιήσεις Weber (φαντάζομαι και για τις άλλες δυο επώνυμες τα ίδια θα ισχύουν), καταλαβαίνεις άμεσα την διαφορά Άλλη ποιότητα σχάρας, καθόλου αναφλέξεις, σηκώνει θερμοκρασίες για πλάκα, κρατάει θερμοκρασίες για πλάκα, και ειδικά αν έρθεις από χαμηλότερης ποιότητας ψησταριά, ψήνεις πανεύκολα τα πάντα Σε δυο ψησίματα, έκανα κεμπάπ, χοιρινό, λουκάνικο, μοσχάρι, γαλοπούλα και μπιφτέκια, και γίναν όλα σούπερ, ζουμερά, με μηδενική προσπάθεια από μέρους μου, παρόλο που πρώτη φορά χρησιμοποίησα την 310 Αν είχα εξοχικό ή/και δεν λυπόμουν να πετάξω την kenton, αύριο θα έβαζα παραγγελία για Weber… Επειδή έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια κατάσταση, με χειρότερης κατασκευής ψησταριά από την Kenton, θα προτιμούσα να είχα πάρει κάτι πιο ποιοτικό από την αρχή. Με αυτή την ψησταριά είχα φτάσει να έχω αντιπάθεια στις ψησταριές υγραερίου και για κάποιο διάστημα είχα σταματήσει να ψήνω σε αυτήν καθώς με ταλαιπωρούσε η όλη διαδικασία. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 "buy nice or buy twice" 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Επειδή έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια κατάσταση, με χειρότερης κατασκευής ψησταριά από την Kenton, θα προτιμούσα να είχα πάρει κάτι πιο ποιοτικό από την αρχή. Με αυτή την ψησταριά είχα φτάσει να έχω αντιπάθεια στις ψησταριές υγραερίου και για κάποιο διάστημα είχα σταματήσει να ψήνω σε αυτήν καθώς με ταλαιπωρούσε η όλη διαδικασία. Και αυτο ειναι το σημαντικοτερο της υποθεσης. Οτι με μια φθηνη, no name, με κακο σχεδιασμο ψησταρια, θα δημιουργησεις τη λαθος εντυπωση για το ψησιμο σε αεριο. 5
Giannis1112 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Στις 13/5/2022 στις 9:29 ΜΜ, Giannis1112 είπε Τελικα αγόρασα την napoleon rogue 425 rsb ειχε δώρο την σούβλα εσυ π εχεις γνώσεις για αξεσουάρ της ψησταριάς πλάκες για πίτσα κλπ απο που μπορώ να προμηθευτώ Στις 13/5/2022 στις 10:10 ΜΜ, ilpapacha είπε Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Έχω την δική της επισμαλτωμένη μαντεμένια πλάκα. Για το δικό σου μοντέλο, είναι η παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html Υπάρχει και η μαντεμένια πλάκα, χωρίς την επισμάλτωση, όπου χρειάζεται και την αντίστοιχη συντήρηση https://www.skroutz.gr/s/23289446/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-για-Rogue-425-56425.html Πέτρα πίτσας έχω της Napoleon https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan Υπάρχουν κι άλλες επιλογές προφανώς https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc Εάν δεν θέλεις να πάρεις της Napoleon, προτίμησε από cordierite με πάχος τουλάχιστον 1,3εκ. Έχω αρκετά αξεσουάρ της Napoleon, οπότε εάν σε ενδιαφέρει κάποιο μπορώ να ανεβάσω και φωτό. Ευχαριστω παράγγειλα και την επισμαλτωμενη πλάκα , όπως μ είπες τωρα θελω να μ πεις τ άλλο να πάρω π ειναι χρήσιμο περισσοτερο για να παραγγείλω για πίτσα θα παραγγείλω πέτρα , τ άλλο ειναι καλο ; Στειλε κ καμία φωτο καλα τρελάθηκα μ το πρώτο ψήσιμο απίστευτη ψησταριά
Giannis1112 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Giannis1112 είπε Βοήθησε με αν μπορεις θελω να ψησω στην σούβλα εμα κοτόπουλο μπορεις να μ πεις την διαδικασία ; Ειναι πρωτη φορά π χρησιμοποιώ ψησταριά
ilpapacha Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Giannis1112 είπε Ξύλο κοπής και αξεσουάρ για την σούβλα Σετ εργαλείων και βούρτσα καθαρισμού Rack Βάση για κοτόπουλο Σχάρα για σούβλα Εύκαμπτη σχάρα Σούβλες και βάση για κοτόπουλο μικρή Αλλυμινένιο κάλυμμα για τον αφαιρούμενο πάτο/ταψί, κάλυμμα ψησταριάς, καθαριστικό και σετ καθαρισμού Δίσκος για κάρβουνα Καλάθι για σούβλα (δεν έχω φωτό) https://www.skroutz.gr/s/23272644/Napoleon-64000-Καλάθι-Ψησίματος.html Προστατευτικά σιλικόνης για τα ράφια https://www.skroutz.gr/s/27629303/Napoleon-70122-Προστατευτική-Επιφάνεια-Σιλικόνης-το-Ράφι.html?from=catspan Την λαβίδα που είναι και σπάτουλα https://www.skroutz.gr/s/23815714/Napoleon-Spatutong-Λαβίδα-Κρέατος-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-43cm-55019.html?from=catspan και κάποια πακέτα με ξύλα καπνίσματος https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories/m/7877/Napoleon.html?from=catspan&keyphrase=ξυλα&o=napoleon+ξυλα Σίγουρα ξεχνάω κανά 2-3 ακόμα Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από ilpapacha 5
sndev Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 περιμενω ποτε θα μετακομισω για να αγορασω ναπολεον με πλαινο IR. κραταω σημειωσεις για την ωρα 2
ilpapacha Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Giannis1112 είπε Βοήθησε με αν μπορεις θελω να ψησω στην σούβλα εμα κοτόπουλο μπορεις να μ πεις την διαδικασία ; Ειναι πρωτη φορά π χρησιμοποιώ ψησταριά Κοτόπουλο στην σούβλα δεν έχω κάνει ακόμα. Μπορείς να το κάνεις μόνο με τον οπίσθιο καυστήρα, ανοίγοντας τον διακόπτη στην χαμηλή ένταση και προς το τέλος στο δυνατό, για να πάρει χρώμα. Επίσης μπορείς να το κάνεις, ανοίγοντας τους 2 ακριανούς, σε θερμοκρασία 170-180 βαθμών και στο τέλος να ανοίξεις τον οπίσθιο καυστήρα. Το ψήσιμο θα πάρει περίπου μιάμιση ώρα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο instant θερμόμετρο ή ακόμα καλύτερα κάποιο εντελώς ασύρματο, όπως το meater, για μέτρηση της θερμοκρασίας. 1 ώρα πριν, sndev είπε περιμενω ποτε θα μετακομισω για να αγορασω ναπολεον με πλαινο IR. κραταω σημειωσεις για την ωρα Καλή υπομονή στην μετακόμιση. 4
ilpapacha Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Για όποιον ενδιαφέρεται https://www.car.gr/xyma/view/322901082-weber-spirit-ii-e310 1
andreaspA Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Τα νεότερα για την μπουκάλα της Coral Τους έστειλα ένα μήνυμα από την σελίδα τους. Χτες επικοινώνησε μαζί μου κάποιος κύριος , λέγοντας μου πως πιθανά είναι πρόβλημα της FLV βαλβίδας. Σήμερα έστειλε κάποιον και μου αντικατέστησε την μπουκάλα με γκρι 10κιλη προπανίου. Δυστυχώς έγινε την στιγμή που έφευγα ταξίδι. Σε δέκα μέρες θα ενημερώσω για επιδόσεις. 2
shikabalas Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Καλησπερα σε ολους, να πω προκαταβολικα ενα συγνωμη γιατι ολα αυτα που θα ρωτησω εχουν σιγουρα ξαναερωτηθει πολλες φορες αλλα σε 900 σελιδες εχει χαθει δυστυχως πολυ πληροφορια και ειναι δυσκολο ακομα και με την αναζητηση να βρεις αυτο που ψαχνεις.. Στο ζουμι λοιπον, αποφασισα να παρω την Napoleon TravelQ PRO285 και να ξεκινησω ψησιματα ειτε στο μπαλκονι ειτε εκτος οταν το επιτρεπει ο καιρος. Την βρηκα σε αρκετα καλη τιμη εδω Γερμανια, 365 ευρω μαζι με τη βαση/καροτσι μεταφορας. Αυριο μεθαυριο θα ερθει λογικα και ειπα να ρωτησω για τα παρελκομενα που θα πρεπει να εχω για το ψησιμο. Μποτιλια απο το υγραεριο θα παρω απο εξειδικευμενο μαγαζι εδω. Ο ρυθμιστης/λαστιχο παρεχεται μαζι με την ψησταρια ή θα πρεπει να αγορασω ξεχωριστα? Απο λαβιδες, βουρτσες, θερμομετρα και τα συναφη ποια ειναι τα απολυτως απαραιτητα κατα τη γνωμη σας και ποια συγκεκριμενα προιοντα προτεινετε? Επειτα στο πρωτο ψησιμο τι πρεπει να προσεξω? Ειμαι τελειως ασχετος οποτε δεν εχω ιδεα αν πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο ή κατευθειαν ξεκιναω να ψηνω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα