Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οικονομικό μοντέλο και μικρός χώρος δεν έχουν σχέση.. αν έχεις μικρο χώρο τσέκαρε οτι μπορείς να ξηλώσεις το ένα ράφι ώστε να μικρύνει κ άλλο αν χρειαστεί.

εάν σου κάνει κλικ να τη πάρεις! σε αυτές τις κατηγορίες πάνω κάτω ίδιες είναι όλες

 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

οικονομικό μοντέλο και μικρός χώρος δεν έχουν σχέση.. αν έχεις μικρο χώρο τσέκαρε οτι μπορείς να ξηλώσεις το ένα ράφι ώστε να μικρύνει κ άλλο αν χρειαστεί.

εάν σου κάνει κλικ να τη πάρεις! σε αυτές τις κατηγορίες πάνω κάτω ίδιες είναι όλες

Εννοώ δεν μπορώ να βάλω το μοντέλο με τους 4 καυστήρες. Και δεν θέλω να παρω τη μεγάλη και να ξηλώνω. Θέλω να είναι όπως πρέπει. Τεσπα. 

Οταν λες πάνω κάτω ίδιες, είδα και στα ίδια λεφτά με σιδερένια μπεκ. Άκουσα ότι είναι καλύτερα τα inox μπεκ όπως έχει αυτή που αναφέρομαι. 

Για 3 άτομα η για κανένα BBQ 5 ατόμων πιστεύεις ότι είναι εντάξει;

Ευχαριστω για τη βοήθεια. 

Δημοσ.

όσον αφορά τα άτομα ναι είσαι καλυμμένος μη σε ανησυχεί αυτό εχε στο μυαλό σου οτι ο ογκος των κρεάτων μικραίνει όσο ψήνονται κατά 30% στο πρακτικό κομμάτι οι επιφανιες λοιπόν θα σε καλύψουν.

στο θεωρητικό κομμάτι 

η μεγαλύτερη θα σου εδεινε  καλύτερη-υψηλότερη στη ιδια ποσότητα κρεάτων  κ ποιο σταθερή θερμοκρασία για θεωρητικά καλύτερης ποιότητας ψήσιμο γτ υπολόγισε οτι οσο την φορτώνεις τοσο πέφτει η θερμοκρασία μαζί με το άνοιξε κλείσε,το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος δε θα το καταλάβεις αυτό που γραφω το χειμώνα όμως θα δεις τη διαφορά.

όμως απο τη στιγμή που  δεν έχεις χώρο για μεγαλύτερη  δεν έχει και νόημα να το σκευτεσαι άλλωστε τωρα ξεκινάς κανε τα τεστ σου και αν αγαπήσεις το άθλημα του ψήστη τυλιχτή  πας σε καλύτερη ποιοτητα οπως weber q3000 που νε ακόμα ποιο μικρή.

 

μπεκ εννοείς τους καυστήρες? κατά τη γνωμη μου αμελητέο .. παίζει σε 8 χρόνια που έχω ψησταριά να τους έτριψα κ 2 φορές? κ αυτό απλα επειδή τη καθάριζα  ολόκληρη. (σιδερένιους έχω στη τωρινή)

δε βρομίζουν  γτ έχεις του ανακλαστήρες απο πάνω.

ναι το inox θεωρητικά δε θα σου σκουριάσει αυτό δε σημαίνει οτι δε θα τρυπήσει όμως με τα χρόνια και τη χρήση γτ εχει να κανει με τη ποιοτητα κ το παχος του inox κ ποση ζεστη αντέχει . o σιδερενιος κραταει καλυτερα θερμοκρασια δεν τον επειρεαζει η θερμοκρασια αλλα σκουριαζει με τα χρονια κ εχει περισσότερες πιθανότητες να τρυπησει άλλα κ παλι θα σου ξαναπω δεν εχει σημασία.. μιλάμε τωρα για πάροδο 4 χρόνων + για να σου κάνει κάτι τέτοιο κ στις 2 περιπτωσεις οποτε κλαιν μην ασχολεισε, άλλωστε αν την βρεις με το ψησιμο σίγουρα θα θελήσεις να ανέβεις κατηγορία στα 2 χρονια

επισεις το οτι ειναι ινοξ πάλι δε μου λεει κατι γτ ολη η υπόλοιπη ψησταριά είναι σίδερο οποτε θα σκουριάσει θες δε θες είτε στις βιδες είτε στα στηριγματα των καυστήρων, παλι θα σου ξαναπω όμως αμελητέο..  

 

βλέπεις ολα αυτα ειναι λεπτομέρειες μην το σκευτεσαι αν σου έκανε κλικ απλά παρτην κ θα σου ξαναπω ολες ιδιες ειναι σε αυτη τη κατηγορια γτ δε θεωρω οτι καμια θα μινει πάνω απο 4 χρόνια οχι γτ θα χαλάσει αλλα γτ πολυ άπλα θα θελήσεις εσυ να πάρεις κατι καλύτερο. αν τωρα σου χαλάσει κ θες να συνεχισεις να την εχεις στη 3ετια 4ετια  ε στην Unimac Νομιζω θα βρεις ανταλακτηκα οπότε ολα καλά και πάλι 

Δημοσ.

Να είσαι καλά φίλε με τη λεπτομερέστερη ανάλυση πάνω στο θέμα!! Όποτε προχωράω στην αγορά αυτή και εδώ είμαστε... Από θέμα μπουκάλας προτείνεται κάτι διαφορετικό από το κλασικό που βάζουν στις σόμπες;

Δημοσ.

το κλασικο αν κ τελευταια ζαχαρωνω της coral gas λογο ογκου κ βαρους.. 

λόγο χωρου τσεκαρε μηπως σε εξυπηρετεί της coral που νε minion σε σχεσει με τις αλλες αλλιώς πας στις κλασικές

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

το κλασικο αν κ τελευταια ζαχαρωνω της coral gas λογο ογκου κ βαρους.. 

λόγο χωρου τσεκαρε μηπως σε εξυπηρετεί της coral που νε minion σε σχεσει με τις αλλες αλλιώς πας στις κλασικές

Εάν χωράει κάτω από τη ψησταριά δεν έχεις λόγο να πάρεις τη μικρή, χάνεις σε αυτονομία και είναι και νομίζω πιο ακριβή... 

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα,

Αγοράσαμε χτες την Unimac Premium 661310 και έχω την εξής απορία... Την φιάλη υγραεριόυ που την αποθηκεύετε? Μέσα στην ψησταριά η οποία βρίσκεται σκεπασμένη στο μπαλκόνι?

Από άποψη ασφάλειας υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε εξτρα; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dpapa είπε

Καλησπέρα και από εμένα,

Αγοράσαμε χτες την Unimac Premium 661310 και έχω την εξής απορία... Την φιάλη υγραεριόυ που την αποθηκεύετε? Μέσα στην ψησταριά η οποία βρίσκεται σκεπασμένη στο μπαλκόνι?

Από άποψη ασφάλειας υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε εξτρα; 

Υπάρχουν κάτι θήκες για την μπουκάλα αν θες. Εγώ έραψα μια από ασημένιο αντανακλαστικό προστατευτικό αυτοκινήτου.

Δημοσ.

Πιθανότατα δε θα χωράει αλλά κ να χωράει καλο είναι να μην είναι κοντά σε ζέστη..

και ναι ειναι πιο ακριβη σιγουρα! κανει ιδια τιμη 18 ευρω vs 19 ευρω με 10-11 λιτρα vs 18 αλλα την ευκολία πληρώνεις τον ογκο κ το βάρος, οτι θελει ο καθενας

Δημοσ.
Στις 11/4/2019 στις 1:14 ΜΜ, fylatos είπε

Τι χρησιμοποιείται για το καθάρισμα; Πήρα μια Outdoorchef και γενικά είμαι εξαιρετικά!!!! ευχαριστημένος. Δεν αναφλέγεται τίποτα σε σχέση με άλλες που έχω δει/δουλέψει. Πήρα και το σπρέι καθαρισμού της και μετά από 6 χρήσεις σήμερα έκανα ένα βαθύ καθαρισμό. Φυσικά παίζει βούρτσα ανάμεσα σε κάθε ψήσιμο. 

Εσείς πόσο συχνά, πώς και με τι καθαρίζετε;

Καλημέρα και καλά ψησίματα να έχεις. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που ψήνει η ψησταριά σου, και ειδικά αυτό που αναφέρεις οτι έχει ελάχιστες αναφλέξεις. Αν μπορώ να σε ρωτήσω ενα δυο πράγματα; Με ποιο τρόπο έχεις ψήσει; με το άμεσο ή έμμεσο; Κυρίως μιλάω για κρέας, λουκάνικα. Στον άμεσο τρόπο εκμεταλλεύεσαι όλη την επιφάνεια; Ή ψήνει μόνο στην μικρή διατομή του χωνιού που είναι γυρισμένο ανάποδα και στον εναπομείναντα χώρο απλά κρατάει ζεστά τα κρέατα; Στον έμμεσο μπορείς να ψήσεις κρέας κανονικά; Και νομίζω τελευταίο ερώτημα, έχεις δοκιμάσει με κρέας πολύ λιπαρό (προβατίνα, αρνί, λουκάνικα;), με ποιο τρόπο τα έχεις ψήσει; πως τα πάει με τις αναφλέξεις;

 

Σε ζάλισα πρωινιάτικα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/4/2019 στις 1:51 ΜΜ, sndev είπε

το κλασικο αν κ τελευταια ζαχαρωνω της coral gas λογο ογκου κ βαρους.. 

λόγο χωρου τσεκαρε μηπως σε εξυπηρετεί της coral που νε minion σε σχεσει με τις αλλες αλλιώς πας στις κλασικές

Μην το κανείς!!! Παθων

για ψησταριά με 2 καυστήρες και μικρή κατανάλωση είναι έτσι κ έτσι, όταν πήγα σε 3 καυστήρες και ολιγον ρουφηχτρα ήθελα συνέχεια άλλη! Άσε που έμενε παρά πολύ μέσα!

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeys13 είπε

Καλημέρα και καλά ψησίματα να έχεις. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που ψήνει η ψησταριά σου, και ειδικά αυτό που αναφέρεις οτι έχει ελάχιστες αναφλέξεις. Αν μπορώ να σε ρωτήσω ενα δυο πράγματα; Με ποιο τρόπο έχεις ψήσει; με το άμεσο ή έμμεσο; Κυρίως μιλάω για κρέας, λουκάνικα. Στον άμεσο τρόπο εκμεταλλεύεσαι όλη την επιφάνεια; Ή ψήνει μόνο στην μικρή διατομή του χωνιού που είναι γυρισμένο ανάποδα και στον εναπομείναντα χώρο απλά κρατάει ζεστά τα κρέατα; Στον έμμεσο μπορείς να ψήσεις κρέας κανονικά; Και νομίζω τελευταίο ερώτημα, έχεις δοκιμάσει με κρέας πολύ λιπαρό (προβατίνα, αρνί, λουκάνικα;), με ποιο τρόπο τα έχεις ψήσει; πως τα πάει με τις αναφλέξεις;

Σε ζάλισα πρωινιάτικα....

Στον άμεσο τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τηγάνι ή κάποια επιφάνεια. Το κρέας θα γίνει κάρβουνο. Έμμεσα ψήνεις αλλά όταν βάλεις στη μέση το διακόπτη του αερίου ψήνεις ουσιαστικά στους 300 βαθμούς. Το κρέας βγαίνει μια χαρά καραμελωμένο με καλή επιφάνεια.

Έχω ψήσει λουκάνικα χωρίς θέμα, κοτόπουλο με πέτσα, λιπαρές πανσετες και τα burger που ανέβασα που ήταν 30% λίπος.

Κάνει μια στιγμιαία ανάφλεξη σαν φλας μια στις τόσες όταν θα πέσει λίπος στη χοάνη και μέχρι να πέσει στο δοχείο κάτω. Φωτιά πάνω από 0.05 sec δεν έχω δει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικότατος. Άρα από ότι έχω καταλάβει ψήνει ευκολότερα από τις καλές μάρκες. Για τις φτηνές λογικά δεν θα συγκρίνεται καν. Το λέω γιατί έχω μια απο το lidl και ουσιαστικά δεν μπορείς να ψήσεις κάτω απο τον ανακλαστήρα, είτε θα ανάβει φωτιά συνέχεια, είτε θα γίνει κάρβουνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικότατος. Άρα από ότι έχω καταλάβει ψήνει ευκολότερα από τις καλές μάρκες. Για τις φτηνές λογικά δεν θα συγκρίνεται καν. Το λέω γιατί έχω μια απο το lidl και ουσιαστικά δεν μπορείς να ψήσεις κάτω απο τον ανακλαστήρα, είτε θα ανάβει φωτιά συνέχεια, είτε θα γίνει κάρβουνο.

Θεωρείται καλή μάρκα γενικά. Δηλαδή η Australia σειρά είναι σε ίδιο επίπεδο με Weber Broil king και σε εγγύηση και σε υλικά. 

Εγώ προσωπικά πχ. τις μπριζόλες από κάτω τις έβαλα αφού έβαλα τη ψησταριά στο φουλ και πήγε στους 340, έκλεισα το καπάκι, έριξα την ψησταριά στο 2/3 πήγε 300 τις άφησα 10 λεπτά, τις γύρισα μια φορά τις άφησα αλλά 10 και δεν ασχολήθηκα καθόλου.

Βγήκαν λουκούμια. Αναφλέξεις να κάνει κάρβουνο το κρέας σε καμία περίπτωση. Φλασιές ελάχιστες. 

Σε μοσχαρίσια επίσης βγαίνει καλή με μεγάλο έλεγχο στο ποσό θα την ψήσεις με ένα θερμόμετρο.  Εγώ τις τρώω medium πχ όπως την κάτω.

Μελιτζάνες έχω ψήσει επίσης και πιπεριές πολλές φορές, καθώς και πατάτες.

Γενικά λειτουργεί λίγο σαν γάστρα. Δηλαδή ένα γύρισμα και ψήσιμο σαν γάστρα. Αν την βάλεις άμεσα θα στο κάνει κάρβουνο. Θα πιάσει 500 βαθμούς στη μέση και τέλος.

 

20190416_144728.jpg

20190408_223039.jpg

Θα ανεβάσω φωτογραφίες και από ψημένο χοιρινό όταν ξανακάνω. Πριν μετά φάση.

Επεξ/σία από fylatos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...