Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για τα δύο

 

Γενικά πέραν αυτών χρησιμοποιείται ως υποστήριξη και σε άλλα ψησίματα??ρωτώ επίμονα μήπως λυθεί έτσι το δίλλημα 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

Για Weber spirit ii e310 τι κάλυμμα προτείνετε;

Σκεφτόμουν για το γνήσιο αλλά 100€ μου φαίνονται αρκετά. 

Δες μία ένα προηγούμενο ποστ

 

Δημοσ.
Στις 8/5/2022 στις 9:35 ΜΜ, ilpapacha είπε

Κουτσομούρες για σήμερα…

7E8E0ECC-1939-4980-B7C0-71B00AB4ABA1.jpeg.8e14900a16c87d035ceb7cdbf47fcff0.jpeg

A4ED63DA-B088-4F71-8138-4F54A5730958.jpeg.2253973bf5e9ad40321b02631a8fd214.jpeg

Μετά δεν μυρίζει ψαρίλα η ψησταριά;
Ποιο αξεσουάρ είναι αυτή η σχάρα; Είναι για να μην κολλάνε τα ψάρια;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lef79 είπε

Γενικά πέραν αυτών χρησιμοποιείται ως υποστήριξη και σε άλλα ψησίματα??ρωτώ επίμονα μήπως λυθεί έτσι το δίλλημα 

Η χρησιμότητα του οπίσθιου καυστήρα είναι στην σούβλα, κατά κύριο λόγο, και στο ψήσιμο της πίτσας. Εάν θεωρείς ότι δεν σου είναι αναγκαίος, τότε πας στην σειρά Rogue XT με το πλαϊνό μάτι infrared.

7 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Μετά δεν μυρίζει ψαρίλα η ψησταριά;
Ποιο αξεσουάρ είναι αυτή η σχάρα; Είναι για να μην κολλάνε τα ψάρια;

Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ

Η σχάρα είναι η παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/23815742/Napoleon-Σχάρα-Inox-Ψησίματος-34x36cm.html

Βολεύει για μικρότερα ψάρια. Περνάς με λάδι τα ψάρια και την σχάρα και δεν κολλάνε καθόλου. Γενικά τα ψάρια θέλουν καλό στέγνωμα, λάδωμα και αλάτι. Επίσης οινσχαρες θα πρέπει να είναι καθαρές και να έχουν κάψει καλά.

  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Η χρησιμότητα του οπίσθιου καυστήρα είναι στην σούβλα, κατά κύριο λόγο, και στο ψήσιμο της πίτσας. Εάν θεωρείς ότι δεν σου είναι αναγκαίος, τότε πας στην σειρά Rogue XT με το πλαϊνό μάτι infrared.

Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ

Η σχάρα είναι η παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/23815742/Napoleon-Σχάρα-Inox-Ψησίματος-34x36cm.html

Βολεύει για μικρότερα ψάρια. Περνάς με λάδι τα ψάρια και την σχάρα και δεν κολλάνε καθόλου. Γενικά τα ψάρια θέλουν καλό στέγνωμα, λάδωμα και αλάτι. Επίσης οινσχαρες θα πρέπει να είναι καθαρές και να έχουν κάψει καλά.

Εν τω μεταξύ πάλι εγώ είχα ρωτήσει αν μυρίζει.
Είναι πολλές οι πληροφορίες και διαφεύγουν.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gudinakos είπε

Εχει καποιος γνωμη για αυτη?

https://bbq.gr/dipli-sxara-alouminiou-30-48-x-26-7cm-grillgrate

 

Δες μία ενα προηγούμενο ποστ

Προσωπικά δεν θα τις χρησιμοποιούσα. Η ποιότητά τους είναι υποδεέστερη από τις σχάρες που έχετε. Θα έδινα περισσότερο προσοχή να μάθω να λειτουργώ τις μαντεμένιες ή ανοξείδωτες σχάρες, καθώς και την ψησταριά μου και θα απέφευγα να ψήσω πάνω σε αλουμίνιο.
Εάν έχετε αναφλέξεις, κάνετε έναν καθαρισμό, ψήστε με τους καυστήρες σε χαμηλότερη ένταση ή τοποθετήστε τα κρέατα σε διαφορετική θέση μόλις ξεκινήσουν να εμφανίζονται. Όπως έχει αναφέρει και ο @gdeli, βοηθάει πολύ να αλλάζετε θέση στα flavorizer bars (αυτά που είναι πάνω από τους καυστήρες με αυτά που είναι δίπλα), σε όσες ψησταριές υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 5
Δημοσ.

Κι εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα στο ψήσιμο είτε grillgrates είτε τις μεμβράνες για να καταπολεμήσω τις αναφλέξεις. Είναι προσωπική μου άποψη που πηγάζει από αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει (ίσως είναι και ημιμάθεια) σε σχέση με τις καρκινογόνες ιδιότητες του αλουμινίου και του πλαστικού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τόσο για το τι μπορεί να κολλήσει στο φαγητό και να το φάω, όσο και για τις αναθυμιάσεις. Ενδεχομένως αν το έψαχνα καλύτερα να έτεινα στο ότι τα grill grates δεν είναι επιβλαβή, αλλά πάντα η αμφιβολία θα μου μετρίαζε την χαρά του ψησίματος. Ειδικά με τις μεμβράνες έχω μεγαλύτερο κώλυμα λόγω των μικροπλαστικών που είναι μάστιγα. Προτιμώ με απλές λύσεις να αποφεύγω εύκολα τις αναφλέξεις και να ψήνω επάνω στο μαντέμι (ή inox αν είχα την δυνατότητα) που είναι μια χαρά από άποψη υγιεινής. Όσοι έχετε πολλές αναφλέξεις ακολουθήστε τις οδηγίες του @ilpapacha , ο καθένας ανάλογα και με την ψησταριά του.

  • Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, gudinakos είπε

Εχει καποιος γνωμη για αυτη?

https://bbq.gr/dipli-sxara-alouminiou-30-48-x-26-7cm-grillgrate

 

Όπως έχει αναφερθεί και ποίο πάνω το αλουμίνιο σαν υλικό δεν ενδείκνυται για μαγειρική , για να γίνει ασφαλές επικαλύπτεται με ειδικές επιστρώσεις (που και για αυτές έχουν ακουστεί διάφορα) αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν  όλοι έχουν κάποιο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα , και που στις οδηγίες χρήσης δηλώνεται ρητά ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν χαραχτεί , το ίδιο προφανώς συμβαίνει και για τις σχάρες και προφανώς και στα υπόλοιπα αλουμινένια μέρη μιας ψησταριάς (όπως ο κάδος και  το καπάκι ) αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που συνιστούν  προσοχή στο καθάρισμα και πλαστικές σπάτουλες ώστε να μην χαραχθεί η επιφάνεια τους

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fysikos είπε

κάποια πρόταση για πέτρα ψησίματος πίτσας;

υπαρχουν πολλες αλλα επειδή υπαρχει κ της ooni σαν ανταλακτικο για το φουρνακι της εγω θα επερνα αυτήν και ας είναι τετραγωνη , γυρω στα 30 ευρω παίζει 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fysikos είπε

κάποια πρόταση για πέτρα ψησίματος πίτσας;

Το είχες ρωτήσει και σε προηγούμενο ποστ

 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε

Το είχες ρωτήσει και σε προηγούμενο ποστ

 

ναι αλλα ήθελα γνώμες απο κατόχους κάποιας συγκεκριμένης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...