Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλησπέρα, βρήκα αυτό το σπρέι στο themart που είναι λέει αντικολλητικό για σκεύη. Γύρω στα 4.5€ έχει. Τι λέτε, κάνει να το ρίχνουμε στο μαντέμι αντί για ηλιέλαιο ή να το κρατήσω να γρασσάρω την αλυσίδα της μηχανής;

s2.jpg.c53f0ab407589904249e2d027ef440ad.jpgs1.jpg.14c3d21856b6215621ddc9931adb1cc3.jpg

Η γνωμη μου ειναι να μην το χρησιμοποιησεις ... βλεπω εχει προωστικα αερια (προπανιο - βουτανιο) και Ε322 ... συστατικα που θα βαλεις εμμεσα στο σωμα σου ... προτιμησε το απλο ηλιελαιο (που κακα τα ψεμματα ουτε και σε αυτο γνωριζουμε τι ακριβως περιεχεται , ετσι οπως εχουν καταντισει ολα τα προιοντα) αλλα τουλαχιστον θα γνωριζεις οτι θα ειναι το λιγοτερο κακο χαχαχαχααχχα

47 λεπτά πριν, lef79 είπε

Καλησπέρα σε όλους και από εμένα.Αποφασισα κι εγώ να αγοράσω ψησταρια υγραερίου  αφού διάβασα σχεδόν τα πάντα που γράψατε όλοι εδώ μέσα.Δεν έχω καμία εμπειρία με υγραέριο, παρά μόνο με απλή ψησταρια με κάρβουνα.

Με δεδομένο ότι έχω ένα μπάτζετ ταβάνι 1100 ευρώ θέλω τη γνώμη σας. Rogue 425 rsb η freestyle 425 με το μάτι με τις υπέρυθρες?Θέλω να την δουλέψω πολύ και αν γίνεται να αντικαταστήσει το φούρνο του σπιτιού μου.το IR ποιο σημαντικό η ο 4ος καυστήρες??Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

Εαν ειχα τη δυνατοτητα να παρω κατι σε αυτα τα χρηματα θα προτιμουσα αυτο ... το οποιο παρεπιπτοντως ειναι και Ελληνικο προιον 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

1 ώρα πριν, lef79 είπε

Καλησπέρα σε όλους και από εμένα.Αποφασισα κι εγώ να αγοράσω ψησταρια υγραερίου  αφού διάβασα σχεδόν τα πάντα που γράψατε όλοι εδώ μέσα.Δεν έχω καμία εμπειρία με υγραέριο, παρά μόνο με απλή ψησταρια με κάρβουνα.

Με δεδομένο ότι έχω ένα μπάτζετ ταβάνι 1100 ευρώ θέλω τη γνώμη σας. Rogue 425 rsb η freestyle 425 με το μάτι με τις υπέρυθρες?Θέλω να την δουλέψω πολύ και αν γίνεται να αντικαταστήσει το φούρνο του σπιτιού μου.το IR ποιο σημαντικό η ο 4ος καυστήρες??Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

Πάνω από 3ς καυστήρες το χω ξαναπεί το θεωρώ υπερβολή για μέση οικογένεια σε πολυκατοικία. IR με κλειστά μάτια. Ο φούρνος του σπιτιού δε θα αντικατασταθεί εντελώς σε καμία περίπτωση.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγινε σήμερα το πρώτο ψήσιμο λουκάνικα με πιπεριές και μανιτάρια. Λόγω φιλοξενούμενων δε κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες, αλλά όλα πήγαν καταπληκτικά. Τα πιο ωραία πλευρώτους που έχω φάει μέχρι τώρα!

Στο δια ταύτα, τι προτείνετε για το καθάρισμα; Μέχρι τώρα έχω πάρει μόνο ένα σφουγγάρι της weber: https://www.weber.com/GB/en/accessories/cleaning-and-care/cleaning-products-and-tools/17688.html

Αναρωτιέμαι το κάθε πότε θέλει καθάρισμα η σχάρα, τα flavorizer bars, τα burners και τα εσωτερικά τοιχώματα και ταψάκια της Napoleon, καθώς επίσης και με τι είδους βούρτσες ή σφουγγάρια να καθαρίσω το κάθε part. Με μια πυρόλυση που έκανα τώρα, φαίνεται να καθάρισε αρκετά από τα μικρά κολλημένα φαγητά η ψησταριά. Πότε θέλει τρίψιμο;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/4/2022 στις 9:15 ΠΜ, zanskou είπε

εγώ που έχω τρεις καυστήρες ουσιαστικά ανάβω τους δύο ακριανούς (αφού έχω προθερμάνει στους 200 περίπου βαθμούς) και το βάζω πάνω στο μαντέμι, στη μέση, κρατώντας σταθερή τη θερμοκρασία για περίπου 40-45 λεπτά. 

στο μαντέμι όπως έχε γραφτεί και παλαιότερα ρίχνουμε και λίγο καλαμποκάλευρο για να μην κολλήσει το ζυμάρι. 

Έφτιαξα ψωμάκι, χρησιμοποίησα την πέτρα ψησίματος που διέθετα από παλιά (για ψήσιμο στον ηλεκτρικο φουρνο βεβαια). Υπεροχη γευση, αλλα κατι δεν έκανα καλά. Όταν έριξα πάνω στην καυτή πέτρα το ζυμάρι, η υγρασία το κόλλησε και το έκαψε. Εννοώ ότι από κάτω άρπαξε αμέσως και ήμουν υποχρεωμένος να περιμένω να ψηθεί μέσα+πάνω, με αποτέλεσμα να καρβουνιάσει εντελώς. Έξυσα τα ψωμάκια, όλα καλά, όμως κάτι δεν έκανα σωστά και προσπαθώ να το εντοπίσω.

Σίγουρα έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες, διότι προθέρμανα στους 250 με την πέτρα μέσα, οπότε σίγουρα ανέβασε πολύ και δεν το υπολόγισα. Μόλις έβαλα τα ψωμιά μέσα, η θερμοκρασία έπεσε στους 200 και κράτησα σταθερά εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούσα να κάνω έμμεσο, αφού έχω μόνο δύο καυστήρες. Μόλις κατέβαζα στο μίνιμουμ τον καυστήρα κάτω από την πέτρα, η θερμοκρασία έπεφτε στους 150.

Στον ηλεκτρικό πάντως έκανα το ίδιο ακριβώς (250 ζέσταμα, κατέβασμα στους 170-180 και ψήσιμο για 40-50 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των ψωμιών. Την επόμενη φορά πιθανώς να κρατήσω στους 150, με έναν κλειστό καυστήρα κι έπειτα να βάλω πάνω το ψωμί. Θα κάνει περισσότερη ώρα, αλλά θα ψήσει χωρίς καρβούνιασμα.

Spoiler

SMRhwZiKo3j-Hik07mEetVTSZw_y2AiImXVscKVnQkRtoMzqB-WpLJhLeCONT68-OsS4DLdNejHsN0av4pVsDeHwj0wJ6muKBi-kE4Lj5twTP0cKItL9u_9p8T1giXrEBOrFha4koQXMs9hQltRT1JBGvvfR7GR19_8nFvAwJD028W8pRslZOZgg80mQru_mK2qtslawvBK51YBfdo85NdpU3tS1t0fnLZR6FMRcoOcY9BA8Fx-L57eHrSPBU0F1fYweOVmhbspF38wjJOPr9Pfg5WasatXvXfZi9ggv5LaylI1jgLP7TQhTf3lYSJKuioGMi0IbHrs1w9MhdC69wok6SKJ6MXAif65y3rCzM0OKpJK_n6yyS8TH2aoQYUPWxea_cGxP3pT7-Aqp6wI2NZ5v851K43sI8v4fHIzbOHtXlYHg4reiQmCscHSqRWSZ9cTE9R2Of2bVFYmHSdbRe9AmBwmEu6tijv4v8BdgQIWLFSni3KqM8yoMoI8XKr1lr5nilPNMidwwqg2v16xZBuM_3uoDKIaTlfkHtfvwcrvhv4pXPO4KKLD4xGD6earp2CDw9qy9IwtfTGX52AJTXH8S9sTzUN85qPaUy21gOP8qfC_yl-oN86wPBJWErCnfKGPAUV7A4wJUmmNQ8ycwUrZsgR_Psv4sCia2MHbkBrhNzMSJVgRPBgpaWdcZrtY6D5wAAyRfRopTtjI31Y4JgYDPX0nePD4l-nWaGeTfyqBIpYmGnLod8Z75i7pAkRDJEHoEEB-WMzX8_mRCyB2vG82NHyvLedqtlpf3N3rrCww0UTmfaQSLQn3m6RqYy3-ZcEnt2QHbPQ=w546-h969-no?authuser=0

Ψωμάκια των 120-130 γραμμαρίων έκαστο. Σπάνια φτιάχνω φρατζόλες, άρα θέλω πάντα λιγότερο χρόνο.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια ερωτηση εμεις που εχουμε την ψησταρια υγραεριου στα μπαλκονια με τις υψηλες θερμοκρασιες που απο οτι φαινεται φετος το καλοκαιρι θα εχουμε και καυσωνες  εχουμε κανα φοβο με την φιαλη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, lef79 είπε

Καλησπέρα σε όλους και από εμένα.Αποφασισα κι εγώ να αγοράσω ψησταρια υγραερίου  αφού διάβασα σχεδόν τα πάντα που γράψατε όλοι εδώ μέσα.Δεν έχω καμία εμπειρία με υγραέριο, παρά μόνο με απλή ψησταρια με κάρβουνα.

Με δεδομένο ότι έχω ένα μπάτζετ ταβάνι 1100 ευρώ θέλω τη γνώμη σας. Rogue 425 rsb η freestyle 425 με το μάτι με τις υπέρυθρες?Θέλω να την δουλέψω πολύ και αν γίνεται να αντικαταστήσει το φούρνο του σπιτιού μου.το IR ποιο σημαντικό η ο 4ος καυστήρες??Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

Δες ένα προηγούμενο ποστ

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Έγινε σήμερα το πρώτο ψήσιμο λουκάνικα με πιπεριές και μανιτάρια. Λόγω φιλοξενούμενων δε κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες, αλλά όλα πήγαν καταπληκτικά. Τα πιο ωραία πλευρώτους που έχω φάει μέχρι τώρα!

Στο δια ταύτα, τι προτείνετε για το καθάρισμα; Μέχρι τώρα έχω πάρει μόνο ένα σφουγγάρι της weber: https://www.weber.com/GB/en/accessories/cleaning-and-care/cleaning-products-and-tools/17688.html

Αναρωτιέμαι το κάθε πότε θέλει καθάρισμα η σχάρα, τα flavorizer bars, τα burners και τα εσωτερικά τοιχώματα και ταψάκια της Napoleon, καθώς επίσης και με τι είδους βούρτσες ή σφουγγάρια να καθαρίσω το κάθε part. Με μια πυρόλυση που έκανα τώρα, φαίνεται να καθάρισε αρκετά από τα μικρά κολλημένα φαγητά η ψησταριά. Πότε θέλει τρίψιμο;

Τις σχάρες θα πρέπει να τις καθαρίζεις κάθε φορά που ψήνεις. Μπορείς να το κάνεις στην προθέρμανση και μετά το ψήσιμο. Για τις μαντεμένιες σχάρες, η Napoleon συνιστά βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες όπως η παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-Ορειχάλκινη-62056.html?from=catspan .
Τα flavorizer bars μπορείς να τα ξύνεις με μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα ανά τακτά διαστήματα. Επίσης μπορείς να τις βγάλεις και να τις πλύνεις, όμως θα πρέπει να τις στεγνώσεις καλά με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα. Έπειτα θα πρέπει να τις βάλεις στην ψησταριά να κάψουν για λίγα λεπτά. Όσον αφορά τον κάδο, παίζει ρόλο πόσο συχνά χρησιμοποιείς την ψησταριά και τι ψησίματα κάνεις.

Μπορείς να καθαρίζεις τα «χοντρά» με την πλαστική/ξύλινη σπάτουλα και όταν κρίνεις αναγκαίο κάνεις έναν καθαρισμό με ζεστό νερό και σφουγγάρι. Δεν πρέπει να βάλεις ισχυρά καθαριστικά στον κάδο. Η Napoleon προτείνει κι ένα μείγμα με σόδα και ξύδι https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq .

Για το αφαιρούμενο ταψί/πάτο μπορείς να χρησιμοποιείς τα ειδικά αλουμινένια ταψάκια https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=σκευος+συλλογης+λιπους&o=napoleon+σκευος+συλλογης+λιπους

Για την σειρά freestyle δεν υπάρχουν, τουλάχιστον όχι ακόμα.

2 ώρες πριν, pkout είπε

μια ερωτηση εμεις που εχουμε την ψησταρια υγραεριου στα μπαλκονια με τις υψηλες θερμοκρασιες που απο οτι φαινεται φετος το καλοκαιρι θα εχουμε και καυσωνες  εχουμε κανα φοβο με την φιαλη?

Δες μία το παρακάτω άρθρο

https://www.fire.gr/deltia-typoy/odigies-gia-ton-asfali-cheirismo-toy-yg/

Προσωπικά την αφήνω μέσα στο ντουλάπι της ψησταριάς, την οποία σκεπάζω με το κάλυμμά της, το οποίο έχει και αεραγωγούς.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Τις σχάρες θα πρέπει να τις καθαρίζεις κάθε φορά που ψήνεις. Μπορείς να το κάνεις στην προθέρμανση και μετά το ψήσιμο. Για τις μαντεμένιες σχάρες, η Napoleon συνιστά βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες όπως η παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-Ορειχάλκινη-62056.html?from=catspan .
Τα flavorizer bars μπορείς να τα ξύνεις με μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα ανά τακτά διαστήματα. Επίσης μπορείς να τις βγάλεις και να τις πλύνεις, όμως θα πρέπει να τις στεγνώσεις καλά με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα. Έπειτα θα πρέπει να τις βάλεις στην ψησταριά να κάψουν για λίγα λεπτά. Όσον αφορά τον κάδο, παίζει ρόλο πόσο συχνά χρησιμοποιείς την ψησταριά και τι ψησίματα κάνεις.

Μπορείς να καθαρίζεις τα «χοντρά» με την πλαστική/ξύλινη σπάτουλα και όταν κρίνεις αναγκαίο κάνεις έναν καθαρισμό με ζεστό νερό και σφουγγάρι. Δεν πρέπει να βάλεις ισχυρά καθαριστικά στον κάδο. Η Napoleon προτείνει κι ένα μείγμα με σόδα και ξύδι https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq .

Κατατοπιστικός! Ευχαριστώ πολύ! Αφού περάσω τις σχάρες με τη βούρτσα, μετά θέλουν πάλι πέρασμα με ηλιέλαιο πριν ψήσω; Επίσης η λογική είναι ότι τις περάνω με τη βούρτσα όπως είναι πάνω στη ψησταριά, σωστά; 

Οπότε σκέφτομαι ότι πριν το ψήσιμο:

1. Περνάω τα favorizer bars με μια ξύλινη σπάτουλα
2. Περνάω και το εσωτερικό τη ψησταριάς αν έχει μείνει κάτι
3. Περνάω τις σχάρες με την ορειχάλκινη βούρτσα

Μετά το ψήσιμο, επαναλαμβάνω και τα 3 βήματα, και αν χρειαστεί αφαιρώ κάποιο από τα components για καλύτερο καθάρισμα. Ίσως πρέπει να πάρω και αυτό το εργαλείο που σηκώνεις τις σχάρες, για ευκολία.

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Για το αφαιρούμενο ταψί/πάτο μπορείς να χρησιμοποιείς τα ειδικά αλουμινένια ταψάκια https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=σκευος+συλλογης+λιπους&o=napoleon+σκευος+συλλογης+λιπους

Για την σειρά freestyle δεν υπάρχουν, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ταψάκια πήρα κάποια που ταιριάζουν στις διαστάσεις, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα, γιατί και εγώ δε βρήκα τα napoleon για να τα πάρω. Όταν φτάσουν θα ενημερώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thanasis00 είπε

Κατατοπιστικός! Ευχαριστώ πολύ! Αφού περάσω τις σχάρες με τη βούρτσα, μετά θέλουν πάλι πέρασμα με ηλιέλαιο πριν ψήσω; Επίσης η λογική είναι ότι τις περάνω με τη βούρτσα όπως είναι πάνω στη ψησταριά, σωστά; 

Οπότε σκέφτομαι ότι πριν το ψήσιμο:

1. Περνάω τα favorizer bars με μια ξύλινη σπάτουλα
2. Περνάω και το εσωτερικό τη ψησταριάς αν έχει μείνει κάτι
3. Περνάω τις σχάρες με την ορειχάλκινη βούρτσα

Μετά το ψήσιμο, επαναλαμβάνω και τα 3 βήματα, και αν χρειαστεί αφαιρώ κάποιο από τα components για καλύτερο καθάρισμα. Ίσως πρέπει να πάρω και αυτό το εργαλείο που σηκώνεις τις σχάρες, για ευκολία.

Ταψάκια πήρα κάποια που ταιριάζουν στις διαστάσεις, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα, γιατί και εγώ δε βρήκα τα napoleon για να τα πάρω. Όταν φτάσουν θα ενημερώσω.

Το λάδι θα πρέπει να το περνάς μόλις αρχίζει και καίει λίγο η σχάρα, ώστε να έχουν ανοίξει οι πόροι της. Η ποσότητα θα πρέπει να είναι ελάχιστη. 

Δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τα flavorizer bars και τον κάδο κάθε φορά που ψήνεις. Το κάθε πότε θα το κάνεις έχει να κάνει με το πόσο συχνά και τι κρέατα ψήνεις. 

Τα ταψάκια που κάνουν για τον λιποσυλλέκτη  είναι τα R28L. Για το αφαιρούμενο ταψί/πάτο δεν έχουν βγει, ακόμα τουλάχιστον, για την σειρά freestyle.

https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=σκευος+συλλογης+λιπους&o=napoleon+σκευος+συλλογης+λιπους

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δες ένα προηγούμενο ποστ

 

Ο οπίσθιος καυστήρες IR της 425 RSB ποτε χρησιμοποιειται??Μόνο για τη σούβλα η πχ πίτσα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, lef79 είπε

Ο οπίσθιος καυστήρες IR της 425 RSB ποτε χρησιμοποιειται??Μόνο για τη σούβλα η πχ πίτσα??

Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για τα δύο

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...