Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2321

• ilpapacha

2066

• sndev

1107

• ηνίοχος

589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κοκορέτσι που θα ψήσω 1η φορά. 

Στην αρχή στου 160 ή 180 και μετά στο φουλ? 

Θέλει λαδόκολλα η όχι? 

Θέλει ταψάκι με νερό από κάτω? 

Μόνο οι 2 ακραίοι ανοιχτοί? 

Για πείτε? 

Τωρα είδα τα πιο πριν post.. 

Επεξ/σία από @pnea1973
Δημοσ.
Στις 20/4/2022 στις 5:17 ΜΜ, Socrates1977 είπε

Μετά από 2 μήνες ψάξιμο στην Αθήνα τελικά βρήκα ρυθμιστή προπανίου prime στο Αγρίνιο 😂😂!!! Επιτέλους να αλλάξω τον 30αρι και να πάω σε prime!!

IMG20220420170916-min.jpg

εν τω μεταξύ μου φαίνεται τόσο περίεργο αυτό το να μην βρίσκετε το ρυθμιστή προπανίου. Έχω πάρει για μένα, τον πατέρα μου και έστειλα και 3 φίλους και όλοι βρήκανε. Βόλο βέβαια.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, jonkyr είπε

Ειχα διαβασει το δικο σου μνμ απο πιο παλια, αλλα δεν εχω τροχο και δεν ειμαι τυπος που θα κανει τετοιο μερεμετι μονος του. Γι' αυτο σκεφτηκα οτι θα πληρωσω παραπανω για να γλιτωσω ολο αυτο. Θα ψαχτω παντως μηπως βρω κανεναν με τροχο, ευχαριστω.

Ελα μωρε... ολο και κανενας γειτονας θα εχει. Ενα σιδεράς? Εισαι μαρούσι κοντά? πέρνα να στο φτιάξω σε 2 λεπτά. Δυστυχως δεν μπορω να κουνηθω γιατι ειμαι με σπασμενο ποδι.

11 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε

Όταν βάζουμε σούβλες το ταψάκι με νερό γιατί το βαζουμε; 

για να κραταει υγρασια, αλλα στο κοκορετσι δεν ξερω ποσο χρειαζεται ή ακομα και αν πρέπει. Στο κοντοσούβλι, καλό θα είναι φαντάζομαι.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, biovaggoulas είπε

εν τω μεταξύ μου φαίνεται τόσο περίεργο αυτό το να μην βρίσκετε το ρυθμιστή προπανίου. Έχω πάρει για μένα, τον πατέρα μου και έστειλα και 3 φίλους και όλοι βρήκανε. Βόλο βέβαια.

Υπάρχει έλλειψη όντως. Ίσως στον Βόλο να μην έχει τόση ζήτηση, όμως σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει για αγορά.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

πέρνα να στο φτιάξω σε 2 λεπτά

Εισαι αρχοντας. Ευχαριστω πολυ, δεν ειμαι κοντα αλλα θα βρω ακρη μεσω συγγενη. Η προσφορα σου ομως ειναι σαν να με βοηθησες ηδη. Να εισαι καλα, περαστικα και καλη Ανασταση σε ολους.

• Like 3
Δημοσ.

Λίγο πριν την ανάσταση... Ειδα βίντεο των αφων μαλλιωρα... Εβαν το κοκορέτσι στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά από την αρχή.. 

Τελικά θέλει δυνατή φωτιά χωρίς ταψάκι? Θέλει πρώτα σιγανή και μετα δυνατή? Πως ακριβώς? 

Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Λίγο πριν την ανάσταση... Ειδα βίντεο των αφων μαλλιωρα... Εβαν το κοκορέτσι στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά από την αρχή.. 

Τελικά θέλει δυνατή φωτιά χωρίς ταψάκι? Θέλει πρώτα σιγανή και μετα δυνατή? Πως ακριβώς? 

Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους.. 

Xρόνια πολλά ! 

Εγώ έψησα νέα μικρό κοκορετσάκι απόψε καθώς αύριο θα φάμε αλλού και έκανα το εξής και το αποτέλεσμα κρίθηκε αρκετά πετυχημένο (σημειωτέον δεν είχα ξαναψήσει ποτέ κοκορέτσι στο υγραέριο): 
Ψήσιμο τυλιγμένο σε λαδόκολλα για 1,5 ώρα στους 190 βαθμούς περίπου (πρακτικά με 1 από τους 3 καυστήρες). 

Περίπου 45 λεπτά χωρίς λαδόκολλα ακόμη αλλά αύξηση στους 220-230 

τελευταία 7-8 λεπτά τους δύο καυστήρες τέρμα για να γίνει τραγανό εξωτερικά. 

Έφαγε μέχρι και η γυναίκα μου που δεν θέλει ούτε το όνομα του να ακούει  :P

Χρόνια πολλά και πάλι, καλή χώνεψη και καλά ψησίματα αύριο !

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλή δύναμη σε όλους μας σήμερα ! 

Προσωπικά θα κάνω ένα από τα μεγαλύτερα ψησιματα στην Kenton με τους 4 καυστήρες . 

3 κιλά κοντοσούβλι στη σούβλα του Leroy 

2 κιλά παιδάκια αρνίσια 

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο 

2 κιλά σουτζουκάκια 

2 κιλά πανσέτες 

1 κιλό σουβλάκι κοτόπουλο 

1 κιλό λουκάνικο 

Μπουγιουρντι και λοιπά λαχανικά 

• Like 5
Δημοσ.

Τελικά , Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό!!!! Εάν εξαιρέσουμε το εξωτερικό καρβουνισμα στην άκρη . Αυτό οφείλεται στη κατανομή του κρέατος.Το εψησα μέχρι τους 71-74 C,.Στα υπέρ, νόστιμο, ζουμερο και υπέροχο απαλό κάπνισμα (διακρίνεται και το smoking ring). Στα κατά, ζουμερο και μαλακο όσο είναι ζεστό μολις κρυώσε σκλήρυνε ελαφρά . 

Το επόμενο θα το πάω τέρμα slow μέχρι η εσωτερική να φτάσει 100C.

Bonus 1 double chocolate mirror glaze τούρτα!

Βοnus 2 Το καθιερωμένο προζύμι!!!

IMG20220425141329_11zon.jpg

IMG20220425132028_11zon (1).jpg

IMG_20220124_144213_11zon.jpg

PXL_20220124_130814617_11zon.jpg

PXL_20220425_175322915_11zon.jpg

• Like 7
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Το επόμενο θα το πάω τέρμα slow μέχρι η εσωτερική να φτάσει 100C.

IMG20220425141329_11zon.jpg

Τι εννοείς να φτάσει 100c η εσωτερική;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, sndev είπε

Τι εννοείς να φτάσει 100c η εσωτερική;

Αυτό που γραφω. Γενικά μετά 90-95 C το κρέας γίνεται λιώμα. Η βιβλιογραφία λέει:good rule of thumb is to bring the meat up to an internal temperature of 185°F to 195°F to attain this conversation of tough meat to melt in your mouth deliciousness. The ideal peak internal temperature of brisket should be 205°F-210°F since beyond that it will begin to dry out.30 Μαΐ 2018

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...