Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε

Μετά από 2 μήνες ψάξιμο στην Αθήνα τελικά βρήκα ρυθμιστή προπανίου prime στο Αγρίνιο 😂😂!!! Επιτέλους να αλλάξω τον 30αρι και να πάω σε prime!!

 

IMG20220420170916-min.jpg

Τρελή σύμπτωση, γιατί είμαι Αγρίνιο αυτές τις μέρες! Για δώσε info από που κλπ, γιατί θέλω και εγώ να πάρω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

40 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Τρελή σύμπτωση, γιατί είμαι Αγρίνιο αυτές τις μέρες! Για δώσε info από που κλπ, γιατί θέλω και εγώ να πάρω!

Κάνε μια προσπάθεια

https://www.skroutz.gr/s/28158800/Ρυθμιστής-φιάλης-προπανίου-PRIME-Coral-Gas.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Τρελή σύμπτωση, γιατί είμαι Αγρίνιο αυτές τις μέρες! Για δώσε info από που κλπ, γιατί θέλω και εγώ να πάρω!

https://tsetsosgas.gr/rithmistis-fialis-propaniou-prime-685

Ότι σου είπε και ο ilpapacha , πήρα τηλ και τον ρώτησα. Καλό είναι να επικοινωνήσεις πρώτα γιατί παίζουν και οι ρυθμιζόμενοι εσωτερικά χωρίς μανόμετρο. Εγώ τον έβαλα να τον ελέγξει πριν τον στείλει. Είναι σε έλλειψη πολύ καιρό τώρα!

 

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα κάτωθι αγοράστηκαν και θα τραγουδίσουν μαζί με Broil King Gem 310 (η οποία θέλει ΑΜΕΣΑ καθάρισμα):

1,5 κιλό παϊδάκια (κατσίκι)

1,5 κιλό πανσέτα

3 σπαλομπριζόλες

4 λουκάνικα

Συν 3 κιλά κατσικάκι για το φούρνο σαν plan B.

Αυτά για 4 ενήλικες + 4 παιδιά. 

Μου έφεραν και καινούρια μπουκάλα, κούκλος.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Τα κάτωθι αγοράστηκαν και θα τραγουδίσουν μαζί με Broil King Gem 310 (η οποία θέλει ΑΜΕΣΑ καθάρισμα):

1,5 κιλό παϊδάκια (κατσίκι)

1,5 κιλό πανσέτα

3 σπαλομπριζόλες

4 λουκάνικα

Συν 3 κιλά κατσικάκι για το φούρνο σαν plan B.

Αυτά για 4 ενήλικες + 4 παιδιά. 

Μου έφεραν και καινούρια μπουκάλα, κούκλος.

Έχεις «οπλιστεί» καλά, οπότε αναμένουμε φωτό από τα ψησίματα!

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα συγχωριανοι!

Εχω παραγγειλει ενα κοκορετσακι στον χασαπη για το πασχα. θα το ψησω στην naterial kenton Με τους 2 καυστηρες.
Καμια συμβουλή για το ψήσιμο ?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη σούβλα: Από κάτω, ταψάκι με νερό και αν επιθυμείς, βάλε μέσα κανένα μυρωδικό πχ ρίγανη.

Χωρίς σούβλα: Έμμεσο ψήσιμο, με το κοκορετσάκι στην αριστερή πλευρά, αφαίρεση της πλάκας από δεξιά και άνοιγμα μόνο του δεξιού καυστήρα. Θα χρειαστούν λίγα, αραιά γυρίσματα.

 

Χαμηλή έως μέτρια φωτιά και στις δύο περιπτώσεις.

Ένα πουγκάκι από αλουμινόχαρτο με πέλετ ή ξυλαράκια καπνίσματος με μια τρυπίτσα για να βγαίνει ο καπνός, θα δώσει και.μια έξτρα μυρωδιά.

 

Καλή επιτυχία 👍

Επεξ/σία από est
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, est είπε

Στη σούβλα: Από κάτω, ταψάκι με νερό και αν επιθυμείς, βάλε μέσα κανένα μυρωδικό πχ ρίγανη.

Χωρίς σούβλα: Έμμεσο ψήσιμο, με το κοκορετσάκι στην αριστερή πλευρά, αφαίρεση της πλάκας από δεξιά και άνοιγμα μόνο του δεξιού καυστήρα. Θα χρειαστούν λίγα, αραιά γυρίσματα.

 

Χαμηλή έως μέτρια φωτιά και στις δύο περιπτώσεις.

Ένα πουγκάκι από αλουμινόχαρτο με πέλετ ή ξυλαράκια καπνίσματος με μια τρυπίτσα για να βγαίνει ο καπνός, θα δώσει και.μια έξτρα μυρωδιά.

 

Καλή επιτυχία 👍

Πωωωωω, spot on post ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόμουν. Θα κάνω ένα μικρό κοντοσούβλι την Κυριακή και ίσως κι ένα μικρό κοκορέτσι. Κεντον με δύο καυστήρες κι εδώ, χωρίς σούβλα (ακόμη).

Αναρωτιόμουν @est: πρέπει να βάλω αλουμινόχαρτο+λαδόκολα στην αρχή για να μην υπάρχουν αναφλέξεις ή απευθείας πάνω στη σχάρα; Πόση ώρα περίπου θα θέλει ψήσιμο; Με κλειστό καπάκι φαντάζομαι, σωστά;

Μία ερώτηση προς όλους: ποια σούβλα που ταιριάζει στις διαστάσεις της Κεντον; Ψάχνω στα παλιά μνμ, αλλά δεν έχω βρει (ακόμη) την απάντηση.

Ευχαριστώ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα έχεις αναφλέξεις επειδή ο καυστήρας από κάτω θα είναι κλειστός. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα ψήσιμο καθώς είναι περίπου σαν να το ψήνεις στο φούρνο αλλά με γεύση BBQ. 

Ο άλλος τρόπος για έμμεσο είναι με μια έξτρα σχάρα τοποθετημένη σε ένα μεγάλο ταψί αλουμινόχαρτου ή αν έχει ποδαράκια, πάνω σε διπλό αλουμινόχαρτο. Σε αυτή την περίπτωση θα είχες και τους δύο καυστήρες ανοιχτούς. Αλλά η κάλυψη της μισής επιφάνειας σου με πλάκα αντί σχάρα, με κάνει να φοβάμαι ότι ο αέρας δεν θα κυκλοφορεί σωστά 😔.

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jonkyr είπε

Μία ερώτηση προς όλους: ποια σούβλα που ταιριάζει στις διαστάσεις της Κεντον; Ψάχνω στα παλιά μνμ, αλλά δεν έχω βρει (ακόμη) την απάντηση.

 6€ μια σουβλα τετραγωνη για κοκορετσι απο το The Mart. Την κοβεις με τον γωνιακο τροχο και ετοιμη.

Το κομματι που μενει, το καρφωνεις στην γλάστρα με την γαρδένια.

 

2 ώρες πριν, est είπε

ταψάκι με νερό

Για να μην στεγνωσει? ΤΟ κοκορετσι γενικα παντως πρεπει να βρασει και να στεγνώσει.

 

2 ώρες πριν, est είπε

Ένα πουγκάκι από αλουμινόχαρτο με πέλετ

Εχω καπνιστήρι. Θα το βάλω.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, est είπε

ο καυστήρας από κάτω θα είναι κλειστός

Πφφφ πολυ σωστα, χαζομαρα μου.

1 ώρα πριν, est είπε

περίπου σαν να το ψήνεις στο φούρνο

Στον φουρνο κανω πανω απο 100 λεπτα. Στοχος ομως ειναι να παρω αυτο που ειπες: "γευση bbq" :)

 

Κλειστο καπακι + θερμοκρασια περιπου στους 150; Στον φουρνο το ειχαμε στους 180 (με αλουμινοχαρτο και λαδοκολα), οπως το περιεγραψες: σε υπερυψωμενη σχαρα με ποδαρακια, μεσα σε ταψι αλουμινιου για τα λιπη.
 

53 λεπτά πριν, andreaspA είπε

 6€ μια σουβλα τετραγωνη για κοκορετσι απο το The Mart. Την κοβεις με τον γωνιακο τροχο και ετοιμη.

Ειχα διαβασει το δικο σου μνμ απο πιο παλια, αλλα δεν εχω τροχο και δεν ειμαι τυπος που θα κανει τετοιο μερεμετι μονος του. Γι' αυτο σκεφτηκα οτι θα πληρωσω παραπανω για να γλιτωσω ολο αυτο. Θα ψαχτω παντως μηπως βρω κανεναν με τροχο, ευχαριστω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Κλειστο καπακι + θερμοκρασια περιπου στους 150; Στον φουρνο το ειχαμε στους 180 (με αλουμινοχαρτο και λαδοκολα), οπως το περιεγραψες: σε υπερυψωμενη σχαρα με ποδαρακια, μεσα σε ταψι αλουμινιου για τα λιπη.:)

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα θα σου πρότεινα να μη βάλεις. Όσο για τα λίπη αν το βάλεις στη σχάρα της ψησταριάς, καλώς. Σε πρόσθετη σχάρα αν βάλεις ταψάκι αλουμινίου, έχε λίγο νερό μέσα. Αν βάλεις σχάρα με ποδαράκια πάνω σε διπλό  αλουμινόχαρτο, μερικές σχισμές στο αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητες ώστε να φεύγουν κάτω τα λίπη και να μην καίγονται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, est είπε

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα θα σου πρότεινα να μη βάλεις. Όσο για τα λίπη αν το βάλεις στη σχάρα της ψησταριάς, καλώς. Σε πρόσθετη σχάρα αν βάλεις ταψάκι αλουμινίου, έχε λίγο νερό μέσα. Αν βάλεις σχάρα με ποδαράκια πάνω σε διπλό  αλουμινόχαρτο, μερικές σχισμές στο αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητες ώστε να φεύγουν κάτω τα λίπη και να μην καίγονται.

Τελειος, σε ευχαριστω παρα πολυ για τα τιπς. Συνεπως:

κατεβασμενο καπακι, 150-180 βαθμους (οπως το παει η ψησταρια, θα τσεκαρω), εμμεσο ψησιμο χωρις τη δεξια πλακα και χωρις αλουμινοχαρτο/λαδοκολα.

Χρονο θα δουμε, οσο παρει. Θα αποφασισω ειτε για απευθειας στη μαμισια σχαρα, ειτε με υπερυψωμενη με ταψακι και διπλό αλουμινόχαρτο (με τρυπες).

Σε καθε περιπτωση, σκεφτομουν να βαλω ενα ταψακι με νερο μεσα, ανεξαρτητα απο τον τροπο που θα διαλεξω. Ειναι λαθος;

Υ.Σ.: αν παρω κοκορέτσι, ακολουθω την ιδια λογικη; Ή θελει αλλη αντιμετωπιση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Τελειος, σε ευχαριστω παρα πολυ για τα τιπς. Συνεπως:

κατεβασμενο καπακι, 150-180 βαθμους (οπως το παει η ψησταρια, θα τσεκαρω), εμμεσο ψησιμο χωρις τη δεξια πλακα και χωρις αλουμινοχαρτο/λαδοκολα.

Χρονο θα δουμε, οσο παρει. Θα αποφασισω ειτε για απευθειας στη μαμισια σχαρα, ειτε με υπερυψωμενη με ταψακι και διπλό αλουμινόχαρτο (με τρυπες).

Σε καθε περιπτωση, σκεφτομουν να βαλω ενα ταψακι με νερο μεσα, ανεξαρτητα απο τον τροπο που θα διαλεξω. Ειναι λαθος;

Υ.Σ.: αν παρω κοκορέτσι, ακολουθω την ιδια λογικη; Ή θελει αλλη αντιμετωπιση;

Τίποτα δεν είναι λάθος. Σημασία έχει να βρεις τον καλύτερο τρόπο για έμμεσο ψήσιμο στη δική σου ψησταριά ενώ ακόμα, παίζει ρόλο το μέγεθος του ψητού. Μπορείς να ψήσεις οτιδήποτε. Χρειάζεται βέβαια χρόνος και παραπάνω αέριο που ειδικά όμως σε μια χαμηλής ισχύος ψησταριά, δεν είναι ιδιαίτερη επιβαρυνση στη συνολική κατανάλωση.🤗

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...