Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ καλησπέρα σε όλους,

σε αναμονή της weber spirit e310 και προσπαθώ να μπω σε μια σειρά. Δεν έχω καθόλου εμπειρία με ψησταριά υγραερίου παρά μόνο με κάρβουνο. Έχουμε κατά νου κάποιο καλό πακέτο με τ' απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστώ; Λαβίδες κτλ...Είχα διαβάσει σ' ένα ποστ για ένα πακέτο από Leroy Merlin αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω.

Με τις φιάλες έχω μπερδευτεί αρκετά. Ζητάω κάτι συγκεκριμένο; Παντού διαβάζω κάτι διαφορετικό.

Συγχωρέστε με αν έχουν απαντηθεί παλιότερα, έχω διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2027

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

22 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

Πολύ καλησπέρα σε όλους,

σε αναμονή της weber spirit e310 και προσπαθώ να μπω σε μια σειρά. Δεν έχω καθόλου εμπειρία με ψησταριά υγραερίου παρά μόνο με κάρβουνο. Έχουμε κατά νου κάποιο καλό πακέτο με τ' απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστώ; Λαβίδες κτλ...Είχα διαβάσει σ' ένα ποστ για ένα πακέτο από Leroy Merlin αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω.

Με τις φιάλες έχω μπερδευτεί αρκετά. Ζητάω κάτι συγκεκριμένο; Παντού διαβάζω κάτι διαφορετικό.

Συγχωρέστε με αν έχουν απαντηθεί παλιότερα, έχω διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Ανέβασε και καμία φωτό μόλις την στήσεις.

Για αξεσουάρ

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Το σετ του Leroy 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Ο ρυθμιστής που έχεις είναι λογικά στα 30mbar και είναι για μείγμα. Υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις προπάνιο, όμως θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή και να πάρεις έναν στα 37mbar

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για αξεσουάρ

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Το σετ του Leroy 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Ο ρυθμιστής που έχεις είναι λογικά στα 30mbar και είναι για μείγμα. Υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις προπάνιο, όμως θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή και να πάρεις έναν στα 37mbar

Λογικά αύριο παραλαμβάνω και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ. Μεγάλος fan του ψησίματος γενικότερα και με βλέπω ειδικά στην αρχή μέρα παρά μέρα να είμαι από πάνω.

Όσον αφορά τα γάντια έχουμε κάτι στα υπόψιν από Leroy για να τα πάρω όλα μαζί να ξεμπερδεύω; Φαντάζομαι, λαβίδες, σπάτουλα και βούρτσα είμαι εντάξει με το κιτ που μου έστειλες.

Μαντεμένια πλάκα(για πρωινό κυρίως που μ' ενδιαφέρει) και πέτρα για πίτσα είναι οι επόμενες αγορές. Προτάσεις εννοείται καλοδεχούμενες επειδή της weber τα βλέπω τσιμπημένα.

Τέλος η καλύτερη επιλογή είναι μείγμα προπάνιο/βουτάνιο ή να πάω μόνο με προπάνιο και αλλαγή ρυθμιστή;

Επεξ/σία από Theofanis88

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

Λογικά αύριο παραλαμβάνω και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ. Μεγάλος fan του ψησίματος γενικότερα και με βλέπω ειδικά στην αρχή μέρα παρά μέρα να είμαι από πάνω.

Όσον αφορά τα γάντια έχουμε κάτι στα υπόψιν από Leroy για να τα πάρω όλα μαζί να ξεμπερδεύω; Φαντάζομαι, λαβίδες, σπάτουλα και βούρτσα είμαι εντάξει με το κιτ που μου έστειλες.

Μαντεμένια πλάκα(για πρωινό κυρίως που μ' ενδιαφέρει) και πέτρα για πίτσα είναι οι επόμενες αγορές. Προτάσεις εννοείται καλοδεχούμενες επειδή της weber τα βλέπω τσιμπημένα.

Τέλος η καλύτερη επιλογή είναι μείγμα προπάνιο/βουτάνιο ή να πάω μόνο με προπάνιο και αλλαγή ρυθμιστή;

Έχει το Leroy γάντια

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/ganti-naterial-alpha-apo-poluesteras-81966302?ref=reccodo-search

Δεν γνωρίζω την ποιότητά τους.

Μαντεμενεις πλάκες και πέτρες πίτσας θα βρεις σε διάφορα μεγέθη και σχήματα

Καλές επιλογές είναι της Petromax/Lodge

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?o=μαντεμενια+πλακα&order_by=pricevat&order_dir=asc

Προτίμησε από cordierite και πάχους τουλάχιστον 1,3εκ

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από ilpapacha

9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχει το Leroy γάντια

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/ganti-naterial-alpha-apo-poluesteras-81966302?ref=reccodo-search

Δεν γνωρίζω την ποιότητά τους.

Μαντεμενεις πλάκες και πέτρες πίτσας θα βρεις σε διάφορα μεγέθη και σχήματα

Καλές επιλογές είναι της Petromax/Lodge

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?o=μαντεμενια+πλακα&order_by=pricevat&order_dir=asc

Προτίμησε από cordierite και πάχους τουλάχιστον 1,3εκ

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Εγώ έλεγα να τα πάρω όλα μαζί αν είχες υπόψιν σου κάτι καλό και δοκιμασμένο. Από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις καλύτερα να πάω κάπου safe. Έχεις κάτι κατά νου;

Σου είμαι υπόχρεος για όλη την αναλυτική σου βοήθεια.

1 λεπτό πριν, Theofanis88 είπε

Εγώ έλεγα να τα πάρω όλα μαζί αν είχες υπόψιν σου κάτι καλό και δοκιμασμένο. Από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις καλύτερα να πάω κάπου safe. Έχεις κάτι κατά νου;

Σου είμαι υπόχρεος για όλη την αναλυτική σου βοήθεια.

Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε

Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

Όσον αφορά τα γάντια, δεν το διευκρίνισα έχεις δίκιο.

Επεξ/σία από Theofanis88

38 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

"Μέρα παρά μέρα από πάνω" λες; 

Καλύτερα, πες "Μεσημέρι- βράδυ" 😀..

Πάντως, όταν το Lidl βγάλει ξανά τα είδη BBQ, μη χάσεις την πέτρα πίτσας, στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη αλλά με ίδιο εμβαδόν. Η δε βούρτσα καθαρισμού, στην τιμή κάτω των 10 € είναι νομίζω, η καλύτερη της αγοράς 👍.

• Like 1

33 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

Όσον αφορά τα γάντια, δεν το διευκρίνισα έχεις δίκιο.

Είχα φέρει από το Amazon κι έχω κι ένα της Napoleon

https://www.skroutz.gr/s/26360397/Napoleon-62145-Γάντι-Ψησίματος.html

Πάρε αυτό που έχει το Leroy, στα 10€ και αργότερα αν δεν σε καλύπτει ή χαλάσει παίρνεις κάτι πιο ποιοτικό.

Έριξα και εγώ τη παραγγελία για τη Napoleon Freestyle 365! Τώρα αναζήτηση για όλα τα περιφεριακά κα σούβλα!

Άντε και καλά μας ψησίματα! @ilpapacha ευχαριστούμε πολύ για όλες τις βοήθειες και πληροφορίες!

• Like 3

1 ώρα πριν, thanasis00 είπε

Έριξα και εγώ τη παραγγελία για τη Napoleon Freestyle 365! Τώρα αναζήτηση για όλα τα περιφεριακά κα σούβλα!

Άντε και καλά μας ψησίματα! @ilpapacha ευχαριστούμε πολύ για όλες τις βοήθειες και πληροφορίες!

Το αξεσουάρ που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι η μαντεμένια πλάκα.

Φαντάζομαι την σούβλα την επείγεσαι λόγω των ημερών.

• Like 1

15 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το αξεσουάρ που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι η μαντεμένια πλάκα.

Φαντάζομαι την σούβλα την επείγεσαι λόγω των ημερών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τη βιάζομαι πολύ τη σούβλα, αλλά σκέφτομαι ότι τώρα που έχει και εκπτώσεις λογικά αξίζει περισσότερο. Προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να πάρω της Napoleon ή με κάποια άλλη, πιο φθήνη.

Επίσης η Napoleon με τι ρυθμιστή έρχεται; Για να δω τι φιάλη υγραερίου να πάρω.

• Like 1

4 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν τη βιάζομαι πολύ τη σούβλα, αλλά σκέφτομαι ότι τώρα που έχει και εκπτώσεις λογικά αξίζει περισσότερο. Προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να πάρω της Napoleon ή με κάποια άλλη, πιο φθήνη.

Επίσης η Napoleon με τι ρυθμιστή έρχεται; Για να δω τι φιάλη υγραερίου να πάρω.

Αν μπορείς να πας στην μαμά σούβλα, δεν θα το μετανιώσεις. 

Ο ρυθμιστής που περιέχει η συσκευασία είναι στα 30mbar και κάνει για μείγμα. 

• Like 1

Στις 19/4/2022 στις 11:35 ΠΜ, gdeli είπε

Έχεις ένα δίκιο, παρόλα αυτά η επισμάλτωση που γίνεται, τουλάχιστον σε Broil King, Weber και Napoleon που έχω δει από κοντά, δεν είναι το ίδιο με τις γυαλιστερές της Campingaz που όντως εκεί δεν έχει νόημα το seasoning. Το έχω ξαναγράψει, είναι μια περίεργη κατάσταση κατά την οποία φαίνεται ότι διατηρείται το πορώδες, ή τέλος πάντων η ιδιότητά τους να κρατούν το λάδι στην σχάρα. Την πατίνα δεν την χτίζω εγώ προσωπικά τόσο για την σκουριά, όσο για τις αντικολλητικές της ιδιότητες. Αν μια επισμαλτωμένη σχάρα των εταιριών που προανέφερα την αφήσεις χωρίς seasoning θα κολλάνε επάνω κρέατα και ψάρια. Αν διατηρείς την πατίνα τότε θα είναι αντικολλητική.

Παιδιά η λύση είναι μία 

Ανοξείδωτη σχάρα ..

και δεν ασχολείσαι ούτε με βούρτσες που χαράζουν ούτε με σκουριές  ούτε με τίποτε 

• Like 2

Μετά από 2 μήνες ψάξιμο στην Αθήνα τελικά βρήκα ρυθμιστή προπανίου prime στο Αγρίνιο 😂😂!!! Επιτέλους να αλλάξω τον 30αρι και να πάω σε prime!!

IMG20220420170916-min.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...