Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, xaralam είπε

Ευχαριστω για τις πληροφοριες υπάρχει κάποια διαδικασία για την πρώτη χρήση ? 

Οδηγός πρώτης χρήσης, υπάρχει συνήθως, στο manual. Η διαδικασία είναι κάψιμο για 20-30 λεπτά στο φουλ, την αφήνεις λίγο να κρυώσει και περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο τις μαντεμένιες σχάρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Και εγω οταν την πρωτοπηρα τον Σεπτεμβρη, το αγχος μου ηταν πως θα την καθαριζω , μην την "πληγωσω" κλπ  κλπ. Πηρα μια ορειχαλκινη οπως ελεγαν τα παιδια και η napoleon, οκ εκανε δουλιτσα, αλλα αμα ειχε κολησει κατι ζοριζοταν, και αν εβαζα δυναμη παραπανω με τις πολλες φορες αρχισαν να χαλανε οι ακρες της βουρτσας. Μετα πηρα και εγω μια ξυλινη σπατουλα που περναγα οτι ειχε κολημενο και γινεται δουλεια. Με τον καιρο συνειδητοποίησα οτι οσο και να την χαιδευουμε , 100% καθαρη οπως ηταν στην αρχη δεν θα γινει ποτε. Πριν κανα μηνα, τις εβγαλα , νεροχυτη μεγαλο, ζεστοο νερο, σαπουνι/σφουγγαρι. Ενα καλο seasoning στην ηλεκτρικη κουζινα 2-3 φορες απο 45 λεπτα και ξανα πισω.

Μην ασχολεισαι τοσο πολυ. Δεν χρειαζεται να γινει λουστρίνι. Τα καμμένα λίποι και κρέατα να πέσουν κάτω, καίς σχάρα και ξαναψήνεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Καλησπέρα, κοντοσούβλι με αναμμένο το rear burner  μόνο έχει ψήσει κανείς?

Έχω κάνει κοντοσούβλι, ανοίγοντας τους 2 ακριανούς καυστήρες πρώτα και στο τέλος άνοιξα τον οπίσθιο για να πάρει και χρώμα. Θα μπορέσεις να το κάνεις, απλά θα πρέπει να τον έχεις χαμηλά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια, καποια ιδιαιτερη συνταγη για μπιφτεκια;; Ελεγα να δοκιμασω αυτη απο Meat@Grill την εχει φτιαξει κανεις; 

 

Επεξ/σία από energy52
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχω κάνει κοντοσούβλι, ανοίγοντας τους 2 ακριανούς καυστήρες πρώτα και στο τέλος άνοιξα τον οπίσθιο για να πάρει και χρώμα. Θα μπορέσεις να το κάνεις, απλά θα πρέπει να τον έχεις χαμηλά. 

Και εγώ έτσι το κάνω ! 

Αλλά εάν τον βάλεις χαμηλά και έχεις την θερμοκρασία κοντά στους 180 βαθμούς, θεωρώ ότι είναι εφικτό , παράλληλα βάζεις και ένα smoking tube και το καπνίζεις ελαφριά! Μόλις φτάσει 62-64 C εσωτερική θερμοκρασία,  φουλαρεις τον καυστήρα για κάνα 15 αλεπτο.

Έψησα προχτές κοτόπουλο μόνο με το οπίσθιο καυστήρα και ήταν εξαιρετικό!!! 

 

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως ειλικρινά, δεν εχω καταλάβει αν αυτή η συζήτηση για seasoning έχει καποια χρησιμότητα. Οι μαντεμένιες σχάρες των ψησταριών που αναφέρονται εδώ, νομίζω ότι ειναι όλες επισμαλτωμένες. Κατά συνέπεια, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας επίστρωσης - πατίνας καθώς η επιφάνεια της σχάρας δεν είναι πορώδης όπως στα κλασσικά μαντεμένια σκεύη ή στις σχάρες που είχαμε σε παλιές ψησταριές. Ένα καθάρισμα με συρμάτινη βούρτσα, άντε και μια μικρή επίστρωση λαδιού πριν το ψήσιμο αν και αυτό ακόμα είναι υπό συζήτηση, είναι  νομίζω αρκετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις ένα δίκιο, παρόλα αυτά η επισμάλτωση που γίνεται, τουλάχιστον σε Broil King, Weber και Napoleon που έχω δει από κοντά, δεν είναι το ίδιο με τις γυαλιστερές της Campingaz που όντως εκεί δεν έχει νόημα το seasoning. Το έχω ξαναγράψει, είναι μια περίεργη κατάσταση κατά την οποία φαίνεται ότι διατηρείται το πορώδες, ή τέλος πάντων η ιδιότητά τους να κρατούν το λάδι στην σχάρα. Την πατίνα δεν την χτίζω εγώ προσωπικά τόσο για την σκουριά, όσο για τις αντικολλητικές της ιδιότητες. Αν μια επισμαλτωμένη σχάρα των εταιριών που προανέφερα την αφήσεις χωρίς seasoning θα κολλάνε επάνω κρέατα και ψάρια. Αν διατηρείς την πατίνα τότε θα είναι αντικολλητική.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά @est, το seasoning γίνεται για 2 λόγους α) να προφυλάξεις το μαντέμι από την σκουριά και β) να το κάνεις να έχει αντικολλητική ιδιότητα. Δυστυχώς οι πιο οικονομικές ψησταριές δεν έχουν μαντεμένιες σχάρες, όμως βάζουν μια επικάλυψη (δεν γνωρίζω τι είναι ακριβώς). Μπορεί να μην χρειάζονται seasoning, όπως το καθαρό μαντέμι, όμως το να τις λαδώνεις ελάχιστα βοηθάει να μην κολλάνε τα κρέατα πάνω τους, όπως ανέφερε και ο @gdeli.

Έχω την μαντεμένια πλάκα της Napoleon και την αντίστοιχη την  επισμαλτωμένη.

https://www.skroutz.gr/s/26703057/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56041-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html?from=catspan

Η επισμάλτωση πράγματι είναι πολύ καλή και το καταλαβαίνεις ακόμα κι από το άγγιγμα.

Αντίστοιχα οι μαντεμένιες σχάρες που έχουν η Weber, Broil King, Napoleon, ενώ αναφέρουν για επισμάλτωση, δεν έχει καμία σχέση με την επισμάλτωση της μαντεμένιας πλάκας που ανέφερα πριν. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Προφανώς υπόκεινται σε διαφορετική διαδικασία.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια!!ειχα κανει και πριν μερες μια ερωτηση σχετικα με αγορα ψησταριας υγραεριου.μετα απο σκεψη αποφασισα οτι ειναι απαραιτητο για μενα να εχει και πλαινο ματι οποτε εχω αυτες τις 2 επιλογες

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/224958-weber-spirit-e-325-gbs στα 839 ευρω

https://www.skroutz.gr/s/23278747/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Spirit-II-E-320-GBS.html στα 800 ευρω

ενας φιλος που ειπε οτι η σειρα spirit 2 ειναι κατωτερη ποιοτητα απο την 1 αλλα το θεμα μου ειναι οτι ολες οι spirit 2 ερχονται με 10 χρονια σε ολα τα μερη ενω οι spirit 1 με 10 χρονια περιορισμενη εγγυηση

https://www.weber.com/GR/el/service/warranties/weber-31692.html

 

Ποια απο τις 2 προτεινετε εσεις;εχει καποιος καμια απο τις παραπανω να μου πει εντυπωσεις η το εχει ψαξει καθολου;εναλλακτικα αν μπορει να προτεινει καποια αλλη σε αυτο το ευρος τιμης.ευχαριστω πολυ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Καλησπέρα, κοντοσούβλι με αναμμένο το rear burner  μόνο έχει ψήσει κανείς?

κοντοσούβλι κοτόπουλο περίπου στο δίωρο με φουλ τον οπίσθιο. Ίδια ώρα πάλι στο φουλ έχω κάνει και κοκορέτσι. Έκανε καταπληκτική κρούστα και πολύ ζουμερό μέσα και στις δύο περιπτώσεις. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

κοντοσούβλι κοτόπουλο περίπου στο δίωρο με φουλ τον οπίσθιο. Ίδια ώρα πάλι στο φουλ έχω κάνει και κοκορέτσι. Έκανε καταπληκτική κρούστα και πολύ ζουμερό μέσα και στις δύο περιπτώσεις. 

Στο φουλ δεν σου ανέβασε πολύ την θερμοκρασία? Εμένα στο φουλ δείχνει 250C+

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά είμαι ανάμεσα σε https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/195914-weber-spirit-ii-e-210-gbs?cmicc=linkwise&utm_source=Affiliate&utm_medium=Banner&utm_campaign=ProductFeed

Και https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/243122-ψηστ-υγραεριου-napoleon-freestyle-365?cmicc=linkwise&utm_source=Affiliate&utm_medium=Banner&utm_campaign=ProductFeed

Πιστεύετε υπάρχει κάποια άλλη σε παρόμοια χρήματα; Για μέγεθος κοιτάζω μέχρι 3 burners, αλλά νομίζω δεν έχω δει μια και να πίσω burner. Επίσης για αυτό το μέγεθος ποια σούβλα προτείνετε; Για τα περιφερειακά θα ανατρέξω και σε πίσω σελίδες, αλλά δε ξέρω ποια από τις 2 να διαλέξω. Το side burner δε με καίει πολύ γενικά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, future81 είπε

Καλησπερα παιδια!!ειχα κανει και πριν μερες μια ερωτηση σχετικα με αγορα ψησταριας υγραεριου.μετα απο σκεψη αποφασισα οτι ειναι απαραιτητο για μενα να εχει και πλαινο ματι οποτε εχω αυτες τις 2 επιλογες

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/224958-weber-spirit-e-325-gbs στα 839 ευρω

https://www.skroutz.gr/s/23278747/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Spirit-II-E-320-GBS.html στα 800 ευρω

ενας φιλος που ειπε οτι η σειρα spirit 2 ειναι κατωτερη ποιοτητα απο την 1 αλλα το θεμα μου ειναι οτι ολες οι spirit 2 ερχονται με 10 χρονια σε ολα τα μερη ενω οι spirit 1 με 10 χρονια περιορισμενη εγγυηση

https://www.weber.com/GR/el/service/warranties/weber-31692.html

 

Ποια απο τις 2 προτεινετε εσεις;εχει καποιος καμια απο τις παραπανω να μου πει εντυπωσεις η το εχει ψαξει καθολου;εναλλακτικα αν μπορει να προτεινει καποια αλλη σε αυτο το ευρος τιμης.ευχαριστω πολυ!!

Από τις 2, θα πήγαινα σε αυτή με την μεγαλύτερη εγγύηση, εφόσον δεν σε ενοχλεί που δεν έχει ντουλάπι.

1 ώρα πριν, thanasis00 είπε

Παιδιά είμαι ανάμεσα σε https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/195914-weber-spirit-ii-e-210-gbs?cmicc=linkwise&utm_source=Affiliate&utm_medium=Banner&utm_campaign=ProductFeed

Και https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/243122-ψηστ-υγραεριου-napoleon-freestyle-365?cmicc=linkwise&utm_source=Affiliate&utm_medium=Banner&utm_campaign=ProductFeed

Πιστεύετε υπάρχει κάποια άλλη σε παρόμοια χρήματα; Για μέγεθος κοιτάζω μέχρι 3 burners, αλλά νομίζω δεν έχω δει μια και να πίσω burner. Επίσης για αυτό το μέγεθος ποια σούβλα προτείνετε; Για τα περιφερειακά θα ανατρέξω και σε πίσω σελίδες, αλλά δε ξέρω ποια από τις 2 να διαλέξω. Το side burner δε με καίει πολύ γενικά.

Από τις 2, καλύτερη η Freestyle. Δες κι ένα προηγούμενο ποστ

Η σούβλα θα πρέπει να είναι 15-20 εκατοστά μεγαλύτερη από το μήκος της επιφάνειας ψησίματος. Αν δεν θέλεις να πάρεις την δικιά της, υπάρχει αντάπτορας που λογικά κάνει 

https://grillme.gr/gr/aksesouar/aksesouar-psisimatos/soyvles/universal-base-for-rotisserie-hd0214500

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σουβλα για σπιριτ οριτζιναλ, σε προσφορα στο you. 30 euro φτηνοτερα απο την συνηθης τιμη των 200. Χτυπησα μια μολις και ελπιζω να μην φαω καμια ητα με τα μεταφορικα (δλδ να μην ερθει μεχρι το σαβαττο). Ενας χαμουλης ισως γινεται με τις μεταφορικες. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...