xaralam Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε όλους μόλις παράγγειλα από τo Leroy την Naterial Kenton με τους 3 καυστήρες + σούβλα + διαφορά αλλά αξεσουάρ κάλυμμα extra σχάρα κτλ . Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι 1 . Την φιάλη την ώρα του ψησίματος την εχουμε στον αποθηκευτικό χώρο που έχει από κάτω η την βγάζουμε έξω ? 2 Τις σχάρες τις τρίβουμε με μεταλλική βούρτσα ? Δεν κάνει ζημιά στην επίστρωση ? Ευχαριστω Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από xaralam
ilpapacha Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, xaralam είπε Καλησπερα σε όλους μόλις παράγγειλα από τo Leroy την Naterial Kenton με τους 3 καυστήρες + σούβλα + διαφορά αλλά αξεσουάρ κάλυμμα extra σχάρα κτλ . Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι 1 . Την φιάλη την ώρα του ψησίματος την εχουμε στον αποθηκευτικό χώρο που έχει από κάτω η την βγάζουμε έξω ? 2 Τις σχάρες τις τρίβουμε με μεταλλική βούρτσα ? Δεν κάνει ζημιά στην επίστρωση ? Ευχαριστω 1) Δεν υπάρχει πρόβλημα να την έχεις μέσα στο ντουλάπι 2) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα με πιο μαλακές τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες
andreaspA Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, xaralam είπε Καλησπερα σε όλους μόλις παράγγειλα από τo Leroy την Naterial Kenton με τους 3 καυστήρες + σούβλα + διαφορά αλλά αξεσουάρ κάλυμμα extra σχάρα κτλ . Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι 1 . Την φιάλη την ώρα του ψησίματος την εχουμε στον αποθηκευτικό χώρο που έχει από κάτω η την βγάζουμε έξω ? 2 Τις σχάρες τις τρίβουμε με μεταλλική βούρτσα ? Δεν κάνει ζημιά στην επίστρωση ? Ευχαριστω https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-81966326 αριστα!
xaralam Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, andreaspA είπε https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-81966326 αριστα! Τα πήρα αυτά απλά η βούρτσα με προβλημάτιζε αν είναι οκ τότε όλα καλά . Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από xaralam
andreaspA Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, xaralam είπε Τα πήρα αυτά απλά η βούρτσα με προβλημάτιζε αν είναι οκ τότε όλα καλά . Μια χαρα ειναι η βουρτσα. Δυο χρονια την χρησιμοποιω.
xaralam Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, andreaspA είπε Μια χαρα ειναι η βουρτσα. Δυο χρονια την χρησιμοποιω. Σε ευχαριστω
gdeli Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Οι ορειχάλκινες βούρτσες είναι σαν υλικό πιο μαλακές και δεν τραυματίζουν την επίστρωση του εργοστασίου. Παρόλα αυτά, μετά από κάθε βούρτσισμα καλό είναι να λαδώνεις τις σχάρες, γιατί θα διατηρήσεις τις αντικολλητικές τους ιδιότητες και θα προλάβεις τυχόν σκουριές σε σημεία που ίσως έχει τραυματιστεί η επίστρωση. Εγώ γενικώς δεν βουρτσίζω τις μαντεμένιες μου σχάρες (στην Napoleon εδώ και 1.5 χρόνο δεν τις έχω βουρτσίσει ούτε μια φορά), τις τρίβω με ξύλινη σπάτουλα από τα Jumbo. 2
ilpapacha Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, gdeli είπε Οι ορειχάλκινες βούρτσες είναι σαν υλικό πιο μαλακές και δεν τραυματίζουν την επίστρωση του εργοστασίου. Παρόλα αυτά, μετά από κάθε βούρτσισμα καλό είναι να λαδώνεις τις σχάρες, γιατί θα διατηρήσεις τις αντικολλητικές τους ιδιότητες και θα προλάβεις τυχόν σκουριές σε σημεία που ίσως έχει τραυματιστεί η επίστρωση. Εγώ γενικώς δεν βουρτσίζω τις μαντεμένιες μου σχάρες (στην Napoleon εδώ και 1.5 χρόνο δεν τις έχω βουρτσίσει ούτε μια φορά), τις τρίβω με ξύλινη σπάτουλα από τα Jumbo. Το είχαμε συζητήσει και σε παλαιότερα ποστ για τις ξύλινες σπάτουλες. Καθαρίζει εντελώς η σχάρα μόνο με αυτή; Ένας κουμπάρος μου που έχει την Rogue 425, χρησιμοποεί την ορειχάλκινη βούρτσα και το σφουγγάρι https://www.skroutz.gr/s/26345158/Napoleon-62002-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Barbeque.html Είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. 1
Amaretos Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Και εγω οταν την πρωτοπηρα τον Σεπτεμβρη, το αγχος μου ηταν πως θα την καθαριζω , μην την "πληγωσω" κλπ κλπ. Πηρα μια ορειχαλκινη οπως ελεγαν τα παιδια και η napoleon, οκ εκανε δουλιτσα, αλλα αμα ειχε κολησει κατι ζοριζοταν, και αν εβαζα δυναμη παραπανω με τις πολλες φορες αρχισαν να χαλανε οι ακρες της βουρτσας. Μετα πηρα και εγω μια ξυλινη σπατουλα που περναγα οτι ειχε κολημενο και γινεται δουλεια. Με τον καιρο συνειδητοποίησα οτι οσο και να την χαιδευουμε , 100% καθαρη οπως ηταν στην αρχη δεν θα γινει ποτε. Πριν κανα μηνα, τις εβγαλα , νεροχυτη μεγαλο, ζεστοο νερο, σαπουνι/σφουγγαρι. Ενα καλο seasoning στην ηλεκτρικη κουζινα 2-3 φορες απο 45 λεπτα και ξανα πισω. Ασε που αμα δειτε, που σιγουρα θα εχετε δει βιντεο youtube απο restoration σε μαντεμενια σκευη, σχαρες κλπ, μιλαμε για πολυ κακομεταχειριση και επανερχεται μια χαρα. Δεν ειναι τοσο "ευαισθητο" υλικο οσο τουλαχιστον νομιζα εγω στην αρχη, δεν παυει να ειναι "σιδερο" οποτε αν δεν ειμαστε κανιβαλοι, δεν θα παθουν και τιποτα. 3
gdeli Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Είναι από τα ποστ που έχασα γιατί υπάρχουν περίοδοι που δεν προλαβαίνω να μπαίνω. Η δική μου εμπειρία με την ξύλινη σπάτουλα είναι ως τώρα άριστη. Στην παλιά μου ψησταριά, με μαντεμένια σχάρα πάλι, χρησιμοποιούσα πολύ συχνά την βούρτσα στην αρχή, αλλά επειδή βρώμιζε γρήγορα από τα υπολείμματα και σκούριαζε άρχισα να αραιώνω την χρήση της. Συν ότι για να την χρησιμοποιήσω συνήθως έκανα και πυρόλυση, οπότε και αέριο έκαιγα και την πατίνα κατέστρεφα. Στην Napoleon επειδή έχω κάνει από την αρχή καλό seasoning και δεν κολλάει τίποτα στην σχάρα, δεν χρειάζεται να καθαρίζω, εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν βγει π.χ. ζουμιά από ψάρι ή μαριναρισμένο κρέας και έχουν ξεραθεί επάνω στην σχάρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα σπρώχνω όλα με την ξύλινη σπάτουλα και πέφτουν στον πάτο. Μετά περνάω τις σχάρες με λαδωμένο χαρτί κουζίνας για να μαζέψω τυχόν υπολείμματα (μαυρίλα κυρίως) και είμαι έτοιμος, χωρίς να έχω ξοδέψει αέριο για πυρόλυση και χωρίς να έχω φθείρει την πατίνα μου ούτε στο ελάχιστο. Κατά σύμπτωση πάντως, τώρα με τις εκπτώσεις στα προϊόντα της Napoleon, πήρα κι εγώ την ορειχάλκινη βούρτσα και το σφουγγάρι και θα τα χρησιμοποιήσω σε λίγο καιρό! Πιστεύω ότι σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο οπτικά, αλλά θα περνάω με φρέσκο λάδι τις σχάρες μετά από κάθε καθαρισμό με τη βούρτσα. 2
plasTOST Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Το θέμα δεν είναι η επάνω πλευρά των σχαρών αλλά το από κάτω. Στην Weber ας πούμε η κάτω μεριά είναι μυτερή. Τα λίπη καρβουνιάζουν και κολλάνε στην σχάρα αλλά λόγω μικρού διάκενου είναι δύσκολο να μπει η ξύλινη σπάτουλα. Η ξύλινη σίγουρα κάνει δουλειά από την επάνω πλευρά της σχάρας που είναι φαρδυά. Έκανα μία δοκιμή με τις σχάρες και τον καθαρισμό τους: Σε φωτιά κανονική της έβαλα επάνω ώστε να καούν τα ήδη καρβουνιασμένα λίπη κλπ. Με μεγάλη έκπληξη είδα ότι όχι μόνο κάηκαν όλα τα υπολλείματα αλλά οι σχάρες έγιναν πραγματικά σαν καινούργιες. Προσοχή αρχικά τις είχα σε απόσταση από την φλόγα/ κάρβουνα ώστε να πάρουν θερμοκρασία και μετά τις χαμήλωσα όσο χαμηλότερα γινόταν στην εστία της φωτιάς. Μετά με ένα πέρασμα με ηλιέλαιο έγιαν σαν να βγήκαν από το εργοστάσιο! 3
katbo Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις βούρτσες, η Napoleon προτείνει ορειχάλκινες, η Weber ομως για ίδιου τύπου μαντέμι βγάζει βούρτσες απο ανοξείδωτο ατσάλι ή χάλυβα. Εγώ για τη Rogue 425 είχα πάρει αρχικά μια ορειχάλκινη αλλά μου φάνηκαν σκληρές οι τριχες και την άλλαξα με την Weber 53cm που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Υπάρχει κίνδυνος να κάνω ζημιά στο μαντέμι δηλαδή; Και αν ναι, πώς γίνεται να την προτείνει η Weber στα δικά της μαντέμια; 1
gdeli Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, plasTOST είπε Το θέμα δεν είναι η επάνω πλευρά των σχαρών αλλά το από κάτω. Στην Weber ας πούμε η κάτω μεριά είναι μυτερή. Τα λίπη καρβουνιάζουν και κολλάνε στην σχάρα αλλά λόγω μικρού διάκενου είναι δύσκολο να μπει η ξύλινη σπάτουλα. Η ξύλινη σίγουρα κάνει δουλειά από την επάνω πλευρά της σχάρας που είναι φαρδυά. Έκανα μία δοκιμή με τις σχάρες και τον καθαρισμό τους: Σε φωτιά κανονική της έβαλα επάνω ώστε να καούν τα ήδη καρβουνιασμένα λίπη κλπ. Με μεγάλη έκπληξη είδα ότι όχι μόνο κάηκαν όλα τα υπολλείματα αλλά οι σχάρες έγιναν πραγματικά σαν καινούργιες. Προσοχή αρχικά τις είχα σε απόσταση από την φλόγα/ κάρβουνα ώστε να πάρουν θερμοκρασία και μετά τις χαμήλωσα όσο χαμηλότερα γινόταν στην εστία της φωτιάς. Μετά με ένα πέρασμα με ηλιέλαιο έγιαν σαν να βγήκαν από το εργοστάσιο! Ναι, αυτό με τις Weber είναι θέμα γιατί είναι σαν "ανάποδα" σε σχέση με τις κλασικές, οπότε καθαρίζεις μόνο το πάνω μέρος. Το ίδιο όμως νομίζω πρεπει να ισχύει και με την βούρτσα, ενδεχομένως να μπαίνει και λίγο από κάτω αλλά και πάλι δεν έχεις ένα θεματάκι με τις "πλευρές" του ανάποδου τριγώνου; Με τις κλασικές τριγωνικές σχάρες τύπου ΒΚ και Napoleon η σπάτουλα κάνει πολύ εύκολα δουλειά. Με ένα πέρασμα καθαρίζεις δύο αντικρυστές "πλευρές" των σχαρών αν βάλεις υπό γωνία την σπάτουλα. Αναφορικά με τον καθαρισμό που λες, ουσιαστικά τους έκανες την τέλεια πυρόλυση! Έχε υπόψη σου ότι μπορεί να έκαψες και την πατίνα που είχες δημιουργήσει τόσον καιρό με τα λάδια, οπότε θα σου πρότεινα να κάνεις άλλο ένα seasoning μήπως σου κολλάει κανένα ψάρι π.χ. τώρα στα πρώτα ψησίματα μετά από το κάψιμο. 22 λεπτά πριν, katbo είπε Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις βούρτσες, η Napoleon προτείνει ορειχάλκινες, η Weber ομως για ίδιου τύπου μαντέμι βγάζει βούρτσες απο ανοξείδωτο ατσάλι ή χάλυβα. Εγώ για τη Rogue 425 είχα πάρει αρχικά μια ορειχάλκινη αλλά μου φάνηκαν σκληρές οι τριχες και την άλλαξα με την Weber 53cm που είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Υπάρχει κίνδυνος να κάνω ζημιά στο μαντέμι δηλαδή; Και αν ναι, πώς γίνεται να την προτείνει η Weber στα δικά της μαντέμια; Γενικά καλύτερο είναι στο μαντέμι να χρησιμοποιείς ορειχάλκινη γιατί σαν υλικό είναι πιο μαλακό. Όχι όμως ότι και με τις ανοξείδωτες θα κάνεις ζημιά αν προσέχεις πώς τις χρησιμοποιείς. Οι ορειχάλκινες έχουν το μειονέκτημα ότι σκουριάζουν και θέλουν πιο γρήγορα αντικατάσταση, ενώ οι ανοξείδωτες όχι. Εγώ στην Rogue 525 θα χρησιμοποιησω την ορειχάλκινη που αγόρασα πρόσφατα, ο αδερφός μου στην 625 χρησιμοποιεί ανοξείδωτη και ως τώρα είναι όλα ΟΚ, δεν υπάρχει καμία ζημιά στα μαντέμια. 3 1
plasTOST Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, gdeli είπε Ναι, αυτό με τις Weber είναι θέμα γιατί είναι σαν "ανάποδα" σε σχέση με τις κλασικές, οπότε καθαρίζεις μόνο το πάνω μέρος. Το ίδιο όμως νομίζω πρεπει να ισχύει και με την βούρτσα, ενδεχομένως να μπαίνει και λίγο από κάτω αλλά και πάλι δεν έχεις ένα θεματάκι με τις "πλευρές" του ανάποδου τριγώνου; Με τις κλασικές τριγωνικές σχάρες τύπου ΒΚ και Napoleon η σπάτουλα κάνει πολύ εύκολα δουλειά. Με ένα πέρασμα καθαρίζεις δύο αντικρυστές "πλευρές" των σχαρών αν βάλεις υπό γωνία την σπάτουλα. Αναφορικά με τον καθαρισμό που λες, ουσιαστικά τους έκανες την τέλεια πυρόλυση! Έχε υπόψη σου ότι μπορεί να έκαψες και την πατίνα που είχες δημιουργήσει τόσον καιρό με τα λάδια, οπότε θα σου πρότεινα να κάνεις άλλο ένα seasoning μήπως σου κολλάει κανένα ψάρι π.χ. τώρα στα πρώτα ψησίματα μετά από το κάψιμο. Όντως έκανα καλό seasoning μετά με ηλιέλαιο και παιδάκια πρόβεια Την κάτω μεριά από τις σχάρες τις καθάριζα με μεταλλική σπάτουλα, αλλά τελικά με μία ορυχάλκινη βούρτσα γίνεται σωστότερη δουλειά αφού βγάλω τα χοντρά με την σπάτουλα. Θα δοκιμάσω πάντως και την ξύλινη για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. 2
xaralam Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Ευχαριστω για τις πληροφοριες υπάρχει κάποια διαδικασία για την πρώτη χρήση ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα