Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2321

• ilpapacha

2066

• sndev

1107

• ηνίοχος

589

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Καλησπέρα!

Κατ αρχάς η τιμή της Weber Genesis II 310 στα 1099 είναι πολύ καλή για την προϊστορία της Weber Ελλάδος, που γενικώς έχει τιμές απλησίαστες χωρίς λόγο. Αν έχει και σούβλα μαζί τότε είναι πολύ καλή προσφορά για όποιον θέλει να αγοράσει Genesis. Βέβαια και η Napoleon στην σειρά ΧΤ με το sizzle zone στα 980 είναι πολύ καλή ευκαιρία και σου αφήνει και περιθώριο να πάρεις και την σούβλα.

Θα σου πω αυτό που λέω πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα χρήματα είναι πολλά για να τα δώσεις βλέποντας μόνο προδιαγραφές από το internet, καλύτερα να πας να τις δεις από κοντά για να καταλάβεις διαφορές στην ποιότητα, στην λειτουργικότητα και στην αίσθηση που θα σου αφήνει η κάθε μια. Άσε που εγώ πχ ως κάτοχος Napoleon μπορεί να είμαι και προκατειλημμένος υπέρ αυτής της μάρκας, το ίδιο και κάτοχοι Weber.

Σαν χαρακτηριστικά η Weber υπερτερεί σε διαστάσεις, είναι λίγο μεγαλύτερο το εμβαδό της σχάρας από την Napoleon και για την ποιότητα Weber δεν χρειάζονται συστάσεις. Με τις εγγυήσεις δεν ξέρω τι παίζει, σίγουρα είναι κορυφαίες και στις δύο εταιρίες, δες όμως τι καλύπτει από τα επιμέρους εξαρτήματα η κάθε εταιρία. Η Napoleon υπερτερεί στο ότι είναι ανοξείδωτη, έχει ανοξείδωτο αφαιρούμενο πάτο και καθαρίζει πανεύκολα, έχει μεγαλύτερο χώρο για την σούβλα (σουβλίζεις πιο ογκώδη ψητά), τα πλευρικά της ράφια αναδιπλώνουν και έχει κλειστό χώρο για να βάλεις την φιάλη από κάτω. Το κυριότερο πλεονέκτημα που για εμένα είναι πολύ σημαντικό είναι το sizzle zone που έχει. Είναι πραγματικά τρομερή αναβάθμιση στο ψήσιμο. Δεν το πίστευα αλλά ο αδερφός μου που έχει την 625 XT κάνει πράγματα που εγώ δεν μπορώ να κάνω τόσο εύκολα με την απλή δική μου. Είναι σαν να έχεις μια ψησταριά κάρβουνου γιατί αναπτύσσει θερμοκρασίες 700-800 βαθμούς κελσίου και θωρακίζεις μπριζόλες επαγγελματικά.

Ελπίζω να βοήθησα, κάνε όμως έναν κόπο να τις δεις από κοντά και πιστεύω θα καταλήξεις πιο εύκολα, ό,τι και να λέμε εμείς εδώ.

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

Χρόνος για να τις δω από κοντά δυστυχώς από κοντα δεν υπάρχει. Έχω κάνει αρκετό ψαξιμο κυρίως σε βιντεο και διαπιστώνω οτι σαφώς ειναι κορυφαίες και οι δυο εταιρείες. Το sizzle zone όπως είπες και εσύ κάνει την διαφορά κάτι που δυστυχώς δεν έχει η weber. Την σούβλα την παίρνω και μετά που λέει ο λόγος.

Επίσης είναι και το σύστημα με τους καυστήρες και το σύστημα αναφλέξης είναι διαφορετικό και θεωρώ οτι υπερτερει η Napoleon (νομίζω τα γνωρίζεις και καλυτερα από εμένα)

Αυτό που καταλαβαίνω οτι ειναι πλεονεκτημα στη weber είναι η μεγαλύτερη σχάρα.  

Σαν συμπέρασμα θεωρώ οτι για αυτά που προσφέρει η weber μένει λίγο πίσω και μου φαίνεται οτι είναι ακριβή (στην Ελλάδα τουλάχιστον) για αυτά που προσφέρει.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Δεν ξέρω αν το ανάφερε κάποιος πιο πριν αλλά ο Κωτσόβολος έχει προσφορές στις ψησταριές και σε κάποια αξεσουάρ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως υπάρχουν ακόμα προσφορές.

Ψησταριές
https://www.kotsovolos.gr/collection/2021/21w50/p11224-sda-grill-gas-ofelos?orderBy=3

Αξεσουάρ

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/aksesouar-psistarias?orderBy=3

Στο grillme είδα ότι έχει προσφορά σε Weber Genesis και Napoleon Rogue

E1E6F6D4-30DB-416A-BAA7-793993D40F9A.jpeg

AE29BC63-67D7-48EF-9F53-9B4D85D21D3E.jpeg

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

ουζο δε βάζουμε? 

Το γλυκάνισο πιστεύω θα  καλύψει όλα τα αρώματα από την μαριναδα που σου έγραψα. Μπορείς να βάλεις ότι θες πάντως, δοκίμασε το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Το γλυκάνισο πιστεύω θα  καλύψει όλα τα αρώματα από την μαριναδα που σου έγραψα. Μπορείς να βάλεις ότι θες πάντως, δοκίμασε το. 

Για να γίνει η μαρινάδα ανακατεμα με λάδι σε αναλογια 1προς1 με ολα που προτεινες παραπάνω? Όλα ειναι στέρεα εκτός απο το lime. Τα αφήνεις ώρα?

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, panos7 είπε

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

Χρόνος για να τις δω από κοντά δυστυχώς από κοντα δεν υπάρχει. Έχω κάνει αρκετό ψαξιμο κυρίως σε βιντεο και διαπιστώνω οτι σαφώς ειναι κορυφαίες και οι δυο εταιρείες. Το sizzle zone όπως είπες και εσύ κάνει την διαφορά κάτι που δυστυχώς δεν έχει η weber. Την σούβλα την παίρνω και μετά που λέει ο λόγος.

Επίσης είναι και το σύστημα με τους καυστήρες και το σύστημα αναφλέξης είναι διαφορετικό και θεωρώ οτι υπερτερει η Napoleon (νομίζω τα γνωρίζεις και καλυτερα από εμένα)

Αυτό που καταλαβαίνω οτι ειναι πλεονεκτημα στη weber είναι η μεγαλύτερη σχάρα.  

Σαν συμπέρασμα θεωρώ οτι για αυτά που προσφέρει η weber μένει λίγο πίσω και μου φαίνεται οτι είναι ακριβή (στην Ελλάδα τουλάχιστον) για αυτά που προσφέρει.

Κατά την άποψή μου ναι, η Weber είναι αρκετά ακριβή σαν εταιρία στην Ελλάδα. Και οι άλλες δύο κορυφαίες είναι ακριβές (Broil King και Napoleon) αλλά αν συγκρίνεις μόνο χαρακτηριστικά παίρνεις λιγότερα με την Weber, και πάλι είναι ακριβότερη. Είναι ένας από τους λόγους που κατέληξα κι εγώ στην Napoleon. Ήμουν ανάμεσα στην Genesis και στην Rogue 525, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη από την συγκεκριμένη Genesis (την ΒΚ την είχα απορρίψει για άλλους λόγους). Τότε η διαφορά στην τιμή ήταν περίπου 300-400 ευρώ αν θυμάμαι καλά (πιο ακριβή η Genesis) και η Rogue 525 μου έδινε πολύ περισσότερα (επιφάνεια ψησίματος, χώρος για την σούβλα που για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφαιρούμενος πάτος, ντουλάπι κάτω από την ψησταριά κλπ). Τώρα βλέπω ότι οι τιμές έχουν έρθει πολύ πιο κοντά, οπότε το θέμα της τιμής αυτής καθ αυτής δεν παίζει τόσο ρόλο, αλλά τι σου προσφέρει η κάθε εταιρία στο ποσό αυτό. Πάντως ό,τι και να επιλέξεις αποκλείεται να το μετανιώσεις!!

Επεξ/σία από gdeli
  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Για να γίνει η μαρινάδα ανακατεμα με λάδι σε αναλογια 1προς1 με ολα που προτεινες παραπάνω? Όλα ειναι στέρεα εκτός απο το lime. Τα αφήνεις ώρα?

Εγώ τα κάνω με το μάτι. Να βραχούν καλά με το ελαιόλαδο και το λαιμ, τα υπόλοιπα είναι σε μορφή σκόνης. 20 λεπτά στο ψυγείο είναι καλά και μετά όχι πολύ ψήσιμο 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/4/2022 στις 6:12 ΜΜ, ilpapacha είπε

Η Weber Q3200 δεν συγκρίνεται με τις υπόλοιπες 2. Αυτή μπορείς να την συγκρίνεις με τη Napoleon 285

https://www.skroutz.gr/s/23288151/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-TravelQ-PRO285X.html?from=catspan

Στο παρακάτω βιντεάκι γίνεται μια σύγκριση μεταξύ Weber Spirit και Napoleon Freestyle

Στη Napoleon Freestyle δεν υπάρχει το ανοιγόμενο πορτάκι, στο μοντέλο που έρχεται Ευρώπη.

Η Napoleon έχει έναν παραπάνω καυστήρα, όπου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο ψήσιμο, αφαιρούμενο ταψί/πάτο για ευκολότερο καθαρισμό, σπινθήρα/ανάφλεξη με το γύρισμα του διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται χρήση επιπλέον κουμπί ανάφλεξης και μεγαλύτερη ισχύ καυστήρων.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! 

• Like 1
Δημοσ.

Ψωμάκι για burger της προκοπής έχει βρει κανείς? Τα συσκευασμένα μου φαίνονται σαν πλαστικά, κάποια που έχω δοκιμάσει τουλάχιστον. Μήπως μπορούμε να βρούμε σε κανένα φούρνο κάποιο φρέσκο ή κάποιο ωραίο συσκευασμένο;

Και καθώς είμαι πρωτάρης, έχουμε κάποιο τιπ για να μην κολλάει το μπιφτέκι στο μαντέμι; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_20220416-154528_Photos.jpg

Η ευκολία των 4 καυστήρων...

Κοτόπουλα πάνω από τον 1 και reverse searing την tomahack (προηγήθηκε αρκετά των κοτόπουλων) κλειστοί οι 2,3&4...

Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικλανοι...

No replacement for displacement... ;)

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, katbo είπε

Ψωμάκι για burger της προκοπής έχει βρει κανείς? Τα συσκευασμένα μου φαίνονται σαν πλαστικά, κάποια που έχω δοκιμάσει τουλάχιστον. Μήπως μπορούμε να βρούμε σε κανένα φούρνο κάποιο φρέσκο ή κάποιο ωραίο συσκευασμένο;

Και καθώς είμαι πρωτάρης, έχουμε κάποιο τιπ για να μην κολλάει το μπιφτέκι στο μαντέμι; 

Αρκετά μέλη έχουν αναφέρει τα ψωμάκια Λυδία, είτε  burger είτε brioche.

https://www.lydiaspastries.com/products/

Το ψωμάκι μπορείς να το βάλεις προς το τέλος πάνω από εκεί που είχες βάλει πχ το μπέικον ή το μπιφτέκι.

26 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Screenshot_20220416-154528_Photos.jpg

Η ευκολία των 4 καυστήρων...

Κοτόπουλα πάνω από τον 1 και reverse searing την tomahack (προηγήθηκε αρκετά των κοτόπουλων) κλειστοί οι 2,3&4...

Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικλανοι...

No replacement for displacement... ;)

Εντυπωσιακή η tomahawk. Βγήκε καλη; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

...η tomahawk. Βγήκε καλη; 

Ακόμα την περιμένω...:D

48 μόλις τώρα εσωτερικη και την βάζω για searing για να φτάσει 52-53 να φάμε ..

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, katbo είπε

εγώ έχω καταλήξει σε αυτά τα ψωμάκια 

https://www.e-fresh.gr/el/pswmakia-brioche-gia-xampergker-kris-kris-360g?gclid=Cj0KCQjw0umSBhDrARIsAH7FCoekZ9uTlUI8KFTAFClu8dpnJn7UZitl-ItXJKQTis2Jg7WT5ZDFvfMaAqfvEALw_wcB

βέβαια αν έχεις κανένα μάστορα φούρναρη να σου φτιάξει φρέσκα είναι το απολύτως ιδανικό. 

Τα μπιφτέκια εγώ δεν τα βάζω στο μαντέμι, μόνο το μπέικον βάζω εκεί. 

Τα ψήνω στη σχάρα αφού πρώτα όμως έχει πυρώσει καλά και έτσι δεν κολλάνε καθόλου. στο μαντέμι τα βάζω μόνο στο τέλος, για λίγα δευτερόλεπτα (και αφού έχει περάσει από πάνω το μπέικον και έχει κάνει το απαραίτητο seasoning για να μην κολλάει τιποτα), βάζω το τσένταρ και με το που αρχίσει να λιώνει τα βγάζω 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...