Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 21,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2344

• ilpapacha

2080

• sndev

1109

• ηνίοχος

591

Δημοσ.

Κι όμως στο link που ανέβασε ο @drg1974 λέει αυτό:

BBQ Protector is ideal for use on machines and work tops made of HPL (laminate), aluminium and stainless steel

Edit: Τώρα συνειδητοποίησα ότι μιλάει για BBQ Protector ενώ το προϊόν είναι το BBQ Cleaner. Πώς μπορείς να την πατήσεις αν δεν προσέξεις...

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gdeli είπε

Κι όμως στο link που ανέβασε ο @drg1974 λέει αυτό:

BBQ Protector is ideal for use on machines and work tops made of HPL (laminate), aluminium and stainless steel

Edit: Τώρα συνειδητοποίησα ότι μιλάει για BBQ Protector ενώ το προϊόν είναι το BBQ Cleaner. Πώς μπορείς να την πατήσεις αν δεν προσέξεις...

Το protector το έχω και το βάζω μετά το καθάρισμα που κάνω εξωτερικά.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Χρειάζομαι την βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε 3 ψησταριες. Napoleon freestyle 425, weber spirit II e310 και weber q3200. Ποια θα μου προτείνατε; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prapasgiorgos είπε

Καλησπέρα σε όλους! Χρειάζομαι την βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε 3 ψησταριες. Napoleon freestyle 425, weber spirit II e310 και weber q3200. Ποια θα μου προτείνατε; 

Η Weber Q3200 δεν συγκρίνεται με τις υπόλοιπες 2. Αυτή μπορείς να την συγκρίνεις με τη Napoleon 285

https://www.skroutz.gr/s/23288151/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-TravelQ-PRO285X.html?from=catspan

Στο παρακάτω βιντεάκι γίνεται μια σύγκριση μεταξύ Weber Spirit και Napoleon Freestyle

Στη Napoleon Freestyle δεν υπάρχει το ανοιγόμενο πορτάκι, στο μοντέλο που έρχεται Ευρώπη.

Η Napoleon έχει έναν παραπάνω καυστήρα, όπου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο ψήσιμο, αφαιρούμενο ταψί/πάτο για ευκολότερο καθαρισμό, σπινθήρα/ανάφλεξη με το γύρισμα του διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται χρήση επιπλέον κουμπί ανάφλεξης και μεγαλύτερη ισχύ καυστήρων.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, όρεξη για γαρίδες και καραβίδες στη weber genesis ii.

Έχει ψήσει κανείς και μπορεί να δώσει κανα δυπ συμβουλες?

200 βαθμούς για 3-4 λεπτα την πλευρα? Μαρινάρουμε τίποτα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, παράγγειλα την Kenton NATERIAL με 3 καυστήρες απο Leroy και θα ήθελα να ρωτήσω:

1. Χρειάζομαι κάτι ακόμα για να ξεκινήσω να ψήνω όταν φθάσει ή είναι όλα μέσα (εκτός της μπουκάλας);

2. Ποια φιάλη υγραερίου προτείνετε;

3. Κάποιο λινκ για κουκούλα; 

4. Έχετε καποια must αξεσουάρ να προτείνετε; πχ. σούβλα με μοτεράκι;

Επεξ/σία από jmallen3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jmallen3 είπε

Καλησπέρα, παράγγειλα την Kenton NATERIAL με 3 καυστήρες απο Leroy και θα ήθελα να ρωτήσω:

1. Χρειάζομαι κάτι ακόμα για να ξεκινήσω να ψήνω όταν φθάσει ή είναι όλα μέσα (εκτός της μπουκάλας);

2. Ποια φιάλη υγραερίου προτείνετε;

3. Κάποιο λινκ για κουκούλα; 

4. Έχετε καποια must αξεσουάρ να προτείνετε; πχ. σούβλα με μοτεράκι;

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

1) Δεν είμαι σίγουρος ότι περιέχει το λάστιχο και τον ρυθμιστή. Καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο στο Leroy για επιβεβαίωση.

2) Υπάρχουν 2 τύποι, μείγμα ή προπάνιο. Το μείγμα χρειάζεται ρυθμιστή στα 30mbar ενώ το προπάνιο στα 37mbar. Εάν περιέχεται ο ρυθμιστής στην συσκευασία, τότε θα είναι στα 30mbar. Το προπάνιο είναι καλύτερο σε πολύωρα ψησίματα και χαμηλές θερμοκρασίες. Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο.

3) Έχει διάφορες το Leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/module/cgireccodo/search?query=Κάλυμμα bbq&tag=1 Σε προηγούμενο ποστ, 1-2 σελίδες πίσω, θα δεις κι άλλες επιλογές.

4) 

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

• Like 2
Δημοσ.

Χτες πηγα κι εγω σε ενα καταστημα LEROY  να τη δω απο κοντα αλλα δεν μου γιομησε το ματι...

Φτηνη αλλα δεν νομιζω να βγαλει πολυ καιρο. Τα καλα της ειναι οτι εχει 3 χρονια εγγυηση απο ενα μεγαλο καταστημα και για λιγες ημερες δωρεαν αποστολη.

Την στιγμη που ημουν εκει, υπαλληλος αλλαξε τις τιμες και σε αυτη με τους 4 καυστηρες σε 259 και στην hudson 4+1 που δεν θυμαμαι ποσο μιας και δεν με ενδιαφερει.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

1) Δεν είμαι σίγουρος ότι περιέχει το λάστιχο και τον ρυθμιστή. Καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο στο Leroy για επιβεβαίωση.

2) Υπάρχουν 2 τύποι, μείγμα ή προπάνιο. Το μείγμα χρειάζεται ρυθμιστή στα 30mbar ενώ το προπάνιο στα 37mbar. Εάν περιέχεται ο ρυθμιστής στην συσκευασία, τότε θα είναι στα 30mbar. Το προπάνιο είναι καλύτερο σε πολύωρα ψησίματα και χαμηλές θερμοκρασίες. Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο.

3) Έχει διάφορες το Leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/module/cgireccodo/search?query=Κάλυμμα bbq&tag=1 Σε προηγούμενο ποστ, 1-2 σελίδες πίσω, θα δεις κι άλλες επιλογές.

4) 

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Ευχαριστώ! σχετικά με το 2, αν πάρω από shell coral gas που δινει μαζι και ρυθμιστη θα ειμαι οκ;

σχετικα με το 1 αν δεν περιλαμβανονται απο που τα βρισκω;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jmallen3 είπε

Αν αγόρασες την ψησταρια από Leroy έχει να αγοράσεις ξεχωριστά σωλήνα και ρυθμιστή, όπως και σχετική κουκούλα

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, jmallen3 είπε

Ευχαριστώ! σχετικά με το 2, αν πάρω από shell coral gas που δινει μαζι και ρυθμιστη θα ειμαι οκ;

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα coral prime, θα πρέπει να πάρεις τον δικό της ρυθμιστή, ο οποίος είναι κουμπωτός. Ανάλογα τον τύπο αερίου, θα πρέπει να πάρεις και τον αντίστοιχο σε mbar, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

Ρυθμιστή και λάστιχο μπορείς να βρεις σε αρκετά καταστήματα

https://www.skroutz.gr/c/4243/axesouar-psistarion-ugraeriou.html?keyphrase=λαστιχο+ρυθμιστης&order_by=pricevat&order_dir=asc

Αν πάρεις τον ρυθμιστή της coral prime, τότε θα χρειαστείς μόνο το λάστιχο. Εάν πας σε κάποιο κατάστημα που εμπορεύεται τέτοια είδη, θα σε κατατοπίσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Στα ίδια περίπου χρήματα (σαν budget) τι θα διαλέγατε και γιατι;

Weber Genesis II 310 + Σουβλα στα 1099

Napoleon Rogue 425 XT SIB στα 980

Ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panos7 είπε

Καλησπέρα!

Στα ίδια περίπου χρήματα (σαν budget) τι θα διαλέγατε και γιατι;

Weber Genesis II 310 + Σουβλα στα 1099

Napoleon Rogue 425 XT SIB στα 980

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα!

Κατ αρχάς η τιμή της Weber Genesis II 310 στα 1099 είναι πολύ καλή για την προϊστορία της Weber Ελλάδος, που γενικώς έχει τιμές απλησίαστες χωρίς λόγο. Αν έχει και σούβλα μαζί τότε είναι πολύ καλή προσφορά για όποιον θέλει να αγοράσει Genesis. Βέβαια και η Napoleon στην σειρά ΧΤ με το sizzle zone στα 980 είναι πολύ καλή ευκαιρία και σου αφήνει και περιθώριο να πάρεις και την σούβλα.

Θα σου πω αυτό που λέω πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα χρήματα είναι πολλά για να τα δώσεις βλέποντας μόνο προδιαγραφές από το internet, καλύτερα να πας να τις δεις από κοντά για να καταλάβεις διαφορές στην ποιότητα, στην λειτουργικότητα και στην αίσθηση που θα σου αφήνει η κάθε μια. Άσε που εγώ πχ ως κάτοχος Napoleon μπορεί να είμαι και προκατειλημμένος υπέρ αυτής της μάρκας, το ίδιο και κάτοχοι Weber.

Σαν χαρακτηριστικά η Weber υπερτερεί σε διαστάσεις, είναι λίγο μεγαλύτερο το εμβαδό της σχάρας από την Napoleon και για την ποιότητα Weber δεν χρειάζονται συστάσεις. Με τις εγγυήσεις δεν ξέρω τι παίζει, σίγουρα είναι κορυφαίες και στις δύο εταιρίες, δες όμως τι καλύπτει από τα επιμέρους εξαρτήματα η κάθε εταιρία. Η Napoleon υπερτερεί στο ότι είναι ανοξείδωτη, έχει ανοξείδωτο αφαιρούμενο πάτο και καθαρίζει πανεύκολα, έχει μεγαλύτερο χώρο για την σούβλα (σουβλίζεις πιο ογκώδη ψητά), τα πλευρικά της ράφια αναδιπλώνουν και έχει κλειστό χώρο για να βάλεις την φιάλη από κάτω. Το κυριότερο πλεονέκτημα που για εμένα είναι πολύ σημαντικό είναι το sizzle zone που έχει. Είναι πραγματικά τρομερή αναβάθμιση στο ψήσιμο. Δεν το πίστευα αλλά ο αδερφός μου που έχει την 625 XT κάνει πράγματα που εγώ δεν μπορώ να κάνω τόσο εύκολα με την απλή δική μου. Είναι σαν να έχεις μια ψησταριά κάρβουνου γιατί αναπτύσσει θερμοκρασίες 700-800 βαθμούς κελσίου και θωρακίζεις μπριζόλες επαγγελματικά.

Ελπίζω να βοήθησα, κάνε όμως έναν κόπο να τις δεις από κοντά και πιστεύω θα καταλήξεις πιο εύκολα, ό,τι και να λέμε εμείς εδώ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...