Amaretos Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, katbo είπε Καλησπέρα, αυτή τη σχάρα της Napoleon την έχει δοκιμάσει κανείς; Ψάχνω να πάρω κάτι για να ψήνω κανά ψάρι, βλέπω ότι αυτή πλένεται στο πλυντήριο αλλά αξίζει τα λεφτά της ή να πάρω μια κλασσική διπλή με λαβές του πεντάευρου; Επίσης εκείνο το αντικολλητικό spray που λέγατε, formatto αν δεν κάνω λάθος, δεν το βλέπω πλεόν στα mymarket. Το βρίσκουμε κάπου αλλού; Δεν την εχω δοκιμασει αλλα προφανως μου φαινεται υπερβολη, αφου δεν προκειται να το βαλεις το ψαρι κατευθειαν πανω, μια κλασικη θα κανει μια χαρα την δουλεια της Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από Amaretos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, katbo είπε Καλησπέρα, αυτή τη σχάρα της Napoleon την έχει δοκιμάσει κανείς; Ψάχνω να πάρω κάτι για να ψήνω κανά ψάρι, βλέπω ότι αυτή πλένεται στο πλυντήριο αλλά αξίζει τα λεφτά της ή να πάρω μια κλασσική διπλή με λαβές του πεντάευρου; Επίσης εκείνο το αντικολλητικό spray που λέγατε, formatto αν δεν κάνω λάθος, δεν το βλέπω πλεόν στα mymarket. Το βρίσκουμε κάπου αλλού; Έάν θέλεις να ψήσεις μεσαίου μεγέθους ψάρια, τότε δεν την χρειάζεσαι. Θα τα βάζεις απευθείας στην σχάρα. Εάν θέλεις να βάλεις πιο μικρά ψάρια, τότε θα σε βοηθήσει. Εάν θέλεις να ψήνεις πιο μεγάλα ψάρια, υπάρχει και η παρακάτω επιλογή που μπαίνει στην σούβλα https://www.skroutz.gr/s/23272588/Napoleon-64005-Σχάρα-για-Ηλεκτρικές-Σούβλες.html Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιέλαιο. Εάν θέλεις σπρέι για να βάζεις το λάδι, έχω πάρει ένα από το Amazon που είναι πολύ καλό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποιά η γνώμη σας για το εξής δίλημμα με ίδια τιμή και χαρακτηριστικά (οι διαφορές τους στις παρενθέσεις): 1. Napoleon Rogue 425RSB (πλαινή εστία καυστήρα / οπίσθια εστία IR / σούβλα) vs 2. Napoleon Rogue 425 XT (πλαινή εστία υπέρυθρη) Αξίζει να επιλέξω το πλαινό υπέρυθρο σε βάρος της οπίσθιας εστίας (και της σούβλας) ; Επεξ/σία 9 Απριλίου 2022 από popopo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, popopo είπε Ποιά η γνώμη σας για το εξής δίλημμα με ίδια τιμή και χαρακτηριστικά (οι διαφορές τους στις παρενθέσεις): 1. Napoleon Rogue 425RSB (πλαινή εστία καυστήρα / οπίσθια εστία IR / σούβλα) vs 2. Napoleon Rogue 425 XT (πλαινή εστία υπέρυθρη) Αξίζει να επιλέξω το πλαινό υπέρυθρο σε βάρος της οπίσθιας εστίας (και της σούβλας) ; Δύσκολη απόφαση. Το πλαϊνό κάτι infrared το χρησιμοποιούμε πολύ. Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Έχω ανεβάσει σχετικές φωτό κατά περιόδους.Κάποια από αυτά είναι σε παράθεση σε προηγούμενο ποστ. Από την άλλη η Rogue 425 RSB είναι πιο πλήρης ψησταριά, καθώς έχει συμβατικό πλαϊνό μάτι, οπίσθιο καυστήρα και σούβλα/μοτέρ. Ο οπίσθιος καυστήρας θα σε βοηθήσει στις σούβλες και στο ψήσιμο πίτσας Στο συμβατικό πλαϊνό μάτι θα μπορέσεις να τηγανίσεις κτλ, εφόσον δεν υπάρχει δυνατός αέρας. Εάν είχα να επιλέξω ανάμεσα στα 2 αυτά μοντέλα, θα πήγαινα στην 425RSB, καθώς θα τα είχα σχεδόν όλα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Ευχαριστώ για την ανάλυση! Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο infrared που δεν μπορεί να το κάνει με το συμβατικό μάτι άραγε; Ίσως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να μου καθορίσει την επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, popopo είπε Ευχαριστώ για την ανάλυση! Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο infrared που δεν μπορεί να το κάνει με το συμβατικό μάτι άραγε; Ίσως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να μου καθορίσει την επιλογή. Η κύρια διαφορά είναι ότι με το πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις searing/θωράκιση του κρέατος, όπου απαιτεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχουν αρκετά βιντεάκια που μπορείς να δεις Επίσης δεν είναι επιρρεπές στον αέρα, όπως ένα συμβατικό πλαϊνό μάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan_paid Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Καλημερα παιδιά νέος κάτοχος rogue 425 θέλω να ρωτήσω για την φιάλη αν κάνει η coral gas prime η γκρι για να μπαίνει από κάτω ή πρέπει να πάω στην πετρογκάζ 7.5; Αν και η coral αν μπαίνει από κάτω και κάνει θα με βόλευε γιατί δεν πρέπει να φορέσω φιάλη ενώ στην άλλη πρέπει να πληρώσω και την φιάλη ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 46 λεπτά πριν, pan_paid είπε Καλημερα παιδιά νέος κάτοχος rogue 425 θέλω να ρωτήσω για την φιάλη αν κάνει η coral gas prime η γκρι για να μπαίνει από κάτω ή πρέπει να πάω στην πετρογκάζ 7.5; Αν και η coral αν μπαίνει από κάτω και κάνει θα με βόλευε γιατί δεν πρέπει να φορέσω φιάλη ενώ στην άλλη πρέπει να πληρώσω και την φιάλη ! Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Την ίδια ψησταριά έχεις και ένας κουμπάρος μου. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, χωράει κανονικά στο ντουλάπι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trelloneritis Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, pan_paid είπε Καλημερα παιδιά νέος κάτοχος rogue 425 θέλω να ρωτήσω για την φιάλη αν κάνει η coral gas prime η γκρι για να μπαίνει από κάτω ή πρέπει να πάω στην πετρογκάζ 7.5; Αν και η coral αν μπαίνει από κάτω και κάνει θα με βόλευε γιατί δεν πρέπει να φορέσω φιάλη ενώ στην άλλη πρέπει να πληρώσω και την φιάλη ! Έχω την Rogue 425 Phantom και η φιάλη της Coral Gaz χωράει μέσα στο ντουλάπι άνετα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamdami Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με ενημέρωσαν πως η φιάλη της Coral gas έχει την νέα βαλβίδα Flow Limiter Valve - FLV, η οποία περιορίζει τη ροή του υγραερίου σε περίπτωση εκτεταμένης διαρροής, καθώς και σε περίπτωση εμπλοκής τής στρόφιγγας σε ανοιχτή θέση. Η συγκεκριμένη ασφάλεια αν ενεργοποιηθεί δε επιτρέπει στη φιάλη να λειτουργήσει για 15’. Έχει τύχει σε κάποιον; Είναι λογος να την προτιμήσω σε σχέση με της perrogaz; Την 525SE την απέρριψα απο το μυαλό μου, και είμαι ανάμεσα απο Prestige 500 Pro που μου αρέσει παρά πολυ και την Prestige 665 που θα πρέπει να συμβιβαστώ ότι δεν είναι pro. Ποια θα προτείνατε; Σπάνια θα ψήσω για περισσότερα απο 10-12 άτομα. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2022 από lamdami Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, lamdami είπε Με ενημέρωσαν πως η φιάλη της Coral gas έχει την νέα βαλβίδα Flow Limiter Valve - FLV, η οποία περιορίζει τη ροή του υγραερίου σε περίπτωση εκτεταμένης διαρροής, καθώς και σε περίπτωση εμπλοκής τής στρόφιγγας σε ανοιχτή θέση. Η συγκεκριμένη ασφάλεια αν ενεργοποιηθεί δε επιτρέπει στη φιάλη να λειτουργήσει για 15’. Έχει τύχει σε κάποιον; Είναι λογος να την προτιμήσω σε σχέση με της perrogaz; Την 525SE την απέρριψα απο το μυαλό μου, και είμαι ανάμεσα απο Prestige 500 Pro που μου αρέσει παρά πολυ και την Prestige 665 που θα πρέπει να συμβιβαστώ ότι δεν είναι pro. Ποια θα προτείνατε; Σπάνια θα ψήσω για περισσότερα απο 10-12 άτομα. Έχω την Prestige Pro 500, με φυσικό αέριο, και την Prestige Pro 665, με coral prime προπάνιο. Με το προπάνιο δεν έχω συναντήσει κανένα θέμα. Ο χώρος που έχει η 665 είναι πραγματικά εξαιρετικός για σφαχτά Το συγκεκριμένο τραπέζι ήταν για περίπου 25 άτομα. Εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα, τότε θα χρειαστείς τον χώρο που σου προσφέρει η 665. Εάν δεν έχεις σκοπό ή δεν σε ενδιαφέρουν, τότε πας στην 500. Έχω ανεβάσει αρκετές φωτό και με τις 2, περισσότερες με την 500 που την έχουμε στο διαμέρισμα. Εάν θέλεις, μπορώ να βρω τα ποστ και να τα παραθέσω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamdami Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Έχω την Prestige Pro 500, με φυσικό αέριο, και την Prestige Pro 665, με coral prime προπάνιο. Με το προπάνιο δεν έχω συναντήσει κανένα θέμα. Ο χώρος που έχει η 665 είναι πραγματικά εξαιρετικός για σφαχτά Το συγκεκριμένο τραπέζι ήταν για περίπου 25 άτομα. Εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα, τότε θα χρειαστείς τον χώρο που σου προσφέρει η 665. Εάν δεν έχεις σκοπό ή δεν σε ενδιαφέρουν, τότε πας στην 500. Έχω ανεβάσει αρκετές φωτό και με τις 2, περισσότερες με την 500 που την έχουμε στο διαμέρισμα. Εάν θέλεις, μπορώ να βρω τα ποστ και να τα παραθέσω. Είσαι σε άλλο επίπεδο.. Μπράβο σου είσαι μερακλής! Λουκούμι θα βγήκε και σε σχετικά λίγο χρόνο. Σφαχτά δεν είχα φανταστεί καν πως θα μπορούσα να ψήσω! Κοντοσούβλι σίγουρα θα ψήσω ίσως και κάποιο κοτόπουλο αλλά μέχρι εκεί. Σε τραπέζι με 25 άτομα θα πήγαινα σε μπριζόλες, μπιφτέκια, λουκάνικα κλπ που θα ήθελαν λιγότερο χρόνο και με την ελπίδα οτι η 500 θα με έβγαζε ασπροπρόσωπο. Απλώς επειδή θα κάνω την υπέρβαση σκεφτόμουν αν οι 5 εστίες θα ήταν χρήσιμες σε κάποιες μεγάλες μπριζόλες ή για έμμεσο ψήσιμο. Διάβαζα σε ένα post σου πως η 665 είναι για μεγάλη και “δυνατή” παρέα που τρώνε και τα τραπέζια αλλα δεν μου ήταν ξεκάθαρο η δυναμική της σε σχέση με την 500. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdeli Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Για εμένα το μεγαλύτερο ατού της Pro είναι η μεγαλύτερη διατομή στην ανοξείδωτη σχάρα, που είναι πολύ σημαντικό. Και η "απλή" Prestige όμως έχει πολύ ποιοτική σχάρα, μιλάμε για μικρές διαφορές. Το μέγεθος είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις, αν ψήνεις για αρκετά άτομα πήγαινε προς την 665. Μην το μετράς με τα μπιφτέκια ή τις μπριζόλες που ψήνεις, υπολόγισε και τα συνοδευτικά (πίτες που πιάνουν πολύ χώρο, λαχανικά κλπ). Ο αδερφός μου έχει την Rogue 625 και είμαστε 2 οικογένειες άνετοι με ένα ψήσιμο, ό,τι και να χρειαστούμε. Και το βράδυ αν τσακωθείς με τη σύζυγο μπαίνεις και κοιμάσαι εκεί μέσα, τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ είναι 😀. Συν ότι την διαφορά της τιμής με την Pro την εξαργυρώνεις σε αξεσουάρ (οπωσδήποτε σούβλα και κάλυμμα και ό,τι άλλο χρειαστείς). Αν δεν πρόκειται να χρειαστείς τέτοιο μέγεθος ή αν δεν θέλεις να σουβλίζεις ολόκληρα ζώα σαν τον @ilpapacha τότε πήγαινε στην Pro (που ήδη είναι πολύ μεγάλη). Την είχα δει στην έκθεση και θυμάμαι πόσο είχα εντυπωσιαστεί. Τις έχεις δει από κοντά; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, lamdami είπε Είσαι σε άλλο επίπεδο.. Μπράβο σου είσαι μερακλής! Λουκούμι θα βγήκε και σε σχετικά λίγο χρόνο. Σφαχτά δεν είχα φανταστεί καν πως θα μπορούσα να ψήσω! Κοντοσούβλι σίγουρα θα ψήσω ίσως και κάποιο κοτόπουλο αλλά μέχρι εκεί. Σε τραπέζι με 25 άτομα θα πήγαινα σε μπριζόλες, μπιφτέκια, λουκάνικα κλπ που θα ήθελαν λιγότερο χρόνο και με την ελπίδα οτι η 500 θα με έβγαζε ασπροπρόσωπο. Απλώς επειδή θα κάνω την υπέρβαση σκεφτόμουν αν οι 5 εστίες θα ήταν χρήσιμες σε κάποιες μεγάλες μπριζόλες ή για έμμεσο ψήσιμο. Διάβαζα σε ένα post σου πως η 665 είναι για μεγάλη και “δυνατή” παρέα που τρώνε και τα τραπέζια αλλα δεν μου ήταν ξεκάθαρο η δυναμική της σε σχέση με την 500. Οποία κι αν επιλέξεις, σίγουρα θα έχεις κάνει μια πολύ καλή επιλογή. Όπως αναφέρει και ο @gdeli το μέγεθος δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Η επιλογή της 665, κατά κύριο λόγο, έγινε για να μπορούμε να βάζουμε κατσικάκια/γουρουνόπουλα, έστω και με κάποιους περιορισμούς και να ψήνουμε μεγάλες ποσότητες. Αυτό δεν γίνεται κάθε φορά που ψήνουμε στην 665 προφανώς. Ο χώρος που έχει η 500, όπου είναι σχεδόν ίδιος με την 525, είναι υπεραρκετός για τα περισσότερα ψησίματα που θα χρειαστείς να κάνεις και για αρκετό κόσμο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamdami Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, gdeli είπε Για εμένα το μεγαλύτερο ατού της Pro είναι η μεγαλύτερη διατομή στην ανοξείδωτη σχάρα, που είναι πολύ σημαντικό. Και η "απλή" Prestige όμως έχει πολύ ποιοτική σχάρα, μιλάμε για μικρές διαφορές. Το μέγεθος είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις, αν ψήνεις για αρκετά άτομα πήγαινε προς την 665. Μην το μετράς με τα μπιφτέκια ή τις μπριζόλες που ψήνεις, υπολόγισε και τα συνοδευτικά (πίτες που πιάνουν πολύ χώρο, λαχανικά κλπ). Ο αδερφός μου έχει την Rogue 625 και είμαστε 2 οικογένειες άνετοι με ένα ψήσιμο, ό,τι και να χρειαστούμε. Και το βράδυ αν τσακωθείς με τη σύζυγο μπαίνεις και κοιμάσαι εκεί μέσα, τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ είναι 😀. Συν ότι την διαφορά της τιμής με την Pro την εξαργυρώνεις σε αξεσουάρ (οπωσδήποτε σούβλα και κάλυμμα και ό,τι άλλο χρειαστείς). Αν δεν πρόκειται να χρειαστείς τέτοιο μέγεθος ή αν δεν θέλεις να σουβλίζεις ολόκληρα ζώα σαν τον @ilpapacha τότε πήγαινε στην Pro (που ήδη είναι πολύ μεγάλη). Την είχα δει στην έκθεση και θυμάμαι πόσο είχα εντυπωσιαστεί. Τις έχεις δει από κοντά; Όντως είναι εντυπωσιακή και αξίζει την υπέρβαση. Στην έκθεση επειδή ήταν δίπλα στη 665 pro δε φαινόταν τόσο τεράστια. Μόνη της στο σπίτι θα φαίνεται κτήνος. Σούβλα θα πάρω οπωσδήποτε, μπορεί και κάνα μαντεμι για smash burger. 31 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Οποία κι αν επιλέξεις, σίγουρα θα έχεις κάνει μια πολύ καλή επιλογή. Όπως αναφέρει και ο @gdeli το μέγεθος δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Η επιλογή της 665, κατά κύριο λόγο, έγινε για να μπορούμε να βάζουμε κατσικάκια/γουρουνόπουλα, έστω και με κάποιους περιορισμούς και να ψήνουμε μεγάλες ποσότητες. Αυτό δεν γίνεται κάθε φορά που ψήνουμε στην 665 προφανώς. Ο χώρος που έχει η 500, όπου είναι σχεδόν ίδιος με την 525, είναι υπεραρκετός για τα περισσότερα ψησίματα που θα χρειαστείς να κάνεις και για αρκετό κόσμο. Ξεκίνησα για μια απλή ψησταριά και θα καταλήξω με την Prestige Pro όπως και εσυ. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω εσένα και τόσους συμφορουμιτες που ξεκίνησαν για μικρή-απλή ψησταριά και κατέληξαν με κάποια υπερτουμπανη ψησταριά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα