Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

2) Συνήθως βγάζω το κρέας, που θέλω να μαγειρέψω, από την κατάψυξη, το προηγούμενο απόγευμα, και το βάζω στην ψύξη. Κάνω έναν έλεγχο το πρωί σε τι κατάσταση είναι και αναλόγως το βγάζω ή όχι από την ψύξη. 

κι εγώ αυτό κάνω. με μικροκύματα δεν έχω κάνει απόψυξη ποτέ και δεν ξέρω και κατά πόσο είναι υγιεινό 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2330

  • ilpapacha

    2068

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ.

Σήμερα άλλαξα μπουκάλα μετά από 3 χρονια.στη broil king που έχω.ειζα πετρογκαζ τη διάφανη και πήρα coral gas prime προπάνιο αλλά με ρυθμιστή μέχρι 30.μου είπε ο πωλητής δοκίμασε το συνδυασμό και αν θες κ άλλη δύναμη θ αλλαξουμε ρυθμιστή γτ τ προπάνιο μου είπε θέλει 30_37 ρυθμιστή.σημερα που την έκαψα όντως είχε διάφορα με τ μείγμα.στους 200 πήγε ούτε σε 10 λεπτα.250 έπιασε 15 λεπτά μετά  κόλλησε εκεί όμως.δε πήγαινε 300.μηοως θέλει τελικά άλλο ρυθμιστή πιο μεγάλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θέλω να εισέλθω στο χώρο του ψησίματος με ψησταριά υγραερίου και έχω μπει στη διαδικασία ψαξίματος στο Σκρουτζ. Σε ένα εύρος τιμών 400-600 μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες επιλογές γιατί παίζουν με διάφορα add-ons η καθεμία και είμαι λίγο σε συγχηση

Ευχαριστω

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα. 

Μόλις παρέλαβα τη σούβλα για την Weber spirit ΙΙ 310 μου και προγραμματίζω το Σ/Κ να την εγκαινίασω με 1 κοντοσούβλι χοιρινό και 1 ρολό κοτόπουλο. 

Διαβάζοντας περί τεχνοτροπίας μπορώ να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα. Τελικά βάζουμε ταψακια με νερό και λεμόνι κάτω από τα κρέατα? Ή μήπως τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μετά ξεβρακωμα για χρώμα? 

Όποιο τιπ καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Καλησπέρα ομάδα. 

Μόλις παρέλαβα τη σούβλα για την Weber spirit ΙΙ 310 μου και προγραμματίζω το Σ/Κ να την εγκαινίασω με 1 κοντοσούβλι χοιρινό και 1 ρολό κοτόπουλο. 

Διαβάζοντας περί τεχνοτροπίας μπορώ να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα. Τελικά βάζουμε ταψακια με νερό και λεμόνι κάτω από τα κρέατα? Ή μήπως τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μετά ξεβρακωμα για χρώμα? 

Όποιο τιπ καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ.

Έψησα πριν μερικές εβδομάδες δύο ρολακια κοτόπουλο στην σούβλα..είχα βάλει ταψακι από κάτω με νερό,κρασί, δεντρολίβανο. Βγήκαν πολύ νόστιμα με ωραίο χρώμα. Το μόνο που θα άλλαζα, θα τα έβγαζα λίγο πιο γρήγορα να ήταν λίγο πιο ζουμερα

  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Καλησπέρα θέλω να εισέλθω στο χώρο του ψησίματος με ψησταριά υγραερίου και έχω μπει στη διαδικασία ψαξίματος στο Σκρουτζ. Σε ένα εύρος τιμών 400-600 μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες επιλογές γιατί παίζουν με διάφορα add-ons η καθεμία και είμαι λίγο σε συγχηση

Ευχαριστω

Σε αυτός το εύρος μπορείς να πας σε Napoleon freestyle

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=freestyle&o=napoleon+freestyle&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ποια είναι τα add ons που σε μπερδεύουν;

Μην βιαστείς πάντως, καθώς πλησιάζει το Πάσχα και λογικά θα παίξουν κάποιες προσφορές.

11 ώρες πριν, diver86 είπε

Σήμερα άλλαξα μπουκάλα μετά από 3 χρονια.στη broil king που έχω.ειζα πετρογκαζ τη διάφανη και πήρα coral gas prime προπάνιο αλλά με ρυθμιστή μέχρι 30.μου είπε ο πωλητής δοκίμασε το συνδυασμό και αν θες κ άλλη δύναμη θ αλλαξουμε ρυθμιστή γτ τ προπάνιο μου είπε θέλει 30_37 ρυθμιστή.σημερα που την έκαψα όντως είχε διάφορα με τ μείγμα.στους 200 πήγε ούτε σε 10 λεπτα.250 έπιασε 15 λεπτά μετά  κόλλησε εκεί όμως.δε πήγαινε 300.μηοως θέλει τελικά άλλο ρυθμιστή πιο μεγάλο?

Για το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37mbar. Δεν έχω χρησιμοποιήσει προπάνιο με ρυθμιστή στα 30mbar, να δω αν έχει κάποια διαφορά.

8 ώρες πριν, biovaggoulas είπε

Καλησπέρα ομάδα. 

Μόλις παρέλαβα τη σούβλα για την Weber spirit ΙΙ 310 μου και προγραμματίζω το Σ/Κ να την εγκαινίασω με 1 κοντοσούβλι χοιρινό και 1 ρολό κοτόπουλο. 

Διαβάζοντας περί τεχνοτροπίας μπορώ να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα. Τελικά βάζουμε ταψακια με νερό και λεμόνι κάτω από τα κρέατα? Ή μήπως τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μετά ξεβρακωμα για χρώμα? 

Όποιο τιπ καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ.

Δεν έχω βάλει λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για κοντοσούβλι. Το ψήνω όπως είναι και βάζω ένα ταψάκι από κάτω.

  • Like 2
Δημοσ.

Μου είπε ο τύπος εκεί μόλις τελειώσει έλα ν σου δώσω μείγμα η άλλο ρυθμιστή...

Εσείς τι θ κάνατε?ν αλλάξω ρυθμιστή κ ν μείνω με προπάνιο η ν βάλω μείγμα?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, diver86 είπε

Μου είπε ο τύπος εκεί μόλις τελειώσει έλα ν σου δώσω μείγμα η άλλο ρυθμιστή...

Εσείς τι θ κάνατε?ν αλλάξω ρυθμιστή κ ν μείνω με προπάνιο η ν βάλω μείγμα?

Αν ψήνεις για πολύ ώρα ( πάνω από 45 λεπτά πχ) και σε χαμηλές θερμοκρασίες, τότε κράτα το προπανιο και άλλαξε ρυθμιστή. 

Αν όχι τότε προτίμησε το μείγμα για να γλυτώνεις και το 2ευρω περίπου που είναι πιο ακριβό το προπάνιο.

Από άποψη απόδοσης, εκτός της παραπάνω λεπτομέρειας, δεν έχω δει διαφορές.

  • Like 1
Δημοσ.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες δε ψήνω.για πολλή  ώρα ναι του δίνω και καταλαβαίνει.βαζω κατι σούβλες.που θέλουν καμιά ώρα γύρισμα.ψηνω για 10_12 άτομα κάνα Σαββατοκύριακο.και καθημερινές το πολύ μισάωρο ψήσιμο οικογενειακά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, diver86 είπε

Μου είπε ο τύπος εκεί μόλις τελειώσει έλα ν σου δώσω μείγμα η άλλο ρυθμιστή...

Εσείς τι θ κάνατε?ν αλλάξω ρυθμιστή κ ν μείνω με προπάνιο η ν βάλω μείγμα?

Με το προπάνιο δεν έχω κανένα θέμα ούτε σε πολύωρα ψησίματα, ούτε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αν δε σε απασχολούν/ενδιαφέρουν αυτά πας σε μείγμα, αλλιώς μένεις με προπάνιο και αλλάζεις ρυθμιστή.

Δημοσ.

Τα ταψακια τα γεμίζουμε νερό και μυρωδικά και τα τοποθετούμε κατά μήκος της σούβλας έτσι ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τους καυστήρες το κοντοσούβλι? Θέλουμε να έχουν φάρδος όσο και η σούβλα περίπου για να μην κόβουν τη θερμότητα??

Δημοσ.

Υπάρχει κανένα βίντεο για κοντοσούβλι? εννοώ από την προετοιμασία μέχρι και το ψήσιμο.

19 ώρες πριν, biovaggoulas είπε

Καλησπέρα ομάδα. 

Μόλις παρέλαβα τη σούβλα για την Weber spirit ΙΙ 310 μου και προγραμματίζω το Σ/Κ να την εγκαινίασω με 1 κοντοσούβλι χοιρινό και 1 ρολό κοτόπουλο. 

Διαβάζοντας περί τεχνοτροπίας μπορώ να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα. Τελικά βάζουμε ταψακια με νερό και λεμόνι κάτω από τα κρέατα? Ή μήπως τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μετά ξεβρακωμα για χρώμα? 

Όποιο τιπ καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ.

Ποιά πήρες?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε

Τα ταψακια τα γεμίζουμε νερό και μυρωδικά και τα τοποθετούμε κατά μήκος της σούβλας έτσι ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τους καυστήρες το κοντοσούβλι? Θέλουμε να έχουν φάρδος όσο και η σούβλα περίπου για να μην κόβουν τη θερμότητα??

26 λεπτά πριν, remalis είπε

Υπάρχει κανένα βίντεο για κοντοσούβλι? εννοώ από την προετοιμασία μέχρι και το ψήσιμο.

Ποιά πήρες?

Δείτε μια το παρακάτω βιντεάκι…

 

  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...