axinak Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2022 στις 9:37 ΠΜ, ilpapacha είπε Σε αυτός το εύρος μπορείς να πας σε Napoleon freestyle https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=freestyle&o=napoleon+freestyle&order_by=pricevat&order_dir=asc Ποια είναι τα add ons που σε μπερδεύουν; Μην βιαστείς πάντως, καθώς πλησιάζει το Πάσχα και λογικά θα παίξουν κάποιες προσφορές. Για το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37mbar. Δεν έχω χρησιμοποιήσει προπάνιο με ρυθμιστή στα 30mbar, να δω αν έχει κάποια διαφορά. Δεν έχω βάλει λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για κοντοσούβλι. Το ψήνω όπως είναι και βάζω ένα ταψάκι από κάτω. Εγώ όταν είχα δοκιμάσει με ταψάκι από κάτω και κρασί μου ήταν περίεργη η γεύση .Βασικά το λίπος από το χοιρινό κοντοσούβλι έπεφτε μέσα στο ταψάκι καιγόταν και μου είχε επιστρέψει μια γεύση καμένου λίπους που δεν μου άρεσε .Χρησιμοποιώντας λαδόκολλά για αρχή και μετα ξεσκέπασμα(1 ωρα+1 ώρα στους 180-200) μου ταίριαζε στην γεύση και γενικά εύκολο χωρίς πολύ παρακολούθηση ψήσιμο και σχετικά χοντρό οπότε αν έχεις κόσμο βγάζεις ποσότητα .Τέλος το ποιο νόστιμο για τα γούστα μου ήταν όταν το έκανα χωρίς λαδόκολλά ΑΛΛΑ το είχα φτιάξει λεπτό .Θερμοκρασία 180-200 ,Για να μείνει ζουμερό και μαλακό μέσα αλλά και ψημένο και φυσικά καραμελωτο από έξω. Θέλει να είναι ποιο λεπτό (περίπου 7 -6 εκατοστά ) .Για αρχή πάρε κρέας λαιμό διότι είναι ποιο μαλακό και εύκολο στο ψήσιμο .Μαρινάρισα μια μέρα νωρίτερα (εγώ το θέλω κλασικό οπότε μόνο πιπέρια, πάπρικα γλυκιά ,λίγη ντομάτα, και λαδί .Αλάτι ρίχνω κάνα 30 λεπτό πριν είναι έτοιμο).Επίσης πάντα αφαιρώ τις σχάρες για να έχω πιο καλή διάχυση της θερμοκρασίας .Θερμόμετρο για να μετράς μέσα τι συμβαίνει και να μην σε ξεγελάει το έξω ! Γενικά είμαι λάτρης του κοντοσουβλιου και επειδή λόγο δουλείας έχω φάει πολλά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας είμαι αυστηρός κριτής .έχω ψήσει καμία 30 άρια κοντοσουβλια στην ψησταριά υγραερίου και αυτά είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματα μου σαν ερασιτέχνης . Ελπίζω να βοήθησα και αν κάποιος είναι γνωστής ας μας βοηθήσει να μάθουμε κάνα κόλπο να το κάνουμε καλύτερο Επεξ/σία 1 Απριλίου 2022 από axinak 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, axinak είπε Εγώ όταν είχα δοκιμάσει με ταψάκι από κάτω και κρασί μου ήταν περίεργη η γεύση .Βασικά το λίπος από το χοιρινό κοντοσούβλι έπεφτε μέσα στο ταψάκι καιγόταν και μου είχε επιστρέψει μια γεύση καμένου λίπους που δεν μου άρεσε .Χρησιμοποιώντας λαδόκολλά για αρχή και μετα ξεσκέπασμα(1 ωρα+1 ώρα στους 180-200) μου ταίριαζε στην γεύση και γενικά εύκολο χωρίς πολύ παρακολούθηση ψήσιμο και σχετικά χοντρό οπότε αν έχεις κόσμο βγάζεις ποσότητα .Τέλος το ποιο νόστιμο για τα γούστα μου ήταν όταν το έκανα χωρίς λαδόκολλά ΑΛΛΑ το είχα φτιάξει λεπτό .Θερμοκρασία 180-200 ,Για να μείνει ζουμερό και μαλακό μέσα αλλά και ψημένο και φυσικά καραμελωτο από έξω. Θέλει να είναι ποιο λεπτό (περίπου 7 -6 εκατοστά ) .Για αρχή πάρε κρέας λαιμό διότι είναι ποιο μαλακό και εύκολο στο ψήσιμο .Μαρινάρισα μια μέρα νωρίτερα (εγώ το θέλω κλασικό οπότε μόνο πιπέρια, πάπρικα γλυκιά ,λίγη ντομάτα, και λαδί .Αλάτι ρίχνω κάνα 30 λεπτό πριν είναι έτοιμο).Επίσης πάντα αφαιρώ τις σχάρες για να έχω πιο καλή διάχυση της θερμοκρασίας .Θερμόμετρο για να μετράς μέσα τι συμβαίνει και να μην σε ξεγελάει το έξω ! Γενικά είμαι λάτρης του κοντοσουβλιου και επειδή λόγο δουλείας έχω φάει πολλά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας είμαι αυστηρός κριτής .έχω ψήσει καμία 30 άρια κοντοσουβλια στην ψησταριά υγραερίου και αυτά είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματα μου σαν ερασιτέχνης . Ελπίζω να βοήθησα και αν κάποιος είναι γνωστής ας μας βοηθήσει να μάθουμε κάνα κόλπο να το κάνουμε καλύτερο Έχεις κάνει παράθεση λάθος ποστ. @biovaggoulas έκανε την ερώτηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biovaggoulas Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, ilpapacha είπε Έχεις κάνει παράθεση λάθος ποστ. @biovaggoulas έκανε την ερώτηση. Δεν πειράζει, ούτως ή άλλως διαβάζω όλα τα ποστ, οπότε ακόμα κι έτσι ενημερώθηκα. 5 ώρες πριν, axinak είπε Εγώ όταν είχα δοκιμάσει με ταψάκι από κάτω και κρασί μου ήταν περίεργη η γεύση .Βασικά το λίπος από το χοιρινό κοντοσούβλι έπεφτε μέσα στο ταψάκι καιγόταν και μου είχε επιστρέψει μια γεύση καμένου λίπους που δεν μου άρεσε .Χρησιμοποιώντας λαδόκολλά για αρχή και μετα ξεσκέπασμα(1 ωρα+1 ώρα στους 180-200) μου ταίριαζε στην γεύση και γενικά εύκολο χωρίς πολύ παρακολούθηση ψήσιμο και σχετικά χοντρό οπότε αν έχεις κόσμο βγάζεις ποσότητα .Τέλος το ποιο νόστιμο για τα γούστα μου ήταν όταν το έκανα χωρίς λαδόκολλά ΑΛΛΑ το είχα φτιάξει λεπτό .Θερμοκρασία 180-200 ,Για να μείνει ζουμερό και μαλακό μέσα αλλά και ψημένο και φυσικά καραμελωτο από έξω. Θέλει να είναι ποιο λεπτό (περίπου 7 -6 εκατοστά ) .Για αρχή πάρε κρέας λαιμό διότι είναι ποιο μαλακό και εύκολο στο ψήσιμο .Μαρινάρισα μια μέρα νωρίτερα (εγώ το θέλω κλασικό οπότε μόνο πιπέρια, πάπρικα γλυκιά ,λίγη ντομάτα, και λαδί .Αλάτι ρίχνω κάνα 30 λεπτό πριν είναι έτοιμο).Επίσης πάντα αφαιρώ τις σχάρες για να έχω πιο καλή διάχυση της θερμοκρασίας .Θερμόμετρο για να μετράς μέσα τι συμβαίνει και να μην σε ξεγελάει το έξω ! Γενικά είμαι λάτρης του κοντοσουβλιου και επειδή λόγο δουλείας έχω φάει πολλά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας είμαι αυστηρός κριτής .έχω ψήσει καμία 30 άρια κοντοσουβλια στην ψησταριά υγραερίου και αυτά είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματα μου σαν ερασιτέχνης . Ελπίζω να βοήθησα και αν κάποιος είναι γνωστής ας μας βοηθήσει να μάθουμε κάνα κόλπο να το κάνουμε καλύτερο Ταψακια με νερό μέσα και φλούδες λεμονι ώστε οι υδρατμοί να κρατάνε ενυδατωμενο το κρέας από ότι είδα. Θα δοκιμάσω αύριο και θα σας πω. Ευχαριστώ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2022 στις 9:35 ΜΜ, biovaggoulas είπε https://www.amazon.de/-/en/BBQ-Toro-Stainless-barbecue-suitable-rotisserie/dp/ αυτη κουμπώνει στην αυθεντική ψησταρια της spirit ? Αντι για 200 ευρώ δίνεις 65 ευρώ και ξεμπερδευεις? Παίζει αντιστοιχη σε Genesis ii ? Προς το παρον εχω παρει του εμπορίου με 20 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να σταθεροποιησω τον μηχανισμο γυρίσματος της σούβλας με κάποιον τρόπο. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από Xorxhs! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biovaggoulas Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε αυτη κουμπώνει στην αυθεντική ψησταρια της spirit ? Αντι για 200 ευρώ δίνεις 65 ευρώ και ξεμπερδευεις? Παίζει αντιστοιχη σε Genesis ii ? Προς το παρον εχω παρει του εμπορίου με 20 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να σταθεροποιησω τον μηχανισμο γυρίσματος της σούβλας με κάποιον τρόπο. Κοιτώντας στα γρήγορα βρήκα αυτή. https://www.amazon.de/-/en/dp/B07BZJ5SFY/ref=emc_b_5_mob_t Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε Κοιτώντας στα γρήγορα βρήκα αυτή. https://www.amazon.de/-/en/dp/B07BZJ5SFY/ref=emc_b_5_mob_t δε στελνει ελλαδα https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B01NBE3NEW/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 τελικα πηρα απο εδω, προσφορα και καλα... Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από Xorxhs! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Xorxhs! είπε αυτη κουμπώνει στην αυθεντική ψησταρια της spirit ? Αντι για 200 ευρώ δίνεις 65 ευρώ και ξεμπερδευεις? Παίζει αντιστοιχη σε Genesis ii ? Προς το παρον εχω παρει του εμπορίου με 20 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να σταθεροποιησω τον μηχανισμο γυρίσματος της σούβλας με κάποιον τρόπο. Υπάρχει αντάπτορας/βάση που ίσως σε βοηθήσει https://grillme.gr/gr/aksesouar/aksesouar-psisimatos/soyvles/universal-base-for-rotisserie-hd0214500 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Στις 31/3/2022 στις 9:11 ΜΜ, remalis είπε Υπάρχει κανένα βίντεο για κοντοσούβλι? εννοώ από την προετοιμασία μέχρι και το ψήσιμο. Ποιά πήρες? Νά ένα από τα πολλά https://youtu.be/OXYm3Fp3ozk 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Φαίνεται πως είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα ένα αρκετά ενδιαφέρον μοντέλο της Napoleon με συμβατικό πλαϊνό μάτι, οπίσθιο καυστήρα και σούβλα https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-rsb-black-rb425rsbpk-1-gr.html https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/napoleon-rogue-425-rsb-black-rb425rsbpk‐1‐gr‐a 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, ilpapacha είπε Υπάρχει αντάπτορας/βάση που ίσως σε βοηθήσει https://grillme.gr/gr/aksesouar/aksesouar-psisimatos/soyvles/universal-base-for-rotisserie-hd0214500 μα κατω κατω λεει οτι δεν ταιριάζει με ψησταριές weber.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Xorxhs! είπε μα κατω κατω λεει οτι δεν ταιριάζει με ψησταριές weber.. Όντως, δεν το είχα προσέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbo Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Φαίνεται πως είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα ένα αρκετά ενδιαφέρον μοντέλο της Napoleon με συμβατικό πλαϊνό μάτι, οπίσθιο καυστήρα και σούβλα https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-rsb-black-rb425rsbpk-1-gr.html https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/napoleon-rogue-425-rsb-black-rb425rsbpk‐1‐gr‐a Απ 'ότι μου είχαν πει είναι ο αντικαταστάτης της 425SB, δεν θα μπορείς δηλαδή να πάρεις rogue 425 με πλαϊνό μάτι χωρίς τον οπίσθιο καυστήρα. Νομίζω τίμια αν σκεφτείς ότι παίρνεις και σούβλα γνήσια και οπίσθιο καυστήρα Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από katbo 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 30 λεπτά πριν, katbo είπε Απ 'ότι μου είχαν πει είναι ο αντικαταστάτης της 425SB, δεν θα μπορείς δηλαδή να πάρεις rogue 425 με πλαϊνό μάτι χωρίς τον οπίσθιο καυστήρα. Νομίζω τίμια αν σκεφτείς ότι παίρνεις και σούβλα γνήσια και οπίσθιο καυστήρα Πολύ πιθανόν να μην είναι διαθέσιμη πλέον η Rogue 425SB, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Με την έλευση και της freestyle, ενδεχομένως να γίνει και με αλλά μοντέλα πχ Rogue 365/365SB. Όντως είναι τίμια επιλογή σε αυτά τα χρήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenroadrunner Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Στις 13/3/2022 στις 10:29 ΠΜ, ilpapacha είπε Στις 13/3/2022 στις 12:54 ΠΜ, greenroadrunner είπε Σε Rogue 425 θα είναι μια χαρά το 86αρι κιτ του Leroy (με την κατάλληλη βάση), αλλά σε Rogue 525, πέφτει κοντό. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο τρόπος που μπαίνει το αντίβαρο επάνω στη σούβλα περιορίζει το ωφέλιμο μήκος. Το καθαρό μήκος της σούβλας είναι 85cm από τα οποία σχεδόν τα 2,5cm είναι σπείρωμα που βιδώνει στο χερούλι. Το αντίβαρο μπαίνει ακριβώς δίπλα στο χερούλι, εκτός ψησταριάς και θέλει χονδρικά ακόμη 5cm απόσταση από το σημείο επαφής με την ψησταριά για να μην βρίσκει στο καπάκι. Υπολόγισε και επιπλέον 5cm τουλάχιστον από την πλευρά που μπαίνει στο μοτέρ. Έτσι δε μένουν ούτε 72cm για να καλύψουν το μήκος της ψησταριάς από άκρη σε άκρη, που στην 525 είναι 74cm οι σχάρες μόνο. Ακόμη και χωρίς να βάλεις το αντίβαρο τα πάντα είναι πολύ οριακά. Ιδανικά θα ήθελε 10-12cm επιπλέον για να είναι όλα άνετα. Κι εγώ για Rogue 525 την πήρα και προφανώς δεν το ήξερα. Αντί να την επιστρέψω όμως βρήκα τρόπο να τη φέρω στα μέτρα μου με εργαλεία που είχα ήδη και 4€ κόστος υλικών. Υπάρχει φως στο τούνελ για όποιον ενδιαφέρεται. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Διαπίστωσα ότι όλα τα σπειρώματα, ακόμη και στις βίδες του κιτ έχουν περίεργες διαστάσεις που δεν ταιριάζουν με ότι κοινό κυκλοφορεί στο εμπόριο εδώ στην Ελλάδα. Το τελείωμα της σούβλας και ότι βιδώνει εκεί είναι μάλλον M9 απ τη μαμά, που εγώ δεν μπόρεσα να βρω υλικά. Εναλλακτικά η δουλειά έγινε με τα παρακάτω. Υλικά: 1 κυλινδρικό ανοξείδωτο παξιμάδι μήκους 4 cm με σπείρωμα M10 και εξωτερική διάμετρο 13mm 1 κομμάτι ανοξείδωτης ντίζας Μ10 μήκους 12cm Εργαλεία: κολαούζο για σπείρωμα M10 (απαραίτητο) μέγκενη, γαντζοτανάλια ή πένσα Διαδικασία: Άνοιγμα των σπειρωμάτων στα παξιμάδια στερέωσης του αντίβαρου και στο χερούλι σε Μ10 με το κολαούζο. Στερέωση της σούβλας και βίδωμα του κυλινδρικού παξιμαδιού μέχρι τέρμα. Θέλει λίγο ζόρι. Βιδώνει και μένει εκεί για πάντα. Επέκταση του μήκους της σούβλας βιδώνοντας την ντίζα. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα βιδώνουν και ξεβιδώνουν επάνω εύκολα. Το bonus από αυτή τη μετατροπή είναι ότι πλέον το σημείο επαφής με την ψησταριά από την πλευρά του χερουλιού είναι ακριβώς επάνω στο παξιμάδι και δεν χρειάζεται άλλο εξάρτημα ή τρόχισμα της σούβλας. Γι αυτό είναι σημαντικό το παξιμάδι να είναι κυλινδρικό και η εξωτερική διάμετρος να μην είναι μεγαλύτερη από 15mm που είναι το πλάτος της υποδοχής επάνω στην ψησταριά. Επέκταση Δουλεύεις σε σιδηρουργείο με χόμπι το 3d Studio; 😁 Ωραιος και αναλυτικός! Από χόμπι και μεράκι είναι και τα δύο όπως και το ψήσιμο... 😄 Σ ευχαριστώ, προσπαθώ να μοιράζομαι την όποια εμπειρία αποκτώ και ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να βοηθηθεί! Σταγόνα στον ωκεανό είναι βέβαια δίπλα στα τόσα on point posts σου! Αν κάποιος ενδιαφέρεται έχει το Leroy προσφορά την ψησταριά Kenton με τους 3 καυστήρες στα 199€ (από 259€). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Να κάνω μια ερώτηση, στην Kenton μπορείς να αντικαταστήσεις τη πλάκα που έχει με άλλη μια σχάρα; Και αν ναι, έχει το Leroy και σχάρα έξτρα; Τη σκέφτομαι γιατί δεν έχω αρκετό χώρο στο μπαλκόνι, και έλεγα να πάρω αυτή για αρχή και μελλοντικά όταν μετακομίσω σε δικό μου χώρο να πάρω μεγαλύτερη. Για 2 άτομα θα ψήνω τον περισσότερο καιρό, και σπάνια για 4-5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα