Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω αν πάρω μια Napoleon 425 από idealo σε περίπτωση που θα χρειαστώ κάτι από εγγύηση πρέπει να την στείλω πάλι Γερμανία ; Επίσης με ποια μέθοδο Αποστολης μπορώ να την στείλω Ελλάδα και ποσό περίπου κοστίζει αν γνωρίζετε ;

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2330

  • ilpapacha

    2068

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ.
15 ώρες πριν, remalis είπε

Παιδιά,  πλάκα ψησίματος αξίζει πιστεύετε? Έχω τη Spirit 310 και έχω και 2 τηγανια cast iron. Έχει νόημα να παρω και πλάκα? Όσοι έχετε για τι τη χρησιμοποιείτε?

Την χρησιμοποιώ αρκετά. Έχω βάλει μπιφτέκια, συκώτια, λουκάνικα, φιλέτα κοτόπουλο κτλ. Αναλόγως το ψήσιμο την βάζω είτε από την λεία είτε από την μεριά με τις ραβδώσεις.

1 ώρα πριν, pan_paid είπε

Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω αν πάρω μια Napoleon 425 από idealo σε περίπτωση που θα χρειαστώ κάτι από εγγύηση πρέπει να την στείλω πάλι Γερμανία ; Επίσης με ποια μέθοδο Αποστολης μπορώ να την στείλω Ελλάδα και ποσό περίπου κοστίζει αν γνωρίζετε ;

Η εγγύηση δεν ισχύει στην Ελλάδα. Θα πρέπει να συνεννοηθείς με το κατάστημα στην Γερμανία, εφόσον την χρειαστείς. Για την μεταφορά και το κόστος, μπορείς να δεις το https://www.eshopwedrop.gr Έχε υπόψη σου ότι κάποια μέλη, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν με το γερμανικό κατάστημα και τελικά δεν τα κατάφεραν να φέρουν ψησταριά μέσω Γερμανίας.

  • Like 3
Δημοσ.

Νεος κάτοχος rogue 425 απο σήμερα και σας ευχαριστω ολους που με βοηθήσατε να επιλεξω!

Μαζι με την ψησταρια πηρα και αυτη την ορειχαλκινη βουρτσα:  https://www.polihome.gr/bourtsa-outdoorchef-trigoniki.html?selected=204617&skr_prm=WyJlNmQ1MTEzNS1kYjNhLTQ5YzItOGM3ZS0zZTMwMDU0OTRjMDMiLDE2NDgzMDE4NDU3ODIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Βλέπω οι τριχες της ειναι πιο σκληρες σε σχεση με αλλες απλες βουρτσες. Υπαρχει πςριπτωση να κανει ζημια στο μαντεμι;

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, katbo είπε

Νεος κάτοχος rogue 425 απο σήμερα και σας ευχαριστω ολους που με βοηθήσατε να επιλεξω!

Μαζι με την ψησταρια πηρα και αυτη την ορειχαλκινη βουρτσα:  https://www.polihome.gr/bourtsa-outdoorchef-trigoniki.html?selected=204617&skr_prm=WyJlNmQ1MTEzNS1kYjNhLTQ5YzItOGM3ZS0zZTMwMDU0OTRjMDMiLDE2NDgzMDE4NDU3ODIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Βλέπω οι τριχες της ειναι πιο σκληρες σε σχεση με αλλες απλες βουρτσες. Υπαρχει πςριπτωση να κανει ζημια στο μαντεμι;

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Ανέβασε και καμία φωτό, όταν την συναρμολογήσεις.

Για τις μαντεμένιες σχάρες η Napoleon συνιστά χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες, όπως αυτή που αγόρασες.

Υπάρχει και η αντίστοιχη της Napoleon που είναι μεταλλική, με ξύστρα  και πιο μακριά λαβή.

https://www.skroutz.gr/s/34438955/Napoleon-62056-Ορειχάλκινη-Βούρτσα-Καθαρισμού-έως-24-άτοκες-δόσεις.html?from=catspan

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-clean-your-barbecue-cooking-grids

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και το παρακάτω, που είναι σαν σφουγγάρι.

https://www.skroutz.gr/s/26345158/Napoleon-62002-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Barbeque.html

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ανέβασε και καμία φωτό, όταν την συναρμολογήσεις.

1648326157841c.jpg.957d01641f449123fcbff9fdec8d23ce.jpg

6 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Για τις μαντεμένιες σχάρες η Napoleon συνιστά χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες, όπως αυτή που αγόρασες.

Γι αυτό διάλεξα κι εγώ ορειχάλκινη αλλά η συγκεκριμένη μου φαίνεται αρκετά σκληρή και φοβάμαι ότι θα πληγώσει τα μαντέμια. Λέω να πάω από Δευτέρα να την αλλάξω με κάποια άλλη βούρτσα της Weber ή της Broil King, ίδια τιμή έχουν εξάλλου. Η βλακεία είναι ότι μόλις έψησα και 2 μοσχαρίσιες και έχω αφήσει τα λίπη πάνω σε καινούρια σχάρα γιατί φοβάμαι να τρίψω (θα μείνουν μέχρι τη Δευτέρα απ'ότι φαίνεται)

Σαν συναρμολόγηση να πω ότι μου πήρε κανά 2ωρο, ο μόνος λόγος που με καθυστέρησε είναι επειδή τα διάφορα σακουλάκια με βίδες και εξαρτήματα τα έχει κρυμμένα σε διαφορετικά κουτιά, θα έπρεπε να τα έχω αδειάσει όλα στο πάτωμα πριν ξεκινήσω για να μην ψάχνω μετά κουτί-κουτί. Στην συναρμολόγηση κατάλαβα όμως και την ποιότητα, όλα μελετημένα, κουμπωναν όπως έπρεπε και δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία ότι δεν την συναρμολόγησες σωστά.

Το πρώτο ψήσιμο ήταν λίγο περιπέτεια για μένα καθώς άσχετος με υγραέριο, ανοιγόκλεινα τους διακόπτες σαν να παίζω μπλιμπλίκι, θέλω λίγη δουλίτσα ακόμα, το αποτέλεσμα δε πολύ καλό, οι μοσχαρίσιες πολύ μαλακές-καλοψημένες κι ένα λουκάνικο μια χαρά ψημένο και ούτε μια ανάφλεξη...

Στην υγειά σας το χωνευτικό τσιπουράκι μου τώρα!

Επεξ/σία από katbo
  • Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, katbo είπε

 

1648326157841c.jpg.957d01641f449123fcbff9fdec8d23ce.jpg

Γι αυτό διάλεξα κι εγώ ορειχάλκινη αλλά η συγκεκριμένη μου φαίνεται αρκετά σκληρή και φοβάμαι ότι θα πληγώσει τα μαντέμια. Λέω να πάω από Δευτέρα να την αλλάξω με κάποια άλλη βούρτσα της Weber ή της Broil King, ίδια τιμή έχουν εξάλλου. Η βλακεία είναι ότι μόλις έψησα και 2 μοσχαρίσιες και έχω αφήσει τα λίπη πάνω σε καινούρια σχάρα γιατί φοβάμαι να τρίψω (θα μείνουν μέχρι τη Δευτέρα απ'ότι φαίνεται)

Σαν συναρμολόγηση να πω ότι μου πήρε κανά 2ωρο, ο μόνος λόγος που με καθυστέρησε είναι επειδή τα διάφορα σακουλάκια με βίδες και εξαρτήματα τα έχει κρυμμένα σε διαφορετικά κουτιά, θα έπρεπε να τα έχω αδειάσει όλα στο πάτωμα πριν ξεκινήσω για να μην ψάχνω μετά κουτί-κουτί. Στην συναρμολόγηση κατάλαβα όμως και την ποιότητα, όλα μελετημένα, κουμπωναν όπως έπρεπε και δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία ότι δεν την συναρμολόγησες σωστά.

Το πρώτο ψήσιμο ήταν λίγο περιπέτεια για μένα καθώς άσχετος με υγραέριο, ανοιγόκλεινα τους διακόπτες σαν να παίζω μπλιμπλίκι, θέλω λίγη δουλίτσα ακόμα, το αποτέλεσμα δε πολύ καλό, οι μοσχαρίσιες πολύ μαλακές-καλοψημένες κι ένα λουκάνικο μια χαρά ψημένο και ούτε μια ανάφλεξη...

Στην υγειά σας το χωνευτικό τσιπουράκι μου τώρα!

Αν είναι να την αλλάξεις, πάρε της Napoleon. 

https://napoleongrills.gr/oreichalkini-vourtsa-katharismou-gia-mantemenies-sxares-62056.html

Για το ψήσιμο, κάνε μια προθέρμανση στο φουλ για 6-7 λεπτά και μόλις βάλεις τα κρέατα γύρισε τους διακόπτες στο ελάχιστο ή προς μέση για να τα ψήσεις. Όσο περισσότερο ψήνεις τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνεις.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά 2 ή 3 καυστήρες για νέα ψησταριά; Προσανατολίζομαι σε δύο καυστήρες λόγω πρακτικότητας και μεγέθους (θα μπεί σε σχετικά μικρό μπαλκόνι). Το 95% του χρόνου θα ψήνω για 4 άτομα, οπότε δε χρειάζομαι μεγάλα batches. Το ερώτημα είναι τι δε μπορώ να κάνω με δύο καυστήρες ή που θα δυσκολευτώ σε σχέση με τους 3; (έμμεσο ψήσιμο διαβάζω γίνεται και με τους δύο καυστήρες).

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα! 

Τί γνώμη έχετε για τη νέα σειρά Weber Genesis 2022 ??? 

Σκέφτομαι για την  GENESIS EPX 435, απλα δεν ξέρω σαν ποιότητα στην κατασκευή αν έχει διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο Genesis II EP-435 GBS Ψησταριά υγραερίου WEBER Genesis ΙΙ EP 435 Black GAS BBQ I Grill Me γιατι δεν την έχουν φερει ακόμα σε εκθεσιακό για να τη δω απο κοντά

 

 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stefanos- είπε

Παιδιά 2 ή 3 καυστήρες για νέα ψησταριά; Προσανατολίζομαι σε δύο καυστήρες λόγω πρακτικότητας και μεγέθους (θα μπεί σε σχετικά μικρό μπαλκόνι). Το 95% του χρόνου θα ψήνω για 4 άτομα, οπότε δε χρειάζομαι μεγάλα batches. Το ερώτημα είναι τι δε μπορώ να κάνω με δύο καυστήρες ή που θα δυσκολευτώ σε σχέση με τους 3; (έμμεσο ψήσιμο διαβάζω γίνεται και με τους δύο καυστήρες).

Υπάρχει και η επιλογή της Napoleon freestyle, που έχει σχετικά μικρό μέγεθος και 3 καυστήρες. Προφανώς μπορείς να κάνεις έμμεσο ψήσιμο και με τους 2 καυστήρες. Οι τρεις απλά σου δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία, πχ μπορείς να βάλεις ένα κρέας στην μέση και να ψήσεις με τους 2 ακριανούς ή αντίστοιχα να κάνεις το ίδιο με ένα κρέας στη σούβλα. Δες μια ένα προηγούμενο ποστ από το @Evgenios_V

 

52 λεπτά πριν, splash18 είπε

Καλημέρα στην ομάδα! 

Τί γνώμη έχετε για τη νέα σειρά Weber Genesis 2022 ??? 

Σκέφτομαι για την  GENESIS EPX 435, απλα δεν ξέρω σαν ποιότητα στην κατασκευή αν έχει διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο Genesis II EP-435 GBS Ψησταριά υγραερίου WEBER Genesis ΙΙ EP 435 Black GAS BBQ I Grill Me γιατι δεν την έχουν φερει ακόμα σε εκθεσιακό για να τη δω απο κοντά

 

 

Υπάρχει κι ένα συγκριτικό βιντεάκι, που είχαμε παραθέσει και παλαιότερα, που ίσως σε βοηθήσει 

 

  • Like 2
Δημοσ.

Για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ψησταριά από εξωτερικό ας κάνουν πρώτα μια βόλτα και στα ελληνικά καταστήματα, να μιλήσουν από κοντά και να δουν τι τιμή μπορούν να πετύχουν γιατί ίσως είναι πιο κάτω από την αναγραφόμενη στο σκρουτζ. Αν για παράδειγμα δεν σε ενδιαφέρει η υπηρεσία της δωρεάν παράδοσης ή μπορείς να τη συναρμολογήσεις μόνος σου ίσως η τιμή να ειναι πιο κάτω ή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση στα αξεσουάρ.  

Δυο ερωτήσεις αρχαρίου τώρα:

1) Όταν καίμε τις σχάρες για να τις καθαρίσουμε με τη βούρτσα (πριν ή μετά το ψήσιμο απ'οτι κατάλαβα), τρίβουμε μόνο την πάνω πλευρά που ακουμπάει το κρέας ή αναποδογυρίζουμε τις καυτές σχάρες με ζογκλερικά και παρκούρ για να ξύσουμε και από κάτω; 

2) Καθώς στοκάρω κρέας στην κατάψυξη, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώνω το κρέας ώστε να μην χάνει τη γεύση του; Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο πιο γρήγορος αλλά έχω την αίσθηση ότι χαλάει τη γευση και δεν είμαι σίγουρος αν είναι και υγιεινός για το ξεπάγωμα. Καμιά ιδέα-τιπ;

  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, katbo είπε

Για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ψησταριά από εξωτερικό ας κάνουν πρώτα μια βόλτα και στα ελληνικά καταστήματα, να μιλήσουν από κοντά και να δουν τι τιμή μπορούν να πετύχουν γιατί ίσως είναι πιο κάτω από την αναγραφόμενη στο σκρουτζ. Αν για παράδειγμα δεν σε ενδιαφέρει η υπηρεσία της δωρεάν παράδοσης ή μπορείς να τη συναρμολογήσεις μόνος σου ίσως η τιμή να ειναι πιο κάτω ή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση στα αξεσουάρ.  

Φοβάμαι οτι δεν θα βρείς αλλες τιμές απο αυτές του Σκρουτζ και ΑΝ...

μιλώντας οταν εψαχνα για ψησταριά περαν οτι τα στοκ τους ηταν ανυπαρκτα (δεν ξέρω αν ειναι καλύτερα αυτή την στιγμή) σε ψησταριές του 1000ρικου μου έκαναν εκπτωσεις της τάξης δωρο η μπουκάλα κτλ...

Τελικά αγόρασα απο Γερμανια μια προσφορά και μεταφορά μέσω eshopwedrop, με κέρδος 400+€ για το συγκεκριμένο μοντέλο...

Οσον αφορά εγγυησεις δεν πιστευω οτι μπορεί να πάθει και πολλά μια ψησταριά (ειδικά αν μιλάμε για τετοιες μάρκες) και οτι χρειαστείς στέλνεις φωτο κτλ...λογικά το ανταλλακτικό θα στο στείλουν μέσω του τοπικού εισαγέα ετσι και αλλίως.

οπότε ΑΝ καποιος μπορεί να γλυτώσει ανω των 200€, για να αξιζει τον κοπο και τον χρόνο, πιστευω οτι η Γερμανία ειναι μονόδρομος...εκτός και αν καποιος περιμένει προσφορές στην Ελλάδα (που χλωμό το βλέπω με την τρέχουσα κατάσταση)...

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, katbo είπε

Για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ψησταριά από εξωτερικό ας κάνουν πρώτα μια βόλτα και στα ελληνικά καταστήματα, να μιλήσουν από κοντά και να δουν τι τιμή μπορούν να πετύχουν γιατί ίσως είναι πιο κάτω από την αναγραφόμενη στο σκρουτζ

Επειδη το έκανα πριν παρω την 310 σε προσφορά απο το πρακτικερ.... δυστυχως αρνηθηκαν όλοι να κοψουν εστω κ 1€

  • Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω, αν ειναι μεγαλη η διαφορα εννοείται απο εξωτερικό. Για διαφορες ομως μεχρι π.χ. 100ε ίσως δεν αξιζει το ρίσκο ιδιως αν στην Ελλαδα μπορεί να εχεις δωρο 50ε σε αξεσουαρ ή μπουκαλα ή ακομα και καποια απαλλαγη ΦΠΑ. Αυτο που θελω να πω ειναι μην κοιτάτε μονο την αυστηρη τιμη του σκρουτζ, απο κοντα μπορεί να σου κανουν καποια καλυτερη προσφορά ή και ευκολια, δοσεις, δωρεάν μεταφορα+συναρμολόγηση. Και αυτο δεν ισχυει μονο για τις ψησταριες

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, katbo είπε

Για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ψησταριά από εξωτερικό ας κάνουν πρώτα μια βόλτα και στα ελληνικά καταστήματα, να μιλήσουν από κοντά και να δουν τι τιμή μπορούν να πετύχουν γιατί ίσως είναι πιο κάτω από την αναγραφόμενη στο σκρουτζ. Αν για παράδειγμα δεν σε ενδιαφέρει η υπηρεσία της δωρεάν παράδοσης ή μπορείς να τη συναρμολογήσεις μόνος σου ίσως η τιμή να ειναι πιο κάτω ή μπορεί να σου κάνουν έκπτωση στα αξεσουάρ.  

Δυο ερωτήσεις αρχαρίου τώρα:

1) Όταν καίμε τις σχάρες για να τις καθαρίσουμε με τη βούρτσα (πριν ή μετά το ψήσιμο απ'οτι κατάλαβα), τρίβουμε μόνο την πάνω πλευρά που ακουμπάει το κρέας ή αναποδογυρίζουμε τις καυτές σχάρες με ζογκλερικά και παρκούρ για να ξύσουμε και από κάτω; 

2) Καθώς στοκάρω κρέας στην κατάψυξη, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώνω το κρέας ώστε να μην χάνει τη γεύση του; Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο πιο γρήγορος αλλά έχω την αίσθηση ότι χαλάει τη γευση και δεν είμαι σίγουρος αν είναι και υγιεινός για το ξεπάγωμα. Καμιά ιδέα-τιπ;

1) Μπορείς να καθαρίζεις την πάνω πλευρά μετά/πριν από κάθε ψήσιμο και ανά τακτά διαστήματα να γυρνάς ανάποδα την σχάρα, πριν ανάψεις την ψησταριά, ώστε να καθαρίζεις και την άλλη πλευρά. Καλό θα ήταν να προμηθευτείς, αν δεν έχεις ήδη, γάντια για bbq που να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

2) Συνήθως βγάζω το κρέας, που θέλω να μαγειρέψω, από την κατάψυξη, το προηγούμενο απόγευμα, και το βάζω στην ψύξη. Κάνω έναν έλεγχο το πρωί σε τι κατάσταση είναι και αναλόγως το βγάζω ή όχι από την ψύξη. 

  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...