Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/3/2022 στις 7:10 ΜΜ, fysikos είπε

απόψε θα κάνω την πρωτη απόπειρα για ψήσιμο πίτσας στην hudson (3+1) που έχω. θα τη βάλω με το ταψί που χρησιμοποιώ στην κουζίνα.Δηλαδή θα βάλω χαρτι ψησιματος, θα ετοιμαστει η πιτσα πανω στο ταψι και μετα θα την βγαλω απο το ταψι ωστε να μπει το ταψι στην ψησταρια και όταν φτασεις 300+θα βαλω και την πιτσα. πως να την ψήσω;; να χαμηλωσω μετα τους καυστήρες ή τους αφηνω στο φουλ;;


λέω να βάλω στο φουλ τους καυστήρες και όταν φτασει και ξεπεράσει τους 300 να την φουρνίσω. τι να προσέξω ωστε να μην καει απο κατω και να ψηθεί και από πάνω;;

ευχαριστώ.

υ.γ. τι να αγοράσω για επόμενο ψήσιμο;;

Το ταψί του φούρνου δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο για τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης το χαρτί θα καεί σε αυτές τις θερμοκρασίες. Καλύτερα να αγοράσεις μια πέτρα ψησίματος για την πίτσα.

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Τοποθετείς την πέτρα στην μέση της ψησταριά, ανάβεις όλους τους καυστήρες στο φουλ για 30-40 λεπτά και μόλις είναι να βάλεις την πίτσα, γυρνάς τον διακόπτη που είναι κάτω από την πέτρα στο ελάχιστο.

Επίσης θα χρειαστείς κι ένα φτυάρι για την μεταφορά. Το παρακάτω είναι αρκετά καλό και βγαίνει σε διαφορά μεγέθη

https://www.skroutz.gr/s/25219173/Eppicotispai-Φτυάρι-Πίτσας-Ξύλινο-30x41-5cm-2048.html

  • Like 2
  • Απαντ. 21,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2344

  • ilpapacha

    2080

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ.

AN Καποιος ενδιαφέρεται για να κάνει πιτσα στο σπιτι....

καλυτερη απο φουρνο και bbq αλλα οχι οσο καλη σε ενα τυπου OONI φουρνο αλλα ποιο οικονομικά...προτεινω αυτό...

https://www.skroutz.gr/s/5035512/G3Ferrari-Delizia-G10006-Παρασκευαστής-Πίτσας-1200W-Red.html?from=account_notifications#sku_review_1661095

Εχω δοκιμάσει και ειναι απειρως καλυτερη και ευκολοτερη απο του φουρνου / bbq με πετρα κτλ, σιγουρα οχι οσο καλή οσο στο OONI...

αλλά απο το να δωσεις κανα 50ρικο+ σε φτυαρια και πετρα για φουρνο bbq για αμφιβολο (λογω τεχνικής) μετριο αποτέλεσμα με ενα 100ρικο εχεις μια πολύ καλή μεση+ λυση βολικο για αποθυκευση και με ευκολο hack μπορεις να φτάσεις τις μαγικες θερμοκρασιες των 400+ βαθμών...

  • Like 5
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

και με ευκολο hack μπορεις να φτάσεις τις μαγικες θερμοκρασιες των 400+ βαθμών...

Για δώσε πληροφορίες για αυτό το hack!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. 

Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thephotoshoped είπε

Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. 

Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε;

οι αναφλέξεις έχουν να κάνουν περισσότερο με το κρέας που ψήνεις και το οποίο προφανώς είναι ιδιαίτερα λιπαρό. 

Το ότι έχεις βάλει αλουμινόχαρτο δεν αλλάζει κάτι στο εάν θα έχει αναφλέξεις ή όχι. Προσωπικά μάλιστα θα σου έλεγα να το βγάλεις κιόλας γιατί δεν πρέπει να είναι και ότι πιο υγιεινό. 

Εγώ προσωπικά όταν ψήνω κρέατα με λίπος, πρώτα την καίω καλά και αφού βάλω επάνω το φαγητό γυρνάω τους καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό ώστε να μην υπάρχει πολλή φλόγα από κάτω 

  • Like 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; 

Μπορείς να δεις την υπογραφή του @ilpapacha που έχει ανεβάσει σχετικά βιβλία (δηλ ολόκληρη βιβλιογραφεία) με συνταγές, οδηγούς κλπ

  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. 

Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε;

Ότι είπε ο @zanskou
Πρόσεξε να έχεις καθαρές, όσο γίνεται περισσότερο τις σχάρες και τα flavorizer bars. Μην χρησιμοποιείς αλουμινόχαρτο!

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Το ταψί του φούρνου δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο για τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης το χαρτί θα καεί σε αυτές τις θερμοκρασίες. Καλύτερα να αγοράσεις μια πέτρα ψησίματος για την πίτσα.

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Τοποθετείς την πέτρα στην μέση της ψησταριά, ανάβεις όλους τους καυστήρες στο φουλ για 30-40 λεπτά και μόλις είναι να βάλεις την πίτσα, γυρνάς τον διακόπτη που είναι κάτω από την πέτρα στο ελάχιστο.

Επίσης θα χρειαστείς κι ένα φτυάρι για την μεταφορά. Το παρακάτω είναι αρκετά καλό και βγαίνει σε διαφορά μεγέθη

https://www.skroutz.gr/s/25219173/Eppicotispai-Φτυάρι-Πίτσας-Ξύλινο-30x41-5cm-2048.html

https://www.skroutz.gr/s/27293460/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-Φτυάρι-51246-01-02.html

https://www.skroutz.gr/s/25153970/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-48593-01-38x30x1-5cm.html

έχω δει αυτές τις 2 αλλα πέρα απο το χρώμα και το σχήμα του φτυαριου, υπάρχει κάποια άλλη διαφορα;;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Δεν ήξερα ότι ήταν βλαβερό το αλουμινόχαρτο - θα το αφαιρέσω. Ξεκινάω άμεσα το διάβασμα :)

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, fysikos είπε

https://www.skroutz.gr/s/27293460/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-Φτυάρι-51246-01-02.html

https://www.skroutz.gr/s/25153970/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-48593-01-38x30x1-5cm.html

έχω δει αυτές τις 2 αλλα πέρα απο το χρώμα και το σχήμα του φτυαριου, υπάρχει κάποια άλλη διαφορα;;

Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη διαφορά.

  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, plasTOST είπε

Για δώσε πληροφορίες για αυτό το hack!

εγω το εχω hackari και παει σε 20 λεπτα 500 και ανω σε 90 δευτερα εχω napoliten!

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, στο πράκτικερ μόνο για σήμερα έχει 25% έκπτωση σε όλα, για ηλεκτρονική αγορά φαντάζομαι. Αν ισχύει αυτό οι ψησταριές και τα αξεσουάρ BBQ βγαίνουν πολύ φθηνά, έχει και Weber, Lodge αν τυχόν ψάχνει κάποιος

Επεξ/σία από katbo
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά,  πλάκα ψησίματος αξίζει πιστεύετε? Έχω τη Spirit 310 και έχω και 2 τηγανια cast iron. Έχει νόημα να παρω και πλάκα? Όσοι έχετε για τι τη χρησιμοποιείτε?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, remalis είπε

Παιδιά,  πλάκα ψησίματος αξίζει πιστεύετε? Έχω τη Spirit 310 και έχω και 2 τηγανια cast iron. Έχει νόημα να παρω και πλάκα? Όσοι έχετε για τι τη χρησιμοποιείτε?

Έχω μια μαντεμενιο πλάκα που έτυχε κ ταίριαξε στις εσωτερικές διαστάσεις της ψησταριάς που έχω..για λιπαρα φαγητά αξίζει φουλ μιας και απλά τα πετάς πάνω και δεν έχεις ούτε αναφλέξεις ούτε τίποτα. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...