ilpapacha Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Στις 22/3/2022 στις 7:10 ΜΜ, fysikos είπε απόψε θα κάνω την πρωτη απόπειρα για ψήσιμο πίτσας στην hudson (3+1) που έχω. θα τη βάλω με το ταψί που χρησιμοποιώ στην κουζίνα.Δηλαδή θα βάλω χαρτι ψησιματος, θα ετοιμαστει η πιτσα πανω στο ταψι και μετα θα την βγαλω απο το ταψι ωστε να μπει το ταψι στην ψησταρια και όταν φτασεις 300+θα βαλω και την πιτσα. πως να την ψήσω;; να χαμηλωσω μετα τους καυστήρες ή τους αφηνω στο φουλ;; λέω να βάλω στο φουλ τους καυστήρες και όταν φτασει και ξεπεράσει τους 300 να την φουρνίσω. τι να προσέξω ωστε να μην καει απο κατω και να ψηθεί και από πάνω;; ευχαριστώ. υ.γ. τι να αγοράσω για επόμενο ψήσιμο;; Το ταψί του φούρνου δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο για τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης το χαρτί θα καεί σε αυτές τις θερμοκρασίες. Καλύτερα να αγοράσεις μια πέτρα ψησίματος για την πίτσα. https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc Τοποθετείς την πέτρα στην μέση της ψησταριά, ανάβεις όλους τους καυστήρες στο φουλ για 30-40 λεπτά και μόλις είναι να βάλεις την πίτσα, γυρνάς τον διακόπτη που είναι κάτω από την πέτρα στο ελάχιστο. Επίσης θα χρειαστείς κι ένα φτυάρι για την μεταφορά. Το παρακάτω είναι αρκετά καλό και βγαίνει σε διαφορά μεγέθη https://www.skroutz.gr/s/25219173/Eppicotispai-Φτυάρι-Πίτσας-Ξύλινο-30x41-5cm-2048.html 2
Evgenios_V Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 AN Καποιος ενδιαφέρεται για να κάνει πιτσα στο σπιτι.... καλυτερη απο φουρνο και bbq αλλα οχι οσο καλη σε ενα τυπου OONI φουρνο αλλα ποιο οικονομικά...προτεινω αυτό... https://www.skroutz.gr/s/5035512/G3Ferrari-Delizia-G10006-Παρασκευαστής-Πίτσας-1200W-Red.html?from=account_notifications#sku_review_1661095 Εχω δοκιμάσει και ειναι απειρως καλυτερη και ευκολοτερη απο του φουρνου / bbq με πετρα κτλ, σιγουρα οχι οσο καλή οσο στο OONI... αλλά απο το να δωσεις κανα 50ρικο+ σε φτυαρια και πετρα για φουρνο bbq για αμφιβολο (λογω τεχνικής) μετριο αποτέλεσμα με ενα 100ρικο εχεις μια πολύ καλή μεση+ λυση βολικο για αποθυκευση και με ευκολο hack μπορεις να φτάσεις τις μαγικες θερμοκρασιες των 400+ βαθμών... 5
plasTOST Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε και με ευκολο hack μπορεις να φτάσεις τις μαγικες θερμοκρασιες των 400+ βαθμών... Για δώσε πληροφορίες για αυτό το hack! 1
thephotoshoped Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε;
zanskou Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, thephotoshoped είπε Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε; οι αναφλέξεις έχουν να κάνουν περισσότερο με το κρέας που ψήνεις και το οποίο προφανώς είναι ιδιαίτερα λιπαρό. Το ότι έχεις βάλει αλουμινόχαρτο δεν αλλάζει κάτι στο εάν θα έχει αναφλέξεις ή όχι. Προσωπικά μάλιστα θα σου έλεγα να το βγάλεις κιόλας γιατί δεν πρέπει να είναι και ότι πιο υγιεινό. Εγώ προσωπικά όταν ψήνω κρέατα με λίπος, πρώτα την καίω καλά και αφού βάλω επάνω το φαγητό γυρνάω τους καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό ώστε να μην υπάρχει πολλή φλόγα από κάτω 4
plasTOST Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 25 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Μπορείς να δεις την υπογραφή του @ilpapacha που έχει ανεβάσει σχετικά βιβλία (δηλ ολόκληρη βιβλιογραφεία) με συνταγές, οδηγούς κλπ 1
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 54 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος της Kenton Naterial από Leroy. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο θέμα για να μη σπαμάρω. Θέλω όμως τη βοήθεια σας - υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ψήσιμο κρεάτων και ψαριών; Με ενδιαφέρει να μελετήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που αντιμετωπίζω συχνά είναι πως με χοιρινό κρέας (μπριζόλες) καθώς και ψάρι (φαγκρί - τσιπούρες) έχω έντονες αναφλέξεις. Έχω ντύσει τα περισσότερα μέρη της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το οποίο ανά 5-7 ψησίματα το ανανεώνω ώστε να μένει καθαρή. Πάλι όμως υπάρχουν έντονες αναφλέξεις. Τι θα προτείνατε; Ότι είπε ο @zanskou Πρόσεξε να έχεις καθαρές, όσο γίνεται περισσότερο τις σχάρες και τα flavorizer bars. Μην χρησιμοποιείς αλουμινόχαρτο!
fysikos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, ilpapacha είπε Το ταψί του φούρνου δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο για τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης το χαρτί θα καεί σε αυτές τις θερμοκρασίες. Καλύτερα να αγοράσεις μια πέτρα ψησίματος για την πίτσα. https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796202_796203/petrini-pitsas.html?o=πετρα+πιτσας&order_by=pricevat&order_dir=asc Τοποθετείς την πέτρα στην μέση της ψησταριά, ανάβεις όλους τους καυστήρες στο φουλ για 30-40 λεπτά και μόλις είναι να βάλεις την πίτσα, γυρνάς τον διακόπτη που είναι κάτω από την πέτρα στο ελάχιστο. Επίσης θα χρειαστείς κι ένα φτυάρι για την μεταφορά. Το παρακάτω είναι αρκετά καλό και βγαίνει σε διαφορά μεγέθη https://www.skroutz.gr/s/25219173/Eppicotispai-Φτυάρι-Πίτσας-Ξύλινο-30x41-5cm-2048.html https://www.skroutz.gr/s/27293460/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-Φτυάρι-51246-01-02.html https://www.skroutz.gr/s/25153970/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-48593-01-38x30x1-5cm.html έχω δει αυτές τις 2 αλλα πέρα απο το χρώμα και το σχήμα του φτυαριου, υπάρχει κάποια άλλη διαφορα;;
Evgenios_V Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, plasTOST είπε Για δώσε πληροφορίες για αυτό το hack! 1
thephotoshoped Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Δεν ήξερα ότι ήταν βλαβερό το αλουμινόχαρτο - θα το αφαιρέσω. Ξεκινάω άμεσα το διάβασμα 1
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, fysikos είπε https://www.skroutz.gr/s/27293460/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-Φτυάρι-51246-01-02.html https://www.skroutz.gr/s/25153970/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-48593-01-38x30x1-5cm.html έχω δει αυτές τις 2 αλλα πέρα απο το χρώμα και το σχήμα του φτυαριου, υπάρχει κάποια άλλη διαφορα;; Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη διαφορά. 1
gudinakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, plasTOST είπε Για δώσε πληροφορίες για αυτό το hack! εγω το εχω hackari και παει σε 20 λεπτα 500 και ανω σε 90 δευτερα εχω napoliten!
katbo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, στο πράκτικερ μόνο για σήμερα έχει 25% έκπτωση σε όλα, για ηλεκτρονική αγορά φαντάζομαι. Αν ισχύει αυτό οι ψησταριές και τα αξεσουάρ BBQ βγαίνουν πολύ φθηνά, έχει και Weber, Lodge αν τυχόν ψάχνει κάποιος Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από katbo 2
remalis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Παιδιά, πλάκα ψησίματος αξίζει πιστεύετε? Έχω τη Spirit 310 και έχω και 2 τηγανια cast iron. Έχει νόημα να παρω και πλάκα? Όσοι έχετε για τι τη χρησιμοποιείτε?
temitis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 12 ώρες πριν, remalis είπε Παιδιά, πλάκα ψησίματος αξίζει πιστεύετε? Έχω τη Spirit 310 και έχω και 2 τηγανια cast iron. Έχει νόημα να παρω και πλάκα? Όσοι έχετε για τι τη χρησιμοποιείτε? Έχω μια μαντεμενιο πλάκα που έτυχε κ ταίριαξε στις εσωτερικές διαστάσεις της ψησταριάς που έχω..για λιπαρα φαγητά αξίζει φουλ μιας και απλά τα πετάς πάνω και δεν έχεις ούτε αναφλέξεις ούτε τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα