Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις;

Εχω διαβασει ηδη απο τα αρχεια, που αφορουσε στη λειτουργια και τη συντηρηση της ψησταριας. Δλδ, λιγο-πολυ οσα γραφετε εδω, αλλα πιο αναλυτικα και συγκεντρωμενα.

Αυτο που θα με ενδιεφερε να μαθω στη δεδομενη στιγμη, ειναι (αν υπαρχει φυσικα) ο,τι εγραψα παραπανω για τις θερμοκρασιες μιας ψησταριας, πώς να τις διατηρήσεις σταθερές, καθώς και τις θερμοκρασίες που χρειάζεται κάθε τροφή (σε θεωρητικό επίπεδο) για το ψήσιμό της.

Προφανώς ξέρω ότι εμπειρικά θα μάθω τη δική μου ψησταριά και προφανώς εμπειρικά ή ανά περίσταση θα μάθω πόσο χρόνο χρειάζεται μία μπριζόλα (τυχαίο παράδειγμα) για να ψηθεί. Όπως διάβασα από εσάς ότι περισσότερο μετράει η εσωτερική θερμοκρασία. Αλλά αυτό σε μελλοντικό... μάθημα :D Για την ώρα, ψάχνω ένα είδος how-to για "άπειρο ψήστη".

Υ.Γ.: Άσχετα με τα παραπάνω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσένα και όλους όσους βοηθάτε, διότι δεν είναι και δουλειά σας να απαντάτε σε κάθε ερώτηση, ειδικά αν είναι σε επίπεδο άπειρου χρήστη. Παρ' όλα αυτά, το κάνετε.

Επεξ/σία από jonkyr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

23 ώρες πριν, poofklats είπε

Έχει κάποιος εικόνα για αυτή την ψησταρια της Leroy; Για την τιμή του φαίνεται να προσφέρει πολλά σίγουρα σε βάρος της ποιότητας των υλικών βέβαια https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b500-4-1-84516188

Από την στιγμή που κατανοείς ότι δεν θα είναι ίδια η ποιότητα κατασκευής, όπως επισημαίνεις, δεν σε ενοχλεί αν παίρνει σούβλα ή όχι (από την φωτό φαίνεται ότι δεν έχει αυτή την δυνατότητα) αλλά ούτε αν έχει ή όχι αφαιρούμενο ταψί/πάτο για ευκολότερη καθαριότητα, δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι παραπάνω να συνεισφέρουμε στο αν θα την επιλέξεις ή όχι.

Εάν έχεις την δυνατότητα, θα σου συνιστούσα να πας να την δεις κι από κοντά.

2 ώρες πριν, jonkyr είπε

Εχω διαβασει ηδη απο τα αρχεια, που αφορουσε στη λειτουργια και τη συντηρηση της ψησταριας. Δλδ, λιγο-πολυ οσα γραφετε εδω, αλλα πιο αναλυτικα και συγκεντρωμενα.

Αυτο που θα με ενδιεφερε να μαθω στη δεδομενη στιγμη, ειναι (αν υπαρχει φυσικα) ο,τι εγραψα παραπανω για τις θερμοκρασιες μιας ψησταριας, πώς να τις διατηρήσεις σταθερές, καθώς και τις θερμοκρασίες που χρειάζεται κάθε τροφή (σε θεωρητικό επίπεδο) για το ψήσιμό της.

Προφανώς ξέρω ότι εμπειρικά θα μάθω τη δική μου ψησταριά και προφανώς εμπειρικά ή ανά περίσταση θα μάθω πόσο χρόνο χρειάζεται μία μπριζόλα (τυχαίο παράδειγμα) για να ψηθεί. Όπως διάβασα από εσάς ότι περισσότερο μετράει η εσωτερική θερμοκρασία. Αλλά αυτό σε μελλοντικό... μάθημα :D Για την ώρα, ψάχνω ένα είδος how-to για "άπειρο ψήστη".

Υ.Γ.: Άσχετα με τα παραπάνω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσένα και όλους όσους βοηθάτε, διότι δεν είναι και δουλειά σας να απαντάτε σε κάθε ερώτηση, ειδικά αν είναι σε επίπεδο άπειρου χρήστη. Παρ' όλα αυτά, το κάνετε.

Μπορείς να βρεις γενικές οδηγίες κι από τις ιστοσελίδες της Weber & της Broil King

https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/chronodiagrammata-mageirikis/weber-49361.html

https://broilking.gr/οδηγος/#1608035934159-31b76429-5ef8

Για να μπορέσεις να ελέγχεις τις θερμοκρασίες των κρεάτων, θα χρειαστείς ένα θερμόμετρο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι. Προσωπικά χρησιμοποιώ το instant της Inkbird και ένα meater.

https://www.amazon.de/Inkbird-Rechargeable-Thermometer-IHT-1P-Waterproof/dp/B07XG6MQDT/ref=sr_1_2_sspa?crid=1JRQB7XE307TZ&keywords=Inkbird&qid=1647786101&sprefix=inkbird%2Caps%2C139&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFGNzhUQ1dYWDRFRzgmZW5jcnlwdGVkSWQ9QTA1NjYzNTcySkYySkhNSENDRTJZJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA4OTM1NzcxVExWQktFQ1hKVkw4JndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

Υπάρχει και με σύνδεση Bluetooth/wifi, με 1/2/4 probes κτλ, που μπορεί να μετρήσει την θερμοκρασία του κρέατος και ταυτόχρονα την θερμοκρασία του θαλάμου. Επίσης σου παρέχει την δυνατότητα να ορίσεις επιθυμητή θερμοκρασία και να σε ειδοποιήσει, μέσω κάποιου app, στο κινητό σου.

Ενδεικτικά

https://www.amazon.de/-/en/Inkbird-Bluetooth-IBT-4XS-Magnetic-Thermometer/dp/B076QBJVWX/ref=sxin_14_ac_d_rm?ac_md=1-1-aW5rYmlyZCBibHVldG9vdGg%3D-ac_d_rm_rm_rm&crid=1JRQB7XE307TZ&cv_ct_cx=Inkbird&keywords=Inkbird&pd_rd_i=B076QBJVWX&pd_rd_r=18f56e2d-3d3a-43b9-99a0-8c42a44b8dd8&pd_rd_w=9GgQ3&pd_rd_wg=MKkmT&pf_rd_p=d7022e5d-d98a-48af-b540-ab9d3c0ad7eb&pf_rd_r=D8HDD6NGM9G1AFKN4AXV&psc=1&qid=1647786101&sprefix=inkbird%2Caps%2C139&sr=1-2-fe323411-17bb-433b-b2f8-c44f2e1370d4

Υπάρχει και εντελώς ασύρματο, όπως το meater

https://www.skroutz.gr/s/31269257/Meater-Bluetooth-Repeater-Ασύρματο-Ψηφιακό-Θερμόμετρο-Φούρνου-με-Ακίδα-και-Bluetooth-0-C-100-C.html?from=catspan

Μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας ένα instant και αναλόγως τις ανάγκες σου, να πας και σε κάποιο άλλο.

Ξεκινώντας να ψήνεις σε τακτική βάση, θα μπορέσεις να μάθεις καλύτερα την ψησταριά σου και να βγάλεις καλύτερα τα φαγητά.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατατοπιστικότατος όπως πάντα. 

Μετά από τις συμβουλές του φόρουμ εδώ εγώ είχα πάρει το inkbird σε μια προσφορά του αλί με 4 αισθητήρες και μπορώ να πω ότι είμαι 100% ευχαριστημένος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Για χρήση σε σουβλα εκτός του meater τι προτείνετε σε οικονομικη λυση? Κάτι σε στιγμιαίο (και αν ναι ποιό είναι καλό οικονομικο?) ή κάτι τέτοιο? https://www.skroutz.gr/s/19377006/Alpina-Αναλογικό-Θερμόμετρο-Φούρνου-με-Ακίδα-0-C-120-C-09111.html?from=account_favorites

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, 

Μετά από έρευνα για smoking tool καταλήγω σε αυτό?

 https://www.skroutz.gr/s/24499269/Amazen-Oval-Smoker-Κουτί-Καπνίσματος.html?from=account_favorites

Το έχει κανείς? Κάνει δουλειά σε hot smoking? Με λίγα λόγια το θέλω για  σούβλα για burgers και μπριζόλες αλλά δεν είναι σίγουρος εάν φτάνει ο χρόνος να πάρουν γεύση καπνιστού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, remalis είπε

Κατατοπιστικότατος όπως πάντα. 

Μετά από τις συμβουλές του φόρουμ εδώ εγώ είχα πάρει το inkbird σε μια προσφορά του αλί με 4 αισθητήρες και μπορώ να πω ότι είμαι 100% ευχαριστημένος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Για χρήση σε σουβλα εκτός του meater τι προτείνετε σε οικονομικη λυση? Κάτι σε στιγμιαίο (και αν ναι ποιό είναι καλό οικονομικο?) ή κάτι τέτοιο? https://www.skroutz.gr/s/19377006/Alpina-Αναλογικό-Θερμόμετρο-Φούρνου-με-Ακίδα-0-C-120-C-09111.html?from=account_favorites

Για σούβλα χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ, λιγότερο πλέον, το instant της Inkbird που έχω παραθέσει στο προηγούμενο ποστ.

Εννοείται ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα θερμόμετρο, όπως αυτό που έχεις παραθέσει, αρκεί να είναι κατάλληλο για την θερμοκρασία που μπορεί να έχει ο θάλαμος (λογικά δεν θα έχει πρόβλημα).

27 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Καλησπέρα, 

Μετά από έρευνα για smoking tool καταλήγω σε αυτό?

 https://www.skroutz.gr/s/24499269/Amazen-Oval-Smoker-Κουτί-Καπνίσματος.html?from=account_favorites

Το έχει κανείς? Κάνει δουλειά σε hot smoking? Με λίγα λόγια το θέλω για  σούβλα για burgers και μπριζόλες αλλά δεν είναι σίγουρος εάν φτάνει ο χρόνος να πάρουν γεύση καπνιστού.

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το συγκεκριμένο. Το έχουν κάποια μέλη και το χρησιμοποιούν. Για να μπορέσεις να πετύχεις κάπνισμα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εύλογος χρόνος ψησίματος, 30+ λεπτά, κι αυτό θα είναι πιο αποδοτικό αν έχεις ήδη ξεκινήσει το κάπνισμα, κανά 20λεπτο, πριν βάλεις τα κρέατα. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για σούβλα χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ, λιγότερο πλέον, το instant της Inkbird που έχω παραθέσει στο προηγούμενο ποστ.

Εννοείται ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα θερμόμετρο, όπως αυτό που έχεις παραθέσει, αρκεί να είναι κατάλληλο για την θερμοκρασία που μπορεί να έχει ο θάλαμος (λογικά δεν θα έχει πρόβλημα).

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το συγκεκριμένο. Το έχουν κάποια μέλη και το χρησιμοποιούν. Για να μπορέσεις να πετύχεις κάπνισμα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εύλογος χρόνος ψησίματος, 30+ λεπτά, κι αυτό θα είναι πιο αποδοτικό αν έχεις ήδη ξεκινήσει το κάπνισμα, κανά 20λεπτο, πριν βάλεις τα κρέατα. 

Άρα για σούβλα (κοντοσούβλι, κοτόπουλο κτλ)είναι αποδοτικό.Τωρα για τα άλλα εννοείς με το που ανάψω την ψησταριά για να ζεστάνει τοποθετώ και το tube? Είδα ακόμα στο youtube κάποιους που έβαζαν τις μπριζόλες για κάνα 40αλεπτο χωρίς χωρίς φωτιά να καπνιστουν και μετά τις έψηναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά,

Είχα ξεκινήσει με ταβάνι γύρω στο 500ρικο,  αλλά μετα από καιρό που σας διάβαζω λέω να πάω μέσα στη βδομάδα να χτυπήσω την Napoleon Rogue 425. Τη weber την απέρριψα γιατί δεν έχει ντουλάπι και δεν θέλω να φαίνεται χύμα η μπουκάλα. Τη freestyle 425 επίσης την απέρριψα γιατί η έκδοση στην Ελλάδα δεν έχει πορτάκι και η πρόσβαση στο ντουλάπι-μπουκάλα γίνεται μόνο από πίσω, πράγμα το οποίο δεν θα με βολέψει(θέλω να την έχω σταθερή μπροστά από τοιχάκι χωρίς να την κουνάω). Είδα όμως ότι η Freestyle 425 έχει ένα καυστήρα παραπάνω από τη rogue 425. Θα μου λείψει ο 4ος καυστήρας στη Rogue;

 
Σκοπός μελλοντικά είναι να φτιάξω ένα πλήρες κουζινάκι σκεπασμένο στην αυλή μου, με νεροχύτη κλπ και να μαγειρεύω όσο γίνεται εκεί, αγοράζοντας και μια ξεχωριστή επαγωγική εστία με κανά 50ευρω για τηγάνισμα και καμιά κατσαρόλα. Ζαχαρωνα και την 425 XT SIB κυρίως για το ίνοξ χρώμα της και όχι τόσο για το infrared, μιας και ακριβά κρέατα δεν νομίζω να παίρνω, οπότε searing και τέτοια δεν νομίζω να μου λείψουν. Για μαγείρεμα κλασσικό όμως, π.χ. τηγάνισμα πατάτες, μήπως υπερτερεί κάπου το infrared σε σχέση με την επαγωγική εστία; Αν ναι μήπως τελικά αξίζει να κάνω την υπέρβαση και να σκάσω άλλα 250€ παραπάνω για την ΧΤ ή να τα κρατήσω για αξεσουάρ σούβλες-κουκούλα κλπ; Θυμίζω ότι το αρχικό μπάτζετ ήταν 500€ και η XT έχει 1150€...
 
Επίσης στο σημείο που θα την έχω δεν πιάνει εύκολα αέρας οπότε μήπως να πάρω την 425SB,  αφού είναι μολις 60€ ακριβότερη από την απλή 425;  Είναι δηλαδή αρκετά δυνατό το side burner της rogue για να μαγειρέψεις αξιοπρεπώς όταν δεν φυσάει; 
 
Επεξ/σία από katbo
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οτι εαν δεν έχει σκοπό να κάνεις searing τότε το infrared δεν σου χρειάζεται.

Επίσης έχει αναφερθεί εδώ οτι ο side burner οταν φυσάει δεν αποδίδει.

Γνώμη μου πάρε την απλή ΧΤ και μια φορητή επαγωγική εστία.

(Εχω την 365 και την 465 με το infrared)

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Νομίζω οτι εαν δεν έχει σκοπό να κάνεις searing τότε το infrared δεν σου χρειάζεται.

Επίσης έχει αναφερθεί εδώ οτι ο side burner οταν φυσάει δεν αποδίδει.

Γνώμη μου πάρε την απλή ΧΤ και μια φορητή επαγωγική εστία.

(Εχω την 365 και την 465 με το infrared)

Σ'ευχαριστώ φίλε. Απλή 425 εννοείς φαντάζομαι γιατί απλή XT χωρίς infrared δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Για το απλό side burner της Rogue, όταν δεν φυσάει είναι δυνατό; Μαγειρευεις δηλαδή άνετα σαν κανονικό μάτι κουζίνας? Έχει κάποιος εμπειρία; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω για το πλαινό αλλά απ΄οτι έχει αναφερθεί, δεν είναι και πολύ δυνατόν.

Αν μπορείς να καλύψεις την διαφορά της απλής με την ΧΤ, πάρτην. Καλύτερα κάτι που το έχεις και δεν το χρησιμοποιείς παρά κάτι που μπορεί να το θέλεις και να μην το έχεις!!!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα ψήστες,

Όσοι έχετε ψησταριά side burner, μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας;  (κατά προτίμηση σε weber γιατί εκεί προσανατολίζομαι για αγορά)

Πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε, τι φτιάχνετε συνήθως, αν είναι πρακτικό για συχνή χρήση;

Σκέφτομαι αν θα το συμπεριλάβω στην αγορά νέας ψησταριάς με τη λογική να τηγανίζω στο μπαλκόνι, και γενικά όταν έχω να μαγειρέψω κάτι με έντονη μυρωδιά ( τσιγάρισμα κλπ), να το κάνω έξω. Ήθελα τις γνώμες σας κατά πόσο πρακτικό όμως είναι τελικά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, stefanos- είπε

καλησπέρα ψήστες,

Όσοι έχετε ψησταριά side burner, μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας;  (κατά προτίμηση σε weber γιατί εκεί προσανατολίζομαι για αγορά)

Πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε, τι φτιάχνετε συνήθως, αν είναι πρακτικό για συχνή χρήση;

Σκέφτομαι αν θα το συμπεριλάβω στην αγορά νέας ψησταριάς με τη λογική να τηγανίζω στο μπαλκόνι, και γενικά όταν έχω να μαγειρέψω κάτι με έντονη μυρωδιά ( τσιγάρισμα κλπ), να το κάνω έξω. Ήθελα τις γνώμες σας κατά πόσο πρακτικό όμως είναι τελικά..

Εγω παντως δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Εκανα μια δοκιμη για πατατες αλλα το προβλημα ηταν οτι δεν ειχα βαλει αντικολητικο σκευος οποτε κολαγαν ευκολα. Δεν ξαναδοκιμασα (ελαχιστες φορες τηγανιζουμε βεβαια)

Οταν ψαναπαρω ψησταρια δεν θα κοιταξω καν για ματι, θεωρητικα ειναι χρησιμο αλλα εμενα τουλαχιστον δεν με βολεψε καθολου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Άρα για σούβλα (κοντοσούβλι, κοτόπουλο κτλ)είναι αποδοτικό.Τωρα για τα άλλα εννοείς με το που ανάψω την ψησταριά για να ζεστάνει τοποθετώ και το tube? Είδα ακόμα στο youtube κάποιους που έβαζαν τις μπριζόλες για κάνα 40αλεπτο χωρίς χωρίς φωτιά να καπνιστουν και μετά τις έψηναν.

Το κάπνισμα χωρίς φωτιά, ονομάζεται cold smoking, είναι άλλη μέθοδος από το hot smoking 

Μπορείς να βρεις αρκετά βιντεάκια και άρθρα για το καθένα. Το κάπνισμα, για να έχει ουσία/απόδοση, θέλει χρόνο. 

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις ενδεικτικές θερμοκρασίες και χρόνους για διάφορους τύπους κρέατος

https://www.smokedbbqsource.com/smoking-times-temperatures/

7 ώρες πριν, katbo είπε

Σ'ευχαριστώ φίλε. Απλή 425 εννοείς φαντάζομαι γιατί απλή XT χωρίς infrared δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Για το απλό side burner της Rogue, όταν δεν φυσάει είναι δυνατό; Μαγειρευεις δηλαδή άνετα σαν κανονικό μάτι κουζίνας? Έχει κάποιος εμπειρία; 

Εάν έχεις την δυνατότητα να πας στην XT, δεν θα το μετανιώσεις. Το πλαϊνό μάτι infrared είναι πολύ δυνατό και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα

 

3 ώρες πριν, stefanos- είπε

καλησπέρα ψήστες,

Όσοι έχετε ψησταριά side burner, μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας;  (κατά προτίμηση σε weber γιατί εκεί προσανατολίζομαι για αγορά)

Πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε, τι φτιάχνετε συνήθως, αν είναι πρακτικό για συχνή χρήση;

Σκέφτομαι αν θα το συμπεριλάβω στην αγορά νέας ψησταριάς με τη λογική να τηγανίζω στο μπαλκόνι, και γενικά όταν έχω να μαγειρέψω κάτι με έντονη μυρωδιά ( τσιγάρισμα κλπ), να το κάνω έξω. Ήθελα τις γνώμες σας κατά πόσο πρακτικό όμως είναι τελικά..

Το πλαϊνό μάτι το χρησιμοποιούμε κατά κόρον καθώς μας έχει βολέψει πολύ. Το θέμα είναι να έχει αρκετή ισχύ, ώστε να το χρησιμοποιείς. Γενικά, το συμβατικό μάτι είναι πιο επιρρεπές στον αέρα, από το infrared, όμως με ένα πχ μαντεμένιο σκεύος θα έχεις καλά αποτελέσματα.

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, stefanos- είπε

καλησπέρα ψήστες,

Όσοι έχετε ψησταριά side burner, μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας;  (κατά προτίμηση σε weber γιατί εκεί προσανατολίζομαι για αγορά)

Πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε, τι φτιάχνετε συνήθως, αν είναι πρακτικό για συχνή χρήση;

Σκέφτομαι αν θα το συμπεριλάβω στην αγορά νέας ψησταριάς με τη λογική να τηγανίζω στο μπαλκόνι, και γενικά όταν έχω να μαγειρέψω κάτι με έντονη μυρωδιά ( τσιγάρισμα κλπ), να το κάνω έξω. Ήθελα τις γνώμες σας κατά πόσο πρακτικό όμως είναι τελικά..

Προσωπικά οπως εχω ξαναπεί δεν θεωρώ οτι μου λείπει το πλαινο i/r, εχω πλαινό απλό και πραγματικά το εχω χρησιμοποιήσει μονο μια φορά και αυτό για λόγους απλής δοκιμής...

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω οτι δεν ειναι χρήσιμο ειδικά το I/R αλλά προσωπικά δεν μου χρειάζεται...

Εν κατακλείδι

ΑΝ ειχα ενα μπατζετ και επρεπε να διαλέξω 3 καυστήρες με IR ή 4 καυστήρες χωρίς IR τοτε θα πήγαινα ξεκάθαρα στην επιλογή με τους 4καυστήρες...

γιατί οι 4ης καυστηρες σου δινουν περισσότερες επιλογές στο ψήσιμο

πχ εχω την 525 δλδ 4 καυστηρες και εψινα τις προάλλες χοιρινές και μοσχαρίσιες μαζι

- εκανα searing σε ολες στην αρχή (αρα τέρμα ολοι οι καυστηρες)

και μετά εβαλα χαμηλα τον 1-2 για να εχω τις χοιρινές απο πάνω και ψήνονται και εσβησα εντελώς τους 3 και 4 καυστήρες και εβαλα τις μοσχαρίσιες πανω απο τον 4 ωστε να συνεχισουν να ψηνονται έμμεσα, για εμένα αυτό ειναι ευκολία σε σχέση με το IR.

AN τωρα μπορείς να παρεις και καυστήρες και IR και οπίσθιο τοτε ολα καλα...  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απόψε θα κάνω την πρωτη απόπειρα για ψήσιμο πίτσας στην hudson (3+1) που έχω. θα τη βάλω με το ταψί που χρησιμοποιώ στην κουζίνα.Δηλαδή θα βάλω χαρτι ψησιματος, θα ετοιμαστει η πιτσα πανω στο ταψι και μετα θα την βγαλω απο το ταψι ωστε να μπει το ταψι στην ψησταρια και όταν φτασεις 300+θα βαλω και την πιτσα. πως να την ψήσω;; να χαμηλωσω μετα τους καυστήρες ή τους αφηνω στο φουλ;;


λέω να βάλω στο φουλ τους καυστήρες και όταν φτασει και ξεπεράσει τους 300 να την φουρνίσω. τι να προσέξω ωστε να μην καει απο κατω και να ψηθεί και από πάνω;;

ευχαριστώ.

υ.γ. τι να αγοράσω για επόμενο ψήσιμο;;

Επεξ/σία από fysikos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...