Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, temitis είπε

Καλησπέρα στην παρέα..αύριο σκέφτομαι να βάλω κάτι ρολακια κοτόπουλο στην σούβλα. Έχω 3 καυστήρες μέσα στην ψησταριά..καμία συμβουλή για τις ώρες κ τις θερμοκρασίες;

Ετοιμα? :) Βαλε καμια φωτο να θαυμασουμε

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Ετοιμα? :) Βαλε καμια φωτο να θαυμασουμε

Έτοιμα και έχουν φαγωθεί κιόλας:-)...Φωτό δυστυχώς δεν τράβηξα μιας κ ειχα καταπιαστεί και με άλλες δουλειές που καθημερινές δυστυχώς δεν βγαίνουν.

Με τους δύο καυστήρες αναμμενους και τον μεσαίο κλειστό και με ένα ταψακι με κρασί νερό κ δεντρολίβανο βγήκαν πολύ νόστιμα

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, temitis είπε

Έτοιμα και έχουν φαγωθεί κιόλας:-)...Φωτό δυστυχώς δεν τράβηξα μιας κ ειχα καταπιαστεί και με άλλες δουλειές που καθημερινές δυστυχώς δεν βγαίνουν.

Με τους δύο καυστήρες αναμμενους και τον μεσαίο κλειστό και με ένα ταψακι με κρασί νερό κ δεντρολίβανο βγήκαν πολύ νόστιμα

 

Τελικά το έτερον ήμισυ είχε προβλέψει και είχε ήδη βγάλει φωτό 😛 όταν κοίταζε τις πατάτες που μπήκαν κάνα μισάωρο πριν τελειώσει το ψήσιμο.

 

Screenshot_20220313-201923__01.jpg

Επεξ/σία από temitis
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, ψάχνω για ψησταριά υγραερίου με σκοπό τόσο το bbq όσο και μαγείρεμα (τηγάνι, κατσαρόλα). Κοιτάζω προς την BBQ2000 της Bormann λόγω budget και κριτικών στο skroutz. Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική περίπου σε αυτά τα χρήματα ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω πριν προβώ στην αγορά της συγκεκριμένης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, poofklats είπε

Καλησπέρα, ψάχνω για ψησταριά υγραερίου με σκοπό τόσο το bbq όσο και μαγείρεμα (τηγάνι, κατσαρόλα). Κοιτάζω προς την BBQ2000 της Bormann λόγω budget και κριτικών στο skroutz. Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική περίπου σε αυτά τα χρήματα ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω πριν προβώ στην αγορά της συγκεκριμένης;

Από την φωτό δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει σούβλα (αν σε ενδιαφέρει). Σε αυτό το εύρος τιμών συστήνουμε την Kenton από το Leroy. Κατά διαστήματα μπαίνει και σε έκπτωση.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595?ref=reccodo-search

https://s1.lmcdn.fr/multimedia/831501398014/13e9caa5e2b3bad/80062024_1_1.pdf

Διαθέτει αφαιρούμενο ταψί/πάτο για ευκολότερο καθαρισμό.(δεν γνωρίζω αν διαθέτει και η Bormann).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Από την φωτό δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει σούβλα (αν σε ενδιαφέρει). Σε αυτό το εύρος τιμών συστήνουμε την Kenton από το Leroy. Κατά διαστήματα μπαίνει και σε έκπτωση.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595?ref=reccodo-search

https://s1.lmcdn.fr/multimedia/831501398014/13e9caa5e2b3bad/80062024_1_1.pdf

Διαθέτει αφαιρούμενο ταψί/πάτο για ευκολότερο καθαρισμό.(δεν γνωρίζω αν διαθέτει και η Bormann).

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, poofklats είπε

Καλησπέρα, ψάχνω για ψησταριά υγραερίου με σκοπό τόσο το bbq όσο και μαγείρεμα (τηγάνι, κατσαρόλα). Κοιτάζω προς την BBQ2000 της Bormann λόγω budget και κριτικών στο skroutz. Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική περίπου σε αυτά τα χρήματα ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω πριν προβώ στην αγορά της συγκεκριμένης;

Εχω παρει αυτην, ειναι πολυ αξιοπρεπης

https://paisidis.gr/product/psistaria-bormann-bbq2200/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 7/3/2022 στις 8:27 ΜΜ, jonkyr είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια στα παραπάνω ερωτήματα. Αγόρασα φιάλη, ήρθε ο άνθρωπος και την τοποθετησε (πολύ εξυπηρετικός), έκανα και πρώτη χρήση με φουλ καυστήρες και seasoning.

Απο παλιότερο ποστ του ilpapacha είδα ότι θέλουμε 2-3 λαβίδες, βούρτσα, σπάτουλα, γάντια. Ίσως θερμόμετρο. Ήρθε η ώρα για δεύτερο σετ ερωτήσεων:

1. Τι είδους βούρτσα για την εμαγιέ σχάρα της Κέντον;

2. Είδα ότι το Leroy έχει τουλάχιστον δύο κουκούλες για Naterial. Ξέρει κάποιος αν η μικρή κάνει στην δική μου με δύο εστίες;

3. Κάπου διάβασα σε παλιότερα ποστ για ένα σπρέι ψησταριάς. Είναι για καθαρισμό (αντί για λάδι); Ποιο είναι;

Συγγνώμη για τις συνηθισμένες και μάλλον επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου, προσπαθώ να κάνω τα πρώτα βήματα όσο πιο σωστά μπορώ προκειμένου να μην απογοητευτώ στο ξεκίνημα :) So far, so good πάντως.

Σας ευχαριστώ όλους.

Το βρήκα αυτό νομίζω :) https://www.themart.gr/fytiko-ladi-formatto-500g-2113355200013.html

Συνεχίζω τις αφελείς ερωτήσεις, μία εβδομάδα μετά το πρώτο μου ψήσιμο στην Κenton. Οι γεύσεις φοβερές, τα προβλήματα αρκετά. Προφανώς πρέπει να "μάθω" την ψησταριά: τα διαφορετικά κρέατα και τις ανάγκες τους, τους χρόνους ψησίματος κλπ, αλλά έχω μεγάλη απορία για τις θερμοκρασίες.

Έβαλα την ψησταριά (δύο καυστήρες θυμίζω) στο μαξ, έφτασε τους 300 βαθμούς (θερμόμετρο στο καπάκι). Μετά από ένα 15-20λεπτο έσβησα τον έναν καυστήρα και άφησα να πέσει η θερμοκρασία για να βάλω τα τρόφιμα μέσα. Αυτή έφτασε στους 130-140. Σκεφτόμουν κάτι στο 180, οπότε άναψα στο μίνιμουμ τον σβηστό καυστήρα. Πήγε στους 220 πολύ γρήγορα. Κατέβασα τον ήδη αναμμένο καυστήρα στο μίνιμουμ, η θερμοκρασία δεν έπεσε καθόλου.

Ακούγεται λογικό αυτό; Φάνηκε σαν να είχε 4 mode θερμοκρασίας η ψησταριά: 140-180-220-300. Φταίει ότι έχω μόνο δύο καυστήρες και η αυξομείωση θερμοκρασίας είναι απότομη; Ή κάτι κάνω λάθος;

Υ.Σ.: ilpapacha, το λινκ της υπογραφής σου είναι διαμάντι. Ποιο από όλα τα αρχεία είναι ιδανικό για αρχάριους ψήστες σαν εμένα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει κάποιος εικόνα για αυτή την ψησταρια της Leroy; Για την τιμή του φαίνεται να προσφέρει πολλά σίγουρα σε βάρος της ποιότητας των υλικών βέβαια https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b500-4-1-84516188

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, jonkyr είπε

Συνεχίζω τις αφελείς ερωτήσεις, μία εβδομάδα μετά το πρώτο μου ψήσιμο στην Κenton. Οι γεύσεις φοβερές, τα προβλήματα αρκετά. Προφανώς πρέπει να "μάθω" την ψησταριά: τα διαφορετικά κρέατα και τις ανάγκες τους, τους χρόνους ψησίματος κλπ, αλλά έχω μεγάλη απορία για τις θερμοκρασίες.

Έβαλα την ψησταριά (δύο καυστήρες θυμίζω) στο μαξ, έφτασε τους 300 βαθμούς (θερμόμετρο στο καπάκι). Μετά από ένα 15-20λεπτο έσβησα τον έναν καυστήρα και άφησα να πέσει η θερμοκρασία για να βάλω τα τρόφιμα μέσα. Αυτή έφτασε στους 130-140. Σκεφτόμουν κάτι στο 180, οπότε άναψα στο μίνιμουμ τον σβηστό καυστήρα. Πήγε στους 220 πολύ γρήγορα. Κατέβασα τον ήδη αναμμένο καυστήρα στο μίνιμουμ, η θερμοκρασία δεν έπεσε καθόλου.

Ακούγεται λογικό αυτό; Φάνηκε σαν να είχε 4 mode θερμοκρασίας η ψησταριά: 140-180-220-300. Φταίει ότι έχω μόνο δύο καυστήρες και η αυξομείωση θερμοκρασίας είναι απότομη; Ή κάτι κάνω λάθος;

Υ.Σ.: ilpapacha, το λινκ της υπογραφής σου είναι διαμάντι. Ποιο από όλα τα αρχεία είναι ιδανικό για αρχάριους ψήστες σαν εμένα;

στις low budget ψησταριες ειναι πολύ συνηθισμενο φαινομενο η εύκολη απώλεια θερμοκρασίας. στη θεση σου θα την αφηνα να προθερμανθει στους 220-250 βαθμους και τότε θα έβαζα τα κρεατα επάνω. Όπως κάνω και τώρα δηλαδή. Το να κλεισεις τον έναν από τους δύο καυστήρες εντελώς, δεν προσφέρει τιποτα και ούτε βοηθάει στο μαγειρέψεις σωστά καθως δημιουργεί απότομη και πολύ μεγάλη ανομοιομορφία στην κατανομή της θερμοτητας. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, jonkyr είπε

Συνεχίζω τις αφελείς ερωτήσεις, μία εβδομάδα μετά το πρώτο μου ψήσιμο στην Κenton. Οι γεύσεις φοβερές, τα προβλήματα αρκετά. Προφανώς πρέπει να "μάθω" την ψησταριά: τα διαφορετικά κρέατα και τις ανάγκες τους, τους χρόνους ψησίματος κλπ, αλλά έχω μεγάλη απορία για τις θερμοκρασίες.

Έβαλα την ψησταριά (δύο καυστήρες θυμίζω) στο μαξ, έφτασε τους 300 βαθμούς (θερμόμετρο στο καπάκι). Μετά από ένα 15-20λεπτο έσβησα τον έναν καυστήρα και άφησα να πέσει η θερμοκρασία για να βάλω τα τρόφιμα μέσα. Αυτή έφτασε στους 130-140. Σκεφτόμουν κάτι στο 180, οπότε άναψα στο μίνιμουμ τον σβηστό καυστήρα. Πήγε στους 220 πολύ γρήγορα. Κατέβασα τον ήδη αναμμένο καυστήρα στο μίνιμουμ, η θερμοκρασία δεν έπεσε καθόλου.

Ακούγεται λογικό αυτό; Φάνηκε σαν να είχε 4 mode θερμοκρασίας η ψησταριά: 140-180-220-300. Φταίει ότι έχω μόνο δύο καυστήρες και η αυξομείωση θερμοκρασίας είναι απότομη; Ή κάτι κάνω λάθος;

Υ.Σ.: ilpapacha, το λινκ της υπογραφής σου είναι διαμάντι. Ποιο από όλα τα αρχεία είναι ιδανικό για αρχάριους ψήστες σαν εμένα;

Για να μάθεις τις θερμοκρασίες της ψησταριάς θα πρέπει να κάνεις δοκιμές/πειραματισμούς. Μια καλή αρχή είναι να βάλεις όλους τους διακόπτες στο ελάχιστο, μετά στην μέση και έπειτα στο μέγιστο και μα δεις τι θερμοκρασίες σου δίνουν. Αντίστοιχα με τον έναν διακόπτη κτλ. Η κάθε ψησταριά είναι διαφορετική και γι αυτό θα πρέπει να δεις πως δουλεύει η δική σου.

Στο λινκ έχω έναν φάκελο με βιβλία μαγειρικής και έναν φάκελο με διάφορες οδηγίες/συμβουλές για συντήρηση μαντεμένιων σκευών/σχαρών, θερμοκρασίες κρεάτων κτλ. Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, pkout είπε

Χαιρετώ την παρέα με μια ερώτηση. Τι ταψί μπορώ να χρησιμοποιήσω για φαγητά φούρνου σε ψησταριά υγραερίου με δύο καυστήρες. 

Καλημερα ότι ταψί θες και αυτό που βάζεις στον φούρνο σου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...