Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας βαλω και εγω μια χτεσινη, τα υπολοιπα πραγματα εγιναν τηγανι κλπ. Επισης εψησα ενα πλοκαμι να δω πως θα γινει, δεν ειχα ξαναβαλει, κανω αλλη πατεντα τοσα χρονια για το χταποδι. Δουλεψε υπερωριες η ψησταρια, σαββατο μπριζολιτσες, κυριακη κοτοπουλο παιδακια, χτες γαριδες κλπ.  Μεσα στις επομενες μερες θα κανω και ενα "χοντρο" seasoning στις σχαρες εχει περασει ενα 6μηνο απο οταν την πηρα, θα παιξει ηλεκτρικος φουρνος λαδωμα 2-3 φορες . Θα ποσταρω καμια φωτο οταν το κανω πριν και μετα.

 

viber_image_2022-03-07_21-48-13-238.jpg

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

13 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Καλησπέρα ,

Λέω να αλλάξω τη μπουκάλα σε prime προπάνιο. Από ότι έχω διαβασει χρειαζομαι και τον γρι ρυθμιστή https://www.skroutz.gr/s/28158800/Ρυθμιστής-φιάλης-προπανίου-PRIME-Coral-Gas.html

Πόσα mbar είναι 30 ή 37?

Εχει την ίδια απόδοση με την παλιά?

Γενικά όσοι έχετε πάει σε Prime είστε ευχαριστημένοι ή το έχετε μετανιώσει?

 

 

 

 

Το χρησιμοποίησες?  Είσαι ευχαριστημένος? Εχω πάρει δύο (το ένα από τα leroy ) με τη ίδια λογική δλδ(τρομπαρισμα και νέφος) αλλά το ποιο πολύ λάδι λόγω του νέφους διαχέεται στην ατμόσφαιρα και λίγο μένει στην σχαρα. Γενικά δεν με βόλεψε για λαδωσεις μια σχάρα πρέπει να τρομπαρεις πάνω από 60-80 φορές γιατι μετά το τρομπαρισμα  ψεκάζει μόνο για 1-2 δεύτερα.

Ο ρυθμιστής για το προπάνιο είναι στα 37mbar. Χρησιμοποιώ την coral prime προπάνιο και δεν έχω κανένα θέμα.

Το σπρέι δουλεύει μια χαρά. Θέλει 3-4 φορές τρομπάρισμα και βγάζει 6-7 ψεκασμούς. Όπως λένε και οι οδηγίες του, όσο λιγότερο λάδι έχει μέσα, τόσο μεγαλύτερη πίεση μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το έχω γεμίσει σχεδόν μέχρι την μέση, λίγο πριν το μέγιστο επιτρεπόμενο και δουλεύει καλά.

14 ώρες πριν, jonkyr είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια στα παραπάνω ερωτήματα. Αγόρασα φιάλη, ήρθε ο άνθρωπος και την τοποθετησε (πολύ εξυπηρετικός), έκανα και πρώτη χρήση με φουλ καυστήρες και seasoning.

Απο παλιότερο ποστ του ilpapacha είδα ότι θέλουμε 2-3 λαβίδες, βούρτσα, σπάτουλα, γάντια. Ίσως θερμόμετρο. Ήρθε η ώρα για δεύτερο σετ ερωτήσεων:

1. Τι είδους βούρτσα για την εμαγιέ σχάρα της Κέντον;

2. Είδα ότι το Leroy έχει τουλάχιστον δύο κουκούλες για Naterial. Ξέρει κάποιος αν η μικρή κάνει στην δική μου με δύο εστίες;

3. Κάπου διάβασα σε παλιότερα ποστ για ένα σπρέι ψησταριάς. Είναι για καθαρισμό (αντί για λάδι); Ποιο είναι;

Συγγνώμη για τις συνηθισμένες και μάλλον επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου, προσπαθώ να κάνω τα πρώτα βήματα όσο πιο σωστά μπορώ προκειμένου να μην απογοητευτώ στο ξεκίνημα :) So far, so good πάντως.

Σας ευχαριστώ όλους.

Το βρήκα αυτό νομίζω :) https://www.themart.gr/fytiko-ladi-formatto-500g-2113355200013.html

1) Προτίμησε μία με ορειχάλκινες τρίχες

2) Έχει αρκετές επιλογές 

https://www.leroymerlin.gr/gr/module/cgireccodo/search?query=Naterial κάλυμμα&tag=1

Δες τις διαστάσεις της ψησταριάς σου και επέλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο. Λογικά θα μπορέσει να σε βοηθήσει και κάποιος από το κατάστημα ή στο τηλέφωνο.

3) Το λάδι δεν είναι για καθαρισμό. Είναι για το seasoning/λάδωμα των μαντεμένιων σχαρών/σκευών.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, katbo είπε

Καλησπέρα,

για τηγάνισμα-μαγείρεμα έξω τι εστία προτείνετε; Ενσωματωμένη στην ψησταριά ή μήπως κάποια αυτόνομη; Και αν αυτόνομη τότε επαγωγική, κεραμική ή εστία υγραερίου με ταφ στη μπουκάλα; Η ψησταριά θα είναι σχετικά σταθερή, ρεύμα και πάγκος υπάρχει ακριβώς δίπλα οπότε ψάχνω το πιο πρακτικό για να μαγειρεύω πλήρως έξω. Η ψησταριά δεν έχει αγοραστεί ακόμα οπότε να αποκλείσω το side-burner αν υστερεί σε σχέση με τα άλλα.

Αν μπορείς να πάρει με υπέρυθρες νομίζω είναι ότι καλύτερο απο αυτά που λένε και τα παιδιά που έχουν. Εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με ταφ στη μπουκάλα ούτε να έχω 2η για μια εστία υγραερίου και κατέληξα στην λύση της επαγωγικής εστίας και είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος. 

Η φωτό είναι από εχθες….

 

D37341E5-54BE-48D2-9082-295920AD5E69.jpeg

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ο ρυθμιστής για το προπάνιο είναι στα 37mbar. Χρησιμοποιώ την coral prime προπάνιο και δεν έχω κανένα θέμα.

Το σπρέι δουλεύει μια χαρά. Θέλει 3-4 φορές τρομπάρισμα και βγάζει 6-7 ψεκασμούς. Όπως λένε και οι οδηγίες του, όσο λιγότερο λάδι έχει μέσα, τόσο μεγαλύτερη πίεση μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το έχω γεμίσει σχεδόν μέχρι την μέση, λίγο πριν το μέγιστο επιτρεπόμενο και δουλεύει καλά.

Ευχαριστώ για την απάντηση , 

Μια τελευταία ερώτηση. Μίλησα με συνεργάτη της coral (γιατί στην coral δεν είχαν ιδέα τι τους ρώτησα) και μου είπαν ο μόνος διαθέσιμος ρυθμιστής  για προπάνιο είναι χωρίς μανόμετρο, και ότι είναι καιρό ρε έλλειψη και αναμένουν παραγγελία  από Ισπανία (χωρίς να ξέρουν ημερομηνία) , άρα τον αλλάζω τώρα ή παραμένω με τον ρυθμιστή που ήρθε η ψησταριά στα 30mbar  και μόλις γίνει πάλι διαθέσιμος τον αλλάζω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση , 

Μια τελευταία ερώτηση. Μίλησα με συνεργάτη της coral (γιατί στην coral δεν είχαν ιδέα τι τους ρώτησα) και μου είπαν ο μόνος διαθέσιμος ρυθμιστής  για προπάνιο είναι χωρίς μανόμετρο, και ότι είναι καιρό ρε έλλειψη και αναμένουν παραγγελία  από Ισπανία (χωρίς να ξέρουν ημερομηνία) , άρα τον αλλάζω τώρα ή παραμένω με τον ρυθμιστή που ήρθε η ψησταριά στα 30mbar  και μόλις γίνει πάλι διαθέσιμος τον αλλάζω?

Το μανόμετρο δεν έχει και μεγάλη χρησιμότητα. Απλά ρώτησέ τους αν ο ρυθμιστής που έχουν είναι σταθερός στα 37mbar ή ρυθμιζόμενος. Ο τελευταίος που πήρα από αντίστοιχο κατάστημα, είναι ρυθμιζόμενος, με εύρος ρύθμισης 22mbar έως 70mbar και θα πρέπει να ψιλομαντέψεις πως θα τον ρυθμίσεις, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις πάνω στον ρυθμιστή. Αν δεν έχουν τον σταθερό στα 37mbar, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν που έχεις στα 30mbar και τον αλλάζεις αργότερα, όταν θα είναι σε στοκ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το μανόμετρο δεν έχει και μεγάλη χρησιμότητα. Απλά ρώτησέ τους αν ο ρυθμιστής που έχουν είναι σταθερός στα 37mbar ή ρυθμιζόμενος. Ο τελευταίος που πήρα από αντίστοιχο κατάστημα, είναι ρυθμιζόμενος, με εύρος ρύθμισης 22mbar έως 70mbar και θα πρέπει να ψιλομαντέψεις πως θα τον ρυθμίσεις, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις πάνω στον ρυθμιστή. Αν δεν έχουν τον σταθερό στα 37mbar, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν που έχεις στα 30mbar και τον αλλάζεις αργότερα, όταν θα είναι σε στοκ.

Ναι τον ρυθμιζόμενο εχουν (22-70mbar), και πάλι ευχαριστώ!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα αγοραστηκε η πρώτη ψησταρια γκαζιού μια Blackbull 5+1 

Έχω την απορία αν υπάρχει κανεις που να έχει κάνει κάτι και να καταφέρει να δυναμωσει το πλαινο μάτι ώστε να φτάσουμε να τηγανίζουμε πατάτες εξω παραλληλα με το ψήσιμο.

Ανεβάζει το λαδι στους 180-190 μετά απο αρκετή ώρα φυσικά αλλά δεν τις φτάνει ποτέ στο να πάρουν χρώμα.

Έχει βρει κανεις κάποια λύση?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, onastrom είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα αγοραστηκε η πρώτη ψησταρια γκαζιού μια Blackbull 5+1 

Έχω την απορία αν υπάρχει κανεις που να έχει κάνει κάτι και να καταφέρει να δυναμωσει το πλαινο μάτι ώστε να φτάσουμε να τηγανίζουμε πατάτες εξω παραλληλα με το ψήσιμο.

Ανεβάζει το λαδι στους 180-190 μετά απο αρκετή ώρα φυσικά αλλά δεν τις φτάνει ποτέ στο να πάρουν χρώμα.

Έχει βρει κανεις κάποια λύση?

 

Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω το μπεκακι να βάλω μεγαλύτερο και αν δεν βρω ίσως την μεγαλώσω με τρυπάνι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, onastrom είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα αγοραστηκε η πρώτη ψησταρια γκαζιού μια Blackbull 5+1 

Έχω την απορία αν υπάρχει κανεις που να έχει κάνει κάτι και να καταφέρει να δυναμωσει το πλαινο μάτι ώστε να φτάσουμε να τηγανίζουμε πατάτες εξω παραλληλα με το ψήσιμο.

Ανεβάζει το λαδι στους 180-190 μετά απο αρκετή ώρα φυσικά αλλά δεν τις φτάνει ποτέ στο να πάρουν χρώμα.

Έχει βρει κανεις κάποια λύση?

 

σε παρόμοια περιπτωση σε μεγαλη ψησταρια φιλου (δε θυμαμαι μαρκα αλλα ειχε 4+1) η μόνη λύση ήταν να χωρισουν οι παροχές και να μπει Ταφ στη φιαλη με δευτερο ρυθμιστη (εν τελει βεβαια αξιζε καλυτερα να είχε αγορασει μια δευτερη φιαλη -εστω 5κιλη, και να ειναι μονο για το ματι μιας και το ταφ εκανε κανενα δεκαπενταρι συν 3-4 ευρω σφιχτηρες σωληνες καινουργιοι κλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σημερινή δοκιμή έδειξε πως αν το τηγανί για τις πατάτες πατήσει πανω στο μάτι και όχι στην βάση γίνονται μια χαρά και αρκετά γρήγρορα.

Οπότε με βλέπω ή να δοκιμάζω να κοντινο την βάση που εχει το μάτι για να καθεται η κατσαρόλα ή να βρω κατσαρόλα που να ακουμπαει δεξιά αριστερά στο ράφι και όχι πανω στο μάτι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος ενδιαφέρεται για το κιτ σούβλας του Leroy, φαίνεται να είναι ξανά διαθέσιμο για online παραγγελία αλλά και σε κάποια καταστήματα για παραλαβή.

 

Κιτ σούβλας NATERIAL

Είναι αρκετά τίμιο για τα χρήματά του όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς εδώ. Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά εδώ και ένα χρόνο περίπου και κάνει τη δουλειά του. Με καλή φροντίδα δεν έχει σημάδια φθοράς.

Αναλόγως την ψησταριά χρειάζεται άλλη βάση στήριξης. Είχα κάνει παλιότερα και μια προσπάθεια να αποτυπώσω το σχέδιο της βάσης που έφτιαξα για napoleon rogue.

 

Επεξ/σία από greenroadrunner
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, greenroadrunner είπε

Όποιος ενδιαφέρεται για το κιτ σούβλας του Leroy, φαίνεται να είναι ξανά διαθέσιμο για online παραγγελία αλλά και σε κάποια καταστήματα για παραλαβή.

 

Κιτ σούβλας NATERIAL

Είναι αρκετά τίμιο για τα χρήματά του όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς εδώ. Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά εδώ και ένα χρόνο περίπου και κάνει τη δουλειά του. Με καλή φροντίδα δεν έχει σημάδια φθοράς.

Αναλόγως την ψησταριά χρειάζεται άλλη βάση στήριξης. Είχα κάνει παλιότερα και μια προσπάθεια να αποτυπώσω το σχέδιο της βάσης που έφτιαξα για napoleon rogue.

 

Ευχαριστούμε για την πληροφορία...

Για την ναπολεον 525 φαντάζομαι θέλουμε το 86αρι σετ σωστά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μια βοηθεια γιατι μετα το καρβουνο το υγραεριο στην προετιμασια της σχαρας μου φαινεται παλουκι.Οταν ανοιγω την weber να ξαναψησω η διαδικασια ειναι καψιμο σχαρας κ τριψιμο με βουρτσα.Μετα???Αυτη η ΄΄σκονη΄΄ που αφηνει το τριψιμο πως την καθαριζω ??

Επεξ/σία από alimentas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...