Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Καλησπέρα παιδιά. Την πλάκα που έχει η Naterial πως την καθαρίζουμε; Όπως και τις σχάρες με την βούρτσα; 

Με ζεστό νερό και ξύσιμο με μια πλαστική/ξύλινη σπάτουλα . Επιπρόσθετα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το σφουγγαράκι της κουζίνας, με προσοχή. Μετά καλό σκούπισμα, την βάζεις στην ψησταριά και την καις για 10-15 λεπτά στους 140.

Δες μια και τις οδηγίες στο λινκ της υπογραφής μου.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικο ειναι με το θεμα... οπότε να ρωτήσω.

Ποιον "μπάτη" να αγοράσω? Εχετε καμιά πρόταση? Ειδα στο THE MART και ειχε 45€, 1.5 κιλο ανοξείδωτος. Πολλά λεφτά για "μπάτη" !

Λέω για αυτόν

https://coozina.gr/excelsa-mpaths-anoxeidotos-700-gr-03330-672351

ή για αυτόν

https://coozina.gr/mpatis-mantemenios-battilo-636010

ή αυτον

https://www.michailidisdm.gr/κατηγοριες/μαχαιρια/βοηθητικά-υλικά-240/paolucci-coltellerie-259/στούμπος-ιταλίας-paolucci-coltellerie-761-1-detail

 

Θα σκουριάζει λέτε ο μαντεμένιος ? 
Καμιά άλλη πρόταση?

To Coozina γενικα με ψιλοβολευει, καθως ειμαι Μαρουσι. Το Grillme ακομα περισσοτερο.

Κατι σε Μαρουσι, Ηρακλειο, Νεα Ιωνία, Μεταμορφωση, Πευκη, Λυκοβρυση, Χαλανδρι, Βριλησσια, Γερακας ειναι βολικό γενικά.

 

 

Επεξ/σία από andreaspA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, andreaspA είπε

Σχετικο ειναι με το θεμα... οπότε να ρωτήσω.

Ποιον "μπάτη" να αγοράσω? Εχετε καμιά πρόταση? Ειδα στο THE MART και ειχε 45€, 1.5 κιλο ανοξείδωτος. Πολλά λεφτά για "μπάτη" !

Λέω για αυτόν

https://coozina.gr/excelsa-mpaths-anoxeidotos-700-gr-03330-672351

ή για αυτόν

https://coozina.gr/mpatis-mantemenios-battilo-636010

ή αυτον

https://www.michailidisdm.gr/κατηγοριες/μαχαιρια/βοηθητικά-υλικά-240/paolucci-coltellerie-259/στούμπος-ιταλίας-paolucci-coltellerie-761-1-detail

 

Θα σκουριάζει λέτε ο μαντεμένιος ? 
Καμιά άλλη πρόταση?

To Coozina γενικα με ψιλοβολευει, καθως ειμαι Μαρουσι. Το Grillme ακομα περισσοτερο.

Κατι σε Μαρουσι, Ηρακλειο, Νεα Ιωνία, Μεταμορφωση, Πευκη, Λυκοβρυση, Χαλανδρι, Βριλησσια, Γερακας ειναι βολικό γενικά.

 

 

Καλύτερα να πας σε ανοξείδωτο. Θα έρχεται σε επαφή με ωμά κρέατα και μετά θα χρειάζεται να τον πλένεις όσο καλύτερα γίνεται. Το μαντέμι θέλει περισσότερη φροντίδα στο πλύσιμο και στην συντήρηση. 
 

https://www.skroutz.gr/c/3841/ergaleia-kreopwleioy/f/1011679_1393996/mpatis-Inox.html?order_by=pricevat&order_dir=asc


Περί σπρέι λαδιού. Αγόρασα το παρακάτω από τον Amazon

https://www.amazon.de/-/en/Design-Sprayer-Bottle-Atomisation-Integrated/dp/B095X1BR3Z/ref=sr_1_5?crid=3U9XC29R9P1J9&keywords=koko+design+ölsprüher&qid=1646641794&sprefix=Koko+design%2Caps%2C151&sr=8-5

753E7EAF-830D-491E-82E5-DB332AFA268D.jpeg.987e93ef05a832e55f96dfcd3e3ae35d.jpeg

89026AAE-1B3F-459C-8830-E94558B52FB9.jpeg.fe6fbe6c80fbe3a45e8002c96ebbdc97.jpeg

738551B8-4436-47C4-8C41-665F9347ECAE.jpeg.dca8668e77e53ed0e1a7159be54e28ce.jpeg

E3BDDE97-46F6-4DC2-981C-26552323C6DD.jpeg.ef92ad2348492c123d868a7a66d67bba.jpeg
 

Το λάδι που βάζεις μέσα το πετάει σα «νέφος» και όχι σαν μια ευθεία «γραμμή». Ουσιαστικά τρομπάρεις 3-4 φορές, να δημιουργήσεις πίεση στο δοχείο και έπειτα το χρησιμοποιείς. Το δοχείο το γεμίζεις μέχρι την μέση, το μέγιστο. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, theochvas είπε

Κάποιον Βόρεια Προάστια να παραδίδει μπουκάλες, και να τις συνδέει κιόλας, ξέρουμε;

Cheers!

Λογικά σε καλύπτει 

https://www.efstathiou-gas.gr

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2022 στις 11:27 ΠΜ, jonkyr είπε

Καλημέρα γκάιζ (και γκερλζ, αν τυχόν υπάρχει κάποιο γκερλ εδώ που να ψήνει). Ακολουθεί ποστ άσχετου με ψησταριές, έχω διαβάσει κυριολεκτικά εκατοντάδες σελίδες πίσω, αλλά πλέον έχω χάσει τη μπάλα.

Αγόρασα την Kenton με τους δύο καυστήρες (εσκεμμένη επιλογή), την έστησα χθες και όλα μία χαρά. Δεν έχω αγοράσει ακόμη φιάλη υγραερίου, αλλά έχω φτάσει στο σημείο της σύνδεσης με τον ρυθμιστή και το λάστιχο.

Επειδή φοβάμαι τι μπορεί να κάνω (λάθος) και δεν έχω στο πλάνο μου να ανατιναχτώ αυτή την εβδομάδα, υπάρχει κάποιος ευγενής συμφορουμίτης που να βοηθήσει τον noobα; Ακολουθούν απορίες:

1) Για να είμαι σίγουρος, θα προτιμούσα να φέρω έναν άνθρωπο να μου κάνει τη σύνδεση (λάστιχο, ρυθμιστής, φιάλη) όταν θα αγοράσω φιάλη. Ξέρετε πού μπορώ να απευθυνθώ;

2) Αν δεν υπάρχει, έχετε κάπου έναν πρόχειρο οδηγό για να κάνω σωστά την τοποθέτηση; Με τη μορφή βημάτων δλδ, ίσως ήδη να υπάρχει κάτι μέσα στο νήμα και να μου διέφυγε.

Σημείωση: ήδη έχω διαβάσει εδώ και δει βίντεο για το τσεκ με τη σαπουνάδα, αλλά υπενθυμίζω ότι, για την πρώτη φορά, θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος που ξέρει και να τον βλέπω.

3) Τι φιάλη πρέπει να αγοράσω; Μάρκα/είδος/όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.

4) Διαβάζω για τις αναφλέξεις από λίπη... Αν δεν κάνω λάθος, το ψήσιμο γίνεται με κλειστό καπάκι. Πώς βλέπω αν έχει ανάφλεξη; Είναι τόσο έντονη η φλόγα που φαίνεται; Ή ψήνουμε με ανοιχτό το καπάκι και δεν το έχω καταλάβει;

Σόρι για τις άθλιες ερωτήσεις, αλλά έχω κι εγώ τις αγωνίες μου :) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια στα παραπάνω ερωτήματα. Αγόρασα φιάλη, ήρθε ο άνθρωπος και την τοποθετησε (πολύ εξυπηρετικός), έκανα και πρώτη χρήση με φουλ καυστήρες και seasoning.

Απο παλιότερο ποστ του ilpapacha είδα ότι θέλουμε 2-3 λαβίδες, βούρτσα, σπάτουλα, γάντια. Ίσως θερμόμετρο. Ήρθε η ώρα για δεύτερο σετ ερωτήσεων:

1. Τι είδους βούρτσα για την εμαγιέ σχάρα της Κέντον;

2. Είδα ότι το Leroy έχει τουλάχιστον δύο κουκούλες για Naterial. Ξέρει κάποιος αν η μικρή κάνει στην δική μου με δύο εστίες;

3. Κάπου διάβασα σε παλιότερα ποστ για ένα σπρέι ψησταριάς. Είναι για καθαρισμό (αντί για λάδι); Ποιο είναι;

Συγγνώμη για τις συνηθισμένες και μάλλον επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου, προσπαθώ να κάνω τα πρώτα βήματα όσο πιο σωστά μπορώ προκειμένου να μην απογοητευτώ στο ξεκίνημα :) So far, so good πάντως.

Σας ευχαριστώ όλους.

11 λεπτά πριν, jonkyr είπε

3. Κάπου διάβασα σε παλιότερα ποστ για ένα σπρέι ψησταριάς. Είναι για καθαρισμό (αντί για λάδι); Ποιο είναι;

Το βρήκα αυτό νομίζω :) https://www.themart.gr/fytiko-ladi-formatto-500g-2113355200013.html

Επεξ/σία από jonkyr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,

Λέω να αλλάξω τη μπουκάλα σε prime προπάνιο. Από ότι έχω διαβασει χρειαζομαι και τον γρι ρυθμιστή https://www.skroutz.gr/s/28158800/Ρυθμιστής-φιάλης-προπανίου-PRIME-Coral-Gas.html

Πόσα mbar είναι 30 ή 37?

Εχει την ίδια απόδοση με την παλιά?

Γενικά όσοι έχετε πάει σε Prime είστε ευχαριστημένοι ή το έχετε μετανιώσει?

 

 

 

 

11 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλύτερα να πας σε ανοξείδωτο. Θα έρχεται σε επαφή με ωμά κρέατα και μετά θα χρειάζεται να τον πλένεις όσο καλύτερα γίνεται. Το μαντέμι θέλει περισσότερη φροντίδα στο πλύσιμο και στην συντήρηση. 
 

https://www.skroutz.gr/c/3841/ergaleia-kreopwleioy/f/1011679_1393996/mpatis-Inox.html?order_by=pricevat&order_dir=asc


Περί σπρέι λαδιού. Αγόρασα το παρακάτω από τον Amazon

https://www.amazon.de/-/en/Design-Sprayer-Bottle-Atomisation-Integrated/dp/B095X1BR3Z/ref=sr_1_5?crid=3U9XC29R9P1J9&keywords=koko+design+ölsprüher&qid=1646641794&sprefix=Koko+design%2Caps%2C151&sr=8-5

753E7EAF-830D-491E-82E5-DB332AFA268D.jpeg.987e93ef05a832e55f96dfcd3e3ae35d.jpeg

89026AAE-1B3F-459C-8830-E94558B52FB9.jpeg.fe6fbe6c80fbe3a45e8002c96ebbdc97.jpeg

738551B8-4436-47C4-8C41-665F9347ECAE.jpeg.dca8668e77e53ed0e1a7159be54e28ce.jpeg

E3BDDE97-46F6-4DC2-981C-26552323C6DD.jpeg.ef92ad2348492c123d868a7a66d67bba.jpeg
 

Το λάδι που βάζεις μέσα το πετάει σα «νέφος» και όχι σαν μια ευθεία «γραμμή». Ουσιαστικά τρομπάρεις 3-4 φορές, να δημιουργήσεις πίεση στο δοχείο και έπειτα το χρησιμοποιείς. Το δοχείο το γεμίζεις μέχρι την μέση, το μέγιστο. 

Το χρησιμοποίησες?  Είσαι ευχαριστημένος? Εχω πάρει δύο (το ένα από τα leroy ) με τη ίδια λογική δλδ(τρομπαρισμα και νέφος) αλλά το ποιο πολύ λάδι λόγω του νέφους διαχέεται στην ατμόσφαιρα και λίγο μένει στην σχαρα. Γενικά δεν με βόλεψε για λαδωσεις μια σχάρα πρέπει να τρομπαρεις πάνω από 60-80 φορές γιατι μετά το τρομπαρισμα  ψεκάζει μόνο για 1-2 δεύτερα.

Επεξ/σία από Socrates1977
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε

Το χρησιμοποίησες?  Είσαι ευχαριστημένος? Εχω πάρει δύο (το ένα από τα leroy ) με τη ίδια λογική δλδ(τρομπαρισμα και νέφος) αλλά το ποιο πολύ λάδι λόγω του νέφους διαχέεται στην ατμόσφαιρα και λίγο μένει στην σχαρα. Γενικά δεν με βόλεψε για λαδωσεις μια σχάρα πρέπει να τρομπαρεις πάνω από 60-80 φορές γιατι μετά το τρομπαρισμα  ψεκάζει μόνο για 1-2 δεύτερα.

Γιατι να μην παρεις ενα πινελακι σιλικονης, και να περασεις την σχάρα με το πινελάκι και λίγο λάδι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

για τηγάνισμα-μαγείρεμα έξω τι εστία προτείνετε; Ενσωματωμένη στην ψησταριά ή μήπως κάποια αυτόνομη; Και αν αυτόνομη τότε επαγωγική, κεραμική ή εστία υγραερίου με ταφ στη μπουκάλα; Η ψησταριά θα είναι σχετικά σταθερή, ρεύμα και πάγκος υπάρχει ακριβώς δίπλα οπότε ψάχνω το πιο πρακτικό για να μαγειρεύω πλήρως έξω. Η ψησταριά δεν έχει αγοραστεί ακόμα οπότε να αποκλείσω το side-burner αν υστερεί σε σχέση με τα άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Γιατι να μην παρεις ενα πινελακι σιλικονης, και να περασεις την σχάρα με το πινελάκι και λίγο λάδι?

Αυτό κάνω, απλά με ψεκασμό ... γλιτώνεις λίγο χρόνο.

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλησπέρα,

για τηγάνισμα-μαγείρεμα έξω τι εστία προτείνετε; Ενσωματωμένη στην ψησταριά ή μήπως κάποια αυτόνομη; Και αν αυτόνομη τότε επαγωγική, κεραμική ή εστία υγραερίου με ταφ στη μπουκάλα; Η ψησταριά θα είναι σχετικά σταθερή, ρεύμα και πάγκος υπάρχει ακριβώς δίπλα οπότε ψάχνω το πιο πρακτικό για να μαγειρεύω πλήρως έξω. Η ψησταριά δεν έχει αγοραστεί ακόμα οπότε να αποκλείσω το side-burner αν υστερεί σε σχέση με τα άλλα.

Οι NAPOLEON έχουν infrared side burner το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τη κουζίνα σου και έχει πολλές χρήσεις πέραν του μαγειρέματος. Το κακό είναι οτι ξεφεύγει σε χρήματα και χρειάζεται μεγάλη επένδυση.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Αυτό κάνω, απλά με ψεκασμό ... γλιτώνεις λίγο χρόνο.

το καλυτερο νομιζω πως ειναι με ενα σφουγγαρακι πιατων ριχνεις πανω λιγο λαδακι και λαδωνεις πολυ γρηγορα ευκολα και χωρις πιτσιλιες!!!!!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...