Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2027

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

Καλημέρα στο topic !! Επειδή είμαι στο ψάξιμο (περισσότερο για napoleon (freestyle ή rogue), να πω την αλήθεια) και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη επαφή με ψησταριές υγραερίου θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν : τι τους έχει χρησιμεύσει περισσότερο , το sizzle zone (πλαϊνός καυστήρας υπέρυθρης ακτινοβολίας ) ή ο οπίσθιος καυστήρας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) που είναι για σούβλα περισσότερο ?? Λόγω ιδιαιτεροτήτων των μοντέλων πας είτε στο ένα είτε στο άλλο. Και τα δύο μαζί ξεφεύγει αρκετά η τιμή τουλάχιστον Ελλάδα.... Θα κοιτάξω και τις υπόλοιπες εταιρείες για αντίστοιχα μοντέλα , να δω κόστος....

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τίποτα από αυτά. Κοίταξε  να πάρεις μια όσο γίνεται πιο ποιοτική, στιβαρής κατασκευής ψησταριά χωρίς να υπολογίσεις το κόστος επειδή είναι πραγματικά μια επένδυση ζωής. Enjoy 😄

• Like 1

3 ώρες πριν, jobous είπε

Καλημέρα στο topic !! Επειδή είμαι στο ψάξιμο (περισσότερο για napoleon (freestyle ή rogue), να πω την αλήθεια) και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη επαφή με ψησταριές υγραερίου θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν : τι τους έχει χρησιμεύσει περισσότερο , το sizzle zone (πλαϊνός καυστήρας υπέρυθρης ακτινοβολίας ) ή ο οπίσθιος καυστήρας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) που είναι για σούβλα περισσότερο ?? Λόγω ιδιαιτεροτήτων των μοντέλων πας είτε στο ένα είτε στο άλλο. Και τα δύο μαζί ξεφεύγει αρκετά η τιμή τουλάχιστον Ελλάδα.... Θα κοιτάξω και τις υπόλοιπες εταιρείες για αντίστοιχα μοντέλα , να δω κόστος....

Πάντως από τα δύο εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολύ πολύ περισσότερο τον πλαϊνό υπέρυθρο καυστήρα. 

• Like 2

7 ώρες πριν, jobous είπε

Δεν υπάρχει επιλογή μόνο με οπίσθιο καυστήρα χωρίς πλαϊνό μάτι (συμβατικό ή infrared). Αυτό που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο είναι το πλαϊνό μάτι, οπότε οι επιλογές σου είναι η Freestyle 

https://www.skroutz.gr/s/33685160/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Freestyle-365-SIB.html
https://www.skroutz.gr/s/33684891/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Freestyle-425-SIB.html

και η Rogue XT

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=rogue+xt&o=napoleon+rogue+xt

Η Rogue είναι καλύτερη ποιοτικά και με μεγαλύτερη εγγύηση

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, jobous είπε

Η ναπολεον μου δεν έχει ούτε πλαϊνό sizzle ούτε οπίσθιο καυστήρα...έχει ένα απλό πλαϊνό μάτι το οποίο το χρησιμοποιήσα μόνο μια φορά και αυτό απλά για να το δοκιμάσω...

Την έχω ένα χρόνο πλέον....και ψήνω αρκετά συχνά (λιγότερο βέβαια από άλλους τρελούς :) εδω πέρα)...

Προσωπικά δεν ένιωσα ότι μου έλειψε κανένα από τις 2 υπέρυθρες επιλογές (δεν λέω ότι είναι άχρηστα μην παρεξηγηθω)...

Αν λοιπόν δεν έχεις την πολυτέλεια να ανέβεις στα χρήματα θα έλεγα να επικεντρωθείς στη βασική ποιότητα της ψησταριάς και όχι στα περιφερειακά...

Και θα πρότεινα χωρίς σκέψη να αγοράσεις αν βρεις κάποια ευκαιρία από εξωτερικό (πχ Γερμανία)...αξίζει τον κόπο εμένα η 525 με πλαϊνό μάτι (συμβατικό) πήγε κάπου στα 750-800€ με τα μεταφορικά και κάλυμμα αυθεντικό...όταν στην Ελλάδα ήθελα τότε 1100€ περίπου για το ίδιο μοντέλο...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δεν υπάρχει επιλογή μόνο με οπίσθιο καυστήρα χωρίς πλαϊνό μάτι (συμβατικό ή infrared). Αυτό που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο είναι το πλαϊνό μάτι, οπότε οι επιλογές σου είναι η Freestyle 

https://www.skroutz.gr/s/33685160/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Freestyle-365-SIB.html
https://www.skroutz.gr/s/33684891/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Freestyle-425-SIB.html

και η Rogue XT

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=rogue+xt&o=napoleon+rogue+xt

Η Rogue είναι καλύτερη ποιοτικά και με μεγαλύτερη εγγύηση

Επιλογή υπάρχει αλλά όχι απο Ελλάδα , μόνο απο Γερμανία είναι δυνατή η αγορά. Το κακό είναι ότι εδώ οι τιμές είναι 200 € πάνω το ελάχιστο (βλέπε Freestyle) σε σχέση με Γερμανία. Φυσικά με τα μεταφορικά μειώνεται η διαφορά. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη διαφορά αξίζει η αγορά, πχ καμιά τρελή προσφορά όπως έγραψε και ο @Evgenios_V. Αλήθεια απο ποιο κατάστημα πήρες την 525 ??

Το sizzle zone χρησιμοποιείται και με απλά σκεύη ??

Πάντως τιμολογιακά η Freestyle-425-SIB είναι πολύ κοντά μετην Rogue XT 425 SIB. Μιλάμε για 80 € διαφορά.....

'Οπως και να έχει μάλλον για 425 είμαι( προς Rogue το βλέπω),  τώρα αν θα πάω σε SIB, SB ή σκέτη θα το σκεφτώ αρκετά.

Πάντα στο νου μου για προσφορές Γερμανία. Η εγγύηση Ελλάδα ισχύει μόνο για αγορές απο ελληνικά καταστήματα ?? Απο Γερμανία απευθύνεσαι στην Γερμανική αντιπροσωπεία ??

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους σας και τους επόμενους (!!!!).

Επεξ/σία από jobous
  • Like 1

1 ώρα πριν, jobous είπε

Επιλογή υπάρχει αλλά όχι απο Ελλάδα , μόνο απο Γερμανία είναι δυνατή η αγορά. Το κακό είναι ότι εδώ οι τιμές είναι 200 € πάνω το ελάχιστο (βλέπε Freestyle) σε σχέση με Γερμανία. Φυσικά με τα μεταφορικά μειώνεται η διαφορά. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη διαφορά αξίζει η αγορά, πχ καμιά τρελή προσφορά όπως έγραψε και ο @Evgenios_V. Αλήθεια απο ποιο κατάστημα πήρες την 525 ??

Πάντως τιμολογιακά η Freestyle-425-SIB είναι πολύ κοντά μετην Rogue XT 425 SIB. Μιλάμε για 80 € διαφορά.....

'Οπως και να έχει μάλλον για 425 είμαι( προς Rogue το βλέπω),  τώρα αν θα πάω σε SIB, SB ή σκέτη θα το σκεφτώ αρκετά.

Πάντα στο νου μου για προσφορές Γερμανία. Η εγγύηση Ελλάδα ισχύει μόνο για αγορές απο ελληνικά καταστήματα ?? Απο Γερμανία απευθύνεσαι στην Γερμανική αντιπροσωπεία ??

Προσφορά βρήκα μέσω σάιτ τύπου Σκρουτζ αλλά γερμανικό...δεν θυμάμαι το όνομα αυτή την στιγμή...

Για όλο το πακέτο τα μεταφορικά πήγαν 50κατι€ αν θύμαμαι καλά με eshopwedrop.gr...

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι Γερμανία θα βρεις αρκετά καλές τιμές σε σχέση με την Ελλάδα και αν περιμένεις και έχεις τον νου σου θα βρεις και κάποια ευκαιρία...

Και εγώ για 425 έλεγα γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι ψηλά...αλλά τελικά με τα ίδια χρήματα πήρα την 525 που νομίζω ότι είναι ιδανικη σε μέγεθος ψησταριά...ούτε τέρας για ένα μπαλκόνι αλλά αρκετά μεγάλη και με 4ης καυστήρες για να κάνεις ότι θέλεις...σούβλα, έμμεσο κτλ...

Όσο για την εγγύηση δεν πιάνεται στην Ελλάδα, άρα η επικοινωνία όταν και αν χρειαστεί θα πρέπει να γίνει με Γερμανία...αλλά προσωπικά δεν θεωρώ ότι σε ψησταριές αυτού του επιπέδου μπορούν πολλά πράγματα να πάνε στραβά...δεν είναι δα και κάτι τόσο high tech στην λειτουργία...οπότε προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το "ρίσκο"...

• Like 4

10 ώρες πριν, jobous είπε

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ, δεν υπάρχει επιλογή με οπίσθιο καυστήρα χωρίς πλαϊνό μάτι (συμβατικό ή infrared). Οι επιλογές που υπάρχουν με οπίσθιο καυστήρα είναι είτε η σειρά Rogue SE, που διαθέτει πλαϊνό infrared

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=rogue+se&o=napoleon+rogue+se&order_by=pricevat&order_dir=asc

είτε η 425 rsb, με συμβατικό πλαϊνό μάτι

https://www.napoleon.com/de/de/grills/produkte/gasgrills/rogue-serie/rogue-425-rsb-rb425rsbpk-1-de

Αν έχεις βρει επιλογή μόνο με οπίσθιο καυστήρα, θα ήθελα να την δω.

Το αντίστοιχο σκρουτζ της Γερμανίας είναι το idealo.de

https://www.idealo.de

Το μάτι infrared το έχω χρησιμοποιήσει με μαντεμένια, ανοξείδωτα, καθώς και κάποια της tupperware.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/421368-ψησταρια-υγραεριου/?do=findComment&comment=58547411

Για την εγγύηση ισχύει αυτό που σου είπε ο @Evgenios_V

• Like 2

Καλημέρα. Πράγματι σκέτο δεν υπάρχει. Εννοούσα και τα 2 μαζί σαν επιλογή. Όταν έλεγα ότι υπάρχει στο post που έκανα , αυτό το μοντέλο ακριβώς εννοούσα.  Οκ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες μαγειρέματος για το Infrared. 

To idealo κοίταγα και εγώ.

@Evgenios_V : Πως σου φάνηκε η όλη διαδικασία με την eshopwedrop.gr ??? Χρόνοι ?? Γερμανία , γίνεται παράδοση στις αποθήκες του και μετά οδικώς Ελλάδα , φαντάζομαι. Δεν έχω καταλάβει που είναι οι αποθήκες εδώ για παραλαβή, αφού δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι...

Δήλωση για εγγύηση έκανες στο γερμανικό site ???

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, jobous είπε

@Evgenios_V : Πως σου φάνηκε η όλη διαδικασία με την eshopwedrop.gr ??? Χρόνοι ?? Γερμανία , γίνεται παράδοση στις αποθήκες του και μετά οδικώς Ελλάδα , φαντάζομαι. Δεν έχω καταλάβει που είναι οι αποθήκες εδώ για παραλαβή, αφού δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι...

Δήλωση για εγγύηση έκανες στο γερμανικό site ???

Η διαδικασία ήταν οκ, είχαν ένα θέμα γιατί οι εταιρίες έχουν συνηθίσει να παραδίδουν σε φυσικά πρόσωπα οπότε προσπαθούν να κάνουν επιβεβαίωση για την ημερομηνία και ώρα παράδοσης οπότε με την αποθήκη της Γερμανίας είχαν ένα θεματικό αλλά μπήκα στην μέση για να συνεννοηθούν εξήγησα δλδ ότι θα παραδώσουν σε forwarding service άρα να μην περιμένουν συγκεκριμένο ραντεβού...

Μπορεί να το έχουν διορθώσει ήδη το θέμα οπότε μπορεί να μην σε σκοτισουν με τίποτα...Πάντως να χαθεί δεν θα χαθεί οπότε μην φοβάσαι... ;)

Σε 15ημερες άντε μήνα το πολύ (ανάλογα το πότε θα φτάσει στην αποθήκη) θα την έχεις...

Οι Γερμανοί τους αρκεί να έχεις το παραστατικό της αγοράς για την εγγύηση οπότε μην σκας...

προσωπικά θεωρώ ότι μια ψησταριά που έχει εγγύηση όπως η ναπολεον, Weber κτλ κτλ 99.9% δεν θα παθει ποτέ τίποτα για να χρειαστείς εγγύηση...εδώ δεν παθαίνουν οι no name...

Εγώ δεν άλλαξα καν ρυθμιστή...τον έβαλα με έναν ανταπτορα των 5€ (με τα μεταφορικά)...

Η Eswd.gr έχει αποθήκη κάπου στα μεσόγεια κοντά στην ιντρακομ...οπότε παραλαμβάνεις από εκεί...θέλεις λίγο χώρο στο αυτοκίνητο αλλά εγώ την πήρα με ένα golf 6 που έχω...αν δεις ότι δεν χωράει ανοίγεις κούτα και τα βάζεις κομμάτια...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1

Εχω μια μικρή broil king με 3 καυστηρες η οποία καθαρίζεται δύσκολα, έχει πολλές γωνίες, υπάρχει κάποια λύση αφρου και ξεβγαλμα με νερό;

2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Εχω μια μικρή broil king με 3 καυστηρες η οποία καθαρίζεται δύσκολα, έχει πολλές γωνίες, υπάρχει κάποια λύση αφρου και ξεβγαλμα με νερό;

Δοκίμασε αυτό που λέει η Napoleon με μαγειρική σόδα και ψέκασμα με μείγμα ξύδι/νερό

https://www.napoleon.com/en/nl/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

21D80D43-CDDF-44EF-900C-93885F6FD471.jpeg.aeb345ac7fa07fe4cfda68127787109a.jpeg

Μην χρησιμοποιήσεις χημικά στον κάδο.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...