dstilio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 @Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται. να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar. Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση. 1
biovaggoulas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, dstilio είπε @Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται. να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar. Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση. Λογικά είναι θέμα εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο χαμηλότερη , τόσο χαμηλότερη και η πίεση. Και ειδικά στο απλό μείγμα. Στο προπάνιο θα ήσουν ελαφρώς καλύτερα.
aloop Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, sndev είπε μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00 αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +. το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ.
Socrates1977 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alimentas είπε Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια??? Η συνταγή είναι απλή. 1000 γρ αλεύρι, 800γρ νερο, 300γρ προζύμι( ταϊσμένο 200γρ σταρτερ 50γρ ολικής 50 γραμμάρια αλεύρι και 100γρ νερό,) 25γρ αλάτι. (Βγάζω 2 καρβέλια περίπου στο κιλό) Σημαντικό είναι το αλεύρι έχει πρωτεϊνη τουλάχιστον 13%, το προζύμι να είναι δυνατό, και νερο χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο. Η Διαδικασία είναι ποιο περίπλοκη: βήμα 1ο διαλύω το προζύμι στο νερο νερό και κατόπιν ρίχνω και το αλεύρι. Αναμειγνύουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ενυδατωθει το αλευρι. (Σημείωση κρατάω 30γρ νερού ) βήμα 2 ρίχνω το αλάτι σταδιακά με τα 30 γρ νερού ζυμονοτας παράλληλα. Παρατηρώ ότι η ζύμη αρχίζει να σφιγγει. βημα 3ο slap n fold τεχνική ζυμωματος για 8-10 λεπτα . Ζύμες με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό δεν ζυμώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. βήμα 4ο ,δυο διπλωματα ανά 30 λεπτα Βήμα 5ο τεχνική stretching πάνω στον πάγκο για ενδυνάμωση της γλουτένης και κοψιμο τοποθέτηση σε δύο pyrex. Βήμα 6ο διπλωμα άλλες δύο φορές μέσα στο pyrex ανά 45λεπτα Βήμα 7ο shaping(σχηματισμός ) καρβελιου και τοποθέτηση στο ψυγείο για 12-14 ώρες Βήμα 8ο χάραγμα και ψήσιμο σε Dutch oven.(μαντεμενια γάστρα) Σημαντικο για αυτό το αποτέλεσμα είναι το αλεύρι, το προζύμι το δίπλωμα , το shaping και το χάραγμα να γίνει από γωνία 45ο. https://www.youtube.com/watch?v=vSnAjDJy_4s&list=PLYZgrX_hQMrS5FI1BmnleQqqN_5kXkNeb&index=5 Αυτά δυο βίντεο με βοήθησαν πολύ!! Ελπίζω να μην κούρασα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Socrates1977 9
gudinakos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, aloop είπε Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ. https://mypizzaproject.com/shop/CaputoPizzeria
ilpapacha Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Socrates1977 είπε Για πλάκα πίτσας σκέφτομαι να πάρω αυτήν: https://www.espithas.gr/mantemenia-skevi/19489-kazis-kaz-40-.html?skr_prm=WyI5YjU5MzY1Yy1mNTNiLTQ1MTgtYjU5MS03ODllM2NjNjhjZWIiLDE2NDI5Mjc1OTY4OTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Βασικά με λίγη έρευνα που έκανα καταλήγω στο μαντέμι, έχει κανείς μαντεμενια βάση; Να πάω καλύτερα σε πέτρα ; Και αφού δεν μπορώ να εγγκαινιασω έφτιαξα ψωμι😅! Προζύμι 80% υγρασια , για όποιον από εσάς ασχολείται. Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab και την πέτρα της Napoleon https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό… 2
samniotis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μου ήρθε φυλλάδιο προσφορών από το allsmart της shell με προσφορές σε ψησταριές kaiser http://do.contactpigeon.com/apps/en/stem/viewmail.html?gm_pid=1314425&gm_nID=&crid=61887416&rdme=91187448& Δεν ξέρω αν οι τιμές με την έκπτωση είναι καλές ή αν οι ίδιες οι ψησταριές είναι καλές, απλά έτυχε σε κάποια φάση να έχω πόντους και να τους εξαργυρώσω σε αγορά. οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ρωτάει, ψάχνει και αποφασίζει
Socrates1977 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab και την πέτρα της Napoleon https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό… Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Παίζει ρόλο η ποιότητα? Έβλεπα αυτήν https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/ Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα.
ilpapacha Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Παίζει ρόλο η ποιότητα? Έβλεπα αυτήν https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/ Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα. Οι καλύτερες είναι από cordierite, όπως η Napoleon που παρέθεσα. https://www.pizzacraft.com/blogs/pizzacraft-blog/67415619-ceramic-vs-cordierite-stones-vs-baking-steels Σαφώς υπάρχουν και άλλες εταιρείες που φτιάχνουν με αυτό το υλικό. Αυτή που αναφέρεις, χαρακτηρίζεται ως κεραμική.Επίσης για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει προτιμήσεις κάποια με ικανοποιητικό πάχος https://thepizzaheaven.com/why-a-thick-pizza-stone-makes-better-pizza/ 2
gudinakos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 φουρνακι ferrari Προθερμανση 15 λεπτα ψησιμο 90 δευτερολεπτα 10
zanskou Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 not bad ! πόσα kw καταπίνει απο περιεργεια ;
gudinakos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, zanskou είπε not bad ! πόσα kw καταπίνει απο περιεργεια ; εχει 2 αντιστασεισ απο 600 w αρα 1200 w 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Στις 22/1/2022 στις 8:53 ΜΜ, sndev είπε παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +. Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.
sndev Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria. το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria. αποτο google το πατησα μια τωρα caputo flour red vs blue If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour. 1
Evgenios_V Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, sndev είπε το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση αποτο google το πατησα μια τωρα caputo flour red vs blue If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα... Δεν γνωριζα οτι παιζει αυτή η διαφορά αλλά στον ΟΟΝΙ έχω δοκιμάσει μονο με κοκκινη συσκευασία οποτε και δεν θα μπορούσα να εχω δει διαφορά στο ψησιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα