SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Αν είστε από αυτούς που τους περισσεύει πίτσα, παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για το που και πότε, ώστε να σας απαλλάξω από τα περισσευούμενα. Ευχαριστώ…😁 Εγω λεω οτι πρεπει να κανονισουμε οταν ξεμπερδεψουμε απο κορονοιο μια μεγαλη μαζωξη τα μελη απο εδω να κανουμε χαμο. Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα! 8
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε αυτο θελω να δοκιμασω. Υποτιθεται κανει πιο φουσκωτο στεφανι με αυτο. Βασικα το nuvola super ψαχνω αλλα δεν το βρισκω Ελλαδα. Το pizzeria το βρισκω σχεδον σε οσα μεγαλα ΑΒ και Σκλαβενιτη εχω παει. Ισως σας μπερδευει που εχει αλλαξει τη συσκευασια σε κοκκινη και εχει κρατησει τη μπλε μονο για το classica που ειναι για ολες τις χρησεις. Θα εχεις δυο φτυαρια. Ενα ξυλινο που γλυστραει φοβερα και δεν κολλαει το ζυμαρι για να την βαζεις μεσα, και ενα αλουμινιου για να τη γυριζεις και να την βγαζεις. Αν χρησιμοποιεις ενα μονο αλουμινιου, εκτος του οτι κολλαει περισσοτερο, αν εχει ζεσταθει λιγο απο την πρωτη πιτσα και πας να βαλεις τη δευτερη θα κολλησει σχεδον σιγουρα. Εγω ανοιγω τη ζυμη και την τοποθετω πανω στο ξυλινο φτυαρι που εχω βαλει λιγο σιμιγδαλι. Και μετα βαζω τα υλικα γρηγορα και καπακι στο φουρνο. Αν την αφησεις ωρα πανω στο φτυαρι, αν σου τρυπησει, αν πεσει λιγο σαλτσα εξω, κατα πασα πιθανοτητα θα σου κολλησει. Αλλα το ξυλο βοηθαει πολυ. Και πρεπει να ειναι σκετο το ξυλο οπως σου ερθει. Μην το περασεις με τπτ λαδια και τετοια για προστασια. Παιξε και με την υγρασια μεχρι να νιωθεις οκ να πας παραπερα. Εγω ειχα ξεκινησει με 60. Πηγα αποτομα στα 70, αλλα η διαφορα ηταν χαοτικη στο αποτελεσμα. Και να ξερεις οτι σχεδον παντα θα εχεις εστω μια πιτσα που κατι θα στραβωσει και δεν θα πετυχει. Οποτε φτιαχνουμε παντα παραπανω και ας περισσεψει. Με ξύλινο τη τοποθετούσα αλλά δεν γλιστρούσε η έμενε η μισή πίσω κάποιες φορές φεύγαμε τα υλικά μέσα περνάνε φωτιά 🔥 πάνω στη Πλάκα χαμός. Ε μετά τη φωτιά, που δε σβήνει προφανώς τετέλεσται , δεν μπορείς να βάλεις άλλη μέσα μέχρι να κρυώσει να βγει να καθαρίστει να ξαναπάρει θερμοκρασία, ανάβεις bbq κ πετάς μια πριζολα κ τέλος. Κ στο αλουμίνενιο τα ίδια. Anyway ίσως βάζω πολλά υλικά ίσως πολύ σάλτσα ίσως μενουν τα υλικά ώρα δε ξέρω μάλλον δε με θέλει κ θα πρέπει να το αποδεχτώ 2
Evgenios_V Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, sndev είπε Με ξύλινο τη τοποθετούσα αλλά δεν γλιστρούσε η έμενε η μισή πίσω κάποιες φορές φεύγαμε τα υλικά μέσα περνάνε φωτιά 🔥 πάνω στη Πλάκα χαμός. Ε μετά τη φωτιά, που δε σβήνει προφανώς τετέλεσται , δεν μπορείς να βάλεις άλλη μέσα μέχρι να κρυώσει να βγει να καθαρίστει να ξαναπάρει θερμοκρασία, ανάβεις bbq κ πετάς μια πριζολα κ τέλος. Κ στο αλουμίνενιο τα ίδια. Anyway ίσως βάζω πολλά υλικά ίσως πολύ σάλτσα ίσως μενουν τα υλικά ώρα δε ξέρω μάλλον δε με θέλει κ θα πρέπει να το αποδεχτώ Προσωπικα ουτε με το ξυλινο ουτε με το αλουμινενιο αντιμετωπισζω θεμα... Αυτο που προσεχω ειναι να εχει σιμιγδαλι πανω στο φτυαρι, το ζυμαρι να εχει επισης σιμιγδαλι (οπως το ανοιγεις δλδ) για να μην κολλαει και γενικά απο την ωρα που θα μπει πανω στο φτυαρι (αφου εχω βαλει υλικα σαλτσες κτλ) να κινηθω σχετικα σβελτα...οποιαδηποτε υγρασια πανω στο φτυαρι θα εχει ως αποτελεσμα το κολλημα του ζυμαριου σε αυτο... Στο οονι το πρωτο γυρισμα το κανω στα περιπου 30" και μετά μέχρι τα 90" πολυ συχνοτερα στις υπολοιπες πλευρές... 1
gdeli Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 39 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα! Πολύ είναι, αλλά έχω σκεφτεί λύση! 😀 3 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Προσωπικα ουτε με το ξυλινο ουτε με το αλουμινενιο αντιμετωπισζω θεμα... Αυτο που προσεχω ειναι να εχει σιμιγδαλι πανω στο φτυαρι, το ζυμαρι να εχει επισης σιμιγδαλι (οπως το ανοιγεις δλδ) για να μην κολλαει και γενικά απο την ωρα που θα μπει πανω στο φτυαρι (αφου εχω βαλει υλικα σαλτσες κτλ) να κινηθω σχετικα σβελτα...οποιαδηποτε υγρασια πανω στο φτυαρι θα εχει ως αποτελεσμα το κολλημα του ζυμαριου σε αυτο... Στο οονι το πρωτο γυρισμα το κανω στα περιπου 30" και μετά μέχρι τα 90" πολυ συχνοτερα στις υπολοιπες πλευρές... Χωρίς να έχω ψήσει σε ooni, και χωρίς να έχω σε καμία περίπτωση την εξειδίκευσή σας, θα σας πω τι κάνω εγώ όταν ψήνω πίτσες στον ξυλόφουρνο στο εξοχικό. Βάζω σιμιγδάλι χοντρό στο φτυάρι (αλουμινένιο έχω) και βάζω το ζυμάρι επάνω αφού το έχω διαμορφώσει. Αμέσως βάζω σάλτσα και υλικά και ΠΡΙΝ πετάξω την πίτσα μέσα στον φούρνο κάνω μια απότομη κίνηση με το φτυάρι μπρος - πίσω για να σιγουρευτώ ότι γλιστράει άνετα η πίτσα επάνω του και δεν έχει κολλήσει. Θέλει προσοχή μεν για να μην πέσει η πίτσα και την κλαις, αλλά προσωπικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ και είμαι σίγουρος ότι θα την βάλω στον ξυλόφουρνο χωρίς παρατράγουδα. Το είχα δει σε ένα βιντεάκι του mypizza project και το κάνω πάντα. Τώρα μέσα στον φούρνο τις πρώτες δεν τις γυρίζω γιατί καίω τον φούρνο πολύ καλά και τις βάζω μέσα μέσα, οπότε ψήνονται ομοιόμορφα, σε κανένα 2 λεπτο το πολύ είναι έξω οι πρώτες. Αλλά όταν ξεπεράσω την 10η πχ πέφτει λίγο η θερμοκρασία, και επειδή αφήνω μερικά κάρβουνα μέσα η πλευρά προς τα κάρβουνα ψήνεται πιο γρήγορα. Το γύρισμα όμως γίνεται πανεύκολα γιατί έχει ήδη ψηθεί η κάτω πλευρά της ζύμης. 4 1
Evgenios_V Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω λεω οτι πρεπει να κανονισουμε οταν ξεμπερδεψουμε απο κορονοιο μια μεγαλη μαζωξη τα μελη απο εδω να κανουμε χαμο. Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα! Πολυ ωραια ιδεα... Ζυμαρι για 4 πιτσες για 2 ατομα...??? διαιτα κανετε? 😀
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @gudinakos ναι εχεις δίκιο δεν είναι πίτσα Ναπολιτανα , και πιθανότατα εαν είχε ψηθεί σε κάποιο ειδικό για ψήσιμο πίτσας φούρνο θα είχε γίνει ακόμη καλύτερη , αυτό βέβαια δεν ακυρώνει τη δική μου προσπάθεια η οποία σε πληροφορώ ήταν μια χαρα τραγανή ζύμη με ζουμερή γέμιση και πολύ ανώτερη απο όλες όσες έχουμε δοκιμάσει σε οικιακό φούρνο και όχι μόνο με αλλά λόγια δηλαδή αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να ψήσει πίτσα σε ψησταριά , τουλάχιστον για κάποιους που δεν είναι φανατικοί της πίτσας Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από ηνίοχος 4
oceanakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα παιδιά! Της πίτσας βλέπω γίνεται...😄 Πάντως για εμένα που ακόμη παραγγέλνω όταν είναι για πίτσα, όλες που δείξατε φαίνονται καταπληκτικές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι από εσάς είστε απογοητευμένοι. Λογικό, αν το έχεις ψάξει πολύ να θες το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά πολλές φορές και στο αγαπημένο σου μαγαζί για φαγητό να πας μπορεί κάποια στιγμή να σε απογοητεύσει κάπως! Εγώ σας εύχομαι καλά ψησίματα και στην τελική μπορούμε να φτιάξουμε μια ομάδα δοκιμαστών και να κρίνουμε τις προσπάθειες σας. χαχα Προσωπικά θα ψάξω να πάρω το αλεύρι που λέτε και θα δοκιμάσω την συνταγή που έχτε ανεβάσει να δω το αποτέλεσμα. Για το ψήσιμο μάλλον θα την βάλω φούρνο για σταθερή θερμοκρασία αφού με την ψησταριά ακόμη δεν είμαι εξοικειωμένος! 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε @gudinakos ναι εχεις δίκιο δεν είναι πίτσα Ναπολιτανα , και πιθανότατα εαν είχε ψηθεί σε κάποιο ειδικό για ψήσιμο πίτσας φούρνο θα είχε γίνει ακόμη καλύτερη , αυτό βέβαια δεν ακυρώνει τη δική μου προσπάθεια η οποία σε πληροφορώ ήταν μια χαρα τραγανή ζύμη με ζουμερή γέμιση και πολύ ανώτερη απο όλες όσες έχουμε δοκιμάσει σε οικιακό φούρνο και όχι μόνο με αλλά λόγια δηλαδή αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να ψήσει πίτσα σε ψησταριά , τουλάχιστον για κάποιους που δεν είναι φανατικοί της πίτσας Εχω κατι πιτσες κατεψυγμενες γιατι στο ακυρο μπορει να θελουμε να φαμε κατι γρηγορο. Με τον τροπο αυτο που εδειξες τις βαζω στο bbq (αλουμινοχαρτο και λαδοκολα πανω στη σχαρα) και ψηνονται μια χαρα μεσα σε 7-8 λεπτα περιπου και βγαινουν μια χαρα. Αν μπω στη διαδικασια να φτιαξω πιτσα ομως, θα την κανω στο οονι. 2
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εχω κατι πιτσες κατεψυγμενες γιατι στο ακυρο μπορει να θελουμε να φαμε κατι γρηγορο. Με τον τροπο αυτο που εδειξες τις βαζω στο bbq (αλουμινοχαρτο και λαδοκολα πανω στη σχαρα) και ψηνονται μια χαρα μεσα σε 7-8 λεπτα περιπου και βγαινουν μια χαρα. Αν μπω στη διαδικασια να φτιαξω πιτσα ομως, θα την κανω στο οονι. Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας Μόλις τώρα, ηνίοχος είπε Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας γενικά όμως δεν λέμε κάτι το διαφορετικό
gdeli Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Το είχα δει κάπου και σε ένα βίντεο στο youtube αυτό με το απευθείας ψήσιμο επάνω στην σχάρα. Μάλιστα έβαζαν πρώτα το ζυμάρι επάνω μόνο του για να σκληρύνει και να ψηθεί λίγο, μετά το αφαιρούσαν, έβαζαν σάλτσα και υλικά και μετά το ξαναέβαζαν. Σίγουρα όμως δεν ήταν τόση η υγρασία στο ζυμάρι γιατί θα έπεφτε ανάμεσα στις σχάρες.
Paraggelies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/3/2021 στις 2:55 ΜΜ, squib είπε και μία κλειστή για τα χρήματα της δείνχει εξαιρετική. Σαφώς και δε συγκρίνεται με weber και napoleon αλλά κοστίζει κάτω από τα μισά. σόρρυ ειναι κουνημένη η φωτγραφία αλλα φαίνεται το ταψάκι συλλογής λίπους. Το έντυσα με αλουμινόχαρτο για μη τρίβω και ο χώρος για φιάλη που ειναι άνετος και μένει και χώρος για σχετικά εργαλεία όμορφα όλα μέσα και περιποιημένα. Αύριο στήνω κι εγώ την naterial 4b. Το βάρος της μεταλλικής φιάλης είδες να πολύ για το ράφι?? Το manual λέει φιαλη 5 -6 kg και δε γνωρίζω αν θα αρχίσει να στράβωνει αν βάλω 10αρα μεταλλική Ευχαριστώ πολύ!!! 1
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, Paraggelies είπε Αύριο στήνω κι εγώ την naterial 4b. Το βάρος της μεταλλικής φιάλης είδες να πολύ για το ράφι?? Το manual λέει φιαλη 5 -6 kg και δε γνωρίζω αν θα αρχίσει να στράβωνει αν βάλω 10αρα μεταλλική Ευχαριστώ πολύ!!! να σου πω την αλήθεια δε το πρόσεξα καν ότι έλεγε τόσο βάρος και τώρα χρησιμοποιώ τη μεγάλη της coral gas.
Paraggelies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Παρ όλα αυτά να φανταστώ πως δεν είχες κάποιο πρόβλημα.??? Ίσως τα νούμερα που λέει το manual να αναφέρονται σε χωρητικότητες προϊόντων που κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Επίσης δεν είναι σαφές το αν μιλούν για συνολικό βάρος φιάλης ή το βάρος μόνο του καυσίμου. Για αυτό κι εγώ πελάγωσα κι έκανα την ερώτηση.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας Ναι, σχαρα, αλουμινοχαρτο, λαδοκολλα, κατεψυγμενη πιτσα. Μια χαρα βγαινει. Οσο "μια χαρα" μπορει να βγει μια κατεψυγμενη πιτσα βασικα.
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 ΑΠΟ αυτά που διαβάζω μάλλον κανω πολύ χρόνο που βαζω τα υλικά μεχρι να τη βαλω μεσα. τι να πω? εσεις κάνετε ζυμάρι βαζετε υλικά μετα τη μεταφέρετε στο φτυάρι κ καπακι οoni η βαζετε ζυμάρι στο φτυάρι μετα υλικά κ μετα την βαζετε Ooni?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα