biovaggoulas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Kαι στην ηλεκτικη κουζινα πατατες τηγανιτες χαχα 🤤🤤 Ενα σαλακι ετρεξε καθως το διαβαζα!! Ενταξει θα φτιαξω πιτσα το ΣΚ! Συμφωνω σε ολα οσα λες! Ακομα και σε ooni παντως θελει αρκετη εξασκηση να πετυχεις καλο ζυμαρι, φουσκωμα, ψησιμο, leopard κλπ. Ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων που πρεπει ολα να γινουν σωστα. Απο το αλευρι και τη μαγια, στη σωστη υγρασια, τις ωρες φουσκωματος/ωριμανσης, ανοιγμα της πιτσας, ακομα και πως θα τη φτυαρισεις. Αν καποιος γουσταρει πιτσα οχι μονο να τρωει αλλα και να δημιουργει, αξιζει να επενδυσει σε ενα ειδικο φουρνακι, μιας και θα κανει αποσβεση πολυ γρηγορα. Γυρω στα 250-300€ κοστιζει το φουρνακι και για να αγορασεις 2 καλες πιτσες τετοιου στυλ θες 25€ με wolt. Βtw η καλυτερη με διαφοραπου εχω δοκιμασει ειναι απο το Totonno στο χαλανδρι. Όποτε εχω κανει πιτσα παρτυ εχω ψησει στο ooni koda 10-15 πιτσες τη φορα, οποτε do the maths. Αλλου ειδους πιτσα γινεται και σε απλο φουρνο με μια πετρα ή μαντεμενια πλακα καλυτερα απο bbq. Aυτες ειναι ισως οι πιο πετυχημενες που εχω φτιαξει. ΟΚ πιτσάρες. Μας την άνοιξες την όρεξη. Τώρα ένα καλό μπούσουλα και κυρίως δοκιμασμένο, για σωστό ζυμάρι και τρόπο παρασκευής του, πού θα βρούμε; Γιατί κυκλοφορούν πολλά στο ίντερνετ κι ενώ υπόσχονται καταλήγεις σε αποτυχία. Μας έμεινε ένα τίμιο ζυμαράκι Μπαρμπαρίγου για να κάνουμε τη δουλειά μας.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε ΟΚ πιτσάρες. Μας την άνοιξες την όρεξη. Τώρα ένα καλό μπούσουλα και κυρίως δοκιμασμένο, για σωστό ζυμάρι και τρόπο παρασκευής του, πού θα βρούμε; Γιατί κυκλοφορούν πολλά στο ίντερνετ κι ενώ υπόσχονται καταλήγεις σε αποτυχία. Μας έμεινε ένα τίμιο ζυμαράκι Μπαρμπαρίγου για να κάνουμε τη δουλειά μας. Eχω δει διαφορα βιντεο απο Vito και ακολουθω αυτη τη διαδικασια αλλα με διαφορετικες δοσολογιες. Στο 1 κιλο αλευρι (caputo pizzeria) θα βαλω 700γρ νερο και 3γρ αλατι και συνολικα 24ωρες ωριμανση. ΑΝ δεις το καναλι του εχει τροπο και για ψησιμο στο φουρνο. 2
alimentas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Oχι ρε συ Μπαρμπαριγου.Φανταζομαι κανα ζυμαρι με αβγο-γαλα μεσα ξερω γω. Για ζυμη εχουμε πει πολλες φορες,εδω εισαι Εγω οπως εχω ξαναπει δεν με τρελενει η ναπολιτανικη.Θελω πιτσα να λυγιζει στα 2 αντρικα,να κραταει.Δοκιμαστε αυτη κ θα με ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από alimentas 5
biovaggoulas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, alimentas είπε Oχι ρε συ Μπαρμπαριγου.Φανταζομαι κανα ζυμαρι με αβγο-γαλα μεσα ξερω γω. Για ζυμη εχουμε πει πολλες φορες,εδω εισαι Εγω οπως εχω ξαναπει δεν με τρελενει η ναπολιτανικη.Θελω πιτσα να λυγιζει στα 2 αντρικα,να κραταει.Δοκιμαστε αυτη κ θα με ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ χαχχααχχα. κι όμως όχι. χωρίς τέτοια συμπληρώματα. και φτιάχνει αντρική ζύμη σαν αυτή που δείχνεις στο 2ο βίντεο. Την κράτησα γιατί ήταν μαστιχωτή. Θα τις δοκιμάσω. Ευχαριστώ. 'Εντιτ: αυτός αντί για μαγιά χρησιμοποιεί προζύμι? κι εσύ έτσι την κάνεις; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2022 από biovaggoulas
alimentas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, alimentas είπε Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω. Γενικα και στις 2 περιπτωσεις θες τουλαχιστον 20-24 ωρες. Αν πας με poolish θα κανεις λιγη δουλεια την προηγουμενη μερα και αρκετη δουλεια την μερα που θα ψησεις. Αν πας με τη μεθοδο στο βιντεο που εβαλα πιο πανω, θα κανεις αρκετη δουλεια την προηγουμενη μερα και λιγη την ημερα που θα ψησεις. Οποτε πρεπει να δεις ποια σε βολευει καλυτερα και στους χρονους σου. Εγω προτιμω να κανω τα πολλα την προηγουμενη και να μην εχω πολλα τημερα που θα ψησω, γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα εχω κι αλλα πραγματα να ετοιμασω.
Evgenios_V Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Εγω παω με τις αναλογίες που αναφερει ο @SagoniasSlutRos φρεσκια μαγια , αλλά με 2πλο fremantation, ζυμη και μετα το balling στο συνονο περι τις 36ωρες (αν και το κρητήριο δεν ειναι οι ωρες αλλά το ιδιο το fermantation)...
Kyrx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Εγώ λέω να μην κάνω τίποτα από τα παραπάνω και απλά να έρχομαι για δοκιμή για να σας πω ποιος φτιάχνει την καλύτερη πίτσα 😜😜😜 2
Trelloneritis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Eχω δει διαφορα βιντεο απο Vito και ακολουθω αυτη τη διαδικασια αλλα με διαφορετικες δοσολογιες. Στο 1 κιλο αλευρι (caputo pizzeria) θα βαλω 700γρ νερο και 3γρ αλατι και συνολικα 24ωρες ωριμανση. ΑΝ δεις το καναλι του εχει τροπο και για ψησιμο στο φουρνο. @SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις; Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg. Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo; Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα.
Evgenios_V Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε @SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις; Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg. Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo; Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα. Caputo σε σουπερμάρκετ πχ Σκλαβενίτης Να και η καλύτερη δική μου... 7 1
energy52 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Πιτσα Πετρετζικης εχει δοκιμασει κανεις αυτη τη συνταγη ετσι οπως το περιγραφει;
invisiblesurfer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, alimentas είπε Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω. Τρομερή διαφορά στη γεύση το poolish και πανεύκολο στη προετοιμασία, και εγώ τέτοιο φτιάχνω πάντα 1
ilpapacha Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Εγώ πάντως, λέω να ακολουθήσω την δίαιτα της μπριζόλας 7
fysikos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε @SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις; Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg. Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo; Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα. Χτες αγορασε η γυναικα μου απο το ΑΒ στον Κηφισό 1
ilpapacha Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Αρκετά υλικά έχει και στο Mypizza project https://mypizzaproject.com/delishop Ενδεχομένως να μπορεί κάποιος να βρει καλύτερες τιμές σε άλλα καταστήματα/σουπερμάρκετ. Παραθέτω και σχετικές εικόνες, καθώς έχει μερικά προϊόντα που δεν σε αφήνει να τα δεις/αγοράσεις, αν δεν έχεις πάρει την πλάκα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα