gdeli Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα και καλορίζικη! Πήρες απίστευτη ψησταριά, σου εύχομαι να την χαρείς και να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Οι φλόγες κανονικά πρέπει να είναι μπλε με ελάχιστο κίτρινο αραιά και πού, ανάλογα με το αν φυσάει ή αν υπάρχουν τίποτα λίπη. Θεωρώ ότι στην περίπτωσή σου φταίει η φιάλη, αν αλλάξεις νομίζω θα είναι μια χαρά. Αλλά και έτσι που είναι μια χαρά χρόνους έχεις, κι εγώ στην 525 Rogue μου φτάνω τους 300 σε 9 λεπτά και τους 370 σε 14 (τιμές θερμομέτρου). Οπότε δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι προς το παρόν, καλά ψησίματα και γρήγορα να ανεβάσεις μπριζόλες, σουβλίσματα κλπ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristophorosGiam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, gdeli είπε Καλησπέρα και καλορίζικη! Πήρες απίστευτη ψησταριά, σου εύχομαι να την χαρείς και να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Οι φλόγες κανονικά πρέπει να είναι μπλε με ελάχιστο κίτρινο αραιά και πού, ανάλογα με το αν φυσάει ή αν υπάρχουν τίποτα λίπη. Θεωρώ ότι στην περίπτωσή σου φταίει η φιάλη, αν αλλάξεις νομίζω θα είναι μια χαρά. Αλλά και έτσι που είναι μια χαρά χρόνους έχεις, κι εγώ στην 525 Rogue μου φτάνω τους 300 σε 9 λεπτά και τους 370 σε 14 (τιμές θερμομέτρου). Οπότε δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι προς το παρόν, καλά ψησίματα και γρήγορα να ανεβάσεις μπριζόλες, σουβλίσματα κλπ! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, η φλόγα ήταν στιγμιαία έτσι μιας και είχε όντως ένα ελαφρύ αεράκι και έπαιζε λίγο (ο μεσαίος καυστήρας δείχνει πιο αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας στη φωτό). Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα λίγο από τη θερμότητα που έβγαζε, είναι όντως απίστευτη. Αφού δούλεψε σήμερα, λογικά μες τη βδομάδα θα την εγκαινιάσω και επίσημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε Καλησπέρα από εμένα, σήμερα τελικά κατάφερα και άναψα δοκιμαστικά την Napoleon, μιας και μόλις παρέλαβα και τον αντάπτορα από Γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα αερίου. Χρησιμοποίησα μια coral μείγματος που ήδη είχα (ο κατασκευαστής προτείνει προπάνιο, ίσως την αλλάξω μόλις τελειώσει αυτή). Σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε πιάσει 300c και συνέχιζε. Παραθέτω ένα σύντομο βίντεο καθώς και μια φωτό με την ένταση της φλόγας (just to make sure που λενε και στο χωριό μου)(στο βίντεο φαίνεται και η σούβλα) https://www.dropbox.com/s/izyth2208oc1o0l/IMG_8882.MOV?dl=0 Γενικά πέρα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που έχω αυτή τη στιγμή να πω ότι παρόλη την αναμονή (έναν μήνα χοντρικά μέχρι να έρθει από Γερμανία συν περίπου 10 μέρες για τον δυσεύρετο αντάπτορα) είμαι πολύ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα (η ψησταριά δουλεύει τούμπανο και εξοικονόμησα αρκετά χρήματα) Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πραγματικά την πήρες σε εκπληκτική τιμή! Παραθέτω κι ένα λινκ με τον κατάλογο του 2022 https://www.brunneronline.ch/images/pdf/NAPOLEON_Katalog_2022_CH_DE_low.pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdeli Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα λίγο από τη θερμότητα που έβγαζε, είναι όντως απίστευτη. Όντως, ανέβαζε σαν διαολεμένη και δεν σταματούσε μέχρι να τελικιάσει στο πρώτο άναμμα που είχα κάνει κι εγώ πριν 1 χρόνο! Και τώρα όμως έτσι κάνει, παρά τα πρόβατα, γουρούνια, black angus μοσχάρια κλπ που ψήνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plasTOST Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε Καλησπέρα από εμένα, σήμερα τελικά κατάφερα και άναψα δοκιμαστικά την Napoleon, μιας και μόλις παρέλαβα και τον αντάπτορα από Γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα αερίου. Χρησιμοποίησα μια coral μείγματος που ήδη είχα (ο κατασκευαστής προτείνει προπάνιο, ίσως την αλλάξω μόλις τελειώσει αυτή). Σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε πιάσει 300c και συνέχιζε. Παραθέτω ένα σύντομο βίντεο καθώς και μια φωτό με την ένταση της φλόγας (just to make sure που λενε και στο χωριό μου)(στο βίντεο φαίνεται και η σούβλα) https://www.dropbox.com/s/izyth2208oc1o0l/IMG_8882.MOV?dl=0 Γενικά πέρα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που έχω αυτή τη στιγμή να πω ότι παρόλη την αναμονή (έναν μήνα χοντρικά μέχρι να έρθει από Γερμανία συν περίπου 10 μέρες για τον δυσεύρετο αντάπτορα) είμαι πολύ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα (η ψησταριά δουλεύει τούμπανο και εξοικονόμησα αρκετά χρήματα) Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 kaiser profi 339e vs bormann 4100 359e ? ή να περιμένω απο leroy την kenton? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Στις 22/12/2021 στις 10:35 ΜΜ, andreaspA είπε Τωρα που ηρθε το κουτι και το κοιταω, μαλλον θα το γυρισω πισω. Δεν χωραει στο πλαινο ραφι, και δεν εχω χωρο για αλλο επιπλο. Αν το θελει κανεις, αν και βλεπω οτι το εχει ακομα στα 29.90, στο Μαρουσι ειμαι. Ας ερθει να το παρει. Ανδρέα τι έκανες τέλικα την κράτησες ή την πηγές πίσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2022 στις 7:15 ΜΜ, biovaggoulas είπε Μια ερώτηση έχω μόνο. Μιας και στο bbq δεν υπάρχει από πάνω grill, έχετε βρει μήπως κάποιον τρόπο να χρωματίζουμε το ζυμάρι και τα bacon πχ;;; Αδελφε αν το ζητουμενο σου ειναι Ναπολιτανικη πιτσα και με χρωματισμο στο ζυμαρι εννοείς το spotting , τότε ειναι αδυνατον (απο οσο μπορω να το γνωρίζω τουλαχιστον) να το πετυχεις σε BBQ...ειχα κανει και εγω ολες τις προσπαθειες μου και τελικά με το που πετυχα σε καλη τιμή τον ΟΟΝΙ 12, ενεδωσα και ειδα το φως μου...το θεμα πιτσας γινεται παιχνιδακι (ας πουμε )... To spotting ειναι αποτελεσμα τοσο της σωστης (μακρας ψυχρης οριμανσης οποτε και αναπτυσονται τα απαραιτητα καλα ενζυμα που ειναι υπευθυνα μεταξυ αλλων και για το χρωμα) καθως και της θεμροκρασιας του φούρνου 450...θεμροκρασιες που ειναι αδυνατον να της πετυχεις στα bbq γιατι απλά δεν ειναι φτιαγμένα για αυτη την δουλειά...προσπαθησα πολύ το αποτελεσμα που πηρα απο την πρωτη κιολας δοκιμή με το ΟΟΝΙ δεν υπηρχε περιπτωση να το παρω απο το BBQ.... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από Evgenios_V 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_ace Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα παίδες, έκανα προχθές ρολό κοτόπουλο στη σούβλα. Ήταν με διαφορά το καλύτερο ρολό που έχω φάει. Προφανώς και ήταν ποιοτική πρώτη ύλη αλλά το ψήσιμο του ήταν πανέμορφο, εντός και εκτός εισαγωγικών! Ενώ αρχικά σκεφτόμουν οτι θα τρέχουν τα τυριά και η γέμιση απο τα τρυπήματα, τελικά δεν υπήρχαν απώλειες. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fysikos είπε kaiser profi 339e vs bormann 4100 359e ? ή να περιμένω απο leroy την kenton? Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε να μπει σε προσφορά η Kenton Τώρα την έχει βάλει στα 259€ στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από ilpapacha 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, fysikos είπε kaiser profi 339e vs bormann 4100 359e ? ή να περιμένω απο leroy την kenton? Περίμενε Kenton στα 179... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biovaggoulas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, panos_ace είπε Καλησπέρα παίδες, έκανα προχθές ρολό κοτόπουλο στη σούβλα. Ήταν με διαφορά το καλύτερο ρολό που έχω φάει. Προφανώς και ήταν ποιοτική πρώτη ύλη αλλά το ψήσιμο του ήταν πανέμορφο, εντός και εκτός εισαγωγικών! Ενώ αρχικά σκεφτόμουν οτι θα τρέχουν τα τυριά και η γέμιση απο τα τρυπήματα, τελικά δεν υπήρχαν απώλειες. είχες κλειστό τον κεντρικό καυστήρα ή έβαλες ταψάκι; ή και τα 2; Στους πόσους βαθμούς το έβγαλες (73-75;); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_ace Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε είχες κλειστό τον κεντρικό καυστήρα ή έβαλες ταψάκι; ή και τα 2; Στους πόσους βαθμούς το έβγαλες (73-75;); και οι τρεις στο low χωρίς ταψακι. το εβγαλα στους 77 απο τη φωτιά, θα μπορούσα και στους 75. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_ins Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, αγόρασα πρόσφατα την ψησταριά υγραερίου της Weber, συγκεκριμένα την Spirit II E310 GBS. Θα ήθελα να σας κάνω 2 ερωτήσεις: 1. Στο manual λέει ότι η σχάρα είναι από χυτοσίδηρο με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Εμένα μου φαίνεται μαντέμι, δε μπορώ να καταλάβω την επίστρωση που λέει, πως θα έπρεπε να φαίνεται; Η ερώτηση είναι, πως καθαρίζω τη σχάρα, βάζω κανονικά συρματόβουρτσα; 2. Κάθε φορά που τελειώνω με το ψήσιμο, πάντα κλείνω τη φιάλη υγραερίου. Όταν την ανοίγω μετά από 3-4 ώρες για να ξαναψήσω, όλα ΟΚ. Όμως, εαν την ανοίξω την επόμενη ημέρα (μετά ας πούμε από ένα 12ωρό) ακούγεται ένα "φσιιιτ" (για μισό δευτερόλεπτο) από τη φιαλή, είναι ο ήχος του αερίου που γεμίζει το κύκλωμα της ψησταριάς. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου το κύκλωμα έχει ελάχιστη διαρροή. Είναι αποδεκτή αυτής της τάξης η διαρροή; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από george_ins Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, george_ins είπε Καλησπέρα σας, αγόρασα πρόσφατα την ψησταριά υγραερίου της Weber, συγκεκριμένα την Spirit II E310 GBS. Θα ήθελα να σας κάνω 2 ερωτήσεις: 1. Στο manual λέει ότι η σχάρα είναι από χυτοσίδηρο με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Εμένα μου φαίνεται μαντέμι, δε μπορώ να καταλάβω την επίστρωση που λέει, πως θα έπρεπε να φαίνεται; Η ερώτηση είναι, πως καθαρίζω τη σχάρα, βάζω κανονικά συρματόβουρτσα; 2. Κάθε φορά που τελειώνω με το ψήσιμο, πάντα κλείνω τη φιάλη υγραερίου. Όταν την ανοίγω μετά από 3-4 ώρες για να ξαναψήσω, όλα ΟΚ. Όμως, εαν την ανοίξω την επόμενη ημέρα (μετά ας πούμε από ένα 12ωρό) ακούγεται ένα "φσιιιτ" (για μισό δευτερόλεπτο) από τη φιαλή, είναι ο ήχος του αερίου που γεμίζει το κύκλωμα της ψησταριάς. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου το κύκλωμα έχει ελάχιστη διαρροή. Είναι αποδεκτή αυτής της τάξης η διαρροή; 1. Καλύτερα χρησιμοποίησε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Η Weber αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και με ατσάλινες https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-prevent-rust-on-cast-iron-grates/weber-29501.html 2. Όταν τελειώνεις με το ψήσιμο, θα πρέπει να κλείνεις πρώτα την παροχή του αερίου (φιάλη) ώστε να καταναλωθεί ότι αέριο έχει μείνει στον σωλήνα κτλ, και μετά να κλείνεις τους διακόπτες. Ο ήχος που ακούς όταν ανοίγεις την φιάλη είναι φυσιολογικός. Καλό θα ήταν να κάνεις και ένα τεστ για διαρροή την επόμενη φορά. https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-safely-connect-a-propane-tank-to-your-grill/weber-29483.html https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/the-key-test-to-perform-when-you-hook-up-a-new-lp-gas-tank-to-your-grill/weber-30376.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα