panos_ace Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 22 ώρες πριν, ilpapacha είπε Πιστοποίηση, τουλάχιστον σε τέτοιου είδους συσκευές, είναι απαραίτητη. Νομίζω ότι όντως οι καυστήρες ανάβουν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως αυτό που έχουμε με την αλυσίδα σε περίπτωση ανάγκης ή χρησιμοποιώντας κάποιον αναπτήρα με μακρύ «λαιμό» https://www.skroutz.gr/c/814/lighters/f/1320660_1335476/ygraeriou-BBQ.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Ψάχνωντας λίγο για τις ψησταριές αυτές, δεν κατάφερα να βρω κάποιο manual σε pdf, μέσα από τα καταστήματα που τις πουλάνε. Να σου πω την αλήθεια, δεν εχω καταλάβει πως ακριβώς το χρησιμοποιούμε αυτό... Είναι σε περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία (και δεν εχεις άλλη μπαταρία) και δεν δίνει σπινθήρα;
plasTOST Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, panos_ace είπε Είναι σε περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία (και δεν εχεις άλλη μπαταρία) και δεν δίνει σπινθήρα; Ακριβώς. 1
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, panos_ace είπε Να σου πω την αλήθεια, δεν εχω καταλάβει πως ακριβώς το χρησιμοποιούμε αυτό... Είναι σε περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία (και δεν εχεις άλλη μπαταρία) και δεν δίνει σπινθήρα; Ακριβώς, το χρησιμοποιείς σε περίπτωση που δεν έχεις σπινθήρα https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/what-is-the-little-chain/weber-30338.html Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από ilpapacha 3
gdeli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Land-decked είπε Παιδια ψαχνω μια πολυ καλη βουρτσα για το τρίψιμο των μαντεμενιων σχαρων. εχω την βουρτσα weber αλλα δεν κανει..θελω κατι μεγαλυτερο να καθαριζει γρηγορα , να ειναι χοντρη και επαγγελματικου τυπου αυτη πρεπει να ειναι και γαμω τα εργαλεια https://www.frigohellas.gr/paderno-41740-00-27x4x15cm-bourtsa-katharismou-plakas-grill Γιατί δεν κάνει η Weber? Θέλει πολλή ώρα για να καθαρίσουν οι σχάρες; Κάπου είχα διαβάσει ότι για τις μαντεμένιες σχάρες θέλεις μπρούτζινη βούρτσα επειδή είναι πιο μαλακή από την ανοξείδωτη. Έχω την αίσθηση ότι οι ανοξείδωτες σαν αυτή που ανέβασες είναι για ανοξείδωτες σχάρες και όχι για μαντεμένιες. Ο αδερφός μου βέβαια έχει πάρει μια ανοξείδωτη βούρτσα για την μαντεμένια του σχάρα και είναι πολύ ευχαριστημένος, εγώ νομίζω δεν θα το δοκίμαζα. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, στις σχάρες μου συμπεριφέρομαι όπως και στο lodge τηγάνι μου. Ξύλινη σπάτουλα αν κολλήσει τίποτα και 1-2 φορές μεταλλική σπάτουλα. Και αν χρειαστεί τρίψιμο, αμέσως μετά σκούπισμα με λαδωμένο ύφασμα να φύγουν οι μαυρίλες μέχρι να καθαρίσει και να αποκτήσει πάλι προστασία με το λάδι.
kak0s Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Μου κόστισε περίπου 600 ευρώ σε σχέση με την ποιο πάνω η αντίστοιχη διάσταση κόστιζε 450 Ευρώ ( η τιμή της ήταν χωρίς το ΦΠΑ ) και το μόνο ανοξείδωτο που υπήρχε ήταν αυτό που φαίνεται και στις εικόνες όλα τα άλλα ήταν από μαύρο σίδερο , δεν είχε καπάκι ούτε και εγγύηση . Το συρτάρι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τους καυστήρες Δεν ξέρω φίλε μου 300 την πήρα εγω τότε και τώρα εχει 350 αν είδα καλά και μου είχε πει 30 η σχάρα και 30 ο φλογοκρύπτης αν θέλω ανοξείδωτα και ο λόγος που δεν τα έκανα είναι πως το μασίφ ανεβάζει ποιο πολύ θερμοκρασία , καθώς αργεί και να κρυώση κιόλας. Εχει εγγύηση και αυτο που έχει η ψησταριά για να λειτουργεί έχει πιστοποίηση
ηνίοχος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, panos_ace είπε Να σου πω την αλήθεια, δεν εχω καταλάβει πως ακριβώς το χρησιμοποιούμε αυτό... Είναι σε περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία (και δεν εχεις άλλη μπαταρία) και δεν δίνει σπινθήρα; Εγώ μια φορά χρησιμοποιώ έναν αναπτήρα και το τοποθετώ σε μια υποδοχή που υπάρχει για αυτόν το λόγο , απλά τον ανάβω αφού πρώτα έχω ανοίξει το αέριο και τέλος για τον δεύτερο είτε το ανάβω με τον ίδιο τρόπο ή απλά ανάβει μόνος του από τον πρώτο , πάντα με ανοιχτό το καπάκι 1
gdeli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 @ηνίοχος Μια απορία που έχω όταν βλέπω τις exivos είναι ο αριθμός των χειριστηρίων σε σχέση με τους καυστήρες. Αν θυμάμαι καλά είναι 4 ή 6 καυστήρες αλλά μόνο δύο χειριστήρια. Άρα δεν μπορείς π.χ. να ανάψεις μόνο τον ένα καυστήρα για έμμεσο ψήσιμο - κάπνισμα; Υπάρχει κάποιο προτέρημα σε αυτόν τον σχεδιασμό; Θα ήταν μια καλή προσθήκη πιστεύω σε επόμενα μοντέλα να έχει ο κάθε καυστήρας το χειριστήριό του.
samniotis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Θυμάμαι πριν καμιά 20ετια, όσο είχαμε ακόμα ταβέρνα στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, είχε αλλάξει για 1-2 χρόνια ο πατέρας μου το κάρβουνο με μια υγραερίου με πέτρες λάβας, μέχρι που πήγε μια μέρα να την ανάψει η μάνα μου (άναβε με τον παραπάνω αναπτήρα) και της τσουρούφλισε όλο το μαλλί!!! Κάπου εκεί ήταν που η μάνα μου για πρώτη φορά από ξανθιά με μακριά μαλλιά έγινε κοκκινομάλλα με κοντό καρέ και φράντζα 😂😂😂
ηνίοχος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 @kak0s αυτή που εχεις εσυ είναι αλλη @gdeli Κοίτα δε ξέρω πόσους καυστήρες εχουν , αυτή που εχω εγώ έχει δύο καυστήρες και πράγματι ο κάθε καυστήρας έχει ένα διακόπτη , η διαφορά με αυτά που εχω δει σε άλλες ψησταριές είναι οτι στη δικιά μου ο καθε καυστήρας έχει τρείς αυλούς (δεν ξέρω πως αλλιώς να τους πώ ) δηλαδή με έναν διακόπτη ελέγχεις και τους τρείς , δηλαδή κάτω απο κάθε κάλυμμα υπάρχει και μέρος του καυστήρα . φαίνεται διαφορετικό αλλά κάτι αντίστοιχο είδα σε κάποια βίντεο όπως αυτό μιλάμε για την ανωτερη κατηγορία στις ψησταριές υγραερίου που μπορεί να βρει κάποιος Στη πράξη αναβοντας τον εναν καυστήρα ζεσταίνεται η μισή σχάρα για το έμμεσο απλά τοποθετείς το κρέας στη σβηστή και απο θερμοκρασία μπορώ να εχω απο 120 έως πάνω απο 240 αναβωντας μόνο τον ένα υπάρχουν και κάποια βίντεο στο youtube που μπορείς να δεις κάνοντας αναζήτηση για τον homo carnivorous
panos_ace Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Ακριβώς, το χρησιμοποιείς σε περίπτωση που δεν έχεις σπινθήρα https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/what-is-the-little-chain/weber-30338.html Thanks! Και μιας και το συζητάμε, ο μόνος λόγος που δεν θα εχεις σπινθήρα είναι η νεκρή μπαταρία; Ή υπάρχει και άλλο point of failure;
gdeli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε @gdeli Κοίτα δε ξέρω πόσους καυστήρες εχουν , αυτή που εχω εγώ έχει δύο καυστήρες και πράγματι ο κάθε καυστήρας έχει ένα διακόπτη , η διαφορά με αυτά που εχω δει σε άλλες ψησταριές είναι οτι στη δικιά μου ο καθε καυστήρας έχει τρείς αυλούς (δεν ξέρω πως αλλιώς να τους πώ ) δηλαδή με έναν διακόπτη ελέγχεις και τους τρείς , δηλαδή κάτω απο κάθε κάλυμμα υπάρχει και μέρος του καυστήρα . φαίνεται διαφορετικό αλλά κάτι αντίστοιχο είδα σε κάποια βίντεο όπως αυτό μιλάμε για την ανωτερη κατηγορία στις ψησταριές υγραερίου που μπορεί να βρει κάποιος Στη πράξη αναβοντας τον εναν καυστήρα ζεσταίνεται η μισή σχάρα για το έμμεσο απλά τοποθετείς το κρέας στη σβηστή και απο θερμοκρασία μπορώ να εχω απο 120 έως πάνω απο 240 αναβωντας μόνο τον ένα υπάρχουν και κάποια βίντεο στο youtube που μπορείς να δεις κάνοντας αναζήτηση για τον homo carnivorous Προσπάθησα να βρω βίντεο για να το καταλάβω αλλά δεν βρήκα. Τον Homo Carnivorous τον βλέπω τακτικά! 😀 Οι κλασικές ψησταριές των ξένων εταιριών ονομάζουν ως καυστήρα τον κάθε αυλό ξεχωριστά. Οπότε αν καταλαβαίνω καλά στην δικιά σου θα είχαν π.χ. έξι διακόπτες. Η δική μου π.χ. έχει 5 αυλούς (= καυστήρες) και πολλές φορές ανάβω μόνον τον ένα στο ελάχιστο για να ξεπαγώσω ψωμί, ή ανάβω μόνο δύο και στην συνέχεια έναν αν θέλω να ψήσω μόνο μια μπριζόλα. Γι αυτό λέω ότι θα ήταν καλό στα επόμενα μοντέλα τους να το δουν σαν επιλογή. Κατά τα άλλα οι επιδόσεις της exivos από όσο έχω δει είναι πάρα πολύ καλές!
ηνίοχος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 @gdeli δεν ξερω τι σχεδια τους σε γενικές γραμμές όμως διαφέρει απο τις άλλες ψησταριές ελπίζω αυτό το βίντεο να ανοίγει 1
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, panos_ace είπε Thanks! Και μιας και το συζητάμε, ο μόνος λόγος που δεν θα εχεις σπινθήρα είναι η νεκρή μπαταρία; Ή υπάρχει και άλλο point of failure; Μπορεί να είναι λόγω ακάθαρτης ακίδας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα δίνει σπινθηρισμό. Αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγάρι. 22 ώρες πριν, stonec είπε Να σαι καλά, σε ευχαριστώ Κατέβηκα κέντρο σήμερα τελικά. Κι εγώ σε 2 καταστήματα που ρώτησα δεν βρήκα κάτι. Για το αλουμινένιο ταψάκι, το έδωσε στο κατάστημα που λέει ΑΦΟΙ ΚΑΤΟΥ (https://www.katos.gr) που βρίσκεται κοντά στο φανάρι της Αθηνάς. Το κόστος ήταν στα 15€ και για τα 2 ταψάκια. Είχε ανεφοδιασμό με μπαχαρικά και μεζέδες… Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από ilpapacha 8
stonec Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Κατέβηκα κέντρο σήμερα τελικά. Κι εγώ σε 2 καταστήματα που ρώτησα δεν βρήκα κάτι. Για το αλουμινένιο ταψάκι, το έδωσε στο κατάστημα που λέει ΑΦΟΙ ΚΑΤΟΥ (https://www.katos.gr) που βρίσκεται κοντά στο φανάρι της Αθηνάς. Το κόστος ήταν στα 15€ και για τα 2 ταψάκια. Ναι, το ξέρω το μαγαζί. Μια χαρά τιμή, θα περάσω κάποια στιγμή να τα παραγγείλω. Σε ευχαριστώ. Όσον αφορά τις φώτο, εντάξει το έχεις πάει σε επαγγελματικό επίπεδο!
Land-decked Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, stonec είπε Ναι, το ξέρω το μαγαζί. Μια χαρά τιμή, θα περάσω κάποια στιγμή να τα παραγγείλω. Σε ευχαριστώ. Όσον αφορά τις φώτο, εντάξει το έχεις πάει σε επαγγελματικό επίπεδο! κι εγω θελω να αγορασω ταψακια, εχεις το λινκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα