Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, g_f είπε

Χρόνια πολλά σε όλους.  Με το καλό η νέα χρονιά.  Καμιά ιδέα για κάτι εύκολο και διαφορετικό για αύριο βράδυ? 

χοιρινά ribs μαριναρισμένα από την προηγούμενη μέρα σε αργό έμμεσο ψήσιμο. thank me later :D

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Παλικάρια χρόνια πολλά...!!!

Σκεφτομαι αύριο να βάλω χοιρινή σπάλα να την κάνω low and slow...

140-150 τυλιγμένη για αρκετες ώρες και μετά άνοιγμα για χρώμα...

Πόσο εσωτερική να στοχεύω ..???

Και περίπου για 3κιλα κομμάτι ποαη ώρα υπολογίζω...?

 

Ευχαριστώ πολύ

Μια 4κιλη που έβαλα την προηγούμενη βδομάδα την πήρα στους 73 βαθμούς και βγήκε φοβερά καλή και ζουμερή. Τυλιγμένη σε λαδόκολλα για όλο το ψήσιμο μέχρι τους 70 και μετά τους επόμενους 3 τους ανέβασα ενώ ρόδιζε....

Απλά επειδή έχεις σπάλα που λογικά δε θα είναι ισόπαχα κομμένη, το θερμόμετρο στο χοντρό κομμάτι. Κι επίσης δεν την άπλωσα όλη. Την έκανα σάντουιτς και στο μέσο μυρωδικά κτλ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάζω την χωρητικότητα της σούβλας. 3.2κιλα χοιρινό από λαιμό αυτή την φορά και θα κρατήσω την λαδόκολλα για 1:15 λεπτά. Έπαιρνε αλλα 300-400γρ.

Καλή χρονιά με υγεία παιδιά και χαμηλή χοληστερίνη!!

 

IMG-20211231-172416.jpg

 

IMG-20211231-165747.jpg

 

 

 

Επεξ/σία από ep1
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημερα εχει ξεπαρθενιασμα της ψησταριας επισης με κοντοσουβλι.Μπορει να δωσει κανεις οδηγιες για θερμοκρασια?? Σκεφτομαι μεσαια θερμοκρασια κ στο τελος φουλ για χρωμα?? Σωστο ή υπαρχει καποια αλλη προταση??

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, alimentas είπε

Σημερα εχει ξεπαρθενιασμα της ψησταριας επισης με κοντοσουβλι.Μπορει να δωσει κανεις οδηγιες για θερμοκρασια?? Σκεφτομαι μεσαια θερμοκρασια κ στο τελος φουλ για χρωμα?? Σωστο ή υπαρχει καποια αλλη προταση??

Εγώ το έβαλα αυτή την φορά στους 170 με λαδόκολλα και σε 1:10 έπιασε 77βαθμους. Τώρα την έβγαλα για να πάρει λίγο χρώμα και τέλος.

Οπότε συμπεραίνω ότι την επόμενη με λαδόκολλα θέλει στα 50-60 λεπτά να βγει στους 70και κάτι και άλλο ένα 15λεπτο για χρώμα. Δεν περίμενα να ψηθεί τόσο γρήγορα.

Την προηγούμενη φορά την έβγαλα γρήγορα την λαδόκολλα, νομίζω σε 30 λεπτά και ήθελε 1:45 και για χρώμα συνολικά.

Το 1ο που θα κάνεις θα το δοκιμάσεις. Μετά από 2-3 θα καταλάβεις όπως και εγώ.

Καλό ψήσιμο!

Επεξ/σία από ep1
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/12/2021 στις 4:13 ΜΜ, Evgenios_V είπε

Παλικάρια χρόνια πολλά...!!!

Σκεφτομαι αύριο να βάλω χοιρινή σπάλα να την κάνω low and slow...

140-150 τυλιγμένη για αρκετες ώρες και μετά άνοιγμα για χρώμα...

Πόσο εσωτερική να στοχεύω ..???

Και περίπου για 3κιλα κομμάτι ποαη ώρα υπολογίζω...?

 

Ευχαριστώ πολύ

Update από το μέτωπο...

Ακολούθησα αυτή την συνταγή...

https://bbq.gr/blog/kapnisto-pulled-pork-travichto-choirino/

Και το αποτέλεσμα είναι σε άλλο επίπεδο...

Μαριναρισμα και το έβαλα στους 140 έως ότου να φτάσει τους 72 εσωτερική...περίπου 4ωρες...

Το έβγαλα το τύλιξα και μέσα έβαλα... χυμό πορτοκαλιού, μιλοξυδο και μέλι χτυπημένα...καλό τύλιγμα και στους 140 για άλλες 4ωρες περίπου και το έβγαλα στους 94...

Τώρα το έχω αφήσει να ξεκουραστει...

Δοκίμασα λίγο και είναι λουκούμι...

 

 

Καλή πρωτοχρονιά σε όλους...υγεία και κάθε Ευτυχία σε όλους για το νέο έτος...!!!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά και από εμένα!

Σήμερα είχαμε όλα τα εργαλεία! Κατσικάκι στη genesis και beef ribs στη master touch.

https://drive.google.com/file/d/1RP74P25mnUROKNzO96BfiDtYbgiBCXsz/view?usp=drivesdk

 

Screenshot_20220101_201345_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20220101_201352_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20220101_201403_com.android.gallery3d.jpg

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Αφού ζήλεψα λίγο (αρκετά εννοείται) με τα ψησίματα αλλάζω θέμα.  Μου έσκασε ειδοποίηση για όποιον ενδιαφέρεται το σετ της lodge (Γάστρα Lodge Dutch Oven 4,73L στα 77 ευρώ από 99). Υπάρχουν ελάχιστα κομμάτια στο praktiker ταυρου.

 https://www.praktiker.gr/m/p/gastra-lodge-dutch-oven-4-73l-125354?skr_prm=WyIyNWU2MDEwNy03ODk5LTRmMDItODBkZS04NTdlZGUwOTc2OGEiLDE2NDEwNjE2ODgxNzYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0#

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά...!!!

και αφού έκανα το low and slow χθες...σημερα για βραδυνό ειχε πίτσα για να μπει καλά ο χρόνος...

Το ooni (αν και είναι μόλις η δεύτερη φορά που το χρησιμοποιώ) έκανε την διαφορά... ;)

Screenshot_20220101_221047_com.google.android.apps.photos.jpg

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος σαν στέλνω και μια φώτο και από το δώρο του κουμπαρου μου στην μικρή για να με τρολαρει με την ψησταριά....

Πλάκα πλάκα μου πήρε πιο πολύ ωρα να την στήσω....:D 

Hnet.com-image-1.jpg.cad75846f3fe99b992ea2d4ddca45b2e.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...