Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2028

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Όσοι βέβαια ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι ιδίως τον χειμώνα

γιατί να ψήνεις με ανοιχτό καπάκι και ειδικά το χειμώνα ρε 'σύ; 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, plasTOST είπε

Ερώτηση, όταν καθαρίζουμε τους καυστήρες τυχόν σκουπιδάκια που θα πέσουν μέσα στην σωλήνα του καυστήρα, πως τα βγάζουμε?

Koψε λιγο αλουμινοχαρτο και τυλιξε τους καυστηρες οσο καθαριζεις και δεν θα πεσει τπτ μεσα. Μην βαλεις μεμβρανη γιατι δεν κολλαει και σου σπαει τα νευρα. Το αλουμινοχαρτο απλα το σφιγγεις με το χερι και καθεται. Ή κοψε λιγη ταινια πακεταρισματος. Κατι τελος παντων να το καλυψεις για οσο καθαριζεις.

• Like 1

4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Koψε λιγο αλουμινοχαρτο και τυλιξε τους καυστηρες οσο καθαριζεις και δεν θα πεσει τπτ μεσα. Μην βαλεις μεμβρανη γιατι δεν κολλαει και σου σπαει τα νευρα. Το αλουμινοχαρτο απλα το σφιγγεις με το χερι και καθεται. Ή κοψε λιγη ταινια πακεταρισματος. Κατι τελος παντων να το καλυψεις για οσο καθαριζεις.

Σακούλα βάζω όταν κάνω τον γενικό καθαρισμό, αλλά φοβάμαι ότι έχουν μαζέψει σκουπιδάκια μέσα οι σωλήνες των καυστήρων όταν τους καθαρίζω.

2 ώρες πριν, zanskou είπε

γιατί να ψήνεις με ανοιχτό καπάκι και ειδικά το χειμώνα ρε 'σύ; 

Για χαβαλέ περισσότερο.

Ζήτημα στον 1 1/2 χρόνο να έχω ψήσει 2 φορές με ανοικτό το καπάκι από κάποια λεπτά :) 

3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δες ένα προηγούμενο ποστ

Για βούρτσα καθαρισμού μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια που να χωράει να μπει στον καυστήρα, όπως πχ η παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/30313898/HOMie-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Μπουκάλια.html

σωστός. Θεωρώ ότι ίσως πρέπει όμως να τους βγάλω γιατί τα σκουπιδάκια που θα καταλήξουν αφού οι σωλήνες έχουν ανοιγμα στην αρχή και κλειστοί στο τέλος?

5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θεωρώ ότι ίσως πρέπει όμως να τους βγάλω γιατί τα σκουπιδάκια που θα καταλήξουν αφού οι σωλήνες έχουν ανοιγμα στην αρχή και κλειστοί στο τέλος?

στις περισσότερες είναι αρκετά εύκολο να τους βγάλεις. τους συγκρατεί μια βίδα στο πάνω άκρο και αφού την ξεβιδώσεις με λίγο μέσα-έξω βγαίνουν (και επανατοποθετούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε βουρτσακι είτε σπρέι πεπιεσμένου αέρα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, hightmare είπε

δεν μπορουμε να δωσουμε coral αδεια και να παρουμε ΕΚΟ?

Ναι αμε. Βεβαιως και μπορεις. Αλλα μετα παντρευεσαι την φιαλη της ΕΚΟ. Μιας κ μετα την τραμπα δεν μπορεις να την επιστρεψεις πισω (την ΕΚΟ) και να παρεις χρηματα αν θες να αλλαξεις εταιρια στο μελλον. Ετσι πηγα και εγω στην αρχη. Τους επεστρεψα την Coral και μου εδωσαν την ΕΚΟ κ πληρωσα μονο τα 21 του περιεχομενου. Ομως οταν ρωτησα για επιστροφη φιαλης μου το εξηγησαν και τοτε ακυρωσα την αγορα, και πηγα κ επεστρεψα την coral πισω (Στον αρχικο της προμηθευτη) παιρνοντας την εγγυηση και ξαναπηγα στην ΕΚΟ και αγορασα και την φιαλη κανονικα. Οποτε τωρα εχοντας την εγγυηση μπορω οποτε θελω να την επιστρεψω πισω και να αλλαξω ξανα εταιρια. Ασε που μου βγηκε και οικονομικοτερα ετσι. 20 ηταν η εγγυηση μου για την Coral που πηρα πισω και 17.68 η φιαλη της EKO. 

Επεξ/σία από logica1
  • Like 1

16 λεπτά πριν, plasTOST είπε

σωστός. Θεωρώ ότι ίσως πρέπει όμως να τους βγάλω γιατί τα σκουπιδάκια που θα καταλήξουν αφού οι σωλήνες έχουν ανοιγμα στην αρχή και κλειστοί στο τέλος?

Αυτο ακριβώς δείχνουν τα βιντεάκια. Θα πρέπει να τους βγάλεις από την θέση τους και να καθαρίσεις με μια βούρτσα, όπως αυτή που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ

• Like 1

22 ώρες πριν, Land-decked είπε

Ερωτηση για τα μαντεμενια σκευη (τηγανια). Εστω οτι το βαζω μεσα στην ψησταρια μου και φτιαχνω ψαρια ή μπιφτεκια. Απο την στιγμη που τα ζουμια θα μεινουν μεσα στο τηγανι, το φαγητο θα ειναι πιο βλαβερο? Θα ειναι σαν να τα κανω τηγανιτα? 

εντελως. Για αυτο και δεν καταλαβαινω για ποιον λογο βλεπω αυτες τις φωτογραφιες που εχετε κανει τα bbq , ηλεκτρικες κουζινες.

10 ώρες πριν, logica1 είπε

Ναι αμε. Βεβαιως και μπορεις. Αλλα μετα παντρευεσαι την φιαλη της ΕΚΟ. Μιας κ μετα την τραμπα δεν μπορεις να την επιστρεψεις πισω (την ΕΚΟ) και να παρεις χρηματα αν θες να αλλαξεις εταιρια στο μελλον. Ετσι πηγα και εγω στην αρχη. Τους επεστρεψα την Coral και μου εδωσαν την ΕΚΟ κ πληρωσα μονο τα 21 του περιεχομενου. Ομως οταν ρωτησα για επιστροφη φιαλης μου το εξηγησαν και τοτε ακυρωσα την αγορα, και πηγα κ επεστρεψα την coral πισω (Στον αρχικο της προμηθευτη) παιρνοντας την εγγυηση και ξαναπηγα στην ΕΚΟ και αγορασα και την φιαλη κανονικα. Οποτε τωρα εχοντας την εγγυηση μπορω οποτε θελω να την επιστρεψω πισω και να αλλαξω ξανα εταιρια. Ασε που μου βγηκε και οικονομικοτερα ετσι. 20 ηταν η εγγυηση μου για την Coral που πηρα πισω και 17.68 η φιαλη της EKO. 

Γιατι την παντρευεσαι την φιαλη της ΕΚΟ και δεν την πας πχ ξανα πισω στην Shell , και να παρεις απο αυτους?

Πρώτη φορά τα ακούω αυτά. Πάνω απο 20 χρονια αγοραζω μπουκαλες για bbq. Ενα κριτηριο υπαρχει. Το αν ειναι 10κιλη ή οχι.
Οπου και να παω, οτι μπουκάλα και να έχω, αφήνω την άδεια και παίρνω την γεμάτη.
Μπλέ πήγα σε Shell, κοκκινη πηρα. Την εχω γεμισει 5-6 φορες. Οταν αδειασει, θα παω μαλλον σε ΕΚΟ να την αφησω και να παρω γεματη.
Κατα καιρους φωναζω διαφορους που φερνουν σπιτι και φερνουν ειτε μπλε, είτε γκρι, είτε κοκκινη. Ποτε κανεις δεν μου ανέφερε καν, τετοια θέματα με την "εγγυηση της μπουκάλας".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, paylidis είπε

Δε νομιζω... Η κοραλ εχει πχ flv, οι αλλες δεν εχουν

Μπορείς να δώσεις μπουκάλα Coral σε ΕΚΟ εαν θες. Εχθές την έδωσα. (Άσχετα εαν μετά το ακύρωσα γιατί δεν με βόλευε αυτη η τραμπα τελικά.). Επισης μου εχουν μεταφέρει ότι κ οι ΕΚΟ εχουν FLV. Δεν μπορω όμως να το επιβεβαιωσω 100% γιατι δεν εχω μιλήσει με κάποιον επίσημα από την ΕΚΟ γι'αυτό το θέμα. Σήμερα που προσπάθησα με τηλέφωνα δεν έβγαλα άκρη. Θα προσπαθησω ξανά αύριο. (Στο site της ΕΚΟ που το έψαξα δεν βρήκα καμμία πληροφορια)

Επεξ/σία από logica1
  • Like 1

1 λεπτό πριν, logica1 είπε

Μπορείς να δώσεις μπουκάλα Coral σε ΕΚΟ εαν θες. Εχθές την έδωσα. (Άσχετα εαν μετά το ακύρωσα γιατί δεν με βόλευε αυτη ητραμπα προσωοικα). Επισης μου εχουν μεταφέρει ότι κ οι ΕΚΟ εχουν FLV. Δεν μπορω όμως να το επιβεβαιωσω 100% γιατι δεν εχω μιλήσει με κάποιον επίσημα από την ΕΚΟ γι'αυτό το θέμα. Σήμερα που προσπάθησα με τηλέφωνα δεν έβγαλα άκρη. Θα προσπαθησω ξανά αύριο. 

Ποτε δεν εχω δει μπουκαλα 10κιλη που να εχει οτιδηποτε διαφορετικο απο εκεινο το πώμα απο πλαστικό-κερί που έπρεπε να περάσουν μερικές δεκαετίες για να μάθω πρόσφατα! οτι ΝΑΙ ξεβιδώνει! Αλλά ξεβιδώνει ανάποδα! δεν χρειάζεται να παλεύεις με το μαχαίρι για να το κόψεις. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, andreaspA είπε

εντελως. Για αυτο και δεν καταλαβαινω για ποιον λογο βλεπω αυτες τις φωτογραφιες που εχετε κανει τα bbq , ηλεκτρικες κουζινες.

Γιατί η ψησταριά ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία, ψήνει καλύτερα. Επίσης το μαντέμι δεν ζεσταίνεται πάνω σε μια κεραμική εστία που έχουμε στην κουζίνα μας.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Γιατι την παντρευεσαι την φιαλη της ΕΚΟ και δεν την πας πχ ξανα πισω στην Shell , και να παρεις απο αυτους?

Πρώτη φορά τα ακούω αυτά. Πάνω απο 20 χρονια αγοραζω μπουκαλες για bbq. Ενα κριτηριο υπαρχει. Το αν ειναι 10κιλη ή οχι.
Οπου και να παω, οτι μπουκάλα και να έχω, αφήνω την άδεια και παίρνω την γεμάτη.
Μπλέ πήγα σε Shell, κοκκινη πηρα. Την εχω γεμισει 5-6 φορες. Οταν αδειασει, θα παω μαλλον σε ΕΚΟ να την αφησω και να παρω γεματη.
Κατα καιρους φωναζω διαφορους που φερνουν σπιτι και φερνουν ειτε μπλε, είτε γκρι, είτε κοκκινη. Ποτε κανεις δεν μου ανέφερε καν, τετοια θέματα με την "εγγυηση της μπουκάλας".

Οταν λεω την παντρεύεσαι εννοω την μπουκαλα σαν μπουκάλα. Ανταλασοντας την πρώτη που αγόρασες με μια άλλη δεν μπορείς πλέον να την επιστρέψεις κ να πάρεις τα λεφτά σου πισω. Μπορείς να συνεχίζεις να την ανταλασεις ναι. Αλλά εαν πχ αποφασίσεις στο μελλον ότι δεν γουστάρεις άλλο να ασχολησε με υγραέριο για τον αβ λογο, τότε μένεις με την μπουκάλα στο χέρι.

Επεξ/σία από logica1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, zanskou είπε

στις περισσότερες είναι αρκετά εύκολο να τους βγάλεις. τους συγκρατεί μια βίδα στο πάνω άκρο και αφού την ξεβιδώσεις με λίγο μέσα-έξω βγαίνουν (και επανατοποθετούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε βουρτσακι είτε σπρέι πεπιεσμένου αέρα. 

18 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Αυτο ακριβώς δείχνουν τα βιντεάκια. Θα πρέπει να τους βγάλεις από την θέση τους και να καθαρίσεις με μια βούρτσα, όπως αυτή που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ

Με τον πίσω καυστήρα τον μικρό που ενώνει όλους τους μεγάλους τι κάνουμε? (Ξέρω ζητάω έτοιμες απαντήσεις :)) - Spirit II 310

Ενδιαφέρον θα έχει να διαβάσουμε και απόψεις από όσους άλλαξαν από Coral πχ σε ΕΚΟ αν είδαν διαφορές στην φλόγα κλπ

Επεξ/σία από plasTOST

53 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Με τον πίσω καυστήρα τον μικρό που ενώνει όλους τους μεγάλους τι κάνουμε? (Ξέρω ζητάω έτοιμες απαντήσεις :)) - Spirit II 310

Απ ότι φαίνεται δεν έχει κάποια έξτρα βίδα ή κάτι άλλο που να τον συγκρατεί στην θέση, πέραν των καυστήρων. Λογικά με το που θα αποσυνδέσεις τους καυστήρες θα μπορέσεις να τον βγάλεις εύκολα. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο, τρίψιμο με μια βούρτσα εξωτερικό, χρησιμοποιώντας ένα καρφί ή κάτι αιχμηρό για τος οπές. Λόγω της μικρής διατομής δεν ξέρω αν χωράει η βούρτσα που έχω παραθέσει στο προηγούμενο ποστ. Ίσως να μπορέσεις να βρεις μια να κάνεις τον εσωτερικό καθαρισμό.

Δες μια και το παρακάτω βίντεο, όπου την βάζει σε ζεστό νερό με ξύδι και μαγειρική σόδα.

• Like 2

3 ώρες πριν, plasTOST είπε

Ενδιαφέρον θα έχει να διαβάσουμε και απόψεις από όσους άλλαξαν από Coral πχ σε ΕΚΟ αν είδαν διαφορές στην φλόγα κλπ

Πρόσφατα είχα ανεβασει videaki με τη φλόγα της Coral. Μιας κ το ζήτησες θα προσπαθήσω σήμερα το βράδυ να ανεβάσω παρόμοιο βιντεάκι κ με τη φλόγα της ΕΚΟ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...