Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimitris05 είπε

Καλησπέρα παιδιά, ετοιμάζομαι για πρώτο ψήσιμο σήμερα με weber spirit ii 310...

Κάποια συμβουλή για τη πρωτη χρήση? πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό από ότι σε όλες τις υπόλοιπες?

ευχαριστώ πολύ

Χρειάζεται ένα καλό κάψιμο, με όλους τους καυστήρες στο φουλ, για κανά 30λεπτο. Μόλις κρυώσει λίγο, περνάς ένα ελαφρύ στρώμα ηλιέλαιο τις σχάρες. Προσοχή στην ποσότητα. Αυτά τα βήματα είναι κοινές οδηγίες πριν την πρώτη χρήση.

  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2330

  • ilpapacha

    2068

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, samniotis είπε

να ρωτήσω

23€ εγγύηση + 23€ αέριο + 15€ ρυθμιστής για coral γκρί (προπάνιο)

είναι νορμάλ σαν τιμές?

Δυστυχώς με τις τιμές των καυσίμων που έχουν ανέβει στα ύψη δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και το αέριο. Δεν είναι νορμάλ τιμές, αλλά ακολουθούν την συνολική πορεία των υγρών καυσίμων. (η εγγύηση και ο ρυθμιστής έχουν νορμάλ τιμές)

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, samniotis είπε

να ρωτήσω

23€ εγγύηση + 23€ αέριο + 15€ ρυθμιστής για coral γκρί (προπάνιο)

είναι νορμάλ σαν τιμές?

Πριν 3 εβδομάδες είχα πάρει μια coral prime με 19€, γενικότερα πάντως οι τομές ανεβαίνουν.

Εγγύηση είχα πληρώσει, τον Ιούλιο, 22€ ανά φιάλη και 15€ τον ρυθμιστή, οπότε είναι νορμάλ αυτά τα ποσά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ep1 είπε

Στο συνοικιακό μαγαζί που πήγα εγώ η τετράγωνες ήταν ανοξείδωτες και είχαν 30 και δεν ήθελα να δώσω τόσα. Σε μεγάλα αστικά κέντρα θα παίζουν σίγουρα καλύτερες τιμές αλλιάς μιας και είμαι και εγώ επαγγελματίας θέλω να στηρίζω την τοπική κοινωνία.

Κάνει και αυτή για κοκορέτσι, γιατί το λες; Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω κοντοσούβλι. Έχω βάλει στο σπίτι να ψηφίσουν οι γυναίκες αν θέλουν αρνίσιο, πρόβειο ή χοιρινό;

Μπορούσες και να μην την φας την σούφλα επειδή υπάρχει και ειδική πατούρα για τετράγωνες. Αλλά σιγά το θέμα. Το μοτέρ που πήρα ήθελα να έχει και ροοστάτη επειδή θα το χρειαστώ και το πασχα μιας και το άλλο τα έφτυσε λόγω παλαιότητας.

 

Καλά ψησίματα!

ε το κοκορετσι - κοντοσουβλι ειναι πολυ καλυτερα σε τετραγωνη, γιατι δεν γλυστράει. Στην στρογγυλη θα εχεις προβλημα με το να γυρναει τρελα η σουβλα.

8 ώρες πριν, Kostasm45 είπε

Βρήκα και μια φωτογραφία από ένα κοκορετσάκι που είχα φτιάξει. Το μοτέρ το κουμπώνω από τα αριστερά και απλά "κάθεται" πάνω στο αριστερό ράφι . Προφανώς και το καπάκι κλείνει κανονικά .

SAVE_20211209_160047.jpg

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, logica1 είπε

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ταψάκια, μπορείς να αγοράσεις ανοξείδωτα, όπως πχ τα παρακάτω από ΙΚΕΑ 

https://www.ikea.gr/proioda/eidi-kouzinas/skeui-fournou/koncis-anokseidwto-tapsi-me-sxara/10099053

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, logica1 είπε

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Έχει δίκιο ο Αντρέας το αλουμινόχαρτο εκλύει καρκινογόνα σε υψηλές θερμοκρασίες. Ότι μπορούμε καλό είναι να το αποφεύγουμε . Δύο ποστ πιο κάτω γράφω ότι τα ταψακια τα είχα απλά για να μαζέψουν τα υγρά από το φρεσκοτυλιγμενο κοκορέτσι , μέχρι να σφίξει πάνω στην σούβλα . Όταν το εψησα δεν είχα τίποτα από κάτω . 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

Αυτην την απορια την εχω και εγω να σου πω την αληθεια, τα περισσοτερα παιδια ψηνουν με ταψακι απο κατω, ακομα και στο youtube τα περισσοτερα video. Να το δεχτω αν θες να παρεις το ζουμι να κανεις καμια πατατα εξτρα, κατι να δωσει γευση καπου αλλου, αλλιως και εγω ετσι νομιζω ειναι καλυτερα, να σταζει να καιγεται να καπνιζει..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, samniotis είπε

να ρωτήσω

23€ εγγύηση + 23€ αέριο + 15€ ρυθμιστής για coral γκρί (προπάνιο)

είναι νορμάλ σαν τιμές?

Πριν μια βδομάδα πήρα τη γκρι κοραλ φιάλη με 20€ αέριο, 10€ ρυθμιστή και μου ζήτησε όντως 23€ εγγύηση αλλά είχα παλιά φιάλη πετρογκαζ και τη γλυτωσα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

συμφωνώ, αν και δεν έχω βάλει ποτέ σούβλα στη δική μου. μια ζωή όποτε βάζαμε σούβλα στα κάρβουνα από κάτω εγώ τουλάχιστον δεν έβαζα τίποτα και πάντα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. τόσο αλουμίνιο από κάτω, για τόσες ώρες και σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν μου φαίνεται ούτε εμένα καλή ιδέα 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι να αλλάξετε συμβατική μπουκάλα σε coral prime, υπάρχει προσφορά, που λογικά ισχύει ακόμα, την οποία είχαμε αναφέρει σε παλιότερο ποστ

Έκανα χρήση της πριν 3 εβδομάδες, απλά δεν πήρα και ρυθμιστή καθώς δεν τον χρειαζόμουν.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

ε το κοκορετσι - κοντοσουβλι ειναι πολυ καλυτερα σε τετραγωνη, γιατι δεν γλυστράει. Στην στρογγυλη θα εχεις προβλημα με το να γυρναει τρελα η σουβλα.

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

μεγάλη κουβέντα αυτή  αφου  το αλουμίνιο υπάρχει απο τα μαγειρικά σκέυη μέχρι τις ίδιες τις ψησταριές σαν κύριο υλικό κατασκευής  .... 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

Απ'ότι έχω διαβάσει - ακούσει , η λογική είναι ότι με ταψακι με νερό (ενδεχομένως και με λίγο κρασί) το ψητό διατηρεί την υγρασία του και βγαίνει πιο ζουμερό

Επεξ/σία από Kostasm45

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...