Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι χρησιμοποιείται για το καθάρισμα; Πήρα μια Outdoorchef και γενικά είμαι εξαιρετικά!!!! ευχαριστημένος. Δεν αναφλέγεται τίποτα σε σχέση με άλλες που έχω δει/δουλέψει. Πήρα και το σπρέι καθαρισμού της και μετά από 6 χρήσεις σήμερα έκανα ένα βαθύ καθαρισμό. Φυσικά παίζει βούρτσα ανάμεσα σε κάθε ψήσιμο. 

Εσείς πόσο συχνά, πώς και με τι καθαρίζετε;

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2033

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, fylatos είπε

Τι χρησιμοποιείται για το καθάρισμα; Πήρα μια Outdoorchef και γενικά είμαι εξαιρετικά!!!! ευχαριστημένος. Δεν αναφλέγεται τίποτα σε σχέση με άλλες που έχω δει/δουλέψει. Πήρα και το σπρέι καθαρισμού της και μετά από 6 χρήσεις σήμερα έκανα ένα βαθύ καθαρισμό. Φυσικά παίζει βούρτσα ανάμεσα σε κάθε ψήσιμο. 

Εσείς πόσο συχνά, πώς και με τι καθαρίζετε;

το εσωτερικό καθάρισμα έχει να κάνει με το πόσο συχνά κάνεις χρήση. και προφανώς το τι ψηνεις. αν ψησεις τύπου πανσετες ε... θες καθάρισμα γτ πολύ λίγδα η οποία βράζει στο επόμενο ψήσιμο κάνει φλογα και παίρνουν μυρωδιες τα αλλα κρέατα. αν ψηνεις κοτόπουλο μοσχάρι και να μη κάνεις βαθύ καθαρισμό δεν έγινε κάτι.

της σχάρες της καθαρίζω πάντα στο επόμενο ψήσιμο.

δλδ ψήνω τρώω κ όταν ξαναψησω τη ζεσταίνω βούρτσα στη σχάρα που χουν ξεραθεί να φύγουν πέρασμα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο να φύγει η μαυρίλα ξανά πέρασμα με στεγνό χαρτί κουζίνας κ τέλος οι σχάρες. σε μαντέμι αυτό k αλουμίνιο .διαδικασία λιγότερο απο 5 λεπτά. α κ αν εχω λεμονια κ δε βαριεμαι κανω κ ενα περασμα με λεμονι. κάλο αποτέλεσμα έχει να ξέρεις κ το κρεμυδι αν τις περάσεις μετά τη βούρτσα.   εχει να κάνει όμως κ τι σχάρες εχεις γτ αν είναι τις πλάκας δεν ενδεικνύεται αυτός ο τρόπος γτ θα οξιδοθον θα σκουριασουν θα ξεβαψουν κ θα τα φας αυτά μετά :D

χημικά αποφεύγω... 

 

 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

το εσωτερικό καθάρισμα έχει να κάνει με το πόσο συχνά κάνεις χρήση. και προφανώς το τι ψηνεις. αν ψησεις τύπου πανσετες ε... θες καθάρισμα γτ πολύ λίγδα η οποία βράζει στο επόμενο ψήσιμο κάνει φλογα και παίρνουν μυρωδιες τα αλλα κρέατα. αν ψηνεις κοτόπουλο μοσχάρι και να μη κάνεις βαθύ καθαρισμό δεν έγινε κάτι.

της σχάρες της καθαρίζω πάντα στο επόμενο ψήσιμο.

δλδ ψήνω τρώω κ όταν ξαναψησω τη ζεσταίνω βούρτσα στη σχάρα που χουν ξεραθεί να φύγουν πέρασμα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο να φύγει η μαυρίλα ξανά πέρασμα με στεγνό χαρτί κουζίνας κ τέλος οι σχάρες. σε μαντέμι αυτό k αλουμίνιο .διαδικασία λιγότερο απο 5 λεπτά. α κ αν εχω λεμονια κ δε βαριεμαι κανω κ ενα περασμα με λεμονι. κάλο αποτέλεσμα έχει να ξέρεις κ το κρεμυδι αν τις περάσεις μετά τη βούρτσα.   εχει να κάνει όμως κ τι σχάρες εχεις γτ αν είναι τις πλάκας δεν ενδεικνύεται αυτός ο τρόπος γτ θα οξιδοθον θα σκουριασουν θα ξεβαψουν κ θα τα φας αυτά μετά :D

χημικά αποφεύγω... 

Καλά προφανώς παίζει ρόλο το τι ψήνεις. 

Θενξ για τις συμβουλές με τις σχάρες. Εγώ τις έκανα με βούρτσα και χαρτί βρεγμένο. 

Το καθαριστικό που πήρα από ότι κατάλαβα είναι άφοβο και να το φας αλλά ξεπλένεται εντελώς πανευκολα με ένα δύο ποτήρια νερό. Επίσης μετά στο κάψιμο δε μυρίζει. 

Η μπουκάλα εκτός από το να είναι σε σκιερό μέρος θέλει κάτι; Της coral gas χρησιμοποιώ με τον πορτοκαλί ρυθμιστή.

Γενικά δε πίστευα ποσό εύχρηστη και γρήγορη θα ήταν η ψησταριά και πόσο σε γλιτώνει από μυρωδιές στη κουζίνα κλπ. Μέχρι στιγμής είμαι σε 3-4 χρήσεις στην εβδομάδα και δε νομίζω να το ελαττωσω.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Είμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209623/

https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5568_428&product_id=189545

Ποια να προτιμησω και γιατι;

Εχει καποιος προσωπικη αποψη για καποια απο αυτες;

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα την πιο μικρή του Leroy και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος 

Για αντοχή στο χρόνο φυσικά δε ξέρω ακόμα...

Συμβαίνει τώρα... 😛

 

38BC2C71-6ABA-4952-98AD-41A6DF9BC9C9.jpeg

  • Thanks 1
Δημοσ.

Παίδες το μαντέμι δεν το πλένουμε τακτικά, χαλάει το "καρίκευμα" , δεν δουλέυει σωστά κ χαλάει.. καλύτερο καθάρισμα απο το κάψιμο -ξύσιμο δεν υπάρχει, και καλύτερη διατήρησή του απο το ελαιόλαδο μετά απο κάθε χρήση επίσης. Μετά απο κάθε ψήσιμο το καίμε (250 για καννα δεκάλεπτο), ξύνουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο, αν θέλουμε το πλένουμε 2-3 φορές το χρόνο.

Δέν χρησιμοποιούμε όξινα για καθαρισμό (πχ. λεμόνια), γιατί ενώ δεν σκουριάζει, χαλάει ειδικά όσο εκτείθεται στο περιβάλον και βγάζει κάτι σαν σκουριά. ιδανικά δεν ψυνουμε όξινα (ντομάτες, κρεμμύδια, μαρινάδες κτλ, αλλά χαλάλι αν δεν μείνουν επάνω). ξαναγράφω ότι , το μαντέμι δουλεύει καλά άν είναι καρυκευμένο, υπάρχουν πολλά videos στο youtube. Αν θέλουμε να το πλύνουμε, τότε είναι απαραίτητο να το καρικεύσουμε εκ νέου. και πάλι youtube. 

τις αναφλέξεις δεν τις προκαλόυν οι σχάρες, αλλά το συσσωρευμένο λίπος στον κουβά / αντιφλογικό που καθαρίζουμε τακτικά μετά απο κάψιμο. αν κάτι βράζει, τότε θέλει περισσότερο κάψιμο. μετά απλά μαζεύεις στάχτες....

η μπουκάλα δεν παθαίνει τίποτα αν δεν την χτυπάει ο ήλιος, αν και κάθε καλοκαίρι παίζει αγχος...

κάτοχος broil king επι 10ετίας, με πεθερό κτηνοτρόφο...

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτόν τον κουβά πως τον καθαρίζουμε ρε παιδιά;

Broil king έχω και εγώ και επειδή η εσωτερική επιφάνεια είναι άγρια κάνει το καθάρισμα τρελό πακέτο

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Ναι αυτόν τον κουβά πως τον καθαρίζουμε ρε παιδιά;

Broil king έχω και εγώ και επειδή η εσωτερική επιφάνεια είναι άγρια κάνει το καθάρισμα τρελό πακέτο

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως με το σπρέι για τα λίπη την έκανα του κουτιού. Δεν αφήνει τίποτα. Μοιάζει ή είναι ίδια ουσία με αυτό που καθαρίζει φούρνους κουζίνας το αφρώδες. Μετά την καις και τελείωσε.

Ερώτηση 4. Τι θερμόμετρα κρέατος έχετε; Του ΙΚΕΑ έλιωσε ένα λάστιχο που είχε. Τελευταία μέτρηση 340 βαθμοί. Έκανα βλακεία νομίζοντας ότι θα αντέξει το σύρμα μέσα. Αλλά δεν είναι instant read οπότε δεν είχα δυνατότητα να το βάλω βγάλω.

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Ποιο είναι αυτό το σπρέι για λίπη;

Αυτό μου έκαναν δώρο

https://www.skroutz.gr/s/14383113/Outdoorchef-Barbecue-18-212-55.html

Ωστόσο από το πώς μυρίζει και φαίνεται είναι ίδιο με αυτά

https://www.skroutz.gr/c/3189/katharistika-kouzinas/f/916679/fournon.html

Όλα είναι αλκαλικά καθαριστικά.

Κάποια είναι λιγότερο τοξικά από άλλα και κανένα λογικά δεν είναι επικίνδυνο αν το καθαρίσεις μετά με νερό και κάψεις μια το γκριλ.

Αυτό

https://eshop.mymarket.gr/oikiaki-frontida-chartika/katharistika-spitiou/kouzinas-lipokatharistes/drbeckmann-katharistiko-1

έχω στη κουζίνα και παίζει να κάνει και καλύτερη δουλειά.

 

Happening now.

20190412_224914-1.jpg

  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 11/4/2019 στις 6:50 ΜΜ, chrismk2 είπε

Καλησπερα σας.

Είμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209623/

https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5568_428&product_id=189545

Ποια να προτιμησω και γιατι;

Εχει καποιος προσωπικη αποψη για καποια απο αυτες;

θα σου προτεινα της unimac αλλα κανα μεγαλυτερο μοντελο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tyf είπε

θα σου προτεινα της unimac αλλα κανα μεγαλυτερο μοντελο.

Επειδή είδα τη unimac προσπάθησε να πάρεις το μοντέλο trend που έχει μαντεμένια σχάρα με λίγα λεφτά παραπάνω. Όσο περίπου του Leroy. 

Το θέμα με unimac είναι ότι από όσο μου είπαν στο κατάστημα όταν πήγα να την αγοράσω δε τους δίνουν ανταλλακτικά και είναι έτσι κι έτσι στην εγγύηση. Του Leroy παίζει να είναι πιο σοβαροί στην εγγύηση αλλά δε ξέρω κι εκεί τι παίζει με ανταλλακτικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα παραπάνω λεφτά και πήγα σε κάτι με υποστήριξη και μεγάλη εγγύηση. Φυσικά αν δεν παίζουν πάνε δες τες από κοντά. 

Το unimac μοντέλο που ανεβάζεις είναι πάντως κατώτερο σε κατασκευή από το άλλο. Το αντίστοιχο είναι το trend.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, fylatos είπε

Επειδή είδα τη unimac προσπάθησε να πάρεις το μοντέλο trend που έχει μαντεμένια σχάρα με λίγα λεφτά παραπάνω. Όσο περίπου του Leroy. 

Το θέμα με unimac είναι ότι από όσο μου είπαν στο κατάστημα όταν πήγα να την αγοράσω δε τους δίνουν ανταλλακτικά και είναι έτσι κι έτσι στην εγγύηση. Του Leroy παίζει να είναι πιο σοβαροί στην εγγύηση αλλά δε ξέρω κι εκεί τι παίζει με ανταλλακτικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα παραπάνω λεφτά και πήγα σε κάτι με υποστήριξη και μεγάλη εγγύηση. Φυσικά αν δεν παίζουν πάνε δες τες από κοντά. 

Το unimac μοντέλο που ανεβάζεις είναι πάντως κατώτερο σε κατασκευή από το άλλο. Το αντίστοιχο είναι το trend.

επειδη πουλαω εργαλεια και συνεργαζομαι με την unimac ειναι ακριβως το αντιθετο απο αυτο που ειπες. και στο σερβις ειναι τυπικοτατοι και κρατανε ανταλλακτικα για αρκετα χρονια.

αρκει να ασχοληθει το μαγαζι που θα την παρεις. μαλλον το μαγαζι που πηγες δεν ηθελε να ασχοληθει μετα αν σου προεκυπτε τιποτα.

 

Επεξ/σία από tyf
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...