Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG-20211209-095240.jpg

2021-12-0909-59-078751178649664365283.jp

Εγω δεν είμαι της άποψης να πάρετε απέξω. Μόλις πήρα μια σούβλα (όχι ανοξείδωτη) 15 ευρώ, ένα μοτέρ 20 ευρώ και 2 διχάλα για κοτοπουλο 2*5 σύνολο 45 ευρώ και έτοιμη! Και στηρίζεις το κατάστημα το διπλανό και έχεις και υποστήριξη αν χρειαστείς κάτι και δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Η kenton έχει μήκος 72, έκοψα την σούβλα στα 92 σε περίπτωση που θέλω να την χρησιμοποιήσω και σε άλλη ψησταριά.

Επεξ/σία από ep1
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2028

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Κάτοχος κι εγώ της spirit 310. Σούβλα πήρα μια του εμπορίου καρε ανοξείδωτη . Με ένα τροχουδάκι απλά "έσπασα" τις ακμές του τετραγώνου στα σημεία περιστροφής της σούβλας . Κοτσάρισα κι ένα μοτέρ που είχα περίσσευμα και τέλος. Το μοτέρ απλά ακουμπάει στο πλαϊνό ράφι ούτε βάση ούτε τίποτα . Μπροστά στα κόστη που διαβάζω η όλη δαπάνη ήταν αστεία (κοντά στο εικοσάρι). Μοναδική προϋπόθεση να πιάνουν τα χέρια σας ή έστω κάποιου φίλου γνωστού. Έχω φτιάξει κοτόπουλο ,πορκετα , κοκορέτσι χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα έτσι κι αλλιώς οι διαστάσεις της συγκεκριμένης ψησταριάς είναι απαγορευτικές για ποσότητα κρέατος μεγαλύτερη των 5-6 kg .

Κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω ρε γμτ, το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα μαγαζι να εχει μπολικες να τις δω απο κοντα να δω ποια ταιριαζει περισσοτερο, εννοειται οτι θελει και λιγο να την πασπατεψεις για να ταιριαξει. Ετσι που χαζευα στο σκρουτζ , ακομα και αυτη  μου φαινεαι να ψιλοταιριαζει.

https://www.skroutz.gr/s/26923139/Bormann-%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81-80cm-BBQ1240-033172.html

39 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω ρε γμτ, το ιδανικο θα ηταν να βρω ενα μαγαζι να εχει μπολικες να τις δω απο κοντα να δω ποια ταιριαζει περισσοτερο, εννοειται οτι θελει και λιγο να την πασπατεψεις για να ταιριαξει. Ετσι που χαζευα στο σκρουτζ , ακομα και αυτη  μου φαινεαι να ψιλοταιριαζει.

https://www.skroutz.gr/s/26923139/Bormann-%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81-80cm-BBQ1240-033172.html

Εγώ είχα πάει στον Μανίνο στο Περιστέρι γιατί ήταν σχετικά κοντά μου . Φαντάζομαι ότι όπου και να πας σε κάποιον που πουλάει τέτοια είδη, αν του πεις τι θέλεις θα σε βοηθήσει . Θεωρώ ότι για παράδειγμα αν του πας τις διαστάσεις της ψησταριάς και του ζητήσεις να κάνει μια πατούρα στην σούβλα θα το κάνει (έμποροι είναι να κονομήσουν θέλουν ) . Το θέμα είναι κατά την δική μου άποψη , να μπορείς να κάνεις το Καλαμπαλίκη σου με την χαμηλότερη δαπάνη , έτσι κι αλλιώς στην spirit να βάλεις ολόκληρο αρνί δεν υπάρχει καμία περίπτωση .

• Like 1

20 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Εγώ είχα πάει στον Μανίνο στο Περιστέρι γιατί ήταν σχετικά κοντά μου . Φαντάζομαι ότι όπου και να πας σε κάποιον που πουλάει τέτοια είδη, αν του πεις τι θέλεις θα σε βοηθήσει . Θεωρώ ότι για παράδειγμα αν του πας τις διαστάσεις της ψησταριάς και του ζητήσεις να κάνει μια πατούρα στην σούβλα θα το κάνει (έμποροι είναι να κονομήσουν θέλουν ) . Το θέμα είναι κατά την δική μου άποψη , να μπορείς να κάνεις το Καλαμπαλίκη σου με την χαμηλότερη δαπάνη , έτσι κι αλλιώς στην spirit να βάλεις ολόκληρο αρνί δεν υπάρχει καμία περίπτωση .

Κατι τετοιο θα γινει μαλλον, ενταξει δεν εχω την spirit, αλλα οπως ειπες δεν σκοπευω να βαλω αρνι, για αυτο εχω το χτιστο καρβουνου ;) πρεπει μονο να μετρησω το παχος καπως της υποδοχης που εχει η rogue για να ξερω το παχος της σουβλας για να κλεινει και το καπακι.

Μια χαρα ταιριάζει η σουβλα του Leroy στην Spirit II 310.

Θέλει φτιαξιμο ενα μεταλλικό ανάποδο Π για να ειναι η βάση που θα κουμπώνει το μοτερ και στα σημεία που η σουβλα ακουμπάει τη ψησταρια, θέλει τροχίσμα να γίνει κυλινδρικό για να γυριζει.

Ο κατασκευαστής λέει μέχρι 5 κιλά, έχω δοκιμάσει κοντοσούβλι 3.5 κιλα απροβληματιστα. Το μοτέρ έχει μονο μια ταχυτητα (αργή) και είναι αθόρυβο.

Πέρυσι τετοιο καιρο την πήρα, είχαν μηδενικό απόθεμα και ξαφνικα εμφανίστηκαν 4 κομμάτια στο κατάστημα στη Λ. Κηφησίας. 49 € η σουβλα + 20 € ο σιδεράς για τις πατέντες, 69 €.

Στην ίδια τιμή παίζει στο Amazon η σούβλα του ΒΒQ Toro που είναι εξαρχής συμβατή. 

Καλησπέρα παιδιά, ετοιμάζομαι για πρώτο ψήσιμο σήμερα με weber spirit ii 310...

Κάποια συμβουλή για τη πρωτη χρήση? πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό από ότι σε όλες τις υπόλοιπες?

ευχαριστώ πολύ

24 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Μια χαρα ταιριάζει η σουβλα του Leroy στην Spirit II 310.

Θέλει φτιαξιμο ενα μεταλλικό ανάποδο Π για να ειναι η βάση που θα κουμπώνει το μοτερ και στα σημεία που η σουβλα ακουμπάει τη ψησταρια, θέλει τροχίσμα να γίνει κυλινδρικό για να γυριζει.

Ο κατασκευαστής λέει μέχρι 5 κιλά, έχω δοκιμάσει κοντοσούβλι 3.5 κιλα απροβληματιστα. Το μοτέρ έχει μονο μια ταχυτητα (αργή) και είναι αθόρυβο.

Πέρυσι τετοιο καιρο την πήρα, είχαν μηδενικό απόθεμα και ξαφνικα εμφανίστηκαν 4 κομμάτια στο κατάστημα στη Λ. Κηφησίας. 49 € η σουβλα + 20 € ο σιδεράς για τις πατέντες, 69 €.

Στην ίδια τιμή παίζει στο Amazon η σούβλα του ΒΒQ Toro που είναι εξαρχής συμβατή. 

Ποια εχεις παρει την 86cm η 75cm?

3 ώρες πριν, ep1 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG-20211209-095240.jpg

2021-12-0909-59-078751178649664365283.jp

Εγω δεν είμαι της άποψης να πάρετε απέξω. Μόλις πήρα μια σούβλα (όχι ανοξείδωτη) 15 ευρώ, ένα μοτέρ 20 ευρώ και 2 διχάλα για κοτοπουλο 2*5 σύνολο 45 ευρώ και έτοιμη! Και στηρίζεις το κατάστημα το διπλανό και έχεις και υποστήριξη αν χρειαστείς κάτι και δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Η kenton έχει μήκος 72, έκοψα την σούβλα στα 92 σε περίπτωση που θέλω να την χρησιμοποιήσω και σε άλλη ψησταριά.

Το ιδιο εχω κανει και εγω. Απλα δεν πηρα στρογγυλη σουβλα οπως η δικη σου που ειναι για αρνι. Πηρα τετραγωνι για κοκορετσι με 5-6€ απο το ΜΑΚΡΟ και ενα μοτερ της γνωστης εταιριας Κλαπάκης που ειναι οτι πιο ποιοτικο υπαρχει. Κοστολογιο ουτε 30€.
Την εκοψα με τον γωνιακο τροχο. Της εκανα μυτη και τελειωσε το θεμα. Ουτε κοντρα χρειαζεται ουτε τιποτα. Απλά ακουμπαει στο πλαινό ράφι και γυρνάει.

14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Το ιδιο εχω κανει και εγω. Απλα δεν πηρα στρογγυλη σουβλα οπως η δικη σου που ειναι για αρνι. Πηρα τετραγωνι για κοκορετσι με 5-6€ απο το ΜΑΚΡΟ και ενα μοτερ της γνωστης εταιριας Κλαπάκης που ειναι οτι πιο ποιοτικο υπαρχει. Κοστολογιο ουτε 30€.
Την εκοψα με τον γωνιακο τροχο. Της εκανα μυτη και τελειωσε το θεμα. Ουτε κοντρα χρειαζεται ουτε τιποτα. Απλά ακουμπαει στο πλαινό ράφι και γυρνάει.

Στο συνοικιακό μαγαζί που πήγα εγώ η τετράγωνες ήταν ανοξείδωτες και είχαν 30 και δεν ήθελα να δώσω τόσα. Σε μεγάλα αστικά κέντρα θα παίζουν σίγουρα καλύτερες τιμές αλλιάς μιας και είμαι και εγώ επαγγελματίας θέλω να στηρίζω την τοπική κοινωνία.

Κάνει και αυτή για κοκορέτσι, γιατί το λες; Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω κοντοσούβλι. Έχω βάλει στο σπίτι να ψηφίσουν οι γυναίκες αν θέλουν αρνίσιο, πρόβειο ή χοιρινό;

Μπορούσες και να μην την φας την σούφλα επειδή υπάρχει και ειδική πατούρα για τετράγωνες. Αλλά σιγά το θέμα. Το μοτέρ που πήρα ήθελα να έχει και ροοστάτη επειδή θα το χρειαστώ και το πασχα μιας και το άλλο τα έφτυσε λόγω παλαιότητας.

Καλά ψησίματα!

Μόλις τώρα, Kyrx είπε

Δεν υπάρχει μικρά ρουλεμάν οπου να μπαίνει στις εγκοπές και να περνάς την τετράγωνη σουβλα ?

Ναι υπάρχει. Μου το έδειξε και θα έπαιρνα τέτοια αν έπαιρνα την τετράγωνη. Αλλά δεν είναι και τπτ να την φάς λίγο με ένα τροχό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα και μια φωτογραφία από ένα κοκορετσάκι που είχα φτιάξει. Το μοτέρ το κουμπώνω από τα αριστερά και απλά "κάθεται" πάνω στο αριστερό ράφι . Προφανώς και το καπάκι κλείνει κανονικά .

SAVE_20211209_160047.jpg

Επεξ/σία από Kostasm45
  • Like 5

2 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Βρήκα και μια φωτογραφία από ένα κοκορετσάκι που είχα φτιάξει. Το μοτέρ το κουμπώνω από τα αριστερά και απλά "κάθεται" πάνω στο αριστερό ράφι . Προφανώς και το καπάκι κλείνει κανονικά .

SAVE_20211209_160047.jpg

Ωραίος, σκέφτομαι να βάλω και εγώ πιατάκια αλλά δεν ξέρω ν κόψω από φλόγα. Πόση ώρα πήρε;

Ομολογώ ότι πάει καιρός και δεν καλοθυμάμαι γύρω στην 1.5 ώρα . Τα ταψακια τα είχα βάλει πριν ανάψω την ψησταριά , προκειμένου να μαζέψουν τα ζουμιά από το κοκορέτσι . Όταν ψιλοστράγγιξε κι έσφιξε πάνω στην σούβλα τα έβγαλα κι έβαλα μπρος την ψησταριά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...