costas_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 επίσης 6) Μια 10κιλη φιάλη υγραερίου 7) Μια κουκούλα προστασίας 8 ) ένα σπορέλαιο για καθαρισμό της σχάρας και φυσικά θα ξεκινήσεις τα πρώτα ψησίματα με μικρή ποσότητα πχ κρεάτων, όπως σουβλάκια χοιρινά ας πούμε, για να μάθεις λίγο το αέριο, πως ανεβάζει θερμοκρασίες και τους χρόνους ψησίματος 2
samniotis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 χρειάζεται κάποια προετοιμασία, κάποιο καθάρισμα πρίν το πρώτο ψήσιμο? εντάξει, φαντάζομαι ένα πανί τις σχάρες ούτως ή άλλως τις περνάς και ένα λάδωμα πρίν να βάλεις το κρέας
costas_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Ακολουθούμε ακριβώς τα όσα λέει το βιβλιαράκι της συσκευής, συνήθως κάνουμε ένα κάψιμο στο full χωρίς κρέατα και μετά ξεκινά το πανηγύρι 3
Evgenios_V Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφου δοκιμασα μια μοσχαρίσια (απλό ελληνικό τιμιο μοσχάρι) σε φίλο (ειχα ξαναφάει στο παρελθόν αλλά ειχα ξεχάσει το ποσο ευκολο ειναι)το οποίο το ειχε φτιάξει σε Sous Vide και εμεινά για αλλή μια φορά χαζός με το πόσο καλό γίνεται ενα απλό κρέας στο "μπάνιο" το πηρα απόφαση... και έκανα και την τελευταια αγορά οσον αφορά φαγητό (λέμε τώρα)... Anova Precision Cooker & Anova Precision Sealer...Μπας και φάμε καμια μπριζόλα της προκοπής... Αντε παω τωρα να κοιμηθώ στην μπανιέρα γιατι κρεββάτι θα ξαναδώ ίσως με τον νέο χρόνο...αχ Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Evgenios_V
sndev Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Έκανα και την τελευταια αγορά οσον αφορά φαγητό... Anova Precision Cooker & Anova Precision Sealer...Μπας και φάμε καμια μπριζόλα της προκοπής... Αντε παω τωρα να κοιμηθώ στην μπανιέρα γιατι κρεββάτι θα ξαναδώ ίσως με τον νέο χρόνο...αχ Κατςρχας τι ειναι 1 μήνας κ 6 ημερες για το νεο έτος μπροστά στο όνειρο του ποσε αυγου πανω σε φυγανισμενο ψωμί; Επίσης γτ δε τρως πριζολες τις προκοπής απο ψησταριά Θεωρώ απο αυτη την αγορα μακροπροθεσμα το sealer θα το χαρείς πολυ περισσότερο.. ποσα κρεατικα τυριά έχω συντηρήσει με αυτο δε παει το μυαλο σου Θα χρειαστείς κ μπανιερα για το ανοβα.. θα καταλάβεις μετα τα πρωτα 5 μαγειρέματα το γιατί Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από sndev 1
ilpapacha Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, samniotis είπε χρειάζεται κάποια προετοιμασία, κάποιο καθάρισμα πρίν το πρώτο ψήσιμο? εντάξει, φαντάζομαι ένα πανί τις σχάρες ούτως ή άλλως τις περνάς και ένα λάδωμα πρίν να βάλεις το κρέας Χρειάζεται ένα καλό κάψιμο, με όλους τους καυστήρες στο φουλ, για κανά 30λεπτο. Μόλις κρυώσει λίγο, περνάς ένα ελαφρύ στρώμα ηλιέλαιο τις σχάρες. Προσοχή στην ποσότητα. 2
andreaspA Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Στις 23/11/2021 στις 9:58 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε Ειμαι στο τσακ να παραγγειλω αυτην εδω. Κρατηστε με να μην το κανω. https://www.ilovebbq.gr/weber-master-touch-premium-se-e-5755 Σκεφτομαι για χρηση μια φορα το μηνα για καπνισμα. Στρογγυλη ψησταρια με καρβουνα, δεν εχω δει μεχρι σημερα που να ψηνει. Ολες ψηνουν στο κεντρο μια μπριζολα που χωραει, και γυρω γυρω δεν κανουν τιποτα. Στις 23/11/2021 στις 10:50 ΜΜ, samniotis είπε σε μπαλκόνι με πολυκαρμπονικό απο πάνω και πλαινά τεντόπανα, επειδή ακούω για αναφλέξεις και είμαι και φρέσκος στο άθλημα (τσίμπησα την kenton στα 179) παίζει να κάψουμε κάνα σπίτι??? Τιποτα δεν θα καψεις. Η ψησταρια ειναι αριστη και με την προσφορα ειναι πραγματικά τσάμπα! Δεν χωραει στην βεράντα. Αλλιώς θα πήγαινα να την πάρω και ας εχω την διπλή.
angel79 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση !! εχει βαλει κανεις σουβλα εκτος της γνησιας καποια universal πιο οικονομικη σε napoleon rogue 425 ??καποιο λινκ? ευχαριστω Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από angel79
ilpapacha Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, angel79 είπε Μια ερώτηση !! εχει βαλει κανεις σουβλα εκτος της γνησιας καποια universal πιο οικονομικη σε napoleon rogue 425 ??καποιο λινκ? ευχαριστω Δες μια το παρακάτω ποστ από @greenroadrunner 2
plasTOST Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, PCEXPERT2012 είπε Ποια ψησταρια προτείνετε ανάμεσα σε https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-advance-me-4-kaystires-116990 Και https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209623 Από όσα έχω ακούσει και δει όλοι προτιμούν την Naterial. Και εγώ για εκεί πήγαινα πριν την αγορά της Weber σαν entry ψησταριά. Τσέκαρε διαθεσιμότητες σε μαγαζιά και βουρ στο ψητό. Αν μπορείς να την παραλάβεις και εσύ από το Κατάστημα (αφού έχεις κάνει ένα τηλέφωνο πριν για διαθεσιμότητα, αφού άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις). Ξαναβάζω το starter kit με τις προσθήκες των συναγωνιστών ψηστών @ilpapacha & @costas_ Και επειδή πολλοί συναγωνιστές θα πάρουν για πρώτη φορά αερίου να γράψω και ένα starter kit που θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε: -βούρτσα (οριχάλκυνη ή μη) για να ξύνουμε τις σχάρες και μία μικρότερη για τους καυστήρες. (χρησιμοποιώ και αυτή και όταν φαγωθεί αφαιρώ από κάτω την βίδα με την ροδέλα και βάζω άλλο με κόστος πολύ μικρό. Πουλάνε πακέτα των 10 στα σούπερ μάρκετ σε χαμηλή τιμή) - ένα κλειδί για την αλλαγή της κλασσικής μπουκάλας. Υπάρχουν αποκλειστικά τέτοια κλειδιά με κόστος 2€ (πχ Leroy)κλειδί - μία κουκούλα για την ψησταριά μας με κόστος 10-13€ (πχ Leroy) πχ κουκούλα - πλαστικές σπάτουλες, σφουγγάρι και βιτέξ για τον καθαρισμό της - γάντια (έχω πάρει από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών γάντι) - μία 2η μπουκάλα σε περίπτωση που μείνω να μην ψάχνω 2η - σπορέλαιο/ ηλιέλαιο για επάλυψη της μαντεμένιας σχάρας αφού έχει προηγηθεί πυρόλυση - πλαστικός κουβάς (σφουγγαρίστρας) που όταν καθαρίζουμε την ψησταριά τον βάζουμε στο κάτω σημείο της αφού βγάλουμε το ταψάκι περισυλλογής, ώστε να πέφτουν όλα μέσα και να μην γίνεται πανικός στην αυλή μας. Μετρήστε το ύψος ώστε να χωράει από κάτω ώστε να μην είναι ούτε πολύ ψηλή ούτε κοντή και πιτσιλάει. 5
paylidis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, plasTOST είπε - σπορέλαιο/ ηλιέλαιο για επάλυψη της μαντεμένιας σχάρας αφού έχει προηγηθεί πυρόλυση Αυτό μετα απο καθε ψησιμο να υποθεσω; Στην πρώτη χρήση τι απαιτειται για τις μαντεμενιες σχάρες; (εν προκειμενω αναφέρω στην Ε-310, την εστησα χθες, όντως ήθελε 1.30 ώρα + για ενα ατομο μόνο του, με 2 ατομα ευκολα πεφτει στη 1 ώρα) 2
plasTOST Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, paylidis είπε Αυτό μετα απο καθε ψησιμο να υποθεσω; Προσωπικά το κάνω μετά από κάθε ψήσιμο (αν και είναι λίγο βάρβαρο ενώ σε περιμένουν τα φαγητά) αλλά επειδή είναι ήδη ζεστές οι πλάκες και ο θάλαμος, φουλάρω τους καυστήρες και όταν δω ότι έχουν καεί τα λίπη κλπ σβήνω, τρίβω και περνάει με ένα πινέλο ή με χαρτί το λάδι ώστε να είμαι έτοιμος για το επόμενο. Αν περάσει καιρός και δω πριν το ψήσιμο ότι έχουν στεγνώσει οι σχάρες αφού κάνω την προθέρμανση τις ξαναπερνάω. Χρησιμοποιούσα χαρτί, αλλά τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ πινέλο με φυσική τρίχα. Ναι μεν καίγονται οι τρίχες αλλά είναι ποιο εύκολο στην επάληψη του λαδιού. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από plasTOST 4
Rabbit30 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Πάντως πολύ καλό για τις σχάρες είναι το σπρέι που είχε δώσει ο @SagoniasSlutRos από τα my market. Formatto Spray Φυτικών Λιπαρών.(προσπαθώ να βάλω το λινκ και δεν το πέρνει!) Εγω αυτό χρησιμοποιώ, είναι μια χαρά και εύκολο στην εφαρμογή. 4
paylidis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Πάντως πολύ καλό για τις σχάρες είναι το σπρέι που είχε δώσει ο @SagoniasSlutRos από τα my market. Formatto Spray Φυτικών Λιπαρών.(προσπαθώ να βάλω το λινκ και δεν το πέρνει!) Εγω αυτό χρησιμοποιώ, είναι μια χαρά και εύκολο στην εφαρμογή. Καλη ιδεα, γλυτωνεις το πινελο και λογικα ειναι πολυ πιο γρηγορο, θα ψαξω να το βρω.. 1
Amaretos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Παλια μπλουζα, πανακι, το κανεις λιγο μπαλακι το βουτας σε ενα ταπερακι που εχεις μεσα το λαδι και το περνας πανω απο τις σχαρες , λογω του οτι ειναι υφασμα μπολικουλι πιανει καλα και τα πλαινα σημεια της σχαρας, εγω ετσι βολευτηκα 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα