Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παλικαρια μια ερωτηση....low and slow cooking κανω σε τι θερμοκρασιες συνηθως?θα μπορω να κανω πχ...με napoleon rogue 425?ποσο πιανει μινιμουμ η 425?η θελει πανω απο τρεις καυστηρες??επισης με exivos harmony ειδα πιανει μινιμουμ στον homo carnivorouσ 120-130 minimum....μπορεις να κανεις?ευχαριστω για την βοηθεια...

Επεξ/σία από angel79
  • Like 1
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2029

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
1 ώρα πριν, angel79 είπε

παλικαρια μια ερωτηση....low and slow cooking κανω σε τι θερμοκρασιες συνηθως?θα μπορω να κανω πχ...με napoleon rogue 425?ποσο πιανει μινιμουμ η 425?η θελει πανω απο τρεις καυστηρες??επισης με exivos harmony ειδα πιανει μινιμουμ στον homo carnivorouσ 120-130 minimum....μπορεις να κανεις?ευχαριστω για την βοηθεια...

Αν θες 120 φτάνει μόνο ο ένας καυστήρας , είχα δοκιμάσει με τους 2 αλλαμκου ανέβαινε 140 οπότε τον έκλεισα τον μεσαιο

  • Like 1
Δημοσ.

Τελικα το Leroy με συνοπτικες διαδικασιες που εκανε αντικατασταση του bbq.

Το πηγα πισω, πηρα το καινουργιο, σημερα το συναρμολόγησα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο μου.

 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Αν θες 120 φτάνει μόνο ο ένας καυστήρας , είχα δοκιμάσει με τους 2 αλλαμκου ανέβαινε 140 οπότε τον έκλεισα τον μεσαιο

Με έναν καυστήρα τέρμα χαμηλά ποσο πιάνει η napoleon 425? Το έχεις δει?

Επεξ/σία από angel79
Δημοσ.
1 ώρα πριν, angel79 είπε

Με έναν καυστήρα τέρμα χαμηλά ποσο πιάνει η napoleon 425? Το έχεις δει?

Θα το δω την Πέμπτη αν είναι και θα σου πω λείπω εκτός Αθήνας αυτές τις μέρες νομίζω εκεί γύρω στους 100 πρέπει να είναι βέβαια παίζει ρόλο και το κρύο έξω

Δημοσ.

Τελικά έκανα το κοτοπουλάκι χθές, όλα πήγαν καλά ήταν πολύ ωραίο, με εξαίρεση την πέτσα που δεν ήταν τόσο τραγανή αλλα δεν πειράζει. Μεγάλη βοήθεια και ευκολία το meater, αλλά με μπέρδεψε λίγο γιατί έλεγε να βγεί το πουλί στους 72ο C υπολογίζοντας και 15 λεπτά ξεκούραση για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Τελικά το άφησα μέχρι τους 75 ανάβοντας στα τελευταία λεπτά τους καυστήρες τέρμα  και η ξεκούραση έγινε μέσα στη ψησταριά με κλειστούς τους καυστήρες. Ήταν πολύ ζουμερό, δεν ξεράθηκε καθόλου - όπως φοβόμουν- και η οκογένεια το ευχαριστήθηκε πολύ. 443794875_20211114_1611141.jpg.c2940ca0db593a7ec4ecf1ed9cbb7ed7.jpgScreenshot_20211114-180835.jpg.affa5217b36dfa6f0da95e3540f177b8.jpg

  • Like 8
Δημοσ.

το meater για τέτοιες δουλείες είναι top. και στο φούρνο ακόμα βοηθάει παρα πολύ. δυστυχώς εμένα χάλασε κ το περιμένω σε καμιά προσφορά παλι . γιατι ομως να μη γινει τραγανή η πετσα? μήπως είχε υπερβολική υγρασία απο καμία μαριναδα πάνω? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

το meater για τέτοιες δουλείες είναι top. και στο φούρνο ακόμα βοηθάει παρα πολύ. δυστυχώς εμένα χάλασε κ το περιμένω σε καμιά προσφορά παλι . γιατι ομως να μη γινει τραγανή η πετσα? μήπως είχε υπερβολική υγρασία απο καμία μαριναδα πάνω? 

Πως σου χαλασε ρε; δεν το καλυπτει η εγγυηση;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πως σου χαλασε ρε; δεν το καλυπτει η εγγυηση;

δε ξερω για εγγύηση κ βαριέμαι να ασχοληθώ μεταξύ μας .. αν κ νομίζω είναι 1 ετος από το Amazon 

εκεί που τελειώνει το μαύρο κ ξεκιναει το ασημένιο αν το τραβήξω ξηλώνετε κ βγαινει απο μεσα το ελασμα

σαν να ελιωσε η κολλήση? απο τις υψηλες θερμοκρασίες? δεν ξερω

οτι δουλευει δουλεύει αλλά οπως καταλαβαινεις αφου μπει στο κρέας για να το τραβήξω μονο απο το μαύρο γινεται να το τραβηξεις,  ε κ μου μένει στο χερι :D . εντωμεταξύ σκεψου να καιει τώρα το κρεας κ η ψησταριά φουλ κ να κανω ταρζανιές κ να καίγομαι κ γω 

  • Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sndev είπε

δε ξερω για εγγύηση κ βαριέμαι να ασχοληθώ μεταξύ μας .. αν κ νομίζω είναι 1 ετος από το Amazon 

εκεί που τελειώνει το μαύρο κ ξεκιναει το ασημένιο αν το τραβήξω ξηλώνετε κ βγαινει απο μεσα το ελασμα

σαν να ελιωσε η κολλήση? απο τις υψηλες θερμοκρασίες? δεν ξερω

οτι δουλευει δουλεύει αλλά οπως καταλαβαινεις αφου μπει στο κρέας για να το τραβήξω μονο απο το μαύρο γινεται να το τραβηξεις,  ε κ μου μένει στο χερι :D . εντωμεταξύ σκεψου να καιει τώρα το κρεας κ η ψησταριά φουλ κ να κανω ταρζανιές κ να καίγομαι κ γω 

Ίσως να μπορέσεις να το «σώσεις» με κάποια κόλλα/σιλικόνη όπως η παρακάτω 

https://www.bison.gr/el/symvoules/kolles-kai-sfragistika-thermokrasias

https://www.skroutz.gr/s/24056926/Bison-Silicone-Υψηλής-Θερμοκρασίας-Κόκκινη-66918-280ml.html

Μπορείς να κάνεις και μια ερώτηση στην εταιρεία, κατά πόσο συνίσταται ή όχι για την περίπτωσή σου.

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ίσως να μπορέσεις να το «σώσεις» με κάποια κόλλα/σιλικόνη όπως η παρακάτω 

https://www.bison.gr/el/symvoules/kolles-kai-sfragistika-thermokrasias

https://www.skroutz.gr/s/24056926/Bison-Silicone-Υψηλής-Θερμοκρασίας-Κόκκινη-66918-280ml.html

Μπορείς να κάνεις και μια ερώτηση στην εταιρεία, κατά πόσο συνίσταται ή όχι για την περίπτωσή σου.

σωστος! δεν πήγε καν το μυαλο μου σε σιλικόνη κολλα θα το επιχειρήσω το βράδι

  • Like 2
Δημοσ.

Αυτές οι σιλικόνες είναι πολύ μέτριες.

Θα σου πρότεινα φλατζόκολλα, που είναι μια σιλινόνη για πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες και έχει τεράστιες αντοχές. Οπως η κοκκινη ας πούμε που είναι και οικονομική

https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1476

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για δείτε  πως είναι οταν διαλυθεί 

SmartSelect_20211115-185208_Gallery.jpg.a214cb4c5f36126988b18109bb3d0275.jpg

 

Θα πάω να ψαξω φλατζόκολλα που πρότεινε  ο @costas_μου φαίνεται πιο σωστο γτ διαβαζω αντέχει 300 βαθμους + ενω σιλικόνες κολες δεν ξερω.. 

  • Like 1
Δημοσ.

Λογικά με την φλατζοκολα θα εισαι οκ...

Απο περιεργεια, εκανες καποιο λαθος πχ μεγαλες θερμοκρασιες, βιαιο τραβηγμα κτλ και χάλασε? Γιατί έχει σπασει δεν βγαίνει απλά (ξεκολησε/ξεσφηνωσε δλδ)...

Αν δεν ειναι δικό σου λάθος προσωπικά θα σου ελεγα να επικοινωνήσεις με την μαμα εταιρία...πρέπει να ξέρουν για να δουν τον λόγο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...