Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έχει γενέθλια η κοπέλα μου οπότε ξεκινήσαμε πρωί πρωί το ψήσιμο, γιατί οι προετοιμασίες έγιναν χτες.

6 baby back rib racks για αρχή. Θα ακολουθήσουν φτερούγες και κοντοσουβλι και κοτόπουλο στη σούβλα.

Ακόμα σκέφτομαι τη σειρά που θα ακολουθήσω να τα έχω όλα έτοιμα σχεδόν μαζί.

 

IMG_20211106_083707.jpg

hmm ποιο smoker έχεις αγοράσει φίλε μου? Και ποια ξύλα χρησιμοποιούμε για χοιρινες μπριζόλες, παιδακια κτλ?

Καλοχώνευτα!

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2029

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

hmm ποιο smoker έχεις αγοράσει φίλε μου? Και ποια ξύλα χρησιμοποιούμε για χοιρινες μπριζόλες, παιδακια κτλ?

Καλοχώνευτα!

Εννοείς το smoker για τα πελετ? Ένα από αμαζον έχω. Πελετ έχω μόνο oak εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να τα τελειώσω. Το επόμενο θα είναι cherry.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Παιδιά καλησπέρα. Στην ομάδα bbq lovers  κληρωνουμε ψησταριά topkamado όποιος ενδιαφέρεται ας πάρει μέρος...  Ένα απλό like θέλει. 

https://www.facebook.com/groups/551422645518284/?ref=share

 

Προσωπικά, δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook (θα πείσω το έτερον ήμισυ να συμμετάσχει). Απ´ ότι είδα όμως διατίθεται στην Κύπρο https://topkamado.com. Γενικά, εκτός του διαγωνισμού, στέλνουν και Ελλάδα κανονικά και καλύπτουν εγγυήσεις κτλ; Εκτός αν υπάρχει και στην Ελλάδα αντιπρόσωπος και δεν μπόρεσα να το βρω.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Προσωπικά, δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook (θα πείσω το έτερον ήμισυ να συμμετάσχει). Απ´ ότι είδα όμως διατίθεται στην Κύπρο https://topkamado.com. Γενικά, εκτός του διαγωνισμού, στέλνουν και Ελλάδα κανονικά και καλύπτουν εγγυήσεις κτλ; Εκτός αν υπάρχει και στην Ελλάδα αντιπρόσωπος και δεν μπόρεσα να το βρω.

Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. 

 Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. 

 Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ.

Μια χαρά τότε! Η σύζυγος έλαβε μέρος και πριν λίγο με ενημέρωσε ότι έλαβε και τον αριθμό συμμετοχής.

Δημοσ.
Στις 6/11/2021 στις 3:55 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Εννοείς το smoker για τα πελετ? Ένα από αμαζον έχω. Πελετ έχω μόνο oak εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να τα τελειώσω. Το επόμενο θα είναι cherry.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που  είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

10 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που  είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις?

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε

Mια λεπτη στρωση μουσταρδα και μειγμα old sweet smoke απο μπαχαρ. Γενικα βαλε οποιο μειγμα σου αρεσει. ΑΝ θυμαμαι καλα ο Aaron Franklin ειχε βαλει:

1 μερος αλατι
2 μερη πιπερι
λιγο σκορδο σε σκονη (δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο)
λιγη παπρικα.

Γενικα υπαρχουν πολλες συνταγες για rubs στο youtube. Αλλοι βαζουν και ζαχαρη πχ. Δες ποιο σου αρεσει και κανε το.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν.

Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg.

Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε.

Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα :P

Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα.

253932894_333737461849079_1069731318946982106_n.jpg.d068f54738225b471c2be7b849d756e1.jpg255329008_177535411244447_7869719445975594167_n.jpg.bfeb6222360f840b9e607a6ca50f113b.jpg254795332_334915905066656_98115560319029434_n.jpg.53192b09d54522b14517f3ccc265edb7.jpg254090419_1883725468463876_6704452804361531933_n.jpg.374c4ec5804e530218538b7cc7521950.jpg253870978_1057446575095496_1581206171452488489_n.jpg.e735eb8ebd1ee4f47d7bb1a9e326b677.jpg254622890_584891236057180_8212968281260702761_n.jpg.e5c787167ea96323a9ea652430c5c206.jpg253948302_414881936758132_1951056475151448973_n.jpg.edac980c5fef6347c1346d53d58169fc.jpg253783159_495544954861290_4948158813675648181_n.jpg.d29456ceed18f34e496685a652b6632b.jpg254549504_567311947676663_1249178241545468126_n.jpg.8a67f3fc90d7c343babdbbaffe1ee510.jpg

Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/

Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin.

 

image (1).png

Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dakangr είπε

Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο;

Low and slow καπνισμα εκανα. Αντιστοιχα τα μοσχαρισια θελουν 7-9 ωρες! Θερμοκρασια ψησιματος ειναι γυρω στους 120-130C.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...