Xorxhs! Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Έχει γενέθλια η κοπέλα μου οπότε ξεκινήσαμε πρωί πρωί το ψήσιμο, γιατί οι προετοιμασίες έγιναν χτες. 6 baby back rib racks για αρχή. Θα ακολουθήσουν φτερούγες και κοντοσουβλι και κοτόπουλο στη σούβλα. Ακόμα σκέφτομαι τη σειρά που θα ακολουθήσω να τα έχω όλα έτοιμα σχεδόν μαζί. hmm ποιο smoker έχεις αγοράσει φίλε μου? Και ποια ξύλα χρησιμοποιούμε για χοιρινες μπριζόλες, παιδακια κτλ? Καλοχώνευτα!
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε hmm ποιο smoker έχεις αγοράσει φίλε μου? Και ποια ξύλα χρησιμοποιούμε για χοιρινες μπριζόλες, παιδακια κτλ? Καλοχώνευτα! Εννοείς το smoker για τα πελετ? Ένα από αμαζον έχω. Πελετ έχω μόνο oak εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να τα τελειώσω. Το επόμενο θα είναι cherry. 2
assasertzis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Παιδιά καλησπέρα. Στην ομάδα bbq lovers κληρωνουμε ψησταριά topkamado όποιος ενδιαφέρεται ας πάρει μέρος... Ένα απλό like θέλει. https://www.facebook.com/groups/551422645518284/?ref=share 2
ilpapacha Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, assasertzis είπε Παιδιά καλησπέρα. Στην ομάδα bbq lovers κληρωνουμε ψησταριά topkamado όποιος ενδιαφέρεται ας πάρει μέρος... Ένα απλό like θέλει. https://www.facebook.com/groups/551422645518284/?ref=share Προσωπικά, δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook (θα πείσω το έτερον ήμισυ να συμμετάσχει). Απ´ ότι είδα όμως διατίθεται στην Κύπρο https://topkamado.com. Γενικά, εκτός του διαγωνισμού, στέλνουν και Ελλάδα κανονικά και καλύπτουν εγγυήσεις κτλ; Εκτός αν υπάρχει και στην Ελλάδα αντιπρόσωπος και δεν μπόρεσα να το βρω. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από ilpapacha 1
assasertzis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Προσωπικά, δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook (θα πείσω το έτερον ήμισυ να συμμετάσχει). Απ´ ότι είδα όμως διατίθεται στην Κύπρο https://topkamado.com. Γενικά, εκτός του διαγωνισμού, στέλνουν και Ελλάδα κανονικά και καλύπτουν εγγυήσεις κτλ; Εκτός αν υπάρχει και στην Ελλάδα αντιπρόσωπος και δεν μπόρεσα να το βρω. Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ.
ilpapacha Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, assasertzis είπε Στέλνει κανονικά. Μου εγγυήθηκε πως η εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα. Αντιπρόσωπος δεν υπάρχει ακόμη εδώ. Μια χαρά τότε! Η σύζυγος έλαβε μέρος και πριν λίγο με ενημέρωσε ότι έλαβε και τον αριθμό συμμετοχής.
drg1974 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Στις 6/11/2021 στις 3:55 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε Εννοείς το smoker για τα πελετ? Ένα από αμαζον έχω. Πελετ έχω μόνο oak εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να τα τελειώσω. Το επόμενο θα είναι cherry. Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν. Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg. Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε. Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα. 10 λεπτά πριν, drg1974 είπε Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις? Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/ Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από SagoniasSlutRos 8 3
ilpapacha Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, drg1974 είπε Νομίζω ότι κάποια στιγμή ειχες αναφέρει από που είχες πάρει τα πελετ, μπορείς να μας το υπενθυμίσεις? Είναι τα 10κιλα της traeger https://www.skroutz.gr/c/2333/kaysimes-yles/m/40398/Traeger.html?from=catspan&order_by=pricevat&order_dir=asc 1
Amaretos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν. Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg. Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε. Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα. Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/ Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin. Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Amaretos είπε Τα ribs τα καρυκευσες με κατι στην αρχη και αν ναι γραψε εδω αναλογιες πλις, το επομενο που θελω να κανω ειναι ribs οπωσδηποτε Mια λεπτη στρωση μουσταρδα και μειγμα old sweet smoke απο μπαχαρ. Γενικα βαλε οποιο μειγμα σου αρεσει. ΑΝ θυμαμαι καλα ο Aaron Franklin ειχε βαλει: 1 μερος αλατι 2 μερη πιπερι λιγο σκορδο σε σκονη (δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο) λιγη παπρικα. Γενικα υπαρχουν πολλες συνταγες για rubs στο youtube. Αλλοι βαζουν και ζαχαρη πχ. Δες ποιο σου αρεσει και κανε το. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από SagoniasSlutRos 3
dakangr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Ας βαλω μερικε φωτο απο το Σαββατιατικο ψησιμο. Το μενου ειχε baby back ribs , κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης σουβλας, κοντοσουβλι και φτερουγες. Το καλυτερο απ ολα για μενα ηταν το κοντοσουβλι με αυτη τη συνταγη. Τα ribs ηταν τα καλυτερα που εχω αγορασει και ηταν απο κρεοπωλειο Λεβεντης, ειχαν αρκετο κρεας και λιπακι και βγηκαν απιστευτα ζουμερα. Η φωτο τραβηκτηκε πολυ αργοτερα και δεν φαινεται καλα το ποσο ζουμερα ηταν. Πιεζε παρα πολυ ο χρονος και το κοντοσουβλι περαστηκε πανω στη σουβλα πολυ προχειρα, αλλα το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Αξιζει μια δοκιμη στη συνταγη. Το μονο που αλλαξα ηταν αντι για θρουμπι που δεν ειχα εβαλα θυμαρι, και αντι για 36γρ αλατι εβαλα 26γρ αλατι και 10γρ msg. Μπηκαν τα ribs κατα τις 8:15, στις 9:45 αρχισα ψεκασμα με μηλοξιδο, στις 11:00 εβαλα bbq sauce αραιωμενη με μηλοξιδο (χειροποιητη στα μισα και εμποριου στα αλλα μισα), κατα τις 11:30 τα εβαλα σε αλουμινοχαρτο με λιγη ακομα sauce και κατα τις 13:45 τα εβγαλα και τα αφησα μεσα σε ενα ψυγειο θαλασσης τυλιγμενα να κρατηθουν ζεστα μεχρι τις 3:30 περιπου που φαγαμε. Μετα μπηκαν ολα τα αλλα πανω οπως βλεπερε στις φωτογραφιες. Κοτοπουλο, κοντοσουβλι και φτερουγες στην πανω σχαρα. Αλλη μια φορα που η weber με εβγαλε ασπροπροσωπο και ειπα χαλαλι τα λεφτα που εδωσα Oπως θα δειτε οι φωτογραφιες βγηκαν πολυ προχειρες γιατι πραγματικα ετρεχα και δεν εφτανα. Aπο εδω τα πελετ https://www.generalgas.gr/product-category/αξεσουάρ-bbq/αξεσουάρ-bbq-μάρκες/αξεσουάρ-traeger/page/2/ Βαζω και τη συνταγη για bbq sauce για οποιον θελει. Στην ουσια τσιγαριζεις το ασπρο κρεμυδι μεσα στο λιπος, εγω εβαλα μοσχαρισιο που ειχα, αλλα κανει και χοιρινο ή βουτυρο ή λαδι, μετα βαζεις το σκορδο λιγο και μετα ολα τα αλλα και τα σιγοβραζεις μεχρι να αρχισει να δενει η σαλτσα. Μετα οταν ειναι ετοιμη την βαζεις σε ενα μπλεντερ και τη χτυπας καλα να λιωσουν τελειως τα κρεμυδια και το σκορδο. Βγηκε παρα πολυ καλη και ισορροπημενη. Ειναι απο masterclass Aaron Franklin. Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο;
Trelloneritis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 @dakangr Νομίζω ότι έκανε τόση ώρα επειδή τα κάπνιζε στους 150°C, αλλά καλύτερη απάντηση θα πάρεις από τον ίδιο. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, dakangr είπε Εισαι μερακλης και μπραβο σου. Μια απορια. Γιατι τοσες ωρες τα ribs? Εγω παιρνω μοσχαρισια, τα πλακωνω στους 250 και θελουν κανα 20λεπτο και βγαινουν φοβερα. Τοση διαφορα εχει το αργο ψησιμο; Low and slow καπνισμα εκανα. Αντιστοιχα τα μοσχαρισια θελουν 7-9 ωρες! Θερμοκρασια ψησιματος ειναι γυρω στους 120-130C. 1
daPro Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για back up να πάρω 2η φιάλη η κανα δείκτη πίεσης? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από daPro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα