Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρά το ότι ανοιγό-κλεινα συνεχώς, στην ουσία ήταν σαν να ήταν ανοικτό. Νομίζω ότι το ποιό σημαντικό είναι η προετοιμασία 

 

1633861423444-001.jpg

  • Like 1
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Επειδή είμαστε σε δίαιτα όλη η φαμίλια φάγανε λίγο και μετρημένο σήμερα....

2  T bone ελληνικά 320&360gr μαζί με 600gr κιμά σε burger( δεν έχει φωτο φαγώθηκαν στο φτερό). Reverse searing, 55°C εσωτερική και από 1 λεπτό η πλευρά στο υπέρυθρο πλαϊνό. 

Ωραίο κ εύκολο το meater+  για όλα τα κρέατα αλλά σε κάνει τεμπέλη λίγο😁😁

20211010_150850.jpg

20211010_161554.jpg

20211010_162623.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Χτες το βραδυ, δοκιμασα την πρωτη μου tomahawk περιπου 1.250 gr. Μαριναρισμενη ετοιμη, με αλατι/πιπερι/δεντρολιβανο το μονο που εκανα εβαλα λιγο αλατι πριν το ψησιμο μην ρωτατε γιατι, ηθελα να βαλω την πινελια μου :) Την εβγαλα απο το ψυγειο γυρω στις 1.45-2.00 ωριτσες. Την εψησα εμμεσα, θερμομετρα της προκοπης δεν εχω ακομα, οποτε ηταν στο περιπου η φαση, εχω παραγγειλει θερμομετρο ερχεται... Η λογικη ηταν να ψηθει εμμεσα μεχρι να φτασει 55 και μετα στο τελος να προσπαθησω να κανω θωρακισμα με τερμα τους καυστηρες. Απο την στιγμη που τα θερμομετρα ηταν στο περιπου, προτιμησα να τα κανω ολα λιγο παραπανω μην εχουμε κανα fail,και επισης τα παιδια και η γυναικα δεν πολυγουσταρουν "αιματακια". Για πρωτη μου φορα ειμαι πολυ happy με το αποτελεσμα και την ευκολια του υγραεριου.

Δοκιμασα και λαχανικα (πιπεριες/κολοκυθακι/κρεμυδια/μανιταρια) με ενα ταψακι που αγορασα το σαββατο απο praktiker, και μπορω να πω οτι ειμαι 100% ευχαριστημενος, αυτο το ταψακι ειναι μανουλα για λαχανικα, και πανευκολο. Για οποιον ενδιαφερται για το σκευος 

https://www.praktiker.gr/p/skeyos-bbq-laxanikon-jamestown-anokseidoto-129318

 

 

Apsiti.jpg

Laxanika.jpg

Psimeni1.jpg

Psimeni2.jpg

Komeni.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Χτες το βραδυ, δοκιμασα την πρωτη μου tomahawk περιπου 1.250 gr. Μαριναρισμενη ετοιμη, με αλατι/πιπερι/δεντρολιβανο το μονο που εκανα εβαλα λιγο αλατι πριν το ψησιμο μην ρωτατε γιατι, ηθελα να βαλω την πινελια μου :) Την εβγαλα απο το ψυγειο γυρω στις 1.45-2.00 ωριτσες. Την εψησα εμμεσα, θερμομετρα της προκοπης δεν εχω ακομα, οποτε ηταν στο περιπου η φαση, εχω παραγγειλει θερμομετρο ερχεται... Η λογικη ηταν να ψηθει εμμεσα μεχρι να φτασει 55 και μετα στο τελος να προσπαθησω να κανω θωρακισμα με τερμα τους καυστηρες. Απο την στιγμη που τα θερμομετρα ηταν στο περιπου, προτιμησα να τα κανω ολα λιγο παραπανω μην εχουμε κανα fail,και επισης τα παιδια και η γυναικα δεν πολυγουσταρουν "αιματακια". Για πρωτη μου φορα ειμαι πολυ happy με το αποτελεσμα και την ευκολια του υγραεριου.

Δοκιμασα και λαχανικα (πιπεριες/κολοκυθακι/κρεμυδια/μανιταρια) με ενα ταψακι που αγορασα το σαββατο απο praktiker, και μπορω να πω οτι ειμαι 100% ευχαριστημενος, αυτο το ταψακι ειναι μανουλα για λαχανικα, και πανευκολο. Για οποιον ενδιαφερται για το σκευος 

https://www.praktiker.gr/p/skeyos-bbq-laxanikon-jamestown-anokseidoto-129318

 

 

Apsiti.jpg

Laxanika.jpg

Psimeni1.jpg

Psimeni2.jpg

Komeni.jpg

Άψογος!

Δημοσ.

Έχει φτιάξει κανείς Ινοξ σχάρα για Napoleon Rogue 425?

Και αν ναι, πόσο το μαλλί και από πού?

Είμαι φουλ ικανοποιημένος από το μαντέμι, αλλά σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε ινοξ .

Και ναι δεύτερη ερώτηση 

Θα ψήσω μια Τομαχωκ, μια Πικανια και κάνα δυο Flank steaks στην Rogue και επειδή θα είναι η πρώτη φορά (ανάλογα κομμάτια έχω ψήσει μόνο σε κάρβουνο), τι χρόνους να υπολογίζω και τι θερμοκρασίες? Το τσεκούρι του πολέμου είναι 1.250 , η πικανια 1.900 και τα Φλανκ από 600γρ

Reverse searing πάντα  

Σημείωση δεν έχω θερμόμετρο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ). Ψήνω με βάση την αίσθηση και την εμπειρία μου 🙂

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, fantakola είπε

Έχει φτιάξει κανείς Ινοξ σχάρα για Napoleon Rogue 425?

Και αν ναι, πόσο το μαλλί και από πού?

Είμαι φουλ ικανοποιημένος από το μαντέμι, αλλά σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε ινοξ .

Και ναι δεύτερη ερώτηση 

Θα ψήσω μια Τομαχωκ, μια Πικανια και κάνα δυο Flank steaks στην Rogue και επειδή θα είναι η πρώτη φορά (ανάλογα κομμάτια έχω ψήσει μόνο σε κάρβουνο), τι χρόνους να υπολογίζω και τι θερμοκρασίες? Το τσεκούρι του πολέμου είναι 1.250 , η πικανια 1.900 και τα Φλανκ από 600γρ

Reverse searing πάντα  

Σημείωση δεν έχω θερμόμετρο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ). Ψήνω με βάση την αίσθηση και την εμπειρία μου 🙂

Στο επισημο site το ξενο εχουν γυρω στα 145 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/two-stainless-steel-cooking-grids-s83013

Ειχα ρωτησει και εγω στο homing οταν πηρα την δικια μου πριν κανα μηνα ετσι ενημερωτικα, δεν μου ειπαν τιμη , αλλα μπορεις να τις παραγγειλεις εκει και να στις φερουν.

 

Εγω χτες που εψησα την tomahawk στο προηγουμενο ποστ, 1,250 και εμενα, την εβαλα εμμεσα αναμενος ο τερμα αριστερος μονο καυστηρας περιπου 2 ωρες, στους 140-150, δεν καταφερα να εχω κατω απο 150 με τους 2 οσο χαμηλα και να ηταν, οποτε τον εσβησα τον μεσαιο. Και στο τελος, αναψα τους 2 αριστερα τερμα και μολις ζεσταθηκε καλα η σχαρα, κανα 4λεπτο η καθε μερια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Στο επισημο site το ξενο εχουν γυρω στα 145 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/two-stainless-steel-cooking-grids-s83013

Ειχα ρωτησει και εγω στο homing οταν πηρα την δικια μου πριν κανα μηνα ετσι ενημερωτικα, δεν μου ειπαν τιμη , αλλα μπορεις να τις παραγγειλεις εκει και να στις φερουν.

 

Εγω χτες που εψησα την tomahawk στο προηγουμενο ποστ, 1,250 και εμενα, την εβαλα εμμεσα αναμενος ο τερμα αριστερος μονο καυστηρας περιπου 2 ωρες, στους 140-150, δεν καταφερα να εχω κατω απο 150 με τους 2 οσο χαμηλα και να ηταν, οποτε τον εσβησα τον μεσαιο. Και στο τελος, αναψα τους 2 αριστερα τερμα και μολις ζεσταθηκε καλα η σχαρα, κανα 4λεπτο η καθε μερια.

2 ώρες έμμεσο ψήσιμο??

Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά 

 

Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fantakola είπε

2 ώρες έμμεσο ψήσιμο??

Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά 

 

Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ 

Για τιμές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποια σιδηρουργεία που έχεις στην γειτονιά/περιοχή σου. Η τιμή, πέρα από τις διαστάσεις, έχει να κάνει με την ποιότητα του μετάλλου, το πάχος, την πυκνότητα των βεργών κτλ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, fantakola είπε

2 ώρες έμμεσο ψήσιμο??

Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά 

 

Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ 

Τι να σου πω, τα χαζα τα θερμομετρα που ειχα εκει με πηγαν, παντως ηταν 4 εκατοστα παχος, καντο και εσυ μιας και εχουμε την ιδια roque και μας λες πως πηγε, θυμιζω ειχα μονο τον ενα καυστηρα στην ακρη αναμενο, με τους 2 στο τερμα χαμηλα πηγαινε πανω απο 150.

Δημοσ.

Πάντως τα μεσαία κομμάτια της tomahawk φαίνονται αρκετά στεγνά στη φωτό, σε φάση δεν τρώγονται. Τα ακριανά πάνε κι έρχονται.

Δεν ξέρω βέβαια πώς ήταν στην πραγματικότητα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως τα μεσαία κομμάτια της tomahawk φαίνονται αρκετά στεγνά στη φωτό, σε φάση δεν τρώγονται. Τα ακριανά πάνε κι έρχονται.

Δεν ξέρω βέβαια πώς ήταν στην πραγματικότητα.

Οχι δεν ήταν έτσι όπως τα λες ίσως έπρεπε να βγάλω και μια κοντινή, απλά όπως είπα δεν είχα θερμόμετρο της προκοπής οπότε προτίμησα να πάει παραπάνω παρά να είναι ζωντανή και να μου την φέρει καπέλο η φαμίλια :)

Ετσι και αλλιώς η πρώτη μου ήταν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...