ilpapacha Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Το Σάββατο βάλαμε να ψήσουμε ένα γουρουνάκι για side dishes είχαμε λουκάνικα, πανσέτες, κεμπάπ και γύρο… 16
ritualistic Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπερα σε ολους Υπαρχουν αξιολογες προτασεις με 3 εστιες στην περιοχη των 400ε ; Ειναι για δωρο οποτε αν γινεται σας παρακαλω μην περασουμε σε προτασεις τυπου Weber, BK, Napoleon
sndev Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Το Σάββατο βάλαμε να ψήσουμε ένα γουρουνάκι για side dishes είχαμε λουκάνικα, πανσέτες, κεμπάπ και γύρο… απλα wow.. μπραβο, κ το μπραβο οχι γτ εισαι μερακλης αλλα κυριως γτ εκμεταλευσαι το διαστημοπλοιο κ δε το χεις για κανα σουβλάκι κ πανσετα 5
plasTOST Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, ritualistic είπε Καλησπερα σε ολους Υπαρχουν αξιολογες προτασεις με 3 εστιες στην περιοχη των 400ε ; Ειναι για δωρο οποτε αν γινεται σας παρακαλω μην περασουμε σε προτασεις τυπου Weber, BK, Napoleon Naterial με 3 ή και με 4 καυστήρες παίζουν κάτω από 300€. Δεν είμαι κάτοχος αλλά διαβάζω αρκετά καλά λόγια. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/ 2
paylidis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, plasTOST είπε Naterial με 3 ή και με 4 καυστήρες παίζουν κάτω από 300€. Δεν είμαι κάτοχος αλλά διαβάζω αρκετά καλά λόγια. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/ Ειναι καλες οι Naterial, ωστόσο χθες πηγα ζεστός στο λερου για να τσιμπησω μία (δε την ειχε βεβαια καν ετοιμοπαραδοτη τελικα) και τις ειχε διπλα διπλα με weber, η διαφορα ειναι παραπάνω απο αισθητη (οπως φυσικά και η διαφορα στη τιμη-διπλασια ακριβως), οποτε προσωπικά ειπα να κρατηθω και να περιμένω να ξαναπέσει η 310... Για δωρο ειναι μια χαρά πάντως @ritualistic και θεωρω οτι αξιζει καλυτερα με τους 4 καυστηρες... 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, ilpapacha είπε για side dishes είχαμε λουκάνικα, πανσέτες, κεμπάπ και γύρο… Θεος απλα!! 1
gdeli Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, ilpapacha είπε Το Σάββατο βάλαμε να ψήσουμε ένα γουρουνάκι για side dishes είχαμε λουκάνικα, πανσέτες, κεμπάπ και γύρο… Ω Θεοί! Τι να πω, μπράβο!! Ο λόγος να πάρεις μεγάλη ψησταριά είναι ακριβώς αυτός κατά την άποψή μου. Από τραγανότητα πέτσας πώς πήγε; Βλέπω ότι πάνω από το ταψί είναι μαλακή αλλά στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται ότι έγινε και εκεί τραγανή. Πόση ώρα το ψήνατε; Το αποτέλεσμα ήταν καλό; Χρησιμοποιήσατε και οπίσθιο υπέρυθρο και τους κανονικούς καυστήρες; 2
ilpapacha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, gdeli είπε Ω Θεοί! Τι να πω, μπράβο!! Ο λόγος να πάρεις μεγάλη ψησταριά είναι ακριβώς αυτός κατά την άποψή μου. Από τραγανότητα πέτσας πώς πήγε; Βλέπω ότι πάνω από το ταψί είναι μαλακή αλλά στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται ότι έγινε και εκεί τραγανή. Πόση ώρα το ψήνατε; Το αποτέλεσμα ήταν καλό; Χρησιμοποιήσατε και οπίσθιο υπέρυθρο και τους κανονικούς καυστήρες; Μακάρι να ήταν και μεγαλύτερη, να έπαιρνε και ολόκληρο κατσικάκι 😁 Η τραγανότητα ήταν ένα θέμα, σε κάποια σημεία. Η αλήθεια είναι ότι το «λούζαμε» συνεχώς και ίσως να έπρεπε να το κόψουμε αυτό κάποια ώρα πριν το τελείωμα. Το γουρουνάκι ήταν 13 κιλά, με μήκος 90 εκατοστά. Συνολική ώρα ψησίματος, λίγο παραπάνω από 4 ώρες. Όλο το ψήσιμο έγινε με ανοικτούς τους 2 ακριανούς καυστήρες, με θερμοκρασία 160-170. Στο τέλος ανάψαμε τον οπίσθιο. Να έχουμε την υγεία μας, την παρέα μας, να κάνουμε κι άλλα τέτοια γλέντια! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από ilpapacha 9
gdeli Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μακάρι να ήταν και μεγαλύτερη, να έπαιρνε και ολόκληρο κατσικάκι 😁 Η τραγανότητα ήταν ένα θέμα, σε κάποια σημεία. Η αλήθεια είναι ότι το «λούζαμε» συνεχώς και ίσως να έπρεπε να το κόψουμε αυτό κάποια ώρα πριν το τελείωμα. Το γουρουνάκι ήταν 13 κιλά, με μήκος 90 εκατοστά. Συνολική ώρα ψησίματος, λίγο παραπάνω από 4 ώρες. Όλο το ψήσιμο έγινε με ανοικτούς τους 2 ακριανούς καυστήρες, με θερμοκρασία 160-170. Στο τέλος ανάψαμε τον οπίσθιο. Να έχουμε την υγεία μας, την παρέα μας, να κάνουμε κι άλλα τέτοια γλέντια! Όντως δεν νομίζω ότι χρειαζόταν λούσιμο, νομίζω το λίπος κάνει την δουλειά από μέσα και δεν χρειάζεται μιας και αποκλείεται να στεγνώσει. Δεν ξέρω τι κάνουν και οι ειδήμονες στην Πελοπόννησο που είναι οι κορυφαίοι στις γουρουνοπούλες. Πάντως ο χρόνος ψησίματος είναι εντυπωσιακά λίγος για τέτοιο ψήσιμο, αυτό είναι το πλεονέκτημα του να κλείνει το καπάκι. Η φιάλη έφτασε κανονικά ε; Στο επόμενο ψήσιμο νομίζω θα πετύχετε και την πέτσα ακριβώς όπως θέλετε, έχω ένα μυστικό να σας πω αλλά μόνο διά ζώσης μπορώ, την ώρα που ψήνεται το κρέας 😋😋 2
panos_ace Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Και είχα την απορία αν το καπάκι ήταν ανοιχτό ή κλειστό. όπως και να έχει, @ilpapacha είσαι μερακλής! 2
toxotis67 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, paylidis είπε Ειναι καλες οι Naterial, ωστόσο χθες πηγα ζεστός στο λερου για να τσιμπησω μία (δε την ειχε βεβαια καν ετοιμοπαραδοτη τελικα) και τις ειχε διπλα διπλα με weber, η διαφορα ειναι παραπάνω απο αισθητη (οπως φυσικά και η διαφορα στη τιμη-διπλασια ακριβως), οποτε προσωπικά ειπα να κρατηθω και να περιμένω να ξαναπέσει η 310... Για δωρο ειναι μια χαρά πάντως @ritualistic και θεωρω οτι αξιζει καλυτερα με τους 4 καυστηρες... https://www.facebook.com/groups/200616587720185/permalink/555833312198509/ Δεν ξέρω αν την έχει ακόμη ο φίλος.
paylidis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, toxotis67 είπε https://www.facebook.com/groups/200616587720185/permalink/555833312198509/ Δεν ξέρω αν την έχει ακόμη ο φίλος. Δε μου ανοίγει κάτι, τι είναι;
ilpapacha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, gdeli είπε Όντως δεν νομίζω ότι χρειαζόταν λούσιμο, νομίζω το λίπος κάνει την δουλειά από μέσα και δεν χρειάζεται μιας και αποκλείεται να στεγνώσει. Δεν ξέρω τι κάνουν και οι ειδήμονες στην Πελοπόννησο που είναι οι κορυφαίοι στις γουρουνοπούλες. Πάντως ο χρόνος ψησίματος είναι εντυπωσιακά λίγος για τέτοιο ψήσιμο, αυτό είναι το πλεονέκτημα του να κλείνει το καπάκι. Η φιάλη έφτασε κανονικά ε; Στο επόμενο ψήσιμο νομίζω θα πετύχετε και την πέτσα ακριβώς όπως θέλετε, έχω ένα μυστικό να σας πω αλλά μόνο διά ζώσης μπορώ, την ώρα που ψήνεται το κρέας 😋😋 Όντως για το ψήσιμο περιμέναμε να πάμε αρκετά παραπάνω. Φιάλη βάλαμε εξαρχής καινούργια, να μην έχουμε το νου μας να αλλάξουμε, αν χρειάζονταν, κατά την διάρκεια του ψησίματος. Χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο. Κι εμείς πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε εντάξει σε όλα. Ρε μπαγάσα να έρθεις, the more the merrier 😁! Τέτοια ψησίματα θέλουν άτομα, για να υπάρχει και η αντίστοιχη κατανάλωση! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποφασίσαμε να κάνουμε τα γενέθλια ενός από τους κουμπάρους μας. 1 ώρα πριν, panos_ace είπε Και είχα την απορία αν το καπάκι ήταν ανοιχτό ή κλειστό. όπως και να έχει, @ilpapacha είσαι μερακλής! Το καπάκι ήταν κλειστό. Το ανοίγαμε μόνο για να «λούσουμε» το κρέας και να βλέπουμε πως πάει από θερμοκρασίες. Όλη η προεργασία/ετοιμασία έγινε μαζί με τον κουμπάρο, που είναι δύναμη κι αυτός! 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα